Subtiliteiten van het proces van afwerking van de gevel met hout

De "stenen jungles" van grote steden halen alle energie uit een persoon, dus je wilt tenminste in het weekend dichter bij de natuur komen. Nou, als u uw eigen huisje heeft met een houten huis of een privécottage. Natuurlijke materialen van een dergelijke woning zullen u helpen ontspannen in milieuvriendelijke omstandigheden. En er is gewoon niets comfortabeler dan een kamer met een houten afwerking. De houten gevel van het huis zal organisch passen in zowel de minimalistische stijl van het gebouw, en is geschikt voor gewone huisjes of gestileerde "antieke" huisjes.

De gevel van het huis kan een visitekaartje van elke eigenaar worden genoemd, dus het is de moeite waard om de buitenkant van het huis met volledige ernst te nemen. Naast het esthetisch aantrekkelijke uiterlijk van het gebouw, is het ook belangrijk dat het huis warm en milieuvriendelijk is om in te wonen. Stop daarom met uw keuze voor de versie van de gevelversiering van hout.

Als je een houten huis bouwt vanwege de hoge kosten van het materiaal dat niet voor iedereen beschikbaar is, dan kan bijna elke zomerverbond het zich veroorloven om het huis met houten panelen te omhullen. Technisch gezien is het proces van het bekleden van de boom buiten niet zo ingewikkeld, zodat zelfs een onvoorbereide meester in staat zal zijn om de gevelwerkzaamheden zo snel mogelijk te voltooien.

Voor- en nadelen

Houtwerk heeft, net als elk ander afwerkingsmateriaal, zijn voor- en nadelen.

Een van de voordelen die we opmerken:

  • milieuvriendelijkheid;
  • de mogelijkheid om te combineren met andere afwerkmaterialen in de voering, bijvoorbeeld steen of baksteen;
  • het vermogen om onder de boom de nadelen van de dragende structuren en een dikke laag isolatie te "verbergen";
  • bij een competente verwerking beschermt een houten gevel het huis betrouwbaar tegen negatieve invloeden van buitenaf;
  • geen ventilatiekanalen hoeven te installeren, omdat het houten oppervlak zelf goed geventileerd is;
  • elegantie en oppervlakte respectabiliteit;
  • verschillende ontwerpoplossingen.

Het nadeel is in feite één: de ontvlambaarheid van een materiaal zoals hout. Maar het is gemakkelijk op te lossen met behulp van speciale beschermende coatings, die van jaar tot jaar op de structuur moeten worden aangebracht.

Keuze van rasmateriaal

Voordat u met de gevelwerkzaamheden begint, moet u beslissen welk type hout u wilt gebruiken, omdat elk materiaal zijn eigen kenmerken, voor- en nadelen heeft. Herhaal en uit de algemene stilistiek en de richting van het ontwerp dat het huis er het meest harmonieus en effectief uitzag.

De keuze van hout is erg belangrijk. Overschat de exotische houtsoorten niet - stop met uw keuze voor de Russische traditie bij het bouwen van blokhutten. Alleen bomen die in centraal Rusland groeien, zullen geschikt zijn voor elk klimaat in ons land.

De den heeft zacht hout, dus het verwerkingsproces voor de master is tot het maximum vereenvoudigd. Experts raden aan dit materiaal te gebruiken in vochtige klimaten, omdat harsachtige coniferen bestand zijn tegen de negatieve effecten van vocht en verval.

Cedar heeft het sterkste en meest duurzame hout. Het onderscheidt zich ook door een ongewone gele tint, die effectief kan worden geslagen tijdens het ontwerpen van uw huis.

En een elitemateriaal dat bij lange na niet voor iedereen toegankelijk is vanwege de hoge kosten, kan als een eik worden beschouwd. Het onderscheidt zich door zijn hoge sterkte en duurzaamheid, daarnaast kan eikenhout verschillende tinten hebben - van goudgeel tot donkerbruin, zodat u waarschijnlijk geen problemen zult hebben met een keuze.

Larikshout is zeer duurzaam geelachtig. Vanwege de duurzaamheid van dergelijk materiaal, wordt het vaak gebruikt voor de constructie van grootschalige objecten - bijvoorbeeld tempels. Helaas, met de tijd onder invloed van de omgeving en neerslag kan larikshout donker worden, houd hier dus rekening mee bij het bouwen van uw huis.

Sparren heeft een lichte structuur, goed verlijmd, maar kan uiteindelijk beginnen te rotten zonder regelmatig onderhoud en behandeling met speciale middelen. Alder heeft een zachte structuur en is goed verwerkt, maar is ook gemakkelijk verrot. Innovatie op de markt voor bouwmaterialen is een thermisch gemodificeerd hout, dat wordt verkregen na verwerking van hout onder hoge druk.

Soorten beplating

Exterieurafwerkingen kunnen, zoals bekend, worden gemaakt met behulp van natte technologie (bijvoorbeeld met gips) of gemonteerde technologie (bekleding met houten panelen, gevelbeplating of andere afwerkingsmaterialen).

- blokhuis

Naar het uiterlijk is dit afwerkingsmateriaal een blok behandeld met een antiseptisch middel en vernis, in de lengte verdeeld in de helft. De platte kant is bevestigd aan de gevel door de groefnoppen aan de zijkanten.Met deze installatietechniek kunt u een huis zo snel mogelijk in elkaar zetten. Als u schroeven of spijkers gebruikt, moet u ze behandelen met een speciale corrosiewerende verbinding.

- Opruimen

Een zeer populaire en goedkope afwerking optie - houten gevelbeplating. Het kan de vorm hebben van een gegoten profiel van meerdere delen die moeten worden verbonden, of het kan zijn gemaakt van massief houten bord. En dankzij het installatiegemak kunt u zelfs een onprofessionele bouwer afronden - uiteraard met de hulp van bekwame instructies en professioneel advies die u op internet kunt vinden.

- Houten gordelroos

De houten shingles zien er erg indrukwekkend uit. Bovendien zal een dergelijk afwerkingsmateriaal de levensduur van de constructie aanzienlijk verlengen en beschermen tegen de gevolgen van slechte weersomstandigheden. Het afwerken van een dergelijke gevel is alleen voorbehouden aan specialisten die een speciale opleiding hebben gevolgd, dus u moet niet experimenteren en besparen op de diensten van professionals.

- Thermotree

Dit materiaal kan niet alleen worden gebruikt voor de vervaardiging van decoratieve elementen, zoals trappen, balken, priëlen, spanten, panelen.Thermisch hout kan als gevelafwerkingsmateriaal worden gebruikt. Het hout dat is onderworpen aan een speciale warmtebehandeling wordt gebruikt om het huis op betrouwbare wijze te beschermen tegen negatieve externe invloeden, vochtigheid en temperatuurdalingen. Immers, sinds de tijd van het oude Rusland werd verbrand hout gebruikt om de sterkte van structuren te vergroten.

- Euro-voering

De bekleding van het gebouw door eurolining is eenvoudig - dergelijke werkzaamheden kunnen onafhankelijk worden uitgevoerd, aangezien de platen met het bevestigings-messing bevestigingssysteem zijn verbonden. Een vergelijkbare buitenafwerking ziet er mooi en tegelijkertijd betaalbaar uit. Dit materiaal onderscheidt zich door een laag gewicht, wat een snellere installatiesnelheid betekent.

- HPL-panelen

Dit materiaal is een gecombineerde afwerkingsgrondstof verkregen door het persen van cellulose en houtvezels, die geïmpregneerd zijn met door warmte krimpbare harsen om de technische kenmerken te verbeteren. Een dergelijk materiaal wordt geproduceerd bij een hoge temperatuur, zodat de vellen supersterk worden verkregen.

Als voordelen ten opzichte van andere materialen, kunnen weerstand tegen schokken en mechanische schade, evenals negatieve milieueffecten worden opgemerkt.Zo'n gevel zal je jarenlang trouw dienen en het verzorgen ervan zal een minimum aan tijd en geld kosten.

Omdat HPL-panelen lichter zijn dan andere gevelmaterialen, worden ze vaak gebruikt om grote oppervlakken af ​​te werken. Een breed scala aan kleuren en een rijke selectie van texturen stelt u in staat het paneel te kiezen voor elke stijl van interieur. Een ander voordeel is de "zelfvoorziening" van de panelen, dat wil zeggen, u zult geen gips of aanvullende verwerking van een dergelijke gevel nodig hebben.

- Geventileerde gevel

Een andere innovatie is de geventileerde gevel, wanneer de beugels voor de lat eerst op de wanden worden gemonteerd, dan worden isolatie en omhulling van het hout geplaatst. Hierdoor ontstaat een airbag aan de binnenkant, die zorgt voor natuurlijke ventilatie van de houten gevel.

Een membraan wordt aan de krat bevestigd om de isolatie te beschermen van condensatie en de vorming van schimmel. Merk op dat de absorberende kant aan de muur van het huis is bevestigd. En aan het einde van het houten afwerkmateriaal wordt het op de kist bevestigd met speciale bevestigingsmiddelen.

afwerking

Na voltooiing van de installatie moet u het houten oppervlak bedekken met speciale beschermende middelen.Gevellak kan alkyd of polyurethaan zijn met antiseptische vulstoffen tegen de vorming van schimmels en het optreden van schadelijke insecten. Alle beursgenoteerde kenmerken hebben een jachtvernis.

Olievernis bespaart geld, is bestand tegen zonlicht, neerslag en temperatuurschommelingen. Alkyd vernis helpt scheuren in het hout voorkomen. Watergedragen vernis is het meest milieuvriendelijk en onschadelijk. Tegelijkertijd wordt het houten oppervlak dat met een dergelijk gereedschap is behandeld, op betrouwbare wijze beschermd tegen externe invloeden en mechanische beschadigingen.

Bij het verwerken van de gevel met vernis, lees de instructies en houd rekening met de wensen van de fabrikanten, op welke temperatuur moet het worden aangebracht, zodat de vernis wordt opgenomen volgens de regels en bijgevolg de kwaliteit van de houten huisafwerkingen niet worden beïnvloed.

Een andere populaire optie voor gevelbekleding is de zogenaamde azuurblauwe coating., die de gevel beschermt tegen de gevolgen van regen en zon. In dit geval kunt u het huis een verscheidenheid aan kleurnuances geven. De beschermende eigenschappen van azuurblauw blijven ongeveer 5 jaar bestaan, waarna de behandeling wordt herhaald.

Hoe je de installatie van een blokhuis kunt maken, zie onderstaande video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer