Kerstverlichting - frisse ideeën voor eenvoudige realisatie

 Kerstverlichting - frisse ideeën voor eenvoudige realisatie

Met de komst van de nieuwjaarsvakantie wil ik het huis op een bijzondere manier versieren. Een van de beste versieringen kan met recht nieuwjaarsslingers worden genoemd. Ze kunnen het huis beter laten voelen dan andere decoraties. Om de inrichting van de woning echter speciaal en harmonieus in te passen in de bestaande stijl van het interieur, is het noodzakelijk om de nuances van de soorten slingers, het gebruikte type materiaal en de varianten van hun gebruik te begrijpen.

Rassen en materialen

Kerstslingers zijn anders. Dit kunnen elektrische producten zijn die op het netwerk zijn aangesloten om een ​​flikkerend lichteffect te creëren, maar ook modellen van hun eigen productie. De keuze van de gewenste optie blijft voor de koper, terwijl de modellen met hun eigen handen worden gemaakt, vaak uiterlijk niet minderwaardig voor winkel-tegenhangers.

Ze kunnen ook de sfeer van de kamer veranderen en een frisse blik werpen op het nieuwjaarsontwerp van het huis.

Omdat gloeilampen in modellen verschillende lichtbronnen kunnen gebruiken. Hiervan kunnen de veiligste LED's worden genoemd, die zelfs met lange werken van de krans praktisch niet opwarmen, waardoor het grootste deel van de ontvangen energie wordt omgezet in licht. Dergelijke producten zijn onderverdeeld in verschillende ondersoorten:

 • threads (de eenvoudigste opties met lampen op een gedraaid koord);
 • netwerken (ontwerp in de vorm van eigenaardige honingraten voor platte oppervlakken zoals muren en plafonds);
 • lichtgordijnen (draden met strengen en dioden hangen naar beneden);
 • ijspegels (een slinger met verticale draden in de vorm van ijspegels);
 • pony (hoofddraad en vele kleine LED's);
 • Belt Light (professionele gevelverlichting van gebouwen met een trein van verschillende kleurtonen);
 • lichtklem (slingers voor bomen van verschillende hoofddraden en vooral heldere dioden);
 • stroboscoop (opties met stroboscopische lichten, werken in een bepaalde periode).

Zelfgemaakte variaties zijn ook verdeeld in een massa categorieën. Ze kunnen een enkele basis zijn zonder hangers, varianten met de hoofddraad en draden, versierd met een verscheidenheid aan decoraties. Dit zijn producten die zijn gemaakt door afzonderlijke elementen op een speciale basis te naaien of te lijmen. Verschillende grondstoffen worden gebruikt om ze te maken, bijvoorbeeld:

 • dennen of vuren kegels;
 • vuren takken;
 • verschillende decoratieve sterren en kaarsen;
 • papier en plastic sneeuwvlokken;
 • gekleurd papier;
 • karton (inclusief folie);
 • vilt en stof;
 • kleurrijke kaarten;
 • draadballen;
 • kleine gloeilampen;
 • dun golfpapier;
 • oude kranten;
 • kraftpapier;
 • natuurlijke materialen (droge takken, gedroogde bessen);
 • goud, wit en zilver spuitverf.

Nieuwjaar ontwerpideeën

Het is moeilijk om een ​​modern persoon met iets te verrassen, maar wanneer de ziel om creativiteit vraagt, is het moeilijk om het te weigeren. En dan maakt het soms niet uit wat je kant-en-klaar kunt kopen, als je je eigen sieraden wilt maken.

Als u bijvoorbeeld enkele van de meest interessante ideeën als basis neemt, kunt u een kerstslinger maken die net zo goed is als die in een winkel.

Wat kan worden gemaakt van garen, stof en papier?

Deze materialen zijn de eenvoudigste en handigste grondstof voor het maken van kerstslingers. Overweeg enkele voorbeelden die de mogelijkheden van deze materialen aantonen bij het inrichten van het huis.

Uit garen

Beter dan de Thaise lantaarns van garen, je kunt het je niet voorstellen. Tot op heden is dit decor een van de meest gewilde door kopers. In dit geval weten maar weinig mensen dat het, met behulp van de technologie van Thaise vakvrouwen, gemakkelijk is om zo'n decoratie te maken.

Je hebt dunne katoenen garens nodig, lijm op basis van natuurlijke harsen (en PVA zal het doen), ballonnen van klein formaat en gewone guirlande met witte diodes. Thread guirlandes zijn als volgt gemaakt:

 1. ballen opblazen, gewikkeld met draad;
 2. met een zigeunernaald doorboren ze een fles met lijm en voeren een draad door de gaten;
 3. geweekt een ballon opwindend;
 4. de natte basis wordt gedroogd;
 5. verwijder van het werkstuk de ballon, prik hem in met een naald;
 6. maak een kleine gleuf en steek er één bol uit de krans in;
 7. doe het met alle ballen.
11 foto

Door de elegante inrichting van het garen kan worden toegeschreven, en veelkleurige pompons. Deze decoratie valt altijd op in het interieur, het trekt de vergezichten aan en vult de kamer met een gevoel van huiscomfort. Maak van het garen klein speelgoed, hoeden, waarmee je de slinger kunt versieren.

Stof en vilt

Complexe materialen kunnen van deze grondstof worden gemaakt, maar de eenvoudigste manier is om eenvoudige cijfers over een nieuwjaarsthema als basis te nemen. Het is noodzakelijk om sjablonen te maken voor sneeuwmannen, pinguïns, kerstmannen, sneeuwmeisjes, laarzen, kerstbomen, kleurrijk vilt en dikke draden voor een naaimachine. Maak op verschillende manieren een prachtige slinger:

 1. eerst verspillen ze 30-40 cm voor niets, daarna wordt de lijn voortgezet met de toevoeging van de details uit het vilt gesneden;
 2. maak eerst de draden klaar met de viltfiguren en bevestig ze vervolgens aan de basis van de slinger.

   Bovendien kunt u de slinger versieren met kant-en-klare vilten ambachten. Ze kunnen worden gekocht bij handwerkwinkels of onafhankelijk worden gemaakt.In de regel is dit proces eenvoudig, hoewel het enige tijd zal duren. Om ze te maken, snijden ze de details uit volgens de vooraf voorbereide sjablonen, zetten de kleinere op grotere, leggen de vulling erin en verbinden de twee belangrijkste spaties.

   Dit is precies hoe de gezichten van dieren, sprookjesfiguren, ook gewone kerstballen maken. Dit decor oogt mooi en tegelijkertijd ongebruikelijk.

   Het is niet nodig om de randen te verwerken, omdat het vilt niet morst.

   Je kunt een verscheidenheid aan vlaggen maken van de stof, evenals een beetje van kleine tilde figuren. Het hangt allemaal af van de vaardigheden van de meester en de beschikbare tijd om te maken. In hun werk proberen ze dicht textiel te gebruiken, waarvan de randen niet worden gedoucht.

   papier

   We kunnen lang over papierproducten praten: dit materiaal biedt uitgebreide mogelijkheden voor het versieren en maken van kerstslingers. Het kan worden gemaakt van filament-, ketting-, plafondproducten van de meest uiteenlopende configuratie. In dit geval kunnen de opties vlak of volumetrisch zijn en verschillen in textuur en grootte.

   Voor handwerk van het platte type, is het beter om scrapbookingpapier te nemen, voor grote soorten is het goed voor zwart-wit. Een van de interessante oplossingen is het naaien van bulkklieren. Het principe van productie verschilt niet veel van de techniek met vilt:

   1. Kerstpatronen nemen (kerstbomen, sneeuwpoppen, sneeuwvlokken), gesneden uit veelkleurig papier van 4 stukjes, hetzelfde voor elk element;
   2. als de slinger vlakke cijfers heeft, is één blanco dubbelzijdig gekleurd papier voldoende voor hen;
   3. blanks, waarvan meerdere stukjes elk, worden dubbelgevouwen en markeren het midden (ze blijven de lijn langs deze lijn volgen);
   4. na 30-40 cm tevergeefs naaien, nemen ze verschillende identieke blanco's, zetten ze samen en naaien langs de beoogde lijn;
   5. platte elementen naaien tussen bulk;
   6. aan het eind wordt nog eens 30-40 cm verspild (het is mogelijk om het overschot af te snijden);
   7. ze nemen een guirlande, rechtzetten delen waarvoor verschillende onderdelen werden gebruikt.

   Als u het papier niet wilt naaien, kunt u het aan beide zijden op de draden plakken, terwijl u de randen van elk figuur combineert. Slingers van cirkels gemaakt op basis van het vouwen van papier accordeon en onderling verbonden kijken origineel. Niet minder mooie en papieren decorfolie. Verijdeld karton is handig omdat het dicht is en zijn vorm goed behoudt.Hieruit kun je de fonkelende sterren of zelfs sneeuwvlokken knippen volgens het principe van vytynanka.

   Van huishoudelijke artikelen

   Bekwame handen zullen het gebruik van de meest gewone dingen vinden. U kunt bijvoorbeeld een unieke krans van papieren wegwerpbekers maken. Hiervoor heb je de bekers zelf nodig, scrappapier, dubbelzijdig plakband, elektrische guirlande en briefpapier.

   Om de kopjes in mooi papier te "kleden", wordt één ervan in tweeën gesneden, de onder- en bovenrand worden afgesneden, geëgaliseerd en er wordt een sjabloon gemaakt.

   Het is geschetst op mooi papier en uitgeknipt op basis van het aantal gloeilampen van de beschikbare slinger. De kleuren zijn anders, maar je moet kijken om ze te evenaren. De glazen gewikkeld met kant-en-klare sjablonen en bevestigd met dubbelzijdig plakband. Het enige dat overblijft is om kruisvormige insnijdingen te maken op de bodem van elke kop en het decor in de krans te plaatsen op de plaatsen van de bestaande gloeilampen.

   7 foto

   Vilt, katoen en folie

    Voor de vervaardiging van kerstslingers kunt u vilt, watten en folie gebruiken. Ballen van wol voor het vilten oprollen, voorbevochtiging onder stromend water en een beetje inzepen. Nadat de ballen voldoende dicht zijn, worden ze uit de zeep gewassen en gedroogd,en dan bevestigd aan een draad of een andere soort slinger. Ze zien er ongewoon uit, maar zijn behoorlijk indrukwekkend.

    Je kunt de slinger versieren met ballen van folie en watten. Voor dit doel wordt watten eerst opgerold en nadat het in folie is gewikkeld, wordt het met een naald doorboord en op de bestaande slinger gespannen. Dit decor ziet er bijzonder mooi uit als het wordt verdund met witte en zilveren sneeuwvlokken in verschillende maten en vormen. Trouwens, niet alleen katoenen ballen kunnen in folie worden gewikkeld. Sieraden ziet er uniek uit, waarbij zelfs yoghurtbekers worden gebruikt als basisfolie.

    Natuurlijk decor van naaldtakken

    Naaldtakken - een uitstekend materiaal voor de vervaardiging van kerstslingers. Bevestig ze op verschillende manieren aan de basis. Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat dit materiaal zelfs in een thread-decor aanzienlijk zal zijn, dus u moet bedenken waar en hoe u het product moet positioneren, met bijzondere aandacht voor de lengte en decoratieve hulpelementen. U kunt gebruiken voor deze prachtige satijnen linten. Ze voegen geen significant gewicht toe, maar in een oogwenk voegen ze een elegante nieuwjaarslook toe aan de decoratie.

    En in de meeste gevallen is het niet nodig om een ​​gecompliceerd ontwerp van naaldbossslingers uit te vinden: het volstaat alleen om de linten in strikken te binden.Ze kunnen trouwens ook worden gebruikt om een ​​decor aan te brengen (bijvoorbeeld kleine kerstballen of draadlantaarns). Voor grotere plechtigheid kunnen gouden en zilveren linten gebruikt door bloemisten worden toegevoegd aan het ontwerp. Ze laten ook toe om slingers van naaldbomen te versieren, zonder hun gewicht te verzwaren.

    Het binden van het decor aan de linten is handig omdat het, indien gewenst, kan worden vervangen of verwijderd tot de volgende feestdag. Zelfs als de naalden naar beneden vallen, blijven de afgewerkte decoratieve elementen mooi en elegant. Naast het lint kunnen kant-en-klare folielampen worden gebruikt om naaldtakken te decoreren.

    Ze zijn handig omdat ze weinig wegen en lussen hebben, waarvoor ze aan een slinger kunnen worden bevestigd.

    Hoe en wat versier je de deur en de spiegel?

    Als je echt een deur of een spiegel wilt versieren met kerstslinger, is het beter om het met zo'n decor te doen, dat, met zijn esthetiek, de werking niet zal beïnvloeden. Versluier bijvoorbeeld niet de deuropening om de mogelijkheid van verstrikking van het huishouden tijdens de doorgang weg te nemen. Het is beter om een ​​kleine krans aan de deur zelf te hangen, zodat deze niet achterblijft en niet te veel beweegt bij het openen en sluiten van de deur. Het kan bijvoorbeeld een licht model zijn van de vlaggen, de optie voor de hellingen.

    Prachtig kijken in de inrichting van de deur ambachten van vuren takken en kegels. Met behulp van zout, en soms alleen een aërosol witte (zilveren) verf, krijgen de elementen een met sneeuw bedekte look die iets fantastisch aan het ontwerp toevoegt. Bulkversies van papier zien er uniek uit in de boom. Het wordt vaak gebruikt voor de vervaardiging van het meest ongewone materiaal (oude kranten, folie, watten, griesmeel, schuimballen). Vuren takken brengen pre-vakantie sfeer in de kamer, het vullen van de ruimte met wachten op een wonder.

    Kerstverlichting om de spiegel te versieren kan zowel lichtgevend zijn als verschillende zelfgemaakte, ook zonder verlichting. In tegenstelling tot de deuropening moet u de spiegel echter niet met een flitsende slinger versieren. En over het algemeen zal het lichtende decor alleen geschikt zijn als ze de spiegel niet gebruiken. Het is een feit dat het licht van veelkleurige elementen de make-up of het kapsel zal verstoren.

    Versier met een slingerspiegel op verschillende manieren, afhankelijk van het model (één blad, met een kader, met een tafel): rond het frame, bovenaan, met vrije uiteinden aan de zijkanten. Sommige mensen vinden het leuk om niet de spiegel zelf aan te duiden, maar het tafelblad.Iemand voegt, naast de krans zelf, zijn elementen toe aan het tafelblad en soms op de vloer. Met betrekking tot modellen zijn ze divers: sommigen houden van Thaise ballen, geven het huis een speciale sfeer van comfort, anderen geven de voorkeur aan kleine gloeilampen met een neutrale of warme tint van lichtstroom. Weer anderen versieren de spiegel met zelfgemaakte papieren guirlandes in hun favoriete kleuren van het nieuwe jaar.

    Hoe maak je een openhaard het middelpunt van de aandacht?

    Als het huis (appartement) een openhaard heeft, kan het in het middelpunt van de belangstelling staan. In dit geval moeten echter vooral de veiligheidsregels in acht worden genomen. De beste plaats om te versieren kan een schoorsteenmantel zijn. Verschillende modellen passen bij de decoratie, variërend van gewoon klatergoud met veelkleurig speelgoed of striemen van ansichtkaarten tot opties met een schijn van luxe.

    In dit opzicht is het helemaal niet nodig om een ​​beroep te doen op elektrisch decor, hoewel het meer in staat is om de geest van viering en mysterie naar binnen te brengen.

    Een van de beste beslissingen is bijvoorbeeld om een ​​open haard te versieren met een slinger met decoratieve sokken voor geschenken gemaakt van stof of vilt. Prachtig zullen er opties zijn van naaldboomtakken, producten van een folie met een verschillend decor, naaldklatergoud met sterretjes.Als de kerstboom zich bevindt in de ruimte waar de open haard zich bevindt, moeten de decoratie-elementen van de open haard de decoraties van vuren herhalen.

    Als kunstmatige sneeuw werd gebruikt in decoratie, kan dit de schakel zijn die de twee elegante zones van de kamer verenigt. De krans kan langs de zijkanten van de schoorsteenmantel hangen, de boog bevindt zich boven de haard. In ieder geval moeten alle onderdelen zich op een veilige afstand van de vuurbron (of verwarmingselementen) bevinden. Naast de twee opties voor het decoreren van de open haard (alleen op de bovenkant van de schoorsteenmantel, evenals aan de bovenkant en zijkanten), kunt u ook de muur erboven decoreren.

    Deze plek kan bijvoorbeeld worden versierd met een dennenring met speelgoed of items die aanwezig zijn in de decoratie van dennen- of haardguirlande. De ruimte eronder wordt meestal leeg gelaten, hoewel iemand het gebruikt voor een schommelstoel, een paar nieuwjaarsspeelgoed en soms plaatsen voor toekomstige geschenken. Het decoreren van een open haard met elektrische guirlandes is ongewenst, omdat het onveilig is. Bovendien is de openhaard zelf vrij helder en zien de netwerken er beter uit op de ramen, waardoor het huishouden 's avonds veel positieve emoties opdoet.

    Met betrekking tot zelfgemaakte variëteiten, zullen producten uit ansichtkaarten, vlaggen of zelfs kindertekeningen er hier beter uitzien. Dit kan een rek zijn, evenals een beknopte versie van crêpepapier, gestikt van verschillende veelkleurige strepen op een naaimachine of gedraaid en in een pony gesneden. Wat sokken voor geschenken betreft, is het beter dat ze van textiel of vilt zijn gemaakt (in tegenstelling tot papieren analogen, ze zijn functioneel en kunnen je kleine cadeautjes voor familieleden plaatsen).

    Hoe het huis buiten en tuin te versieren?

    Voor het versieren van de omgeving, het vizier, worden de deuren van het huis ook vaak gebruikt waterdichte kerstslingers. Dit zijn netopties, evenals producten voor het versieren van bomen, waaronder coniferen, die zich in de buurt van de woning bevinden. Meestal proberen ze items te gebruiken die niet worden beschadigd door wind en sneeuw als nieuwjaarsdecor.

    Dit kan een optie zijn voor naaldboomtakken en kegels, droge trossen bessen.

    Het papier ziet er van binnenuit goed uit op de ramen, maar na natte sneeuw wordt zo'n krans onbruikbaar, omdat het materiaal de neiging heeft om te zwellen van vocht.Je kunt het huis van de buitenkant decoreren met naald- of spiraalvormig klatergoud, kerstspeelgoed gemaakt van plastic. Zo'n krans zal geen last hebben van het weer, het zal de deur, veranda en zelfs een boom in de buurt van het huis versieren. Voor het versieren van de deur buiten, kunt u een garland-draad gebruiken, onder het dak kunt u een ornament in de vorm van ijspegels schikken.

    Waar moet nog aan worden gedacht?

    Soms geven huiseigenaren er de voorkeur aan hun huizen te versieren voor de nieuwjaarsvakantie met een ongewoon decor, waarbij winkel en zelfgemaakte producten worden gecombineerd, die er echter vaak erg harmonieus uitziet. Een van de buitengewone opties kan statisch-dynamische slingers worden genoemd. Ze zijn in staat vuurwerk te imiteren, barstend van vurige bloemen zolang het huishouden dat nodig heeft. Dergelijke slingers zijn gemaakt op basis van LED's, dus ze zijn veilig voor het versieren van huizen en straten.

    U kunt een product kopen dat maatwerk biedt voor uw favoriete oudejaarsmuziek. Dergelijke slingers kunnen worden bestuurd door, bijvoorbeeld, een iPhone. Ze zullen dol zijn op tieners en iedereen die van technologische accessoires houdt. Dus het lampje knippert op het ritme van je favoriete kerstmelodie.

    Iemand vindt het misschien te saai om hun huis te versieren met een krans van bollen van dezelfde grootte. In dit geval kunt u een afgewerkt product kopen met een imitatie van brandende kaarsen, fonkelende sneeuwvlokken, sterregen. Ook trok de aandacht van de opties met lichtgevende elementen in de vorm van sneeuwmannen, string ballen, vilt speelgoed. Vaak kan het gebruikelijke idee van mandarijnen, de onveranderlijke attributen van het nieuwe jaar, het beste idee worden voor het toevoegen van dergelijke slingers.

    Zelfs als u ze eenvoudig uitspreidt in een kamer, op een schoorsteenmantel of een tafelblad van een spiegel, kunt u een speciale feeststemming creëren.

    Prachtige voorbeelden

    Evalueer de mogelijkheden om het huis in te richten voor de nieuwjaarsvakantie en een aantal ideeën op het World Wide Web.

    Een voorbeeld van een eenvoudige slinger met slingers in het ontwerp van de open haard.

    Een dergelijke slinger van sneeuwvlokken vult de ruimte met een speciale sfeer.

    Felted balls, bows and felt peperkoek - precies wat je nodig hebt om de muur te versieren.

    Kerstslinger van satijnen linten en kant-en-klaar kerstboomspeelgoed maakt de raamdecoratie elegant en feestelijk.

    Gewone gevoelde confetti van verschillende kleuren vallen effectief op tegen de achtergrond van de kerstboom.

    Katoenen ballen en volumetrische sneeuwvlokken op draden kunnen elk deel van de kamer versieren.

     Kegels, bogen, kleine kerstballen en gedroogde oranje mokken vallen niet onder de traditionele kerstslingers van vlaggen.

     Hoe je een kerstslinger met je eigen handen maakt, zie de volgende video.

     Comments
      auteur
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

     Inkomhal

     Woonkamer

     slaapkamer