Hoe en van wat een slinger te maken?

Feestelijke slinger is een van de meest elegante versieringen van een feest. Er zijn echter maar weinig mensen die dachten dat dit product een andere emotionele lading zou kunnen hebben als je het op de juiste manier kiest. Bovendien is het een uitstekend thema voor handwerken.

Speciale functies

In het begrip van de man in de straat is slinger niets anders dan een decor, geregen op een lange koordachtige basis. In dit geval kunnen de producten zeer divers zijn, verschillend in het gebruikte type materiaal, lengte en thema. Met deze functie kunt u de slinger gebruiken, niet alleen voor de gebruikelijke nieuwjaarsvakantie: deze kan in de zomer geschikt zijn. Omdat het in staat is om een ​​andere emotionele kleur naar de ruimte te brengen, kan het worden gebruikt als een interieuraccessoire dat de atmosfeer een noviteit geeft.

Het product kan elektrisch, knipperend of traditioneel zijn, zonder de verbinding met het netwerk. In elk geval gebruikt het werk een speciaal en veilig materiaal.

Het kan een andere kleur, vorm en grootte hebben, wat bepaalt of je bij de vakantie hoort of alleen de tijd van het jaar. Op dezelfde manier spreekt het uiterlijk over de plaats van gebruik, of het nu een woonkamer, een kinderdagverblijf of zelfs een straat is.

Het maken van een slinger is een creatief en leuk proces. Hij laat toe om een ​​maximum aan verbeeldingskracht te tonen. Voor een harmonieuze infusie in de bestaande samenstelling van het interieur, is het echter noodzakelijk om de stijl van de ruimte te begrijpen waarvoor deze is gemaakt.

Bloemenelementen hebben bijvoorbeeld het over zomer, sneeuwvlokken en sneeuwmannen - over de winter, harten - over de dag van geliefden.

Waar kan ik gebruiken?

Ondanks de schijnbaar beperkte plaatsen van gebruik, kan de slinger in feite veel toepassingen in het interieur vinden. Dit is bijvoorbeeld een uitstekend materiaal voor fotoshoots. Zo'n detail kan de juiste stemming creëren, zodat de foto's er niet alleen mooi uitzien, maar zelfs vooral. En je kunt met een slinger niet alleen frames van een kinderfotoshoot versieren: ze zien er prachtig uit op familie, huwelijk en romantische foto's.

Afhankelijk van het type decor en het soort garland kan worden opgehangen aan kasten, planken, spiegellijsten. Je kunt ze versieren met een muur, planken, gordijnen, kroonlijsten, plafondruimte, gewone krukken, stoelen, banken. Iemand versiert zo'n feesttafel, kinderbedje en zelfs een bloemenkas.

Om de slingers harmonieus in het interieur te laten lijken, moet je echter bedenken welk soort liegen er mooi uitziet en welke er beter uitziet, alleen in het ongewisse.

Soorten sieraden

Conventioneel kunnen alle soorten slingers worden verdeeld in verschillende categorieën volgens de werkwijze van hun vervaardiging. Ze kunnen worden genaaid, geassembleerd voor lijm of het decor van geïmproviseerde middelen gebruiken voor kant-en-klare slingers van diodes. In dit geval zal de vervaardiging van elk product zijn eigen kenmerken hebben. De krans van de schijven moet bijvoorbeeld met een speciale lijm worden uitgevoerd, omdat de gebruikelijke klerk de schijven niet houdt.

Speciale lijm en zogenaamde Thaise lantaarns zijn vereist, omdat gewone PVA niet dezelfde sterke en duurzame vorm kan geven.

Andere producten hebben een andere bevestiging nodig, laten we zeggen beter gevoeld, als het aan de basis is genaaid.Bovendien zal een dergelijke fixatie niet alleen duurzaam zijn, maar ook esthetisch aantrekkelijker.

Producten verschillen in moeilijkheidsgraad. In dit geval kan hetzelfde materiaal op verschillende manieren worden gebruikt. In één geval kunt u eenvoudig de vlaggen knippen en op het touw leggen, in de andere kan de slinger ingewikkeld, verwrongen of zelfs op twee niveaus zijn. De creatie kan verschillende tijden in beslag nemen, omdat sommige elementen (bijvoorbeeld van vilt, sommige soorten stof) eenvoudig kunnen worden gesneden en op een draad kunnen worden gemonteerd, andere eenvoudig kunnen worden vastgelijmd (bultjes), andere (bijvoorbeeld katoenen ballen) helemaal opnieuw moeten worden gemaakt.

Wat te bereiden op het werk?

Inventarisatie om een ​​slinger te maken is in elk geval individueel. Als u iets winters of een nieuw jaar voor de kerstboom maakt, kunt u kegels, verf (voor het sneeuweffect), dennenboompjes en kleine kerstballen gebruiken. In de cursus kan alles gaan wat de meester nodig acht, of wat er aan de hand is. Deze kunnen zijn:

 • dennenappels;
 • eikels;
 • karton;
 • kleur papier;
 • gevoeld;
 • folie;
 • onnodige drives;
 • klein kerstboomspeelgoed;
 • dikke stof met niet-afbrokkelende randen;
 • zelfklevend papier;
 • helder behang;
 • kleine gloeilampen;
 • vilt;
 • crêpepapier;
 • oude kranten.

Het is belangrijk om rekening te houden met de nuances van het gewicht, omdat de materialen die aan de basis zijn bevestigd, het product niet zwaar hoeven te maken.

Hoe maak je jezelf?

Eerst moet je beslissen welk soort evenement je een slinger nodig hebt. Het is noodzakelijk om er eerst en vooral vanaf te duwen, en pas nadat de master er al uitziet, welke materialen voor het maken van het product dat hij op voorraad heeft. Laten we eens kijken naar enkele van de meest originele en eenvoudige methoden om slingers met uw eigen handen te maken, die iedereen de eerste keer onder de knie heeft.

Thaise lantaarns

Deze decoratie van vandaag wordt beschouwd als een van de beste, in staat om de ruimte binnen en buiten op elk moment van het jaar te versieren. Het is gemakkelijk om zelf lantaarns te maken, die in wezen kleine katoenen garenballen zijn. Het is noodzakelijk vooraf kleine ballonnen en een luchtpomp voor hen te kopen, lijm op basis van natuurlijke harsen en om dunne draden te maken.

 • Aanvankelijk worden de ballen opgeblazen met behulp van een pomp, zodat hun maat hetzelfde is.
 • Ballen zijn vastgebonden met een draad zodat ze de lucht niet verlaten.
 • Ze zijn omwikkeld met katoengaren geïmpregneerd met lijm. Hiervoor prikken onze craftswomen een fles PVA-lijm door een zigeunernaald, waarbij ze een draad door de fles leiden.
 • Eén of meerdere draden worden onmiddellijk om de hiel gewikkeld totdat ze een hoogwaardige garenlaag vormen.
 • De draden worden gesneden, de plano wordt in een speciale oven geplaatst om de droogtijd te verkorten.
 • Pak een dunne haak op en verwijder de ballon voorzichtig van binnenuit, en prik hem eerder door.
 • In de bal maak een snede, waarna het op de elektrische LED-garland wordt gezet.

Uit vilt

Dergelijke ambachten maken het gemakkelijk. U hebt vilt van verschillende kleuren nodig, evenals sjablonen (voor een meer nauwkeurige vorm van de snijfragmenten). Het enige dat de vervaardiging kan bemoeilijken, is de behoefte aan montage op een naaimachine. Over het algemeen is de platte guirlandechnologie eenvoudig.

 • Maak mooie sjablonen (u kunt uw favoriete formulieren afdrukken op de printer).
 • Ze worden gebruikt om losse kleuren van verschillende kleuren uit vilt te snijden zonder toevoeging van toeslagen (dit kunnen harten, sterren, cirkels, kerstbomen, sneeuwmannen, pompoenen, katten, bloemen en nog veel meer zijn).
 • Rijg de draad in de machine en vorm de basis van de slinger ervan, stik ongeveer 40 cm tevergeefs (het teveel kan dan worden afgesneden).
 • Daarna beginnen ze de beschikbare lege plekken te naaien, waarbij de lijn in het midden wordt gelegd. Ze kunnen in elke volgorde worden verzameld.
 • Nadat alle items zijn gemonteerd, wordt nog eens 40 cm verspild.

Als je een volumineslinger nodig hebt, kun je kleine rechthoeken afsnijden, in het midden binden, en daarbij bogen vormen en de draad maskeren met een stuk vilt van dezelfde kleur.

Dan kunnen de bogen worden genaaid of vastgeplakt aan de draad, en dan aan de basis van de slinger, bijvoorbeeld, gemaakt van een waslijn of lint.

Op filamenten van papier of folie

Deze techniek kan worden uitgevoerd op het principe van het bevestigen van vilt aan een naaimachine. Je hebt veelkleurige stukjes papier of folie nodig (in de vorm van harten, bloemen, cirkels, sterren of een andere vorm), lijm, draden en een touw als basis voor de slinger. Het principe van het maken van een dergelijk product is als volgt:

 • sjablonen afdrukken of tekenen, knip ze uit;
 • omcirkel ze op gekleurd papier, waarbij ten minste twee stukken worden uitgevoerd voor elk afzonderlijk decoratief element;
 • de plano wordt dubbelgevouwen en dan precies in het midden op de draad geplakt;
 • de tweede identieke blank sluit de draad en steekt een fragment volgens het principe van de eerste;
 • het vasthouden van verschillende stukken op een draad is bevestigd aan een op touw gebaseerd exemplaar.

Dit is het principe van het maken van de hele slinger. Om niet te gaan lijmen, kunt u eenvoudig papier blanco naaien. Om ervoor te zorgen dat ze een groter volume hebben en niet plat lijken, moet het aantal fragmenten met dezelfde vorm voor één figuur worden verhoogd tot 3-4. Het is noodzakelijk om een ​​decor op een andere voorwaarde te lijmen of te naaien: op deze manier zal het er interessanter uitzien.

Vooral origineel zal volumetrisch rondkijken, gemaakt volgens dit principe.

Voelde ballen

Een ander product dat geen speciale kennis vereist in de fijne kneepjes van het materiaal. De productie ervan vereist de aanwezigheid van vilt voor vilten. Voer de volgende acties uit:

 • neem wat wol, maak het nat onder de kraan en rol het in een bal;
 • voeg een beetje zeep of schuim toe;
 • om de vorm gemakkelijker te maken, kunt u proberen de temperatuur van het water te veranderen: van deze vezel valt sneller naar beneden;
 • zodra de bal klaar is (wordt vast), wordt hij uit de zeep gewassen;
 • volgens dit principe worden alle elementen gemaakt, vervolgens worden ze met een naald op de basis geregen.

Door te rollen is het mogelijk om een ​​folie-ornament te maken. Het is goed gerimpeld en kan een afgeronde vorm aannemen. Je kunt veel ballen rollen en decoratieve elementen kunnen worden verdund met sneeuwvlokken. U kunt dus een geweldige kerstdecoratie maken die niet alleen thuis, maar ook op straat kan worden opgehangen.

Om het verbruik van folie te verminderen, voor het midden van de ballen, kunt u watten gebruiken en de folie fixeren met lijm voor de thermogun.

harten

Dergelijke slingers kunnen op verschillende manieren worden gemaakt (bijvoorbeeld volgens het principe van papieren cirkels, gebruik verschillende stukken voor één volumetrisch hart en naai ze allemaal samen in het midden). Een interessante optie voor het maken van een ongewone slinger van strepen, die in de vorm van harten is. Om een ​​dergelijk decor te maken, is het de moeite waard strips van gekleurd papier, lijm voor briefpapier of een nietmachine en de basis zelf te maken, waarbij zelfs zachte draad kan worden gebruikt. De methode om dergelijke sieraden te maken is als volgt:

 • neem twee stroken van dezelfde kleur en grootte, maak de onderkant van de nietmachine vast en vorm een ​​scherpe bodem van het hart;
 • de vrije bovenste uiteinden worden samengevouwen, wikkelen deze weer naar beneden en voegen een kleine strook naar binnen toe toe voor bevestiging aan de basis;
 • de strippen samengeraapt vast beneden;
 • de staart, die van boven werd gevormd voor bevestiging, kan worden samengevoegd tot een ring en aan een touw of draad worden geregen.

Als je harten groter en interessanter wilt maken, is het de moeite waard om een ​​element niet 2, zeg 6 strips, te maken. Bovendien moeten ze om de twee dezelfde kleur en verschillende afmetingen hebben, waardoor ze het midden kunnen vullen en een originelere uitstraling krijgen. Als je dit principe als basis neemt, kun je een slinger maken zonder bevestigingsmiddelen, waarbij elk hart in een andere wordt gestoken.

Interessante voorbeelden

Eindelijk kun je zien 10 mooie ideeën om slingers te maken:

 • mooie oplossing voor kamerinrichting Thaise lantaarns;
 • een krans van harten vult de ruimte met een sfeer van romantiek;
 • een voorbeeld van een visuele verandering in de atmosfeer van een ruimte om het een speciale stemming te geven;
 • mooie kamerinrichting met zwaailichten;
 • decoratie op de achtergrond van de plafondruimte ziet er bijzonder plechtig uit;
 • een krans van gevouwen accordeons en aan elkaar bevestigd in cirkels van elementen ziet er ongelooflijk stijlvol uit;
 • vlinders op draden dompelen de kamer onder in de atmosfeer van de zomer en brengen lichtheid naar het interieur van de kamer;
 • delicate volumetrische ballen van dun golfpapier kunnen elke kamer een feestelijk gevoel geven;
 • krant + kraftpapier samen, gebeeldhouwd met een golvende rand en pluizig om eruit te zien als bloemen, kijk heel voorzichtig op de draden en kan een sieraad binnen en buiten het huis worden;
 • De originele oplossing voor het inrichten van het huisje.

Hoe je LED-slinger met je eigen handen kunt maken, zie de volgende video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer