Chinees mozaïek: kenmerken en geheim van populariteit

Chinees mozaïek is een helder en verbazingwekkend product. Het toepassingsgebied is vrij uitgebreid - het gebouw van badkamers en badkamers, keukendecoratie, decor van muren, vloeren, stappen en zelfs externe decoratie van voorgevels van gebouwen.

Tile is van verschillende typen, het is zeer sterk en duurzaam en heeft ook een grote keuze aan kleur- en textuuroplossingen.

Functies en het geheim van populariteit

Chinese mozaïektegels worden al lang beschouwd als een van de meest gewilde bouwmaterialen. Begonnen om het te gebruiken, zelfs vóór onze tijd. Het combineert unieke tradities, productiegeheimen uit het oude China en moderne, innovatieve technologieën die tijdens de productiefasen worden gebruikt.

De Chinese tegel is een verfijning en elegantie in pure vorm.Zijn vorm en afmetingen maken het mogelijk om op verschillende oppervlakken te worden toegepast, ongeacht de vorm - een rechte basis, ronde, halfronde hoeken. Tegelijkertijd vereist het werk geen speciaal gereedschap of extra inspanningen. Verschilt in beschikbare verscheidenheid van kleuren, tinten, vormen en texturen.

Soorten tegels

De tegel heeft verschillende typen die verschillen in materiële basis.

In totaal bieden fabrikanten vier soorten mozaïekfunderingen:

 1. glas;
 2. keramiek;
 3. een steen;
 4. metaal.

Elk van hen heeft een specifieke reeks eigenschappen waarmee u ze in verschillende situaties kunt toepassen.

glas

Glas is een bekende traditionele optie voor mozaïektegels. Door het enorme aantal kleurenoplossingen, kunt u unieke unieke oppervlakken creëren met verschillende patronen en motieven.

Glastegels kunnen zijn:

 • verschillende mate van transparantie;
 • mat en glanzend;
 • ruw en soepel.

Deze afwerkingsoptie wordt meestal gebruikt op plaatsen met een hoge luchtvochtigheid - badkamers, badkamers, "schorten" voor de keuken, bad.

Rose's meest populaire mozaïek vandaag, het is al lang gewaardeerd door zowel consumenten als experts op dit gebied.

keramisch

Het is gemaakt van hoogwaardige klei door te bakken.

Deze tegel wordt gepresenteerd in twee hoofdoplossingen:

 1. geglazuurde;
 2. ongeglazuurde.

De eerste heeft een volledig glad oppervlak, bestand tegen vocht en water. De tweede is getextureerd, het heeft ruwheid, scheuren, onregelmatigheden. Het verdraagt ​​de werking van water niet. Keramische tegels hebben een hoge weerstand tegen externe mechanische invloeden en een groot aantal kleuren.

steen

Dit type tegel wordt gemaakt wanneer een steen in kleine stukjes wordt gesneden. De verkregen delen worden onderworpen aan een maalproces, vervolgens worden platen die compatibel zijn in vorm geselecteerd en de matrix gevormd.

Het belangrijkste materiaal is, in de regel, graniet, marmer, onyx of jaspis. Toegestaan ​​het gebruik van kunstmatige stenen.

Steentegels worden gebruikt voor vloeren en buitendecoratie van gebouwen.

metaal

Een dergelijke tegel vertegenwoordigt de volgende constructie - metalen platen worden op een keramisch mozaïek gelijmd. Dit type heeft een kleine selectie kleuren beschikbaar, het kan worden verdund met een bronzen en bronzen nevel.

voordelen

Kleine mozaïekelementen, meestal vierkant van vorm, zijn gemonteerd op speciale bases - matrices.

De belangrijkste inherente eigenschappen:

 • duurzaamheid;
 • sterkte;
 • hoge kwaliteit;
 • een breed scala aan texturen en kleuren;
 • brandwerendheid;
 • weerstand tegen vervorming;
 • vochtbestendigheid;
 • weerstand tegen hoge temperaturen en de variaties ervan.

Deze kwaliteiten van het materiaal dat China levert, maken het een uitstekende optie bij het repareren en afwerken van baden, baden en stoombaden. Mozaïek kan zowel thuis als op openbare plaatsen worden gebruikt. Bijvoorbeeld voor de decoratie van schoonheidssalons, medische centra, baden en sauna's, openbare zwembaden en nog veel meer.

Stylingproces

Werken met een mozaïek tolereert geen haast en onoplettendheid. Hier is het noodzakelijk om terughoudendheid te tonen en zorgvuldig voor te bereiden, dan zal het resultaat een lange tijd zijn om het oog te strelen.

Het eerste dat je nodig hebt is om de juiste lijm te kiezen. Het moet een hoge sterkte en waterbestendigheid hebben, omdat het mozaïek vooral wordt gebruikt op plaatsen met een hoge luchtvochtigheid. Het is raadzaam om de lijm van witte kleur te nemen, het wordt een goede achtergrond voor de tegel en zal de tint van het glasmozaïek niet veranderen. Het is belangrijk om zorgvuldig het oppervlak voor te bereiden waarop de tegel wordt gelegd - egaal, ontvettend, wit.

De mozaïekfragmenten worden op de basis gelegd, die is bedekt met een laag lijm. Ze zijn uitgelijnd met het referentiepunt, u kunt een markering op de muur aanbrengen. In de afgewerkte coating is het noodzakelijk om alle naden af ​​te vegen, de kleur van de voeg kan variëren, afhankelijk van de wens. Een transparante massa trekt de aandacht niet af van het mozaïekpatroon, wit of zwart wordt een helder contrast op een gewoon doek.

Zie onderstaande video voor het correct leggen van mozaïek.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer