Katoenen dekens

Watten in een deken is een materiaal waarvan de kwaliteit al tientallen jaren wordt getest. En het blijft nog steeds relevant en in de vraag in veel gezinnen en verschillende instellingen.

Speciale functies

Moderne consumenten kiezen voor natuurlijke en milieuvriendelijke materialen. En omdat een dergelijk vulmiddel, zoals wol, aan veel van de vereisten voor dit soort producten voldoet, maakt dit producten met wattenstaafjes erg populair, zelfs in onze dagen. Iedereen herinnert zich nog dat een hoogwaardige deken van katoen lange tijd warmte vasthoudt, perfect vocht absorbeert, een niet-allergeen product is.

Productvoordelen:

 • Moderne dekens, die langwerpige watten gebruiken, kreukelen niet langer en dienen een veel langere periode.De levensduur van deze dekens met goede en kwalitatieve zorg kan ongeveer 30 jaar zijn.
 • Ook heeft de quilt een lage prijs, waardoor deze zo populair is bij vele andere soorten dekens met verschillende vullingen.
 • Het milieuvriendelijke bestanddeel van wol samen met natuurlijk linnen, dat wordt gebruikt om het bovenste deel van het product te versieren (het kan zowel calico of teek zijn, als chintz) maakt de deken 100% natuurlijk en van hoge kwaliteit.
 • Een deken met een katoenen vulling is erg warm, daaronder zult u zeker niet koud zijn, zelfs in de meest ijzige winter, maar in de zomerse hitte zult u er nauwelijks mee zweten. Zo'n product is niet geprikt of geëlektrificeerd.

Maar afgezien van een aantal positieve aspecten, hebben dergelijke dekens enkele nadelen:

 • Het product gemaakt van watten zal erg zwaar zijn, niet elke man op straat zal comfortabel zijn onder een dergelijk gewicht. Maar voor die gewone mensen die gewend zijn aan zo'n aanzienlijk gewicht, zal het heel moeilijk zijn om deze gewoonlijk zware sluier voor het lichaam te veranderen in iets lichters.
 • Het product is extreem moeilijk te wissen vanwege het grote gewicht. Ook kunnen bij het wassen klonten vulstof verschijnen, die dan erg moeilijk te schudden kunnen zijn.Droog chemisch reinigen kan vlekken op het product achterlaten.
 • Door te veel vocht te absorberen, heeft katoenwol niet het vermogen om het te verdampen, dus deze deken moet regelmatig worden gedroogd - ten minste eenmaal per 3-4 maanden.

model

Afhankelijk van het soort kleding, is onze gebruikelijke quilt onderverdeeld in 3 veel voorkomende typen:

 • Gewatteerde productendie zijn gemaakt op speciale machines. In deze producten wordt het vulmiddel zorgvuldig gefixeerd met een speciale steek. Gewatteerd dekbedtype is erg populair bij consumenten. Zijn eerst en vooral op prijs gesteld voor het feit dat onder zijn zware gewicht u kunt verbergen voor een, zelfs de meest ernstige kou.
 • Carteptische dekens hebben aanzienlijke thermische isolatie, in vergelijking met andere modellen. Ze worden met de hand gemaakt vanwege de complexe uitvoering van patronen.
 • Slaapcassettekap - duur en meest grillig in gebruik, is een afzonderlijke sectie - ze worden cassettes genoemd. In elk van hen wordt katoen geplaatst. Dankzij deze kunstmatige wanden, zal de watten niet bewegen of bewegen als ze het product gebruiken.

Katoenen dekens zijn er in verschillende maten:

 • Een dubbele quilt kan geschikt zijn voor twee personen die in hetzelfde bed slapen of voor iemand die op een groot bed slaapt. Een dergelijk product heeft standaardafmetingen - 172x205 cm.
 • Voor adolescenten, maar ook voor volwassenen die één voor één slapen, worden anderhalf-producten met afmetingen van 140x205 cm vaker gekocht.
 • Katoenen dekens voor pasgeboren baby's die constante warmte nodig hebben, worden als bijzonder populair beschouwd. Hier kunnen de afmetingen variëren van 80x120 cm tot 110x140 cm.

Gewatteerde producten met een satijnen kant zijn altijd erg populair geweest bij gewone mensen. Dergelijke producten zullen niet schuiven, bij gebruik van een dekbedovertrek, zal de elegante kant van de stof zichtbaar zijn in de gleuf, zonder het dekbedovertrek, kan de satijnen kant eenvoudig het bed bedekken, en dit zal genoeg zijn om het bed te versieren.

Kleur oplossingen

Weefsels die worden gebruikt voor het naaien van het bovenste deel van de deken hebben de meest verschillende kleuren, omdat dit type deken gemakkelijk kan worden bediend zonder een dekbedovertrek. Tegenwoordig, gezien de stijlvolle dessins van covers, evenals de wens van gewone mensen om alleen natuurlijke materialen te kopen, worden steeds vaker covers voor producten gemaakt van katoen.De kleuren worden verondersteld monofoon - niet-markerende tinten of met originele ornamenten. Als je een dekbed gaat gebruiken zonder dekbedovertrek, dan kan de kleur ervan samenvallen met de kleur van je slaapkamer of, in tegendeel, sterk contrasteren met het om een ​​helder accent in het slaapkamerdecor te worden.

Tips om te kiezen

Wanneer u een quilt kiest, moet u zich laten leiden door de volgende kenmerken:

 • De grootte van het product. Het wordt gekozen afhankelijk van de grootte van het bed waar u dit product actief gaat gebruiken. Verkeerd gekozen en te kleine deken geeft u niet de nodige warmte voor het hele lichaam, een te groot deken zal de slaap en goede slaap verstoren.
 • De mate van warmte van het product. Je kunt een modeldeken van watten kopen voor een koude winter - dit zullen zware, dikke producten zijn die je op elke temperatuur warm zullen maken, of je kunt een model kiezen voor de zomer - een lichtere versie van een katoenen deken.
 • De voordelen van filler. Kies gewatteerde dekens, waaronder katoen van 100% katoen, en dan zult u alle kwaliteitskenmerken van deze watten deken kunnen waarderen.

Hoe te geven?

Een quilt vereist speciale aandacht tijdens de zorg. U kunt een dergelijk product zelf wassen met een handwasmiddel of met een stomerijservice. Een dergelijk product in de trommel van een wasmachine duwen zal niet werken - het zal er eenvoudigweg niet komen.

Om een ​​warme deken te wassen, moet je warm water in een grote bak gieten (je kunt naar het bad gaan) en het hele product daar neerleggen. Zo'n wasbeurt wordt meestal uitgevoerd als een onaangename geur uit de hele deken begint te komen, en je moet er meteen vanaf komen. In dit geval moeten de smerigste plaatsen van het product zorgvuldig worden gefixeerd en vervolgens grondig worden gespoeld. Om het product te persen, te draaien, is het onmogelijk. Om alle vloeistof uit de deken goed in het glas te houden, kan deze tijdelijk op een speciaal badrooster worden geplaatst.

Nadat al het water is afgetapt, moet het product grondig worden gedroogd. Zodat bij het drogen de deken zijn pracht niet verliest, moet hij regelmatig van de ene naar de andere kant worden gedraaid en worden uitgeschakeld. Het is onmogelijk om een ​​dergelijk product op te hangen om het vulmiddel niet te vervormen. Het is het beste om dit soort product in de zomer te wassen, omdat het niet gemakkelijk is om zoveel katoen te drogen.Voor het met de hand wassen van een dergelijke deken moet u vloeibaar poeder gebruiken, omdat het gemakkelijker is om het uit de vulvezels te wassen, zonder lelijke vlekken achter te laten.

Soms heeft dit product ook een stomerij nodig. Je kunt de beddensprei eenvoudig uitschakelen of een gewone stofzuiger gebruiken.

Als dit een deken voor de baby is, kunt u proberen deze in de wasmachine te wassen. Kies de meest zachte modus, stel de temperatuur in op 30 graden en schakel de centrifugeermodus uit. Wanneer u een katoenen deken wast, moet u ook speciale ballen in de trommel plaatsen, die worden gebruikt om producten af ​​te wassen of te vervangen door gewone tennisballen. Deze methode vermindert het watten van het katoen tijdens het wassen. Nadat het product is opgedroogd, moet het opnieuw worden gestofzuigd. Hierdoor raken de restanten van het wasmiddel uit de vulling.

Dekens gemaakt van watten laten het vocht dat ze hebben gekregen niet door, ze moeten van tijd tot tijd uitdrogen. Het is beter om ze te drogen in buitenomstandigheden, zonder direct zonlicht, zodat de hoes niet doorbrandt en uw nieuwe product zijn mooie uiterlijk niet verliest.

Gebruik in het interieur

Om een ​​stijlvolle en mooie inrichting voor uw slaapkamer te creëren, kunt u een elegante quilt van satijnstof gebruiken.Het zal voor jou niet alleen een gezellig toevluchtsoord worden in koude sneeuwavonden, zoiets zal elke kamer mooier maken. Bij het kiezen van een katoenen deken met een satijnen kant, kun je geen deken kopen. Het door hem versierde bed heeft op zichzelf een stijlvolle uitstraling. Vooral als deze satijnen kant is versierd met een origineel patroon of luxueus borduurwerk.

In de volgende video ziet u het proces van het maken van een quilt van "Valetex".

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer