Standaardmaten van anderhalve slaapdeken en dekbedovertrek

In een poging om een ​​rustige en gezonde slaap voor zichzelf en hun hele gezin te garanderen, denken veel huisvrouwen na over het kiezen van een geschikte deken. Een van de meest populaire soorten is de anderhalve slaapdeken, die soms niet alleen wordt gekozen voor eenpersoonsbedden, maar ook voor tweepersoonsbedden.

Standaard maten

Een anderhalve slaapdeken is zo geworden, zeker niet omdat anderhalf mensen zich eronder kunnen verstoppen. Dus begonnen ze hem te bellen, omdat de gemiddelde breedte van deze deken anderhalve meter is. Het wordt ook familie genoemd omdat het geschikt is voor een gezinsset met twee half-slapende dekens. Deze optie past het paar dat wat ongemak voelt tijdens het slapen onder een grote sprei.

Een semi-aparte deken voor elke echtgenoot zal niet wakker van de kou 's nachts en gepositioneerd voor een ontlading te slapen zo comfortabel mogelijk te maken, maar zonder elkaar te storen.

Het lijkt erop, van de naam die u kunt begrijpen wat zijn de afmetingen van de "vrachtwagen". Tegenwoordig is er echter een indeling van anderhalve slaapplaats:

 • Items voor de slaap Euro-formaat zijn de meest voorkomende en worden beschouwd als door sommigen standaard onder "polutorok". Afmetingen van dergelijke producten 155h215 te zien. Voor deze variëteit van dekens gemakkelijkst om pick-up een set beddengoed.
 • Ten tijde van de Sovjet-Unie had beddengoed zijn eigen normen. Voor polutorospalnyh dekens grootte 140h205 cm. Vandaag de dag, de productie van dergelijke normen, we moeten dergelijke afmetingen zal door de manier vallen voor de vrij smalle bedden, geen dekens opgehangen aan de vloer werden genomen.
 • Modellen met de parameters van 160x205 cm zijn minder vaak te koop. Meestal wordt deze wijziging gekozen als een onderliggende optie.
 • Afwijkende formaten beddengoed afmetingen hebben 160h215 cm of 160h220 cm. Modellen met deze instellingen in het oog is zeldzaam, en beddengoed op een quilt is niet gemakkelijk te vinden.Niet-standaard opties zullen aantrekkelijk zijn voor mensen met een hoge groei, omdat modellen van normale grootte niet in staat zijn om een ​​lang persoon volledig te bedekken.

materialen

Vrachtwagens, evenals andere soorten dekens, verschillen in samenstelling. Op basis van de individuele kenmerken en persoonlijke voorkeuren, kan elke persoon de juiste vulstof voor hem kiezen. Alle bestaande vulstoffen kunnen worden onderverdeeld in materialen van natuurlijke oorsprong en synthetische vulstoffen.

natuurlijk

Natuurlijke vulstoffen omvatten:

 • wol - het meest gebruikelijke materiaal voor de vervaardiging van dekens. Kamelen- en schapenwol, maar ook ondervacht of lama, merinos en kasjmierberggeiten worden gebruikt om producten van deze categorie te maken. De voordelen van wollen beddengoed omvatten het vermogen om warmte goed vast te houden en overtollig vocht te absorberen. Alle vreemde geuren verdwijnen snel uit wollen dekens, de producten hebben een relatief laag gewicht en dienen lang hun eigenaars met de juiste zorg. De nadelen van wolproducten omvatten het feit dat ze kunnen worden aangevallen door motten of huisstofmijt.

Een kameldeken wordt beschouwd als een van de warmste en naast zijn thermische eigenschappen hebben merino en schapenwol ook helende eigenschappen.

 • dekens met donzige vuller beschouwd als de warmste. Voor het opvullen van modellen met veren en eenden en ganzen, soms pluisjes. Hoewel de producten met donsvuller nogal volumineus zijn, hebben ze praktisch geen gewicht en passeren ze goed lucht door zichzelf. Echter, in geval van overmatig vocht kunnen donsdekens snel bevochtigen en voor de juiste zorg hebben ze de hulp van professionals nodig.

Bovendien moeten donzige producten niet worden gekozen voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën, omdat ze huisstofmijt kunnen krijgen.

 • Zijden dekens kan worden toegeschreven aan premium-producten. De opvulling van dergelijke modellen is gemaakt van cocons van zijderupsen, die worden verwerkt met behulp van een speciale technologie. Vanwege dit kenmerk zijn zijden gevulde exemplaren niet onderhevig aan aanvallen door teken en andere parasieten. De gebruikte vulhoeveelheid bepaalt of dit of dat model de winter- of zomeroptie is.

Producten met een dergelijk vulmiddel zijn goed ademend en houden een comfortabele temperatuur vast,ze zijn geschikt voor allergieën en gaan lang mee. Het is echter niet zo eenvoudig om voor ze te zorgen.

 • Bamboevezel begon niet zo lang geleden in de textielproductie te gebruiken, maar velen van hen zijn er al in geslaagd om de verbeelding van producten te vangen. Bamboe dekens zijn zeer milieuvriendelijk en zeer zacht, perfect ademend en absorberen vocht. Ze veroorzaken geen allergieën en hebben zelfs antibacteriële eigenschappen. De nadelen van bamboemodellen kunnen worden toegeschreven aan hun hoge kosten en korte levensduur, en ze zullen niet zo heet zijn.
 • Cellulosedekens van Lyocell of eucalyptus Onderscheiden door hun kracht, zachtheid en lichtheid. Zoals veel andere natuurlijke vezels, heeft eucalyptus preventieve eigenschappen en kan geen allergieën veroorzaken. Modellen met eucalyptusvuller helpen niet te bevriezen in de winter en niet te zweten in de zomer, maar u zult een aanzienlijk bedrag moeten betalen voor comfort.

kunstmatig

Moderne technologieën maken het mogelijk hoogwaardige dekens te produceren uit kunstvezels die hun functie uitstekend vervullen.

De prijs voor hen is meer betaalbaar dan voor producten gemaakt van natuurlijke vezels, ze veroorzaken geen allergieën en zijn niet kieskeurig in hun verzorging.Veel kunstmatige vulstoffen zijn gemaakt van polyestervezel, dus ze hebben gemeenschappelijke eigenschappen:

 • Deken van Sintepon is de meest budgettaire optie, omdat de kwaliteit ervan niet optimaal is: tijdens het gebruik kan de vorm en het volume afnemen.
 • polyester het onderscheidt zich door zijn zachtheid en aangename tactiele sensaties, en de eigenschappen maken materie vergelijkbaar met wol.
 • hollofayber is een uitstekende optie voor het maken van dekens. De luchtigheid en lichtheid van dit materiaal geeft een speciale structuur van vezels in de vorm van veren. Het wordt ook kunstmatig naar beneden genoemd.
 • Het beste synthetische materiaal voor het naaien van dekens wordt overwogen Thinsulate. Volgens de eigenschappen van dergelijke producten zijn vergelijkbaar met de down, maar het leven en het gemak van onderhoud maken tinsuleyt favoriet. De prijs voor modellen met deze kwestie is boven het gemiddelde.
 • Siliconen dekens absorbeer geen geuren en verwijder vocht goed. De zachte en gewichtloze structuur spreekt velen aan, en gemak van zorg en duurzaamheid trekken kopers aan voor een relatief lage prijs.

We selecteren een dekbedovertrek op een anderhalve deken

Om problemen te voorkomen bij het gebruik van een anderhalve quilt in een dekbedovertrek, moet u beddengoed van de juiste maat kiezen.Dekbedovertrek moet met een kleine marge worden geselecteerd. Het is voldoende dat in de gevulde vorm er nog 5 cm lengte en vrije ruimte overblijft. Hierdoor wordt voorkomen dat in de toekomst de deken aan de ene kant wordt neergehaald en wordt het proces van het verschonen van beddengoed vergemakkelijkt.

Houd er ook rekening mee dat de meeste dekbedovertrekken na het wassen kunnen krimpen. Als u beddengoed van hoge kwaliteit koopt, kunt u zich daar geen zorgen over maken.

Gewoonlijk gebruikt de fabrikant een niet-krimpende stof, of neemt hij onmiddellijk bij het snijden rekening met de vergoeding, waardoor de dekbedovertrek kleiner wordt. Als er twijfel bestaat over de onberispelijke kwaliteit en integriteit van de fabrikant, moet een set met een dekbedovertrek worden genomen die 5 of 10 cm breder is dan de deken. Het is precies deze waarde die in aanmerking wordt genomen, omdat de breukdraad in stoffen voor bedlinnen in de breedte is gerangschikt.

Tips om te kiezen

De moderne markt voor slaapcomfort biedt een breed scala aan slaapaccessoires. Allereerst kiezen mensen precies wat hen uitkomt.

Een paar tips om de aankoop te helpen bepalen:

 • Bij het kiezen van de gecombineerde modellen,waarbij natuurlijke dons wordt gecombineerd met kunstvezels, moet de voorkeur worden gegeven aan monsters met een percentage natuurlijke vulstof van 40 of meer.
 • Bij het kopen van een deken met dons of silicone vulling moet u letten op de kwaliteit van het naaien. Een product dat is genaaid met vierkanten of kleine cassettes, zal van hogere kwaliteit zijn en het opvulmateriaal zal minder snel verdwalen.
 • Clusterdekens, waarbij de vulzakken op een verspringende manier zijn gerangschikt, zullen bijzonder kieskeurige mensen aanspreken. Als je zo'n deken schudt, kun je het vulmiddel op één plek concentreren en een apart deel van het lichaam verwarmen, bijvoorbeeld benen.
 • Producten met een uniform vulmiddel in de vorm van natuurlijke of synthetische vezels worden behandeld met een quiltmachine. Een gewatteerde quiltdeken kost minder dan een product met handgeborduurde fancy-patronen.
 • Bij het nastreven van een lage prijs voegen textielfabrikanten synthetics toe aan eucalyptusproducten. Als dit feit de juiste plek is, moet de verhouding synthetische en natuurlijke vezels 50/50 zijn.
 • Een verwisselbare deken is een praktische optie voor elk seizoen.Aan de ene kant hebben dergelijke modellen stoffen bekleding en de andere kant is warmer en gemaakt van wol of zelfs bont. Handig, als de twee delen met elkaar zijn verbonden door knoppen of bliksem en afzonderlijk van elkaar kunnen worden gebruikt.
 • Voordat je koopt, moet je beslissen in welke mate je een deken nodig hebt. Gewoonlijk geeft de fabrikant deze informatie aan op een etiket, waarbij 5 een zeer warme deken is en 1 een zomerversie met een minimale hoeveelheid vulstof.
 • Stof voor naaiwerk speelt een belangrijke rol. De beste indicatoren voor sterkte en aangenaamheid van tactiel contact zijn natuurlijke katoenen materialen, hoezen gemaakt van satijn of teak. Luxe modellen kunnen een zijden hoes hebben. Bij het gebruik van synthetische vulstoffen gebruiken sommige fabrikanten polyester, dat verder kan worden verwerkt door impregnatie van vuil en bacteriën.

In de volgende video vindt u meer informatie over de standaardmaten van anderhalf dekens en dekbedovertrekken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer