Slingers "Happy Birthday!": Typen en richtlijnen voor het maken

Verjaardag is een van de vriendelijkste en grappigste feestdagen van het jaar. Op deze dag wachten zowel klein als groot volwassenen op een echt sprookje. Je kunt de juiste sfeer creëren door de kamer in te richten. Slingers worden beschouwd als een van de beste decoratieve elementen.

types

Garland is een geweldige manier om de kamer te versieren voor het vieren van jubilea of ​​verjaardag. De populariteit van dit soort decor ligt in het feit dat het creëren van een minimum aan inspanning, tijd en geld vereist. Van de meest eenvoudige en betaalbare materialen in minuten kunt u een originele decoratie maken. Deze activiteit kan zelfs aan kinderen worden vertrouwd - ze zullen zonder enige twijfel gemakkelijk, zo niet met het hele werkvolume, dan met zijn deel, precies kunnen omgaan.Slingers kunnen divers zijn - en in de vorm van een draad met cirkels, vlaggen op het touw en pompons, maar ook producten met meer complexe elementen.

Vaker dan anderen voor de vakantie verjaardag hang letter striae - ze zijn optimaal voor zowel kinderen als voor een volwassen vakantie. Dergelijke extensies zijn letters uit karton gesneden die aan een draad of een lint zijn bevestigd.

De keuze voor deze slingers is vrij breed - het kunnen versieringen zijn met de naam van de verjaardag, maar ook de traditionele "Gelukkige Verjaardag" en Gelukkige Verjaardag. Vlaggenslingers zijn erg populair: het zijn een reeks rechthoekige of driehoekige vlaggen van papier of stof, bevestigd op een band. Tegelijkertijd kunnen de vlaggen monofonisch zijn en kunnen ze worden versierd met afbeeldingen in het onderwerp dat het dichtst bij de jarige ligt. Bloemslingers zien er erg interessant uit. Om ze te maken, worden papiersamenstellingen of materiaal gebruikt om bloemstukken te maken die met behulp van draden aan het hoofdtouw worden bevestigd.

De slingers gemaakt in de techniek van quilling zien er erg indrukwekkend uit. Het is onwaarschijnlijk dat er minstens één persoon zal zijn die ze onverschillig kunnen laten. In feite zijn ze een heel origineel idee, maar tegelijkertijd in een vrij eenvoudige en eenvoudige uitvoering.Om dergelijke decoraties samen te stellen, moet u echter technische vaardigheden hebben op het gebied van het verdraaien van papier en gespecialiseerde gereedschappen aanschaffen waarmee u dunne stroken stof in sierlijke patronen kunt verdraaien.

Niet minder aantrekkelijk zijn slingers, waarvan alle elementen volgens het origami-principe zijn gedecoreerd., ze prikkelen niet alleen de verbeelding, maar ontwikkelen ook perfect fantasie. Dergelijke sieraden zijn in feite een reeks eenvoudige handwerken, die met behulp van linten en bindgaren worden gecombineerd tot verfijnde en ingewikkelde patronen.

materiaal

Meestal op een verjaardag creëren ze slingers van gewoon gekleurd papier. Natuurlijk kunt u het noodzakelijke decorelement in de winkel kopen, maar meestal worden dergelijke decoraties thuis met hun eigen handen gemaakt. Het enige wat u nodig hebt, zijn papier, hardboard, nietmachine en lijm voor briefpapier en een schaar. Voor de versiering van dergelijke slingers hoeft u alleen de thematische figuren te knippen. Versier ze vervolgens met afbeeldingen, kralen of glitters en combineer ze vervolgens tot een lange decoratie.

Afhankelijk van welke slinger u wilt ontvangen, kunt u verschillende soorten papier gebruiken.Dus, voor lichtgewicht producten is het beter om dun te blijven. De producten die eruit worden verkregen zijn bijna gewichtloos, luchtig, ze zwaaien zelfs vanuit de zwakke wind van de wind en creëren in de feestelijke kleding een gevoel van gewichtloosheid en vrije ruimte. Decors gemaakt van dergelijk materiaal zijn echter meestal van korte duur en het is onwaarschijnlijk dat ze opnieuw worden gebruikt.

Meer robuuste en praktische decoraties zijn slingers van dik papier en karton. Het is veel moeilijker om zo'n decor te maken, omdat het nodig is om bepaalde inspanningen te leveren aan het maken van bevestigingsmiddelen - deze moeten sterker zijn dan in het geval van golfpapier of servetten. Bovendien zijn dergelijke slingers zwaarder en hiermee moet rekening worden gehouden bij het overwegen van de decoratie aan de muur.

Het is belangrijk! Naast traditioneel papier kunt u de verschillende derivaten gebruiken: kranten en tijdschriften, ansichtkaarten, servetten, snoeppapiertjes en oude overbodige reclameposters.

Voor de bevestiging gebruiken ze meestal lijmstift, lijm voor briefpapier of een nietmachine, als de feestelijke slinger gepland is om te worden gedemonteerd.Met behulp van de meest betaalbare materialen, kunt u een verscheidenheid aan decors maken voor het jubileum en de verjaardag, variërend van dergelijke elementaire sieraden als een draad van helder gekleurde cirkels en vlinders en eindigend met veel ingewikkeldere ontwerpen, bijvoorbeeld een krans van origami duiven, van engelen, grote en kleine bloemen. Zeer originele decors komen uit papieren servetten. Ervaren vakvrouwen zeggen dat gecomprimeerde materialen hier beter geschikt voor zijn. Ze maken best interessante en mooie pompons, die vaak worden gecombineerd voor verticaal geplaatste slingers en raamdecoratie.

In de praktijk kun je alles wat je wilt met decoratiemateriaal nemen: voedselfolie, gewone watten, het trimmen van een heldere en bontachtige stof, crêpe "cups" voor cupcakes en zelfs ballonnen. De keuze hangt volledig af van het vaardigheidsniveau en de fantasie van de persoon die zich bezighoudt met het ontwerp van de kamer voor de vakantie. Trouwens, leuke guirlandes worden zelfs verkregen uit voedsel. Om dit te doen, zijn de heldere ringen van ontbijtgranen, chips, gekonfijt fruit en gekonfijt fruit ideaal. - dergelijke decors worden echter vaak gebruikt voor verschillende wedstrijden en niet voor het versieren van de ruimte.Maar pasta in de vorm van strikken komt perfect overeen met de doelstellingen van de binnenhuisarchitect: ze vormen interessante slingersparels en als ze met verf worden geverfd, worden ze echt stijlvol en origineel.

Interessant! Een andere vrij eenvoudige versie van slingers is om sieraden te maken van een draad. Meestal gebruikt dik garen. Maak van dit materiaal elegante ballen of "hangers" en versier met hen het plafond en de deuropening voor de vakantie.

Maten en vormen

De belangrijkste elementen van de slinger kunnen een andere vorm hebben. Het meest gebruikte vierkant, rechthoek of driehoek. Dergelijke vlaggen zullen universeel zijn. Hun grootste voordeel is dat ze geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Bovendien kunnen ze altijd een geschikte foto plakken.

Wat betreft de grootte van de hoofdelementen van de slinger, er zijn geen normen, maar het is gebruikelijk om ze te maken met een lengte van 10-15 cm. Kleinere elementen kunnen verloren gaan in de algemene inrichting van de kamer, terwijl grotere elementen de aandacht kunnen trekken en "in de kamer kunnen komen" ogen. " En het is natuurlijk de moeite waard om van tevoren te berekenen hoe groot uw slinger zal zijn. Om dit te bepalen, moet u de lengte van het gedeelte waar u de sieraden wilt repareren wijzigen en de resulterende waarde aanpassen met 1,5 coëfficiënten. De slingers worden vrij opgehangen zodat ze in een halve cirkel hangen, dus wat voorraad is nodig.

Stijl en ontwerp

De stijl van de slinger kan van alles zijn. Meestal worden eenvoudige gekleurde decoraties gebruikt waarin elementen tegenover elkaar staan ​​of vloeiend van de ene naar de andere tint in het type ombre lopen. Als je wilt, kun je altijd een ontwerp toevoegen met afbeeldingen van je favoriete helden van de verjaardag. Kinderen hebben bijvoorbeeld de eer "Fiksiki", de helden van "Cold Heart", "Smeshariki", "Luntik" en grappige honden van "Puppy Patrol". Meisjes geven vaak de voorkeur aan schattige kleine pony's of grappige schoolmeisjes van de Monster High school. Jongens om Tyrannosaurus te proeven, helden "Wheelbarrows", "Valley" en "Star Wars". Maar voor mensen zijn meer volwassenen geschiktere slingers met kronen.

Heel vaak zijn foto's aan de slinger bevestigd. Als we het hebben over de verjaardag van een kind, dan is het mogelijk om op elke verjaardag een kind af te beelden - een jaar, twee, drie, tien.En als de decoratie bedoeld is voor een oudere persoon, dan weerspiegelen de foto's de belangrijkste mijlpalen uit zijn geschiedenis: het einde van school, het huwelijk, de geboorte van een kind en andere evenementen. Afhankelijk van het type verbinding van elementen in de slinger, veranderen het ontwerp en de stijl ervan aanzienlijk. De eenvoudigste manier is om het lint of de tape door de gaten aan de randen van de vormstukken te trekken. Maar als je de plaats van bevestiging toevoegt met een kleine boog met een spiraalvormig gedraaid lint, zal het uitzicht compleet anders, feestelijker en plechtstatiger zijn. In principe kunnen de slingers zelfs niet worden samengevoegd, maar direct op de muur worden bevestigd met behulp van administratieve pinnen, zodat elke vlag één stijl heeft.

Hoe te doen?

Bouw een krans-stretching "Gelukkige Verjaardag" is gemakkelijk - hiervoor heb je niet meer dan een half uur vrije tijd nodig. U kunt sjablonen van lege plekken downloaden van internet en u kunt ze zelf voorbereiden en vervolgens combineren tot een gemeenschappelijke slinger. Dit kan op verschillende eenvoudige manieren worden gedaan.

Aan een touwtje

Je hebt een stoot nodig, waarmee je twee gaten in elke letter moet doorboren - boven en onder, het is door deze gaten dat de draad geregen is.Houd er rekening mee dat je in elke hole een bundel moet maken, anders beginnen de letters te verspreiden, met als gevolg dat de inscriptie volledig onleesbaar wordt.

Bind een boog

Deze optie is vergelijkbaar met de vorige, met dit verschil dat de tape niet alle letters in één keer overlapt, maar eerder twee aangrenzende letters verbindt. De technologie is simpel: gaten worden met een perforator in de vorm van een perforatie geslagen, dan moet je de letters in de gewenste volgorde uit te breiden, de eerste en tweede maken en verbinden met twee afzonderlijke threads. Nadat je het werk hebt voltooid, moet je de tweede letter verbinden met de derde letter en herhalen tot de lege plekken leeg zijn. In dit geval blijft er een kleine opening over tussen de letters, anders overlappen de strikken de tekst eenvoudig.

pin

Dit is een heel eenvoudige, maar toch een zeer originele manier om foto-slingers te bevestigen. Werk vereist geen stoot. Het enige dat je nodig hebt zijn wasknijpers, die waarschijnlijk in elk huis te vinden zijn. Elk afzonderlijk onderdeel moet op de tape worden bevestigd met een afzonderlijke bevestiging.

Een klassiek stuk gekleurd papier kan een klassieke verjaardagsdecoratie zijn.Dit is een eenvoudige, goedkope en effectieve manier om een ​​kamer of andere kamer in slechts enkele minuten te transformeren. De eenvoudigste optie wordt beschouwd als een krans van vlaggen. Eerst moet je alle hoofdelementen van de decoratie voorbereiden - rechthoeken, die later in twee moeten worden gevouwen en geregen op een vooraf voorbereid lint. Gebruik dubbelzijdige tape om de vlaggen strakker te houden op de tape.

Een mooie slinger snoeppapiertjes ziet er behoorlijk mooi uit. Daarvoor heb je hele, niet gescheurde snoeppapiertjes nodig, evenals een stevige basis - bij voorkeur een lint of een band en een nietmachine. Als de snoeppapiertjes glimmend zijn, kun je ze zachtjes in tweeën rollen, in het midden van de lijm laten vallen en op de basis plakken. Maar als op de kleurverpakkingen enkele prachtige afbeeldingen en schetsen zijn afgebeeld, is het beter om het voorzichtig van de rand te buigen en te versterken als een gewone vlag. En om tijd te besparen, kunt u een eenvoudige nietmachine gebruiken - in dit geval is de slinger net zo elegant, maar u kunt hem in de toekomst nauwelijks meer gebruiken.

Succesvolle voorbeelden

Zelfgemaakte verjaardagsslingers kunnen heel mooi zijn.

Alfabetische extensies worden het vaakst gebruikt - ze kunnen een welkomsttekst bevatten of een naam hebben.

Vlagversieringen zijn erg populair.

Voor oudere mensen verdienen florale decors de voorkeur.

Ervaren viltmeesters creëren prachtige slingers voor jubilea en andere feestdagen.

Voor de guirlande kun je vrij onverwachte materialen gebruiken.

Masterclass over het maken van slingers van hulpmaterialen - in de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer