Flanellen dekens

Tegenwoordig worden warme en hoogwaardige flanellen dekens gepresenteerd in een groot assortiment. Ze zijn te vinden in elke winkel of markt. Dergelijke gezellige dingen worden niet alleen voor volwassenen uitgegeven, maar ook voor de kleinsten. Dekbedovertrekken dragen bij aan een gezonde slaap en een goede nachtrust, waardoor ze onmisbare componenten zijn van een comfortabel bed.

Wat is en wat is van gemaakt?

De flanel is een zeer warm ding dat licht is. Dat is de reden waarom dergelijke producten vaak in kinderwinkels worden verkocht. De samenstelling van flanellen dekens omvat alleen natuurlijke en hypoallergene componenten. Voordat u een dergelijk product koopt, moet u de samenstelling ervan zorgvuldig bestuderen. Als er synthetische vezels in zitten, is het beter om het te weigeren, omdat het belangrijkste onderdeel van dergelijke dingen biologisch katoen is.

Tijdens het productieproces wordt natuurlijk onbewerkt katoen grondig gereinigd van eventueel afval en in garen gedraaid. Het is van deze grondstof dat de draden worden gevormd, die vervolgens worden verzameld op rollen. Alle processen vinden plaats met behulp van speciale apparatuur. Als het daarom de bedoeling is om een ​​gekleurd product te maken, worden alle draden vooraf in de gewenste tint geverfd. Maar vandaag kun je in de winkels producten tegenkomen die nog steeds synthetisch materiaal bevatten, maar in zeer kleine hoeveelheden (niet meer dan 20-30%).

Dergelijke opties zijn duurzamer, dichter en duurzaam.

Voors en tegens

Dekbedovertrekken zijn al vele jaren erg populair:

 • Ze verschillen milieuvriendelijkheid en hypoallergeen. Tegenwoordig beschikt niet alles over zulke kenmerken. Vaak worden deze producten gekocht voor babybedjes. De flanellen dekens zijn absoluut veilig, dus baby's zijn er vaak mee bedekt.
 • Vergelijkbare opties bezitten uitstekend ademend vermogen. Onder hen is niet te benauwd en ongemakkelijk. Desondanks kunt u onder deze dekens gemakkelijk en snel opwarmen.Hoogwaardige katoenen opties absorberen perfect vocht en worden niet nat.
 • Veel kopers kiezen dergelijke instanties vanwege hun lichtheid. De meeste soorten warme dekens zijn vrij zwaar. Duikmodellen vallen niet onder deze beschrijving.
 • Een ander significant voordeel van dergelijke dekens is betaalbare kosten vooral in vergelijking met andere modellen.
 • Het vermelden waard aantrekkelijk uiterlijk van de fietsproducten. Ze kunnen niet alleen worden gebruikt als een warme deken, maar ook als een gezellig tapijt of sprei op een bed of bank.
 • Een onderscheidend kenmerk van dergelijke dingen is hun dichtheid. De flanellen dekens zijn zeer eenvoudig te vouwen, maar ze zijn niet verfrommeld en vervormd. Ze kunnen eenvoudig in een kleine kast of linnenlade worden geplaatst die in het bed is ingebouwd. Dergelijke dingen zijn ideaal voor lange reizen, omdat ze zelfs in een compacte koffer of reistas kunnen worden gedaan.
 • Natuurlijke stof is zeer aangenaam en zacht om aan te raken. Deze dekens prikken helemaal niet en irriteren de huid niet. Dergelijke kenmerken worden gewaardeerd door zowel volwassen gebruikers als kinderen van alle leeftijden.
 • Echt kwaliteitsproducten Onderscheiden door duurzaamheid. In de loop van de tijd verliezen ze hun aantrekkelijke uiterlijk niet, vooral als ze fatsoenlijke zorg bieden.

Er zijn geen ernstige tekortkomingen van dekens van biologisch katoen. Problemen met dergelijke zaken kunnen alleen optreden in geval van onjuist wassen. Een ding kan taai en onplezierig aanvoelen.

types

Meestal in de winkels zijn er flanellen dekens voor kinderen. Vergelijkbare opties zijn zachter en voelen fijner aan. Ze zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden en hebben uitstekende comfortkenmerken.

Moderne fabrikanten produceren verschillende modellen flaneldekens voor kinderen. Ze kunnen in felle kleuren worden geverfd of worden aangevuld met verschillende prints met kinderthema's. Volwassen variëteiten van natuurlijke dekens zijn erg gewild. Dit zijn de klassieke homemodellen. Meestal zijn het jacquards of anderhalf.

In de regel is het uiterlijk van dergelijke producten eenvoudig en beknopt. Ze kunnen ook in verschillende kleuren worden geverfd, maar ingewikkelde patronen of tekeningen daarop veroorzaken natuurlijk niet. Je kunt echter een ding oppikken met eenvoudige bloemen- of geometrische motieven.Deze opties zien er mooi en interessant uit in het interieur. Een ander type flanellen zijn leger dekens.

Dergelijke producten zijn ideaal voor militaire omstandigheden, omdat ze onpretentieus zijn in de zorg, niet kreukelen en perfect warm zijn.

afmeting

Warme flanellen dekens zijn verkrijgbaar in verschillende maten:

 • Kinderproducten kunnen verschillende maten hebben. De kleinste opties hebben meestal een lengte en breedte van 70x100 cm. Dergelijke dingen zijn niet alleen geschikt voor kinderbedjes, maar ook voor rolstoelen. Er zijn ook exemplaren met grotere afmetingen. Hun afmetingen kunnen 100x90, 100x140, 100x150, 110x140 cm of 150x150 cm zijn.
 • Anderhalf slapende dekens meestal verkrijgbaar met een lengte en breedte van 150x200, 140x205 cm. Deze opties zijn geschikt voor zowel tieners als ouderen. Vaak is een halfslapende deken versierd met eenvoudige prints: geruite composities of contrasterende patronen. Ook erg populair zijn driekleurige producten.
 • Dubbele warme deken meestal in maten van 200x200 cm. Dergelijke dingen zijn ideaal voor tweepersoonsbedden. Ze worden vaak gekocht voor meubels met een afmeting van 160x200 cm.

fabrikanten

Als u een echt warme en zachte deken van hoge kwaliteit wilt, moet u producten kiezen van populaire en bekende fabrikanten. Laten we een paar van hen leren kennen:

 • "Ermolino" Dit bedrijf beschikt over een elegant assortiment verschillende flanellen dekens. Ze hebben verschillende kleuren en prints. Yermolino produceert echter slechts kleine enkele versies en zeer kleine dekens voor de kleinste gebruikers.
 • "Shuiskys". Dit bedrijf biedt de keuze van consumenten hoogwaardige natuurlijke dekens van alle groottes. Het is mogelijk om een ​​geschikt exemplaar op te halen, zowel voor kleine als voor een ruim bed.
 • "Ivanovo". Deze fabrikant is een van de beroemdste op de Russische markt. In merkwinkels "Ivanovo" kun je een groot aantal verschillende modellen ontmoeten, gepresenteerd in zes maten tegelijk.
 • "Veleteks". Het bereik van dit merk en zijn dimensionale raster lijkt in veel opzichten op "Ivanovo". Veletex-producten worden gepresenteerd in verschillende prijscategorieën.
"Ermolino"
"Shuiskys"
"Ivanovo"
"Veleteks"
 • "OTC Rusland". Deze fabrikant produceert hoogwaardige babydekens van natuurlijkkatoen. In het assortiment van het bedrijf zijn er prachtige modellen van delicate kleuren, versierd met afbeeldingen van dieren en bloemen.
 • "Bivik". Dit merk biedt de consument de keuze uit flanellen dekens voor kinderen en volwassenen met geblokte prints. Merkproducten "Bivik" is erg populair omdat het een uitstekende kwaliteit heeft en niet duur is.
 • "Polokron". Onder de naam van dit merk worden prachtige flanellen dekens van verschillende groottes, van kinderen tot dubbele, geproduceerd. Alle producten zijn gemaakt van biologisch katoen.
"OTC Rusland"
"Polokron"

Hoe een deken van hoge kwaliteit kiezen?

Voordat u een kwaliteits- en zachte flanellen deken koopt, moet u eerst beslissen hoe groot deze is. Alle producten zijn verdeeld in drie hoofdgroepen:

 • van het kind;
 • anderhalf slapen;
 • dubbele.

De kleinste zijn natuurlijk dekens voor kinderen. Als u een model voor een kind koopt, is het beter om de voorkeur te geven aan de optie van positieve kleuren. Een interessante deken, compleet met prachtige afbeeldingen, zal ook doen. Kies niet te fel en kleurrijk model. Dit geldt niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassen dingen.Dergelijke opties zullen het zenuwstelsel prikkelen, evenals de snelle slaap en de juiste rust verstoren.

Haast je niet om iets te kopen voordat je bekend bent met de samenstelling ervan. In de regel wordt het op het label toegepast. In een product van natuurlijke kwaliteit moet katoen katoen bevatten. Koop geen dekens met een hoog gehalte aan synthetische vezels. Ze mogen niet meer dan 30% in de compositie zijn.

Het wordt aanbevolen om dergelijke producten te kopen in winkels van hoge kwaliteit met een goede reputatie. Meestal zijn er in dergelijke winkels producten van bekende bedrijven.

Zorgregels

Als je de levensduur van je favoriete flanellen deken wilt verlengen en zijn uiterlijk wilt behouden, dan is het de moeite waard zorg voor de juiste zorg:

 • Voordat u gaat wassen, moet u opnieuw vertrouwd raken met het etiket op het product. Dit is om ervoor te zorgen dat de deken bestaat uit biologisch katoen. Het wordt aanbevolen om dergelijke dingen in de "katoen" -modus te wassen. Als de samenstelling van dingen er vezels van wol of viscose zijn, dan is het meer geschikt voor modi zoals "wol" of "delicate was".
 • Was deze dekens kunnen worden gemaakt in een typemachine en handmatig.Katoenen artikelen nemen in de regel meer volume tijdens het wassen, maar de bijproducten worden niet te groot vanwege de bescheiden afmetingen en luchtstructuur. Ze zullen niet opzwellen, ook al absorberen ze grote hoeveelheden water.
 • U kunt verschillende middelen gebruiken. Ideale poeders of gels. Baikovo-stof verdraagt ​​perfect geuren en conditioners.
 • We mogen niet vergeten dat de temperatuur van het water tijdens het wassen niet hoger mag zijn dan 40 graden. Dit komt door het feit dat dergelijk materiaal in hoge temperaturen kan zitten. Flanellen dekens die in heet water werden gewassen, worden vaak niet alleen veel kleiner, maar verliezen ook hun vorm.
 • Voor dergelijke dingen is ideaal de manier om kinderkleding te wassen. In dergelijke omstandigheden zal de deken niet worden beschadigd en blijft na droging even donzig als eerder.

Hoe flanellen dekens te maken, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer