Tuinmeubelen van pallets: wat kan van houten pallets worden gemaakt?

Ieder van ons is klaar om veel moeite en geld te investeren in de inrichting van zijn huis, in een prachtig ontworpen interieur, dat comfort zou creëren voor vele jaren van verblijf. En waarschijnlijk hebben weinigen gehoord dat een dergelijk resultaat kan worden behaald met behulp van restmateriaal, zonder grote financiële kosten te investeren. Een van deze opties is het gebruik van gewone houten pallets in het ontwerp van uw huis, waardoor u met een minimum aan inspanning bijna alle benodigde meubels voor de inrichting van de kamer en de tuin zelf kunt maken.

Interieurdecoratie met pallets in loftstijl

Bij het afronden van het pand wordt de loftstijl steeds bekender. De aanwezigheid van deze stijl in het huis wordt uitgedrukt door ruwe bakstenen muren en roestige vloerbalken.Het is ingericht met een klein aantal noodzakelijke meubelstukken die niet moeilijk te monteren zijn in de meeste beschikbare materialen. En pallets van een boom en een mogelijke nadering van een dergelijke registratie van een interieur.

Pallet handling

Bij de vervaardiging van meubels van houten pallets zijn er vele manieren om ze te combineren met andere objecten, aan elkaar te koppelen, te demonteren, te schilderen of in te wikkelen met een doek. Maar aangezien dit materiaal eerder in bepaalde omstandigheden werd gebruikt, is het besmet. Daarom moet het zorgvuldig worden verwerkt en voorbereid voor verder gebruik.

Hieronder volgt een reeks acties voor het verwerken van dergelijk materiaal.

 • De eerste stap is om het materiaal zo goed mogelijk te reinigen van vuil. De beste optie is om af te spoelen met heet water en afwasmiddel en droog te maken.
 • Alle bramen en ruwheden worden verwijderd van het voorgedroogde oppervlak, omdat dergelijke meubels elke dag in contact moeten zijn, dus hun oppervlak moet perfect glad zijn. Voor de kwaliteit van het proces is het beter om een ​​slijpmachine te gebruiken, bij het werken waarmee je een masker moet dragen.Slijpen kan het beste gebeuren in een goed geventileerde ruimte.
 • Pallets kunnen niet volledig worden gevild, maar alleen de zijde waarmee de persoon in direct contact staat. Maar als de plannen zijn om een ​​grote structuur te creëren, dan is de beste optie om elk element apart van elke kant te demonteren en te verwerken.
 • Als u van plan bent toekomstig gefabriceerd meubilair te plaatsen op plaatsen met een hoog vochtgehalte, moet u nadenken over de bescherming ervan. Om dit te doen, moeten houten producten worden behandeld met een middel ter bescherming tegen vocht voor gebruik buitenshuis. Als het geproduceerde meubilair op straat is, beschermt een dergelijke coating het tegen nat en vochtig weer en wordt het niet bedekt met blauw, schimmel of rot.

Wat kan er worden gemaakt?

Het maken van tafels, stands, salontafels

Het maken van tabellen uit het gepresenteerde materiaal vereist geen speciale vaardigheden en ervaring - ze zijn vrij eenvoudig in uitvoering en daarom worden ze veel gebruikt in huishoudelijke artikelen. Middelgrote tafel kan worden gemaakt van twee of drie pallets.

Er zijn veel manieren en opties om zelf zo'n tafel te maken. Het kan met een slijper op een glad oppervlak worden gepolijst en een laklaag aanbrengen om het product een warme tint te geven. Deze bekleding dient als bescherming tegen het binnendringen van houtvocht. Het oppervlak van de ontworpen tafel is ook geverfd en toegepast in verschillende patronen in combinatie met het interieur.

Op het oppervlak van een dergelijke tafel wordt het aanbevolen om glas in de vorm van een tafelblad te plaatsen, uitgesneden in de vorm van een blad - een dergelijk decor zal het product onderscheiden met zijn unieke originaliteit, een mooi uiterlijk geven aan het meubilair en het gemak van zorg voor het oppervlak.

Bedden opmaken

Deze gebruikte producten zijn goed geschikt als basis voor een bed. Als u een laag bed in Aziatische stijl in uw interieur wilt hebben, moet u meerdere pallets op een rij plaatsen op de plaats waar het fundament is gelegd. U kunt ook een andere optie gebruiken: bouw twee of drie lagen op pallets en bevestig ze met houten standaards - zo kunt u een slaapplaats in een klassieke stijl krijgen. Het voordeel van een dergelijk bed is dat het uitstekende ventilatie heeft, en het nadeel is dat het onmogelijk is om een ​​grote belasting uit te oefenen, omdat er een groot gevaar is van vernietiging van de constructie: de platen zullen niet bestand zijn tegen en kunnen breken.

Als het interieurelementen elementen van loft of landelijke stijl bevatten, zal een dergelijk zelfgemaakt bed zeer harmonieus zijn met de sfeer die heerst in de kamer. Pallets kunnen worden aangepast in plaats van een hoofdeinde en, indien gewenst, een kleine plank maken voor boeken of een lamp.

Fabricage van stoelen en banken

In de meeste gevallen worden pallets gebruikt om stoelen en banken te creëren in een zitgedeelte buiten. Maar met een beetje verbeeldingskracht en het toevoegen van nieuwe elementen, zijn dergelijke producten zeer geschikt voor woninginrichting, en bankkussens zullen een uitstekende vervanging zijn voor ruggen en stoelen.

Het voordeel van dergelijke gefabriceerde items is dat het mogelijk is om hun parameters te wijzigen: hoogte en breedte, en indien gewenst, kunt u armsteunen bevestigen.

Met een groot aantal pallets kunt u eenvoudig een set meubels bedenken en voltooien, waaronder een bank, twee stoelen en een tafel voor tijdschriften. Bij de productie is het belangrijk om de basisstijl en integriteit van de constructie te behouden.

Decoratieve elementen maken

Wanneer u decoratieve items van een pallet construeert om een ​​kamer te decoreren, kunt u bijvoorbeeld onbeperkte fantasieën inschakelenmaak een uitstekend paneel met een eigenaardige tekening of maak de nodige planken voor verschillende kleinigheden.

Het bovenoppervlak van de pallet met verzonken planken kan worden gebruikt als een buitengewone lade - u hoeft alleen maar te denken en originele handgrepen eraan te bevestigen, en de basis voor de spiegel gemaakt van verschillende stukken van verschillende vormen zal een geweldige decoratie zijn voor de badkamer.

Originele rustplaats voor huisdieren

Om dit te doen, is het noodzakelijk om twee pallets loodrecht op elkaar te bevestigen en uit te rusten met zacht beddengoed. Indien nodig kunt u openingen voor kommen water en voedsel doorsnijden - zo'n gezellige plek die uw huisdier zal waarderen.

Productie van land- en straatmeubilair

Houten pallets hebben een eindeloze grondstof in gebruik in het land of op het grondgebied naast hun eigen huis. Buiten, met het oog op de natuur, worden objecten verzameld op pallets perfect gecombineerd, zelfs zonder externe verwerking. Ze zijn zeer organisch geschikt voor het ontwerp van het landschap van de tuin of de tuin en de platen passen het beste bij de constructie van het barbecuegebied.

Je kunt goede schommelingen maken van pallets die geschikt zijn voor mensen van verschillende leeftijden, en voor het gemak kunnen ze worden afgedekt met zacht materiaal.

Het is ook realistisch om een ​​uitstekend recreatiegebied uit te rusten dankzij de hoekbanken die uit deze producten zijn samengesteld, om een ​​kleine tafel te plaatsen, waar u een goede avond kunt doorbrengen met uw familie of vrienden. Deze situatie zal beschikbaar zijn voor het lunchen en ontbijten in de open lucht.

  Naast het landschapsontwerp is het wenselijk om een ​​verscheidenheid aan potten en bloemstandaarden te maken. Ze kunnen niet alleen worden geïnstalleerd, maar ook worden opgehangen aan verschillende verticale apparaten.

  Hoe je een tuinbank uit pallets kunt maken, zie de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer