Slingers: soorten, kenmerken bij de keuze en aanbevelingen voor gebruik

 Slingers: soorten, kenmerken bij de keuze en aanbevelingen voor gebruik

Nieuwjaar, verjaardag, jubileum, vrijgezellenfeest - er zijn veel redenen om binnenshuis een feestelijke sfeer te creëren. Een echte vondst die de kamer letterlijk kan transformeren en opvullen met felle kleuren, zijn guirlandes. Het zijn papier, doek, gloeidraad, neon of elektrisch.

types

Velen geloven dat deze versiering een draad is waaraan kleine bollen vastzitten. In de verste verte is er een enorme verscheidenheid aan slingers van zeer verschillende ontwerpen, kleuren en maten, die kunnen worden gemaakt van gewoon papier, plastic, karton, folie en LED's.

materialen

 • Van papier. Heel snel en eenvoudig kun je kransen van gekleurd papier maken. Dit kunnen vlagvariaties, papieren ringen, fans en andere opties zijn die kunnen helpen in een situatie waarin de ruimte zo snel mogelijk moet worden geregeld. Bovendien kunnen zelfs kleine kinderen, die altijd verliefd zijn op voor-vakantie ijdelheid, worden aangetrokken door werk.

Slingers gemaakt van stil of gegolfd papier zien er zeer stijlvol uit, meestal worden vlaggen er uit gesneden en op een lint bevestigd. Dezelfde materialen worden gebruikt om kleine papieren bloemen te maken, die vervolgens met elkaar worden verbonden tot een lange decoratie.

 • Heel vaak vormen de slingers van de vakantie het goed van natuurlijke materialen. Kegels worden beschouwd als de meest populaire optie, het is van hen dat je een volledig natuurlijke decoratie kunt maken die vele jaren dienst zal doen en zal genieten. Ze zijn vooral relevant voor het nieuwe jaar en tijdens de herfstvakantie. Het is vrij eenvoudig om sieraden te maken - verwijder gepelde en gedroogde kegels en hecht aan jutetouw. Om een ​​dergelijk decor er eleganter uit te laten zien, is de slinger bovendien versierd met dennentakken, gele bladeren, bessen of linten.
 • Slinger van pompons. Voor de vervaardiging van dergelijke sieraden wordt garen gebruikt, met behulp van draden kunt u unieke decorelementen creëren die absoluut geschikt zijn voor elke gelegenheid. Bijvoorbeeld, voor de nieuwjaarsviering kunt u groene, witte en rode draden gebruiken, voor Halloween - zwart en rood, en voor uw verjaardag - alle andere heldere tinten.
 • Heel vaak om sieraden te gebruiken verpakkingsmaterialen. Servetten en tassen zijn erg populair, je kunt pompons maken en een huis of zelfs een straat versieren. Eierverpakkingen worden vaak gebruikt om een ​​oude LED-slinger te versieren - zo'n bijgewerkt model ziet er stijlvol en duur uit.
 • Zeer ongebruikelijke look rgewone pasta ijzers. In feite zijn deze producten kant-en-klare elementen van een feestelijke slinger, die alleen aan een touw moet worden geregen. Vooral mooie vlinders (ze worden ook wel bogen genoemd), beschilderd met felle of glanzende verf.
 • Stofslinger praktisch en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt voor decoratie. Meest gebruikte vilt. Decorelementen die eruit gesneden zijn, brokkelen niet af, gieten niet en onder alle omstandigheden behouden ze hun vorm,tegelijkertijd hebt u niet veel tijd en moeite nodig - snijd gewoon de figuren, harten, sterren en verbind ze met één draad.
 • Zeer populair in de afgelopen jaren. vintage sieraden. Om de kamer in de stijl van chebbi-chic te regelen, kun je jute en kant nemen. Slingers gemaakt van dergelijke materialen creëren een sfeer van oudheid en comfort.
 • Geen vakantie is compleet zonder guirlande met fonkelende ballen. Kleine bollen die in het donker gloeien, zien er altijd erg indrukwekkend uit.

afmeting

Voordat je een slinger koopt of zelf maakt, moet je de maat bepalen. Om dit te doen, moet je van tevoren bepalen waar je dit decorelement gaat hangen en hier een begin mee maken. Als u bijvoorbeeld van plan bent een kerstboom te versieren, moet u rekening houden met de diameter ervan. Er wordt van uitgegaan dat de boom van het nieuwe jaar versierd met een slinger, zodat de lengte gelijk is aan de hoogte van de kerstboom, vermenigvuldigd met drie, er het meest indrukwekkend uit zal zien.

Overigens moet er rekening mee worden gehouden dat de stekker zich op een afstand van minimaal 50 cm van de laatste gloeilamp moet bevinden. Als je de muur decoreert, vermenigvuldig dan de lengte van het segment met anderhalf,omdat de slingers worden opgehangen met een soepele afronding van de lijn.

kleur

De kleur van de slinger kan heel divers zijn.

 • Er zijn traditionele kleuren van de vakantie. Bijvoorbeeld, de festo's voor de herfstvakantie maken geel en oranje, voor het nieuwe jaar - rood en groen, voor de geboorte van een meisje is het huis in roze verfraaid, maar door het uiterlijk van een jongen - in het blauw.
 • Slingers kunnen bestaan ​​uit contrasterende elementen.of ze kunnen soepel veranderen van de ene kleur in de andere als een ombra.
 • De elektrische slinger heeft ook zijn eigen kenmerken. Deze draad, de kleur waarvan de fabrikant het meest afwijkt. Als je bijvoorbeeld een kunstkerstboom van witte kleur hebt en een slinger met een groene draad eraan hangt, ziet deze er nogal niet-esthetisch uit. Daarom is het belangrijk om het bij het kopen van een slinger te pakken zodat de draden niet opvallen.

Stijlen en ontwerpen

Maar over het ontwerp van dergelijke slingers kan lang praten. Ze kunnen worden gemaakt in de vorm van harten, vlinders, cirkels, vlaggen, bloemen, herten en andere elementen naar believen. Los daarvan zullen we ons concentreren op het ontwerp van elektrische sieraden, de meest populaire zijn de volgende soorten.

 • Garland draden - de eenvoudigste, maar zeer functionele decoraties, die lange koorden zijn, waaraan LED-lampen zijn bevestigd. Ze zijn universeel - ze kunnen aan een boom worden gehangen, aan een muur, ze kunnen de contouren van meubels en deuropeningen versieren.
 • Grid. Zoals de naam al aangeeft, bestaan ​​dergelijke guirlandes uit een groot aantal vierkanten of diamanten, in elke hoek waarvan lichtgevende bollen zijn bevestigd. Dergelijke versieringen worden vaak opgehangen aan muren en ramen.
 • Gordijn. Zo'n decor is een horizontaal koord, waaruit gloeiende draden van de meest verschillende lengte vertrekken. Traditioneel varieert de lengte van dergelijke draden van 1 tot 3,5 meter - deze decoraties worden veel gebruikt voor raamopeningen.
 • IJspegels. De slingers lijken erg op het gordijn, maar de verticale draden zijn kort, meestal 20-50 cm, terwijl de LED's zelf dun en langwerpig zijn. Dergelijke producten zijn optimaal voor het versieren van bomen, als het nodig is om een ​​visueel "smeltend" effect te bieden.
 • franje - dit is zo'n slinger, wanneer er bundels kleine gloeilampen op de hoofdlange draad worden bevestigd. Ze worden vaak gebruikt voor verticale decoratie, schrijflabels en straatversiering.
 • touw - het is de laatste jaren erg populair, varianten van de slingers, die transparante flikkerende koorden zijn met gloeilampen of LED's die zich binnenin bevinden. Dergelijke versieringen worden meestal gebruikt voor straatdecoratie.
 • Betlayt - Dit is een soort sieraden die wordt gebruikt voor het decoreren van grote parken en pleinen. Het zijn gestrande stompen met lampen van blauw, wit of andere kleuren.
 • Kliplayt - Dit is een andere versie van straatdecoraties, die worden gebruikt voor de decoratie van bomen, ze zien eruit als een verstrooiing van schijnende lichten op de takken. Vanuit technisch oogpunt is dit decorelement een reeks koorden met lampen met een hoge helderheid.

Ondanks de grootste keuze aan slingers, is het de laatste jaren steeds moeilijker geworden om dierbaren te verrassen. Daarom zijn fabrikanten begonnen met het produceren van ongebruikelijke sieraden. Een van deze opties waren statisch-dynamische slingers, die misschien te vergelijken zijn met een saluut, waarbij felle pop-uplichten zo vaak in de tuin springen als je wilt. LED-stralen in dergelijke modellen zijn erg mooi, maar tegelijkertijd zijn ze, in tegenstelling tot vuurwerk, absoluut veilig.

En, natuurlijk, zijn de elektrische lampen zelf ontworpen in verschillende uitvoeringen - sneeuwvlokken, ballen, ijspegels, vlinders en druppels. Op de schappen van winkels die goederen verkopen voor de vakantie, vindt u slingers in een grote verscheidenheid aan kleuren en vormen.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van een slinger moet rekening worden gehouden met verschillende belangrijke criteria.

 • Functionaliteit. Er moet bepaald worden welke slinger je nodig hebt: welke reden, wat ben je van plan te versieren (straat of huis, vlakke muur of boom). Als u bijvoorbeeld een slinger op straat wilt hangen, moeten de materialen vochtbestendig en vorstbestendig zijn, als de versieringen in de winter worden gebruikt. Houd er rekening mee dat huishoudslingers ten strengste verboden zijn voor gebruik buitenshuis, omdat het absoluut niet beschermd is tegen vocht en neerslag kan het snel uitschakelen en zelfs kortsluiting veroorzaken.
 • Design. Het is belangrijk om rekening te houden met de kleuroplossing, vorm, werkingsmodus (als we het hebben over lichtgevende guirlandes), de grootte van onderdelen en nog veel meer. De meest stijlvolle zijn getekende guirlandes, vooral als ze "antiek" zijn gemaakt.Maar als u van plan bent om uw kamer of gevel met elektrische of LED-decoraties te versieren, dan moet u rekening houden met de veiligheid van het product:
 • Zorg ervoor dat de isolatie betrouwbaar is. - inspecteer de gehele draad over de gehele lengte, er mogen geen visuele gebreken aan zijn, deze moet flexibel zijn en niet worden afgescheurd door het uitrekken van een gemiddelde kracht. Anders riskeert u een ernstige elektrische schok als u per ongeluk op de draad slaat.
 • Besteed speciale aandacht aan de schakelaar van de bedrijfsmodus: Houd de doos in uw handen en duw een beetje naar beneden - als het plastic begint te zakken, moet u onmiddellijk weigeren om het product te kopen.
 • Bekijk de informatie van de fabrikant. Op de verpakking van producten van een betrouwbare leverancier moeten de naam van de fabrikant, de naam en het artikel van het product, het functionele doel en de voedings- en spanningsparameters worden vermeld. Bij de slinger hoort zeker de handleiding, die in het Russisch is opgesteld.
 • Als je een straatslinger kooptdan komt vorstbestendigheid naar voren.Dergelijke goedkope soorten kunststof zoals PET en PVC bij lage temperaturen barsten vrij snel, wat vaak leidt tot de blootstelling van draden, daarom moeten straatkransen gemaakt zijn van rubber of rubber. Bovendien moeten ze worden bedekt met een speciale beschermlaag.
 • Totaal vermogen lichtgevende lampen mogen de 65 watt niet overschrijden.
 • Zorg er zelfs in de winkel voor dat het product gezond is: Zorg ervoor dat u de stekker in het stopcontact steekt en controleer of alle lichten aan zijn, bij voorkeur met een klein aantal armaturen.

Hoe verbinding maken?

Het aansluiten van de slinger is vrij eenvoudig, hiervoor hoeft u alleen maar het AC-netwerk aan te sluiten en de gewenste werkingsmodus in te stellen. Om het risico te verkleinen dat een onvoorziene situatie zich voordoet, is het noodzakelijk om alleen de voorkeur te geven aan gecertificeerde producten en niet om huisdecoraties op straat te hangen, omdat hun technische parameters niet toelaten dat ze veilig kunnen werken in omstandigheden van neerslag, temperatuurdalingen en wind. Straatdecoraties kunnen echter binnenshuis worden opgehangen.

Het is raadzaam om de lichtgevende guirlandes niet zonder toezicht te laten.Schakel ze uit bij het verlaten van het huis en laat de slingers nooit 's nachts draaien.

Handige aanbevelingen

Ontwerpers geven een paar aanbevelingen. wat handig kan zijn bij het versieren van het terrein met behulp van slingers.

 • Opties zoals "dauw" zien er alleen binnen goed uit, maar de pony is beter om op het balkon of aan de rand van het dak te hangen. Niet slecht, dit lijkt op de ramen. Maar het gordijn hangt meestal aan de gevels.
 • Stijlvolle ijspegels die het visuele effect van een gloeiende regen creëren moeten op de bomen worden geplaatst, ze zijn niet aan de ramen bevestigd.
 • Het is niet nodig om een ​​pony op te hangen en in de bomen te grijpen, omdat het product ernstig beschadigd kan worden door een windvlaag.

Succesvolle voorbeelden

Het is heel snel en gemakkelijk om een ​​kamer te regelen met behulp van slingers van vlaggen of cirkels.

Decoratieve pompons in het interieur zorgen altijd voor een goed humeur, ze zijn ideaal voor een kindervakantie.

En ze kunnen worden gebouwd met alle beschikbare middelen, bijvoorbeeld pakketten en zelfs op straat rondhangen.

Slingers van natuurlijke materialen onderscheiden zich altijd door hun charme.

Bijzonder aantrekkelijke lichtdecors. Ze kunnen worden gebruikt voor thuis en op straat.

De wegkering ziet er vooral goed uit in de tuin. Bokeh-slingers zijn erg populair.

Slingers "Grid", "Icicles" en "Dew".

Slingers kunnen worden gemaakt van dezelfde elementen of worden gemengd. Interessant zijn decoraties als tuinslinger in een pot of fles, met wasknijpers, lantaarnenslingers en een persoonlijke inrichting. Retro-slingers in loft-stijl met Edison-lampen, evenals decoraties met betrekking tot de USSR-tijdperk zien er erg stijlvol uit.

Hoe je de kamer met slingers kunt versieren, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer