quilts

Sinds de oudheid maakten moeders en grootmoeders onafhankelijk dekens van pleisters die een ongelooflijk mooi ornament en kleur hadden. Deze vaardigheid is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven. Tegenwoordig kost het niet veel moeite om zelf een patchwork-deken te maken, want er zijn naaimachines en speciale apparaten, dus de productie ervan kost weinig tijd en het resultaat is gewoon ongelooflijk.

Functies en voordelen

Degenen die graag handwerk doen en dingen met hun eigen handen maken hebben altijd stukjes stof die jammer zijn om weg te gooien, en om iets te naaien missen ze hetzelfde materiaal. Maar maak je geen zorgen, er is een kans om een ​​mooie en unieke dekenovertrek te creëren in een stijl die patchwork wordt genoemd.

Deze toegepaste kunst was van de tijd van het oude Egypte, vrouwen namen vodden en creëerden iets moois met hun eigen handen. Sommige wetenschappers beweren dat deze stijl van naaien veel eerder in het oosten en in Japan verscheen. Er waren leer- en stoffenproducten, die dateren uit de IX eeuw voor Christus. e.

Later in Europa, deze trend in naaien "wedergeboren." Toen de tijd van de kruistochten begon, werden met behulp van patches doeken en vlaggen gemaakt die zo noodzakelijk waren. Maar bovenal waardeerden de inwoners van het Verenigd Koninkrijk de patchwork-stijl, omdat het hielp besparen op materiaal en uiteindelijk een waardig product bleek te zijn. Bovendien waren de Britse vakvrouwen in staat om een ​​breed scala aan patronen en ornamenten te bedenken die tot op de dag van vandaag geborduurd zijn.

Dergelijke dekens en spreien, zoals eerder vermeld, zijn al sinds de oudheid genaaid, vanwege het ontbreken van een alternatief. Om ze te maken, kunt u monochrome of veelkleurige stukjes materiaal nemen. Samengevoegd creëren ze een uniek patroon dat comfort en een goed humeur voor elke dag toevoegt.

De eigenaardigheden van dit product is dat het bestaat uit verschillende stukken stof, die dezelfde vorm hebben en aan elkaar zijn genaaid.Het creëert dus een groot canvas, waarmee je de kamer kunt verbergen of inrichten.

Ook wordt een quilt meestal gemaakt zonder een binnenvulling, dus is er de mogelijkheid van prestaties van dunne en delicate materialen, zoals tule, zijde of satijn.

Het lappendeken heeft verschillende voordelen:

 • Om dit te creëren, hoeft u geen extra uitgaven of grote investeringen te doen. Absoluut alle stoffenresten of oude T-shirts en spijkerbroeken zullen verdwijnen.
 • Je kunt de absoluut identieke lappendeken niet zien en zien, het is veilig om te zeggen dat dit een designer is in één exemplaar.
 • In het proces om het te maken, kalmeert u en geniet u van uw werk, wat altijd een gunstig effect heeft op uw gemoedstoestand en innerlijke toestand.
 • De gemaakte deken zal niet slechter zijn dan de winkel, hij zal je altijd perfect verwarmen en het zal ook een uitstekende sprei op het bed zijn.
 • Zo'n quilt kan in elke maat worden gemaakt, wat de situatie enorm vereenvoudigt wanneer er bijvoorbeeld een grote niet-standaard sofa is en het naaien van een deken op bestelling erg duur is.

types

Van textielsneden kunt u niet alleen een hoogwaardige en warme deken naaien, maar ook vele andere dingen die het huis kunnen versieren en het interieur uniek en onvergetelijk maken.Als de vakmensen een deken maken, maken ze vaak een hele set met kussens. Zo is de kamer gevuld met comfort, huiseenvoud en zachtheid.

Op zich kan een dergelijk product vele doelen hebben, zodat er zoveel variëteiten verschijnen.

Bijvoorbeeld als een quilt is bedoeld voor decoratieve doeleinden (om als deken op een bank of bed te dienen), kan het een zeer ongebruikelijke toepassing hebben, die is gemaakt op basis van een sprookje of een mooi verhaal.

Voor kinderkamers worden vaak thematische patchworkpatronen gemaakt voor bijvoorbeeld een jongenskamer - dit kan een boot, een paard, een auto en voor meisjesbloemen, poppen, kittens, enz. Zijn.

Bovendien maken moeders zachte nachtkastjes voor hun kinderen om ze comfortabel te maken om 's ochtends op te staan. En voor zeer kleine kruimels maken ze interactieve patchwork tapijten met looppaden, stenen, bloemen en een meer. Zo wordt een heel speelveld gecreëerd, waarin het soms interessant is om ook door volwassenen te spelen.

Vaak maken ze een bilaterale deken, die enerzijds wintermotieven en -kleuren kan hebben, en anderzijds zomerse motieven.Dus, afhankelijk van de tijd van het jaar, kunt u de sfeer in de kamer veranderen.

In de regel kan een quilt niet alleen een decoratieve functie, maar ook een praktische functie vervullen. Heel vaak maken vrouwen onder de wol een nogal eenvoudige, warme en volumineuze deken die ook bij zeer koude winternachten zal opwarmen.

In de patchwork-stijl niet alleen dekens en kussens, maar ook vele andere verbazingwekkende dingen. Bijvoorbeeld, fervente geliefden om zelf iets te naaien, maken ongelooflijk mooie enveloppen voor ontslag uit het ziekenhuis. Voor een meisje kan het worden gemaakt in roze, perzikkleurige kleuren en voor een jongen in blauw of groen. Deze fantasie is niet beperkt. Van de vodden doen verschillende servetten, glazen houders, zelfs de gordijnen voor de ramen.

In deze stijl kun je niet alleen dingen doen, maar ook de muur decoreren. Er zijn een groot aantal schema's voor het naaien van panelen of enveloppen voor kranten of tijdschriften.

Het belangrijkste is om het niet te overdrijven in het decoreren van een kamer met dergelijke dingen, anders kan de kamer vol kleuren zijn en zal het oncomfortabel zijn om er lang in te blijven (vooral voor de slaapkamer).

Sommige lappendekenliefhebbers maken kleding voor zichzelf in deze techniek (rokken, broeken, t-shirts).

stijlen

Zelfs in de fase van planning en planning van het toekomstige patchwork-product, moet rekening worden gehouden met de grootte en de stijl waarin het werk zal worden uitgevoerd. Dit is erg belangrijk, omdat er een conflict van patronen en texturen kan zijn. Patchwork-producten zijn meestal geschikt voor kamers die zijn gemaakt in de stijl van de Provence, het platteland of Scandinavië, maar met de juiste kleuren, materiaal en ornamenten kan zo'n patchwork met succes worden ingepast in de stijl van minimalisme en hightech.

Tot op heden zijn er een grote verscheidenheid aan gebieden en thema's in het ontwerp en de vervaardiging van patchwork-dekens. In de regel houdt elke stijl zich aan een specifiek idee en kleurbereik.

Meestal onderscheidende klassieke, oosterse, aangepaste en gebreide stijlen.

klassiek

In de klassieke richting is het noodzakelijk om de helderheid van vormen en kalmte te observeren, en zelfs in sommige details een conservatieve benadering van de kleurkeuze. Er is geen grote emotionaliteit en razernij in tinten en kleuren, heel vaak is deze combinatie van 2 tot 5 kleuren niet meer. In de regel zijn de flapvormen vierkant of driehoekig.

niet-standaard

In een niet-standaard of gekke richting wordt alle verscheidenheid aan ideeën waargenomen, evenals een overvloed aan decoratieve elementen.Flappen kunnen verschillende vormen en grootten hebben, heel vaak naaien ze kralen, kralen of knopen. Het lijkt misschien dat dit een nogal chaotisch gemaakt product is zonder de regels over de compatibiliteit van kleuren te volgen, maar vaak is het algemene idee of patroon zichtbaar door het gebruik van decoratieve elementen.

Bijvoorbeeld, voor een kleine jongen in een wieg, zou een uitstekende oplossing zijn om een ​​quilt te maken in een nautische stijl, waar blauwgroene tinten zullen domineren, evenals een ankervorm, misschien zelfs een schip. Het is altijd interessant voor een kind om naar zo'n deken te kijken, en ook om de genaaide knopen of decoratieve knopen aan te raken.

In deze stijl kunt u een "rustiek" patchwork uitvoeren. Het wordt soms onderscheiden door onverenigbaarheid van kleuren of de dominantie van groene, aardachtige of rood-kastanjebruine tinten. Bovendien kan het patroon op de pleisters zelf zijn als gewone erwten en "Indiase komkommer".

oosten

De oostelijke richting in de patchwork-stijl is te wijten aan de aanwezigheid van meer verfijnde stoffen (zijde, satijn), en heeft ook enkele overeenkomsten met de klassieke richting. Er zijn gouden, okerkleuren, zilver en metaal.Er is ook een pony rond de rand van de rand of kwastjes op de hoeken.

Wat het ornament betreft, overheersen dan kleine details en een klein patroon op de stof zelf. Meestal in deze stijl maken ze niet alleen dekens, maar ook servetten, kussens. Ze zijn erg mooi als aanvulling op het interieur, waardoor het verfijnder en verfijnder is.

gebreid

Gebreid patchwork is een zeer originele stijl, omdat het de eenvoud van vormen en zachte textuur combineert. Craftswomen die kunnen breien en haken, wordt geadviseerd om een ​​draad van acryl en wol te nemen, met elkaar gemengd met de helft, en ook dat het dezelfde dikte had. Zo'n product is pretentieloos in gebruik en reiniging. Het wordt erg volumineus en warm.

Ervaren meesters kunnen verschillende motieven op afzonderlijke vierkanten breien, bijvoorbeeld Nieuwjaar of gewijd aan Valentijnsdag, Pasen, enz. Dit kunnen allerlei sneeuwvlokken, herten, harten met verschillende kleuren, engelen, paaskoekjes en meer zijn.

uitrusting

Tegenwoordig zijn er een groot aantal manieren om quilts te maken en niet alleen:

Van de bands

Misschien is de meest gebruikelijke en eenvoudigste optie de techniek van lang en lang naaiendezelfde breedte van de banden. Zo'n deken zal lijken op een stenen omheining, vooral als je een kleur kiest.

goed

Een van de oude technieken om een ​​uniek patroon te creëren, is het Amerikaanse vierkant of goed. Deze stijl van naaien was twee eeuwen geleden erg populair in Amerika en dienovereenkomstig in Europa. In het hart van dit ornament bevindt zich een vierkant, dat wordt genaaid uit stroken, dat geleidelijk in lengte toeneemt. Zo wordt de illusie van een bron uit logboeken gecreëerd als u deze van boven naar beneden bekijkt.

Er zijn verschillende opties om zo'n patroon te maken.

 • Aan de basis en aan het begin is een vierkant, dat is omhuld met een strook stof op elk vlak, waarbij elk volgend "logboek" wordt genaaid dat elkaar in een cirkel overlapt. De banden kunnen in breedte toenemen of gelijk blijven, het belangrijkste is om de tinten van de lagen te veranderen, zodat het effect van een volumetrische bron is. Je kunt ook een donker midden maken en dichter bij de rand naaien met lichtere flappen.

Om niet te verwarren welke kleur van de stof erna komt, is het beter om het toekomstige product vooraf te schetsen en de "logs" te nummeren. Dus de gemakkelijkste manier om fouten bij het naaien te voorkomen.

 • De tweede techniek voor het maken van een Amerikaans vierkant is ook gebaseerd op het vierkant, dat de kern en de basis vormt. Pre-cut en bewerkte patches, aan beide zijden genaaid door het type ladder. Het blijkt dat de sneden van elke zijde elkaar op de hoeken raken. Ook hier is het de moeite waard om te onthouden over de kleurovergang om het visuele effect te behouden.

Vergeet niet dat je in deze techniek ook kunt experimenteren, het kan zowel kleur, vorm als de verschuiving van het midden zijn naar een van de randen, zodat je een uniek ontwerp krijgt.

Van vierkanten

Stitching squares is een van de oudste en meest eenvoudige manieren om een ​​lappendeken te maken. Ze kunnen groot, middelgroot zijn of in een gebied van maximaal 1-4 cm reiken. Het hoofdaanzicht van het patroon creëert een kleur en een reeks steken. Het ornament kan 2 kleuren hebben en lijkt op een schaakbord, maar de variant met een breed scala aan kleurenpaletten ziet er interessanter uit. Sommige meesters zijn in staat om portretten te maken van rechthoekige sneden, die op een pixelfoto lijken.

De basis van het gestikte patroon kan worden genomen door een geometrische figuur, bijvoorbeeld een driehoek.Het is heel gemakkelijk om met hem te werken, daarom kun je een rechthoek, hetzelfde vierkant en zelfs een cirkel of een ruit maken.

Voor werk worden gelijkbenige driehoeken meestal uitgesneden (het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de richting van de draden in de stof in één richting is).

De meest voorkomende ornamenten gemaakt van deze figuur zijn de "molen", "ster", "bloem".

aquarel

Een zeer creatieve techniek is aquarel. Het product kan gemaakt zijn van verschillende vormen (vierkanten, rechthoeken, enz.), Maar het belangrijkste is kleur. Uitsnijdingen worden op een zodanige manier geselecteerd dat de tonen ongeveer in hetzelfde kleurbereik zijn. In de genaaide, voltooide vorm lijkt dit canvas op een canvas waarop ze met waterverf schilderen. Zulke tapijten zien er heel zacht en luchtig uit.

Van zeshoeken

Heel dicht bij de natuur is de techniek van "honingraat". Hiervoor worden zeshoeken gesneden en aan elkaar genaaid, en vaker is de hele deken gemaakt van beige of lichte vlekken en zijn slechts enkele zeshoeken gemaakt van honing of gele kleur, zodat deze er niet al te fel uitziet. Je kunt kleine bijen op de top naaien voor meer atmosferische producten.Maar zo'n figuur wordt niet altijd gebruikt om cellen te imiteren, heel vaak kunnen zeshoeken veelkleurig zijn en een heel, helder product neerzetten.

"Lyapochiha"

Een van de mooiste en meest uitgebreide patchwork-technieken heet "Lyapochikh". Als je een zeer indrukwekkende hoeveelheid oude en onnodige gebreide T-shirts of T-shirts hebt verzameld, kun je er een verbazingwekkende lappendeken van maken. Eerst moet je een stof kopen waarop alles wordt genaaid. Vervolgens worden de stukjes in stukjes gesneden (het is wenselijk dat ze rechthoekig zijn) en worden ze zonder de rand te bewerken op laag-laag-laagje op het substraat genaaid.

Om het product volumineuzer te maken, kunnen sneden in buizen worden geschroefd. Het resultaat is een verbazingwekkende en kleurrijke lappendeken of iets anders.

Als u de uitgesneden stukken stof per kleur demonstreert, kunt u een afbeelding of patroon opmaken. Meestal maken ze bloemen of imitatie van schapenwol of visweegschalen.

Alle andere technieken voor het maken van ornamenten komen uit het bovenstaande. De interliniëring en nieten van de patches worden afgewisseld, waardoor een kleurrijk en origineel ontwerp kan worden verkregen.

Een interessante oplossing zou zijn om een ​​deken of deken gehaakt in een patchwork-stijl te maken.Zo kun je een heel mooi ornament linken met verschillende kleuren. Meestal wordt wol, acryl of een mengsel ervan gebruikt. Maar het meest interessante is dat je als een draad fijngesneden en gebonden weefselresten kunt gebruiken. Voor dergelijk breien zal een grotere haak moeten worden gebruikt.

materialen

Om een ​​kwaliteitsquilt te naaien die vele jaren meegaat, moet u van te voren nadenken over welk materiaal u moet gebruiken. Gewoonlijk nemen geschoolde werknemers de overblijfselen van eerdere projecten en maatwerk, waardoor geld en tijd wordt bespaard voor het doorzoeken van stoffen. Het kunnen stukjes zijn van een oude spijkerbroek of van spullen van kinderen waaruit het kind al is gegroeid.

Maar let op dat niet alle stoffen geschikt zijn om met elkaar te naaien. Als u bijvoorbeeld een deken van katoen en gebreide plekken naait, is dit ongemakkelijk, omdat het breisel sterk wordt uitgerekt en de naadnaad kan gaan.

Stoffen zijn verdeeld in kunstmatig en natuurlijk.

Natuurlijk is het altijd beter om de voorkeur te geven aan hoogwaardig linnen, katoen of zijde, maar deze materialen zijn niet goedkoop, dus worden ze vaak vervangen door synthetische sneden.

Onlangs vond je in de winkel speciale patches voor patchwork. In de regel zijn ze gemaakt van 100% katoen. Zulk materiaal zal niet vervagen, wassen en "gaan zitten" van het wassen. Het is ook gemaakt van polyester of synthetische vezels.

Het is erg handig dat het naaimateriaal wordt verkocht met patches, zodat u het vereiste aantal delen in verschillende kleuren kunt nemen en relatief goedkoop kunt betalen.

Om het patchwork warmer, luchtiger en gestructureerder te maken, gebruiken de vakmensen een speciaal opvulmateriaal tussen de bovenste en onderste lagen van de flappen. Het wordt ook isolatie of vulmiddel genoemd.

Het is erg belangrijk dat de dikte van de binnenvoering niet te groot is, anders kunnen de genaaide plekken behoorlijk hard of volumineus zijn.

Een dergelijke isolatie is gemakkelijk te vinden in textielwinkels, opgerold tot rollen. Als een normaal canvas wordt het ook per meter verkocht.

Het opvulmateriaal is gemaakt van verschillende materialen met speciale kenmerken:

 • Als het van katoen is gemaakt, kan het na het wassen al rimpels op de genaaide deken lijken. Maar het voordeel is zijn vermogen om te "ademen" en de lucht door te laten, wat betekent dat binnenin, het vocht niet zal blijven hangen.
 • Er is een verbeterde optie - een mengsel van polyester en katoen.Deze laag zit goed, zonder het materiaal aan te spannen en houdt het goed warm, wat zeer noodzakelijk is in de winter.
 • Een puur polyester pad is een gemakkelijk toegankelijk materiaal dat niet onderhevig is aan motten of schimmelaanvallen. Vanwege het feit dat het een kunstmatig gemaakte vezel is, laat het de lucht niet door en is het tegelijkertijd erg elastisch en heeft een laag gewicht.
 • Heel vaak wordt flanel als verwarming gekocht. Dit is een vrij dun en duurzaam materiaal met een slechte elasticiteit, waardoor het moeilijk is om een ​​quilt aan te passen voor onervaren en beginnende craftswomen.

Als het is bedacht om een ​​warm genoeg deken te naaien, dan is het beter om wolvuller te kopen. Het product zal iets volumineus zijn, maar dankzij deze, zal onder een dergelijke deken zeer warm en comfortabel zijn. Het is ook gemakkelijk en comfortabel om met een dergelijke vulmachine te werken, zowel handmatig als op een naaimachine.

afmeting

Dekens voor bedden zijn er in totaal verschillende maten, maar er zijn normen, zoals lakens en dekbedovertrekken. Er zijn kinder-, anderhalve slaapdeken, dubbel (er is een soort euro-dubbel) en niet-standaard, die worden genaaid en op bestelling gemaakt:

 • meestal, dekens voor kinderen hebben een breedte van 110 cm en een lengte van 140 cm, en voor pasgeborenen zijn ze meestal vierkant - 120 bij 120 cm of bij 140 bij 140 cm.
 • Anderhalf plaids kan een breedte hebben van 135 - 140 cm, en een lengte van 200 - 210 cm. Deze optie is geschikt voor een persoon of voor een stel dat op een kleine bank slaapt. Wat de euro-variant betreft, wordt elke parameter met 10-15 cm verhoogd.
 • Dubbele modellen hebben afmetingen van 170 bij 200 cm of bij Europese standaard 200 bij 220 cm. Wat betreft grote en niet-standaard dekens, kunnen maten beginnen vanaf 220 cm breed en 250 lang.

Op basis van de vereiste grootte van het toekomstige product, is het noodzakelijk om het aantal en de parameters van de flappen te berekenen, evenals hun vorm. Vergeet niet dat hoe kleiner de gestikte cuts zijn, hoe moeilijker de quilt zal zijn en vice versa. Natuurlijk, op een groot product zal het mooier en esthetischer zijn om er uit te zien als een vierkant of een driehoek van gemiddelde grootte, en het zal ook tijd besparen op zijn productie.

Kleine onderdelen zijn meer geschikt voor kleine of kinderdekens. Hiervan is het gemakkelijker om een ​​sieraad van hoge kwaliteit of een beeldje van je favoriete personage of dier te maken.

Kleuren en patronen

In de regel onderscheidt een lappendeken zich door zijn lichtzinnigheid en soms door een overdaad aan kleuren.Om ervoor te zorgen dat het eindproduct er esthetisch uitziet, moet u dus eerst een patroon selecteren waarin de betekenis zichtbaar is en ook de benodigde kleuren selecteren. Ervaren vakvrouwen in deze branche selecteren intuïtief kleuren, ze kunnen de juiste tinten vinden en ze op de juiste manier met elkaar combineren. Natuurlijk komt alles met ervaring, maar waar te beginnen?

Om een ​​mooi resultaat te krijgen, moet u vertrouwd raken met de basiseigenschappen van de kleur, namelijk verwijzen naar de kleurencirkel, waarmee gemakkelijk compatibele en incompatibele kleuren kunnen worden geïdentificeerd.

Kleur geeft immers in de eerste plaats de algemene sfeer weer van het oorspronkelijk ontworpen creatieve patroon. Als het materialenpalet verkeerd is gekozen, kan een overdreven veelkleurige deken vervelend zijn in de tijd. De kleurkeuze moet harmonie zijn.

Het belangrijkste is om niet te overdrijven met de kleurvariëteit, het is het beste als 1 of 2 primaire kleuren worden gekozen voor het hoofdornament of -patroon, en de resterende 2 of 3 kleuren zullen achtergrondkleur zijn en minder helder in vergelijking met de hoofdkleuren.

Er zijn ook speciale programma's om beginnende snijders en naailiefhebbers te helpen die je snel helpen het juiste kleurenschema te vinden (een van de meest populaire is ColorLab).

De tekeningen op het product kunnen een regelmatig geometrisch patroon hebben of een vaste plot hebben.

Meestal naaien ze uit vierkante, driehoekige of veelhoekige vlakken, omdat deze methode veel eenvoudiger is. Met behulp van zulke figuren kun je een deken maken met sterren, met veelkleurige bloemen, diamanten of gewoon - in de vorm van een schaakbord.

Onlangs populariteitsprogramma's met dieren, vogels en vissen. Als een patchwork wordt gemaakt voor een tentoonstelling of als decoratie voor een huis, dan kunnen hele plots van sprookjes of favoriete boeken als basis worden genomen, evenals de oude mozaïeklay-out uit de oudheid.

Ambachtslieden op hoog niveau kunnen complexe opdrachten uitvoeren, zodat u producten in de stijl van patchwork op religieuze thema's kunt vinden. Het kunnen verschillende gezichten zijn van christelijke heiligen of oude goden. Het ziet er erg mooi uit en het belangrijkste is dat zo'n meesterwerk elke kamer zal versieren.

Het belangrijkste is om geduld te hebben en alles netjes stap voor stap te doen, dan zal elk voltooid werk niet alleen met zijn schoonheid, maar ook met warmte vele jaren tevreden zijn.

De beste ideeën in het interieur

Natuurlijk, de quilt is een van de elementen van het decor in de kamer, dus je moet voorzichtig zijn met het afstemmen, het kiezen van de beste kleuren en materialen.

Voor kleine kamers zijn patchwork dekens, gemaakt in heldere, lichte kleuren, geschikt, zodat het bed niet groot lijkt, maar integendeel erg compact. Een uitstekende aanvulling op het interieur zijn dezelfde kussens en stoelhoezen, als ze zich in de kamer bevinden. Vaak gemaakt van flappen zitzakken, ze zien er heel interessant uit in de kamer, en zijn ook blij met zijn uitvoerbaarheid en zachtheid.

Als besloten werd om een ​​deken van vlekken in de woonkamer te maken, dan moet je uit de algemene atmosfeer stappen. De kamer is bijvoorbeeld ingericht in de stijl van de Provence en heeft voldoende vrije ruimte, dan kunt u een volume creëren in turquoise roze tinten, en dezelfde kussens maken die kunnen worden uitgebreid tot afzonderlijke stoelen, waardoor een compleet beeld ontstaat. De deken kan ook worden gemaakt in de techniek van aquarel of een schaakbord.

Zoals je kunt zien aan de binnenkant van deze lichte kamer, is de gebreide patchwork sprei een perfecte aanvulling op de ruimte, en het leidt niet veel aandacht naar zichzelf af, waardoor de kamer erg rustig en harmonieus blijft.

Ondanks de grote hoeveelheid kleuren in de quilt, zijn ze zeer harmonieus gecombineerd met de algemene situatie.De kamer beschikt over complete ontspanning en een mooie nachtrust.

Dit voorbeeld laat zien dat het bed vol heldere en heldere kleuren is, dus het zal moeilijk zijn om te kalmeren en hier te slapen.

Hier wordt een ongelooflijk gevoel voor stijl getoond. De deken is zo genaaid dat deze gecombineerd wordt met het hele decor in de kamer, en er zijn ook gordijnen gemaakt in dezelfde stijl. Ondanks het feit dat er veel lappendeken in de kamer is, lijkt het niet pretentieus. Dit wordt bereikt door de kleur en textuur van de stof zelf.

Hoe u in 30 minuten een quilt met willekeurige kleuren naait, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer