Kasjmier Dekens

Moderne fabrikanten bieden de consument een enorme selectie van dekens, variërend van producten gemaakt van synthetische stoffen en eindigend met natuurlijke producten uit natuurlijke materialen. Natuurlijk zijn deze laatste van de hoogste kwaliteit en het gezondst. Het kunnen producten zijn van schapen- of kamelenwol, bamboe of katoen, en de warmste en meest comfortabele berggeiten naar beneden - kasjmier.

eigenschappen

Kasjmier wordt geoogst uit de zachte ondervacht van een berggeit. Vertegenwoordigers van de familie komen meestal voor in India, Pakistan, Afghanistan, Mongolië, China en Iran. Op de Russische markt komen kasjmierproducten uit Mongolië en China vaker voor. Kashmir geitenstruiken worden beschouwd als de warmste ter wereld, dus een kasjmiervulling wordt gezien als de beste grondstof voor de productie van dekens.Met één dier per jaar krijg je alleen 100-200 gram hoogwaardige grondstoffen.

Voor de vervaardiging van slechts één deken kan wol van twintig volwassen geiten nodig zijn.

Misschien hebben kasjmierdekens daarom zulke uitzonderlijke eigenschappen als:

 • Gewicht van het product - het wordt geassocieerd met de exclusieve dunheid van elk haar, dat ongeveer driemaal dunner is dan een mensenhaar.
 • Dekens letterlijk "ademen" - door de fijnste sierlijke vezel ontstaat een oneindig aantal van de kleinste luchtkamers.
 • Verhoogde zachtheid - natuurlijke vezels zijn zo glad dat ze kunnen concurreren met zijde in hun tederheid.
 • Producten zijn hygroscopisch. - het is onmogelijk om onder een kasjmierdeken te zweten vanwege het unieke vermogen om overtollig vocht op te nemen.
 • Unieke thermische geleidbaarheid van het product - warmere dekens die je nauwelijks kunt vinden.
 • Cashmere is hypoallergeen - huisstofmijten beginnen daar nooit.

Voors en tegens

Kasjmier dekens en spreien zijn populair geworden over de hele wereld vanwege een aantal voordelen die hen onderscheiden van andere producten met vergelijkbare functionaliteit.

Een van de belangrijkste voordelen van kasjmierproducten zijn de volgende parameters:

 • Als natuurlijke grondstof veroorzaakt kasjmier geen allergieën. Dergelijke producten zijn onmisbaar voor kinderen, maar ook voor mensen die lijden aan allergische reacties.
 • Kasjmierproducten besparen idealiter warmte, het kan erg belangrijk zijn voor bewoners van de harde noordelijke breedtegraden.
 • Kasjmierproducten zijn bijna gewichtloos, dit is waarschijnlijk de beste optie voor diegenen die niet in slaap kunnen vallen onder het gewicht van een lijvig dekbed.
 • Veelzijdigheid is een andere onbetwistbare kwaliteit van dit product. In het koude seizoen verwarmt een deken van kasjmier je en je zult er 's zomers niet heet onder slapen. Kortom, comfort zal u op elk moment van het jaar worden gegarandeerd.
 • Producten van geitenvlees hebben een onschatbaar therapeutisch effect. Ze zijn in staat pijn in de gewrichten te verlichten met de manifestatie van reuma, die eenvoudigweg onmisbaar is voor ouderen. Slapen onder een dergelijke zachte en warme deken zal alle stress verlichten en het zenuwstelsel kalmeren.
 • Een ander van de zeer belangrijke voordelen is de duurzaamheid van kasjmierproducten, een dergelijke plamuurvuller glijdt nooit uit en klontert niet samen.Een geitendeken zal je vele jaren van dienst zijn, met behoud van zijn oorspronkelijke uiterlijk.

Van de minnen kunt u alleen de hoge prijs van het product noemen, wat in principe wordt gerechtvaardigd door alle bovengenoemde voordelen, evenals enkele hangende vereisten voor reiniging en verzorging.

selectie

Om de juiste kasjmierdeken te kiezen die u tijdens de slaap van warmte en comfort voorziet, moet u het product bij gerenommeerde fabrikanten kopen. Als je Indiase, Iraanse of Afghaanse dekens koopt, hoef je niet te twijfelen aan de natuurlijkheid. Natuurlijk zijn dergelijke producten iets duurder dan een vergelijkbaar product uit China, maar hun kwaliteit laat je niet teleurgesteld zijn in je keuze.

Nadat u de fabrikant hebt gekozen, moet u een van de twee typen kiezen, aangezien dekens van kasjmier kunnen worden gewatteerd of geweven:

 • watteren heeft een biologisch katoenen napernik, waarin zachte vezels van berggeitenwol worden geplaatst. Het hele product is netjes genaaid, waardoor de vuller op zijn plaats blijft. Wanneer het wordt gebruikt, is het raadzaam om een ​​deken op zo'n deken te doen, zodat deze langer schoon blijft.
 • Geweven dekenis in feite een perfect zachte en warme beddensprei die bedekt kan worden zonder een dekbedovertrek te gebruiken.

Wasserij en verzorging

Als u besluit een dure kasjmierdeken te kopen, moet u weten hoe u op de juiste manier voor een dergelijk product kunt zorgen. En het eerste wat u moet doen, is de zorgvuldige informatie onderzoeken die door de fabrikant wordt aanbevolen en die wordt toegepast op de genaaide labels, etiketten en labels.

Sommige fabrikanten laten wassen en drogen van kasjmierproducten in wasmachines van het trommeltype toe, terwijl het strikt noodzakelijk is om de temperatuuromstandigheden die op het product zijn aangegeven, strikt in acht te nemen. Toch is het beter om de voorkeur te geven aan handen wassen met behulp van zachte reinigingsmiddelen, speciaal gemaakt voor delicate stoffen.

Het product moet in warm water worden gewassen, ongeveer 40-50 ° C, waarna het twee tot drie keer grondig in koud water moet worden gespoeld.

Om een ​​kasjmierdeken te drogen, moet deze strikt op een vlakke horizontale ondergrond liggen, uit de buurt van verwarmings- en verwarmingsapparatuur en moet direct zonlicht worden vermeden.

Als u na het drogen besluit om de deken te aaien, dan moet dit heel voorzichtig gebeuren met een ietwat warm strijkijzer door een vochtige gaasdoek.

Sommige fabrikanten laten alleen een droge reiniging van hun producten toe, in welk geval u ze af en toe naar een stomerij moet brengen, dergelijke dingen zijn ook wenselijk om regelmatig te worden geventileerd bij warm, maar niet bij zonnig weer. In ieder geval moet u frequent wasbeurten van kasjmierproducten vermijden, dan zullen ze u veel langer dienen en zullen ze er gedurende een aantal jaren als nieuw uitzien.

Wanneer u kleding uit kasjmier voor lange opslag legt, moet u ervoor zorgen dat op de plaats waar uw spullen worden opgeslagen, de mol niet start.

Om dit te doen, dient u op voorhand op de juiste plaatsen moderne anti-motproducten te plaatsen en niet te vergeten om ze bij te werken na de op de verpakking aangegeven uiterste gebruiksdatum. De beste plaats om kasjmierproducten op te slaan is houten kasten en dressoirs. Als er tijdens het langdurig gebruik van het product kleine pellets worden gevormd, snij ze dan in geen geval af met een mes, maar verwijder ze voorzichtig handmatig. Op deze manier beschadigt u de integriteit van het dure artikel niet.

Vergeet niet dat dekens en spreien van kasjmier elitegoederen zijn - problemen met de extractie van grondstoffen voor producten rechtvaardigen hun hoge kosten.Maar als u rekening houdt met alle voordelen die u verkrijgt bij de aankoop van deze producten, zal hun prijs niet te hoog lijken. Immers, alleen verpakt in een winternacht in een gewichtloze en gezellige kasjmierdeken, zult u eindelijk begrijpen wat een zoete en waarlijk helende droom is.

In de volgende video leer je meer over kasjmierdekens.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer