Wit mozaïek in het interieur van het appartement en huis

Momenteel is het mozaïek in het interieur van een appartement en huis erg populair. Dankzij de functies en een breed assortiment, kunt u chique en elegantie brengen bij elke stijl. Het mozaïek van witte kleur is vooral actueel: de neutrale schaduw maakt het de meest universele bij de registratie van het huis. Een verscheidenheid aan opties en een harmonieuze combinatie met de elementen van het decor maken het mogelijk om interessante combinaties te maken in het ontwerp van de ruimte, de nodige accenten te plaatsen en luxe toe te voegen.

Speciale functies

Mozaïek, als een element van huisdecoratie, heeft een rijke geschiedenis die begint in de tijd van het Oude Egypte en China. Sinds de oprichting wordt het beschouwd als een teken van welzijn en rijkdom van huiseigenaren.Tegenwoordig zijn er veel materialen die worden gebruikt om mozaïeken te maken.

Vooral populair is de grondstof van natuurlijke oorsprong. - marmer, smout of hout. Vaak valt de keuze van veel ontwerpers op de mogelijkheden van glas en keramiek. Er zijn ook tegels van goedkopere grondstoffen die niet minderwaardig zijn in hun kwaliteiten dan natuurlijke materialen.

Het bereik van het witte mozaïek is vrij breed. Er zijn traditionele opties die dienen als een uitstekende decoratie van het pand, gemaakt in de barokstijl, de Provence of chalet. Meer gedurfde innovatieve materialen geschikte kamers in de stijl van hightech of minimalisme.

Witte kleur heeft een groot bereik. - van verblindende sneeuw tot een zachte melkachtige tint, ivoor, romige of lichte champagne. Licht groenachtige, roze of oker tonen zijn mogelijk. De textuur van de materialen voegt nog meer variatie toe aan de aard van het monochrome gamma.

De belangrijkste kenmerken van het witte mozaïek zijn de veelzijdigheid en het comfort. Door het meest geschikte model te selecteren, kunt u met succes het comfort van een slaapkamer of woonkamer benadrukken, het ontwerp van de badkamer diversifiëren en de elegantie van de keuken verbeteren.Daarnaast kun je met behulp van het interessant de gevel van een woonhuis inrichten of een tuin inrichten.

Voordelen van de inrichting:

 • Vochtbestendigheid. Mozaïek is niet bang voor vocht, dus wordt het meestal gekozen voor de badkamer of keuken. Items zijn eenvoudig schoon te maken en hoeven meestal geen extra schoonmaakproducten te kopen.
 • Weerstand tegen lage en hoge temperaturen. Met opties uit natuursteen kunt u de muur naast een warmtebron veilig decoreren, bijvoorbeeld een open haard of een buitenversiering van het huis uitvoeren.
 • Duurzaamheid en duurzaamheid. In de meeste gevallen is het product zeer goed bestand tegen mechanische schade en heeft het gebruik van kleine onderdelen een lange levensduur.

De witte kleur van het mozaïek draagt ​​elegantie en luxe. Het is met succes gecombineerd met alle tinten van het kleurenpalet en zal daarom de waardigheid van de kamer benadrukken, gemaakt in elke schaal. Bovendien zal het, indien nodig, het ontwerp van de ruimte kunnen veranderen, zonder het elementgelegde mozaïek aan te tasten.

Tegenwoordig gebruiken professionals zelden één wit gamma. Meestal wordt het verdund met elementen van een andere kleur of er worden verschillende patronen toegevoegd om de compositie "levendiger" en interessanter te maken.

Manieren om het pand te versieren

Afhankelijk van welke van de kamers in het appartement of huis u moet versieren, selecteren de ontwerpers de optimale materiaal- en artistieke oplossing voor het mozaïek.

badkamer

Heel vaak worden composities met typografie gebruikt bij het decoreren van een badkamer. Populaire opties zijn het glanzende mozaïek of canvas met een marmeren print. Als materiaal is het beter om de voorkeur te geven aan glas of natuursteen. Ze zullen het ontwerp van de kamer het meest interessant benadrukken en zullen zo praktisch mogelijk zijn in termen van nat reinigen.

Ongebreidelde verbeeldingskracht van ontwerpers beperkt de versieringsmethoden niet. De meest populaire zijn:

 • Inrichting van een "leidende" muur. In de regel is dit het oppervlak achter de gootsteen of rechtstreeks uit de kom van het bad. Opties tellen niet mee. Er kan bijvoorbeeld een klassiek solide, ideaal wit doek met matte elementen of een modieus verloop van vandaag zijn - een vloeiende overgang van een donker mozaïek naar een wit mozaïek.
 • Decoratie van verschillende zones. Werkelijk voor badkamers, die op een groot gebied verschillen. Tegenoverliggende hoeken van de kamer of andere delen van de muren kunnen worden versierd met mozaïek.In de regel ligt de bijzonderheid in de symmetrie, waardoor het ontwerp er ordentelijk uitziet.
 • Inrichting van een aparte badkamer, namelijk het scherm. In particuliere huizen wordt de waskom vaak in een betonoplossing geplaatst en het oppervlak is versierd met mozaïeken, wat erg duur lijkt.
 • Plafond en / of vloer decor. De tegel met het witte type wordt extreem vaak gebruikt bij het leggen van een vloer of het decoreren van een plafond. Deze optie ziet er luxueus en interessant uit, waardoor huiseigenaren kunnen genieten van het ontwerp. Elementen voor de vloer mogen niet glanzend zijn, zodat het oppervlak in contact met water niet glad is.

Als een extra kleur voor decoratie adviseren moderne ontwerpers om de voorkeur te geven aan bordeaux, groen, zwart of blauw.

Keuken en eetkamer

In dit geval zijn de opties veel meer. Het is mogelijk om zowel een keramische kleine ondoorzichtige tegel als glanzend te gebruiken. Maak met behulp van mozaïeken een groot aantal meubels - de ruimte achter de keuken, bar of eiland in de keuken.

U kunt witte getextureerde panelen kopen voordat u meubels koopt voor dergelijke gebouwen, aangezien ze idealiter gecombineerd zullen worden met een van de verworven opties.Als extra decor is een tegel met een patroon of andere kleuren die de heldere delen diversifiëren perfect.

In de eetkamer van een woonhuis, waar een open haard is, wordt mozaïek vaak gebruikt door decorateurs om dit element van het interieur te benadrukken. Een array boven de haard wordt meestal gemaakt van marmer of andere duurzame natuursteen. Vaak bestelden ook de eigenaars van het huisje voor een spectaculair ontwerp van de kamer enorme eettafels, waarvan het oppervlak is versierd met kleine tegels.

Slaapkamer en woonkamer

Manieren om een ​​dergelijke decoratie in het interieur van de slaapkamer te introduceren, zijn zeer divers. Meestal geven eigenaren de voorkeur aan modellen met een onregelmatige vorm. Atypische en zelfs lichte nalatigheid helpt om de kamer een charme en een deel van comfort te geven. Grote witte tegels met een willekeurige vorm passen dus vaak in het bovenste gedeelte van de kamer, wat een interessant effect creëert. Kleine ronde tegels worden ook gebruikt voor het versieren van individuele meubelstukken, zoals de bodem van een bed of een spiegellijst.

Het leggen van een vloer uit een klein mozaïek van een melkachtige tint zal helpen om een ​​luxe woonkamer te maken. Samen met een eenvoudig tapijt zal het een gezellige sfeer creëren en het interieur van de kamer opfrissen.Ook verspreiden ontwerpers vaak witte vensterbanken of enorme vensterbanken tussen de vensters om de kamers visueel helderder en meer te maken.

Externe decoratie van een privéwoning

Als een mozaïek voor het ontwerp van de gevel in de afgelopen tijd vooral populaire opties met specie, bijvoorbeeld zwart of donkerbruin. Het geeft het huis een interessante en stijlvolle uitstraling.

Mozaïekmetselwerk kan volledig op één of meerdere muren worden gemaakt en kan alleen op het onderste deel van het huis worden gelegd, afhankelijk van het ontwerp en het gewenste effect. Bijzonder interessant is de veranda of veranda, versierd met kleine tegels.

   Wit mozaïek wordt actief gebruikt voor het inrichten van een appartement en een privéwoning. Het is in staat om gezelligheid, elegantie en luxe in het interieur van de kamer te brengen, en daarom is het zeer relevant in de moderne markt van afwerkingsmaterialen. Ontwerpers zijn dol op zijn veelzijdigheid en huiseigenaars houden van de praktische bruikbaarheid.

   Een masterclass over het decoreren van de tafel met een mozaïek, zie je in de volgende video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer