Houten mozaïek in het binnenland

Het mozaïek wordt lange tijd gebruikt voor het inrichten van verschillende kamers, waardoor het kan diversifiëren, om iets nieuws aan het interieur te brengen. Met houten mozaïek decoreer je elk interieur. Het wordt gebruikt om de vloer, muren en zelfs meubels te versieren. Het ziet er geweldig uit, niet alleen in de klassieke stijl, maar ook in de avant-garde en modern.

Speciale functies

Hout is een betaalbaar natuurlijk materiaal dat veel wordt gebruikt bij het ontwerpen van interieurs met verschillende stilistiek. Dit mozaïek zal de perfecte decoratie van het huis zijn. Indien nodig kunt u elke tint ophalen, die vandaag op de markt van afwerkingsmaterialen veel heeft gepresenteerd. Elke toon heeft een karakteristieke textuur en een uniek patroon.In sommige varianten worden twee en zelfs drie tinten gemengd, wat een speciaal effect creëert.

Houten mozaïek is gemaakt van kleine stukjes hout of fineer compact formaat, dat meestal varieert van 1 tot 8,6 cm. Voor een sterke bevestiging van houten elementen wordt een basis gebruikt, die vaak wordt weergegeven door een raster. Gebruik voor het fixeren van de stukken hout speciale kleefstoffen. Bij de vervaardiging van mozaïekhout worden zelfs schilfers gebruikt, die het vooraf mengen met water en cement.

Aangezien natuurlijk hout slechter wordt bij contact met water, is de productie van houten mozaïek het gevolg van het gebruik van olie-wasverbindingen. Ze beschermen het houtoppervlak tegen ongunstige omgevingsfactoren. Mozaïek van hout is een origineel en stijlvol bekledingsmateriaal dat ontwerpers vaak gebruiken om wanden en vloeren te versieren. Het is noodzakelijk voor de belichaming binnen de meest ongewone en originele ontwerpideeën.

Houten mozaïek wordt vaak gebruikt in woonkamers, slaapkamers en keukensen ook kamers met een hoge luchtvochtigheid: in badkamers, sauna's en baden.Het is geweldig voor het verfraaien van kantoren, restaurants en cafés. Het wordt vaak gebruikt om de onregelmatigheden van de muren te verbergen. Het is geweldig voor zonering kamers, het kan worden gebruikt als een accent bij het interieur in de gekozen stijl. Houten mozaïek wordt niet alleen gepresenteerd in de vorm van kleine vierkanten, het kan ook rechthoekig of gebogen zijn.

voordelen

Dit afwerkmateriaal heeft veel voordelen, een mozaïek van hout:

 • is een milieuvriendelijk materiaal;
 • gekenmerkt door een lange levensduur;
 • is een redelijk warme coating (deze kan voor de vloer worden gebruikt);
 • verschilt in warmte-isolerende eigenschappen;
 • Past goed bij andere oppervlakken.

materialen

Bij de productie van houten tegels gebruiken moderne fabrikanten verschillende houtsoorten.

De meest populaire materialen zijn:

 • berk;
 • eiken;
 • as;
 • teak;
 • sapele;
 • wengé;
 • olijfolie;
 • acacia;
 • esdoorn;
 • zebrano;
 • walnoot american.

Bovendien wordt een graanschuurplaat gebruikt bij de productie, die vooraf warmtebehandeld en gedroogd is.Een mozaïek van hout maken met uitsluitend massief hout, dat in de gewenste hoek wordt gesneden. Fabrikanten gebruiken ongebruikelijke texturen en originele kleuren om een ​​aantrekkelijk mozaïek te creëren.

Omdat het is gebouwd op het principe van pixels, is het ideaal voor het realiseren van elke tekening of afbeelding. U kunt verschillende kleuren hout gebruiken, evenals het gebruik van glazuur. Wanneer u een paneel maakt, kunt u een boom per kleur selecteren of met het schieten de gewenste tint verkrijgen.

species

Tegenwoordig bieden veel fabrikanten een interessant en mooi mozaïek van hout. Het wordt vertegenwoordigd door verschillende types: inlegwerk, intarsia, instructie en blok. Elk van deze technologieën wordt uitgevoerd met behulp van fineer. In één geval is het eenvoudig, in andere productiemethoden gebruiken ze figured.

Bij het werken met eenvoudig fineer is het eenvoudig om de richting van de vezels en de kleur te kiezen, omdat bij het leggen dezelfde richting van de houtvezels wordt gebruikt. Als u gefigureerd fineer gebruikt, moet u zich houden aan het patroon dat is aangebracht op het oppervlak van de mozaïekelementen.Om een ​​origineel interieur te maken, kunt u fineer van verschillende kleuren gebruiken. Bij het leggen ervan is het de moeite waard om een ​​specifieke geometrische compositie aan te houden (zo zal de tekening spectaculair zijn).

Met behulp van de techniek van het stapelen van inlegwerk, kunt u originele composities combineren op basis van bijvoorbeeld een uniek ornament of patroon. Opgemerkt moet worden dat de figuur zelf asymmetrisch kan zijn, deze komt mogelijk niet exact overeen met de geometrische figuren. Inlay en intarsia hebben veel gemeen. Het belangrijkste verschil tussen deze twee technieken is wat extra materiaal wordt gebruikt om te combineren met hout.

Technologische instructies omvatten de toevoeging van inserts van steen, metaal, gekleurd glas, parelmoer of bot. Bij het gebruik van de instructies wordt houten fineer gecombineerd met dure sierelementen die worden gecombineerd in kleur en structuur. Inserts van andere materialen worden vlak met de boom gebruikt of in het oppervlak gedrukt, waardoor een reliëfstructuur ontstaat. Wanneer u een van de technieken voor het leggen van houttegels gebruikt, moet u erop letten dat ze droog zijn en gemaakt zijn van hoogwaardig hout (zonder gebreken).

Afhankelijk van het type basismozaïek is de tegel anders. Overweeg de belangrijkste soorten:

 • Op het rooster. Fabrikanten produceren een kant-en-klare set elementen in de vorm van vierkantjes die aan het raster zijn bevestigd en die vervolgens op de muren worden gelegd. Deze optie is geweldig voor het werken met gebogen oppervlakken.
 • Op papier. Een bepaalde mozaïekset is aan de voorzijde bevestigd met papier dat ze in die volgorde vasthoudt. Na het leggen van de lijm en het volledig drogen moet het papier op het mozaïek zorgvuldig worden bevochtigd met water om het verwijderen te vergemakkelijken.
 • Zonder een reden. Deze optie is alleen geschikt voor professionele vakmensen die elementen van verschillende kleuren en houtstructuren gebruiken om originele composities te vertalen.

Kleur oplossingen

Houten mozaïek verrassingen met een verscheidenheid aan natuurlijke tinten. De kleur hangt af van het gebruikte houtsoort. Exotische bomen zien er aantrekkelijk en ongebruikelijk uit. Het mozaïek van hout is meestal gemaakt in bruine tinten. As wordt bijvoorbeeld gebruikt voor lichtere tonen, eiken - voor donkere tinten, hoewel tegenwoordig een van de meest populaire tonen gebleekte lichte eiken wenge is.

Een mozaïekoppervlak kan elementen van een of meer tonen bevatten. Heldere composities zijn ideaal voor kleine ruimtes, omdat ze u in staat stellen om de ruimte visueel te vergroten. Donkere panelen helpen een helder accent te creëren in het interieur van een ruime kamer. Effectief en origineel ziet composities eruit, waaronder lichte en donkere elementen, een verscheidenheid aan texturen. Een dergelijke compositie zal het interieur versieren.

Waarop moet je letten bij het kiezen?

Om een ​​kwaliteit, betrouwbaar en praktisch mozaïek van hout te kiezen, Experts raden aan om op verschillende nuances te letten:

 • Mozaïek heeft een markering die de sterkte van het product aangeeft. Het beste is de variant van het eerste leerjaar, die rood is aangegeven. Als u op zoek bent naar een goedkope, maar praktisch genoeg oplossing, moet u letten op de tweede klas, weergegeven in blauw. Het minst duurzaam is een mozaïek met groene markering.
 • Bij het kiezen van een houten mozaïek voor het ontwerp van de vloerbedekking, is het de moeite waard om een ​​optie te kopen met een hoge slijtvastheid en antislipeigenschappen. Fabrikanten bestempelen dit effect voor gebruik buitenshuis door het voetpatroon.
 • Als het mozaïek bestand moet zijn tegen agressieve omgevingen, bent u van plan het in de badkamer of in de keuken te gebruiken, dan moet het pakket worden geëtiketteerd in de vorm van een fles.
 • Alvorens te kopen, is het de moeite waard metingen te doen aan het oppervlak dat gepland is om te worden versierd met mozaïektegels om correcte berekeningen van de hoeveelheid te maken. Het is altijd nodig om nog eens 15% toe te voegen als reserve, omdat er een huwelijk is en een mozaïek van een andere partij in schaduw kan verschillen.
 • Bij het kiezen van een kleur is het de moeite waard om een ​​begin te maken met het gekozen interieurontwerp, we mogen persoonlijke voorkeuren niet vergeten.

Afwerkingsopties

De klassieke oplossing voor het gebruik van mozaïekhout is het ontwerp van de muren. Het kan worden gebruikt om een ​​muur te versieren, waardoor een kamer in zones wordt onderverdeeld. Je kunt het gebruiken om het bed te markeren, een vloeiende overgang van de ene naar de andere kamer, een rustplaats ontwerpen.

Het mozaïek ziet er effectief uit in ruime kamers wanneer het een groot doek op trekt. In dit geval kunt u de textuur van hout overwegen, zie het spel van kleuren. Houten mozaïek wordt gebruikt om vloeren te maken. Het ziet er spectaculair en origineel uit.Het kan worden gebruikt om de trappen, meubels te versieren. Ze ziet er aantrekkelijk uit op de tafel.

Houten mozaïek wordt behandeld met speciale verbindingen om het sterkte en betrouwbaarheid te geven. De ideale oplossing zou een mozaïek zijn, behandeld met een olie-wassamenstelling. Het kan worden gebruikt voor het decoreren van een badkamer of keuken.

U kunt bijvoorbeeld:

 • leg tegels rond de badkamer of douchecabine op de muren en vloer;
 • een combinatie van mozaïeken toepassen in combinatie met keramische tegels, die het mogelijk zullen maken om het oorspronkelijke decor met minimale kosten te belichamen;
 • om een ​​muur te versieren met een ongewoon ornament of patroon van een houten mozaïek (een paneel uit verschillende kleuren, een geometrisch ornament of een aantrekkelijk landschap);

Originele ingebouwde planken, bekleed met mozaïeken, bovendien versierd met verlichting. Het bad bekleed met mozaïektegels ziet er indrukwekkend uit. Je kunt een interessante accentzonespiegel of wasbak maken.

Mooie voorbeelden van gebruik

Houten mozaïek ziet er mooi en origineel uit in verschillende ruimtes. Hiermee kunt u een interessante compositie maken, in zones verdelen, accenten plaatsen.

 • Bij het maken van een slaapkamer versier je de muur aan het hoofdeinde van het bed vaak met een luxe paneel. Mozaïek van rechthoekige elementen met een reliëfoppervlak geeft de kamer gezelligheid en comfort, het bevordert ontspanning.
   • Gelakt houtmozaïek kan worden gebruikt om een ​​keukenschort te versieren. Klein mozaïek ziet er aantrekkelijk uit, het is in harmonie met het stenen aanrecht, verschillende originele textuur.
   • Met behulp van een mozaïek van hout, geïmpregneerd met een vuurvaste samenstelling, kunt u zich concentreren op de locatie van de open haard in de woonkamer. Reliëfstructuur geeft het interieur spectaculair en helder.

   Hoe je een houten mozaïektegel legt, kijk in de volgende video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer