Zonneslinger: kenmerken van keuze en bediening

Zonneslinger: kenmerken van keuze en bediening

Slingers die in verschillende kleuren flikkeren, creëren altijd een buitengewone vakantiesfeer. Momenteel kunt u ze tegen een redelijk redelijke prijs kopen en ze zowel in het appartement, als in het zomerhuisje of in een landhuis regelen. Meestal krijgen bezitters een armaturen die kunnen werken op zonnebatterijen.

En het is volkomen gerechtvaardigd, aangezien dergelijke apparaten geen contactdozen vereisen en dus geen elektriciteit verbruiken, waardoor het budget van de koper wordt bespaard.

Wat is het?

Elementen die licht uitstralen, terwijl ze alleen zonne-energie gebruiken, verschijnen steeds vaker in het dagelijks leven van burgers. De vraag bepaalt het aanbod, dus er wordt een breed scala aan verlichtingsapparaten op de markt aangeboden die geen elektriciteit nodig hebben. Bij het selecteren van slingers en lampen is het noodzakelijk rekening te houden met de geschatte prijscategorie en dan hangt alles af van de voorkeuren en de verbeeldingskracht van de koper. Er zijn apparaten voor verlichting, bijvoorbeeld tuinhuisjes, bomen, zwembaden, paden, maar ook zijn er veel nieuwe jaarelementen te koop.

Toen zonnepanelen nog niet in massaproductie waren verschenen, werden tuinders en eigenaren van tuinpercelen geconfronteerd met het probleem van het leveren van stroom voor alle verlichtingsarmaturen. In sommige gevallen zorgde dit voor ernstige problemen. De opkomst van zonnepanelen liet eens en voor altijd een oplossing zien. De voeding is compact genoeg en vereist geen speciaal onderhoud.

De fotocellen die verlichting geven, laden speciale batterijen op in de aanwezigheid van zonlicht, dat wil zeggen gedurende de dagperiode. 'S Nachts begint de lamp te werken, met behulp van de geaccumuleerde lading, die gemiddeld ongeveer 10 uur duurt.Maar meer is niet nodig, want in de zomer gaat de donkere tijd van de dag niet langer mee. Wanneer de zon opkomt, beginnen de batterijen weer op te laden, terwijl de LED-elementen niet meer werken.

Aangezien er geen verwijzing is naar de locatie van de verkooppunten, kunnen op zonne-energie verlichte verlichtingsarmaturen op elk gekozen perceel van de villa worden geplaatst. De belangrijkste voordelen zijn hier compactheid en maximale mobiliteit. De voedingseenheid is uitgerust met een speciale poot die u in de grond wilt bevestigen.

Samenvattend kunnen we verschillende hoofdvoordelen van zonnestrings onderscheiden. De eerste is het gebrek aan energiekosten. Bovendien zijn de lampen eenvoudig te gebruiken, vereisen geen bekabeling en geen speciaal onderhoud, omdat ze automatisch starten en stoppen. Ze zijn veilig en veroorzaken geen bekabelingsproblemen. Het is ook onmogelijk om de esthetiek van deze apparaten niet op te merken, omdat het licht van hen soepel is, omdat de LED's behoorlijk krachtig zijn.

types

Armaturen bestaande uit lampen op zonne-energie worden vaak gebruikt in de zomer in zomerhuizen en tuinpercelen. Hun lengte kan 15 meter bereiken.Een arrangement is het mogelijk om de meest verschillende te bedenken. Het assortiment is vrij breed, het kan worden onderverdeeld in het type flikkering, ontwerp en andere kenmerken. Er zijn 6 hoofdtypes: gordijn, lineair, gaas, dura-licht, smeltende ijspegels en sculpturen.

gordijn

Dergelijke slingers zijn een soort canvas met een breedte van 2 meter. De lengte van de elementen kan in dit geval verschillen en is afhankelijk van specifieke vereisten: het begint op 1,5 meter en eindigt op 9 meter. Dit type wordt veel gebruikt voor het verlichten van grote oppervlakken, bijvoorbeeld omdat het is opgehangen aan de ramen of muren van gebouwen en raamopeningen. Het maximale aantal slingers dat kan worden gecombineerd tot één samenstelling is 10 stuks. Extern, in werkende staat, bootsen ze de val van water na, zodat ze vaak worden aangeduid als watervallen.

lineair

Het is een in serie geschakelde LED met een lengte van 5 tot 20 meter. Het maximum kun je 35 stuks combineren. Ze hebben een rijk kleurengamma en de flikkermodus is ingesteld voor elk geval. Gebruikt op kerstbomen, geplaatst op het dak van gebouwen en de gevel.

netto

Visueel lijkt op een gordijn.Het verschil is dat in dit geval de lichten een raster zijn. Gebruikt voor locatie op grote vlakke gebieden. Experts raden het gebruik van dit soort garland niet aan om bomen te verlichten, omdat takken gemakkelijk draden kunnen breken die erg dun zijn.

Smeltende ijspegels

Ze hebben hun naam te danken aan het feit dat ze op een ijskegel lijken die smelt. Meestal bestaan ​​ze uit witte gloeilampen, maar er zijn andere opties. Het is mogelijk om maximaal 4 stukken te combineren.

Dura Light

Deze slingers kunnen zowel buiten als binnen worden geplaatst. Dura Light - in serie geschakelde lampen die zich in een speciale buis bevinden. De optie is speciaal voor het ontwerp van de verlichting van het nieuwe jaar, vaak gebruikt in winkels.

LED-sculpturen

Wat betreft de sculpturen, ze bevatten een verscheidenheid aan elementen. Het ontwerp zelf kan gemaakt zijn van acryl, kunststof of metaal, bovenop het frame zitten LED's die worden aangedreven door zonnepanelen. Soorten slingers kunnen worden gecombineerd. Dergelijke ontwerpen worden vaak onafhankelijk gemaakt, wat een hoogtepunt en uniciteit aan de datsja geeft.

fabrikanten

De markt presenteert producten van een groot aantal fabrikanten, waaronder Solviden en Best Season GmbH het populairst zijn.

Solviden

De release van guirlandes houdt zich bezig met het bedrijf IKEA. Het bereik is erg breed, terwijl de lampen elegant zijn. Het presenteert lichte kettingen, vlinders, vogels en meer. Dit zijn kettingen die uit afzonderlijke elementen bestaan. U kunt modellen kiezen voor nieuwjaarsdecor, binnen, buiten. Complete set: heeft een guirlande, voeding, kabel en pin. Sommige modellen zijn geschikt voor korte onderdompeling onder water, ze zijn niet bang voor vocht, regen en stof. Anderen hebben speciale wasknijpers, zodat ze gemakkelijk op verschillende oppervlakken kunnen worden bevestigd. Het gewicht van de voeding van 300 tot 400 gram. De lading is genoeg voor 6 uur werk.

Als meerdere guirlandes moeten worden verbonden, is het noodzakelijk om extra accu's te hebben. In sommige gevallen is er een extra besturingseenheid die kan worden geconfigureerd voor een specifiek programma dat verantwoordelijk is voor het in- en uitschakelen. Garantieperiode - 2 jaar. Wat betreft de kosten, varieert het gemiddeld van 900 tot 2500 roebel.Het hangt ervan af hoelang de krans is gekozen, hoeveel gloeilampen hij heeft, hoe krachtig en functioneel hij is.

Best Season GmbH

Dit Duitse bedrijf heeft zich lang gevestigd als een hoogwaardige fabrikant van verlichtingsproducten. De keuze van slingers voor verschillende doeleinden is vrij breed, inclusief feestelijke en alledaagse parafernalia.

Over het algemeen hebben producten geen grote verschillen met de producten van de vorige fabrikant. Kan afzonderlijke functies, type en capaciteit van batterijen hebben, manieren om te bevestigen. Sommige modellen kunnen op een bepaald moment worden uitgeschakeld. De prijsklasse varieert van 1000 tot 2500 roebel.

Voor- en nadelen

Voordat u begint met het kiezen van slingers die worden aangedreven door zonnepanelen, moet u hun voors en tegens zorgvuldig onderzoeken. Hiermee wordt de koper gered van een ondoordachte beslissing en kunt u de beste optie blijven voor een bepaald geval.

Wat betreft de voordelen, in de eerste plaats - het is economisch. De verklaring geldt voor elk apparaat op zonne-energie. Geld investeren in het geval van slingers hoeft alleen bij de aankoop te gebeuren - in de toekomst hebben ze geen extra kosten nodig.Elektriciteitsrekeningen zullen niet stijgen en de lampen zelf zullen lang meegaan - het is niet nodig om ze te vervangen. Er moet rekening worden gehouden met het feit dat de prijs bij een laag kwaliteitsniveau aanzienlijk kan verschillen, wat de fabrikant van grote invloed is.

Autonomie is een ander belangrijk punt. Dergelijke slingers kunnen worden gebruikt in de natuur of in gebieden die niet zijn uitgerust met stroom. Bovendien is het niet nodig om het apparaat aan en uit te zetten: het doet deze manipulaties alleen, zonder aandacht voor zichzelf te vereisen.

Maar met zoveel positieve momenten mogen we de minnen niet vergeten. In dit geval is het er slechts één - een kleine vergoeding. Dit is het geval wanneer het daglicht minder lang is dan het donkere tijdstip van de dag. In een korte tijd kan de batterij mogelijk niet worden opgeladen. Dit draagt ​​ook bij aan bijvoorbeeld bewolkt en regenachtig weer.

Een dergelijk probleem is echter gemakkelijk op te lossen: om de lading economischer te maken, zijn bepaalde modellen van slingers uitgerust met bewegingssensoren. Dit betekent dat de lichten alleen aan gaan op het moment dat iemand hen nadert.

In de volgende video wacht je op het uitpakken en bekijken van LED-slingers op zonnebatterijen om de bomen en het landschap te verlichten.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer