Rassen en installatie van gevelcassettes

Een verscheidenheid aan moderne materialen voor het afwerken van de gevels van gebouwen wordt voortdurend bijgewerkt met nieuwe producten. Nieuwe generatie producten voor gevelbekleding combineerden de meeste van de positieve eigenschappen van bestaande materialen, wat leidde tot hun vraag bij de consument. Deze producten omvatten gevelcassettes.

Functies en specificaties

Geventileerd materiaal voor afwerking wordt vaak metalen cassette genoemd. Het belangrijkste kenmerk van deze producten is hun ontwerp - ze zijn gemaakt in de vorm van een rechthoek of vierkant van verschillende metalen of legeringen van grondstoffen. De randen van de cassettes zijn naar binnen gebogen, waardoor ze overeenkomsten vertonen met de doos. Zo'n doos heeft speciale gaten voor bevestiging, evenals een bocht in het bovenste deel van het product.De onderrand is aan het haken, deze bevat gaten voor het vrijkomen van geaccumuleerd condensaat en ventilatie van de voet.

Installatie van producten aan de muur gebeurt met schroeven of klinknagels. Naast het hoofddoel worden gevelcassettes gebruikt bij het aanbrengen van scharnierende structuren voor verschillende doeleinden.

Het materiaal maakt deel uit van de groep bouwproducten voor de bekleding, met hun gebruik kunt u de buitenkant van het gebouw radicaal wijzigen. Bovendien creëren de producten geventileerde gevels, verbeteren ze de buitenkant en fungeren ze als een budgetoptie bij de wederopbouw van gebouwen.

Producten worden verkocht met andere componenten die nodig zijn voor bevestiging.

De set bevat de volgende elementen:

 • metalen profiel;
 • hellingen;
 • windpanelen;
 • bevestigingskrukken;
 • schroot;
 • producten met behulp waarvan gaten worden verborgen tijdens de installatie;
 • hoeken gebruikt voor montage.

Voor- en nadelen

Cassette-producten worden op grote schaal geëist.

Dit wordt verklaard door de aanwezigheid van positieve kenmerken van producten:

 • duurzaamheid van dergelijke facing;
 • de kracht van de elementen als gevolg van de specificiteit van de productie en het type gebruikte grondstoffen;
 • snelle installatie - montage van de gevel uit de cassettes wordt in de kortst mogelijke tijd uitgevoerd en voor het werk is het niet nodig om een ​​professioneel team van aannemers in te huren;
 • producten bieden uitstekende bescherming van de basis tegen negatieve atmosferische verschijnselen - sterke wind, neerslag, ultraviolet;
 • producten zijn brandwerend en tolereren temperatuurschommelingen, inclusief lage temperaturen;
 • de cassettes, evenals de lineaire panelen voor de gevel, oefenen minimale spanning uit op de wanden van het gebouw, omdat ze een laag gewicht hebben;
 • in de ruimte tussen de basissen en de producten, kunt u thermische isolatie uitvoeren of een extra laag waterdicht maken, wat het comfort in de kamers zal verhogen;
 • de configuratie van het materiaal kan, vanwege hun gladde oppervlak, alle defecten van de wanden van het gebouw visueel verbergen;
 • Bovendien kunnen cassettes ook worden gebruikt voor interieurwerkzaamheden.

Elk materiaal heeft negatieve kenmerken en voorcassettes hebben nadelen die inherent zijn aan elke individuele productvariant.

Staalproducten hebben meer gewicht dan andere soorten producten.Daarom zal het gebruik van cassettes van staal de constructie van een frame voor bevestigingselementen vereisen. Bij het afwerken van dergelijke cassettes met structuren die geen solide basis hebben, bestaat het risico dat het gebouw bezwijkt van extra belasting.

Aluminium frontcassettes hebben twee minpunten - hoge kosten, evenals tijdrovend transport en specifieke vereisten voor opslagomstandigheden. Dit is te wijten aan een zekere zachtheid van de grondstof, waardoor, als gevolg van onzorgvuldig gebruik, het mogelijk is de randen van de onderdelen te beschadigen of deuken aan te brengen op het oppervlak van het product. De aanwezigheid van defecten zal de daaropvolgende installatie van dergelijke cassettes nadelig beïnvloeden.

Samengestelde producten hebben een lage weerstand tegen UV en hitte. Daarom moet u voordat u dit type product aanschaft, uzelf vertrouwd maken met de aanbevelingen van specialisten met betrekking tot de temperatuur die zij kunnen verdragen zonder de kwaliteit en esthetiek van het huis in gevaar te brengen.

Productie en apparaatpaneel

Cassettes worden uitsluitend in industriële omgevingen geproduceerd. Slechts enkele Russische bedrijven houden zich bezig met de vervaardiging van dergelijke producten volgens GOST.In de workshop wordt het productieproces uitgevoerd met behulp van geavanceerde technologieën volgens het principe van een gesloten cyclus.

In essentie bestaat het werk zelf bij het maken van producten uit het stempelen van een plaat metaal met een dikte van 0,5 tot 1,5 mm. Voor de productie van gebruikte snij- en buigapparatuur. Als gevolg hiervan worden afgewerkte boxed items gevormd. Kwaliteitscontroleproducten gaan door in elke fase van het proces.

Allereerst worden de vormen en afmetingen van de elementen die beginnen met de productie, bepaald. Maatnauwkeurigheid is een zeer belangrijke nuance in de productie, omdat alle componenten een complete structuur met een groot oppervlak vormen, waarbij elk detail idealiter naast elkaar moet passen. Daarom zijn productiefaciliteiten volledig geautomatiseerd.

Het gesneden materiaal wordt naar de volgende productiefase gestuurd. - in uglovysechnoy-machine die taken uitvoert op het ontwerp van de hoeken en contouren van cassettes. Na het uitvoeren van deze werken door te buigen, worden de lege delen gefinaliseerd. Producten die van de transportband zijn gekomen, zijn volledig klaar voor installatie, er is geen aanvullende verwerking voor de elementen vereist.

Incas-metaalcassettes zijn Russische producten van deze lijn bouwmaterialen.Bovendien kunnen composiet- en aluminiumproducten van Alucobond en Puzzleton handelsmerken worden onderscheiden. De laatste zijn gemaakt in verschillende vormen, waaronder hoekige, driehoekige en trapeziumvormige producten.

types

Op basis van de grondstoffen die worden gebruikt voor de productie van cassettes zijn de producten staal, aluminium en composiet.

staal

Gegalvaniseerd staal wordt gebruikt als een productiemateriaal dat de producten hardheid en sterkte geeft. Bovendien hebben de elementen een indrukwekkend gewicht. Het kleurenassortiment van stalen cassettes is behoorlijk divers, dus het is de moeite waard om producten te kiezen op basis van persoonlijke smaakvoorkeuren. Dit voordeel is te wijten aan de specifieke kenmerken van de productie van het materiaal, waarbij een gegalvaniseerd product wordt bekleed met een polymeerfilm met een breed kleurenpalet.

aluminium

Aluminium cassettes hebben een aanvaardbaar gewicht, wat de sterkte van de producten niet beïnvloedt. De producten verschillen in hun indrukwekkende afmetingen - de cassettes zijn nogal omvangrijk, waardoor de installatietijd van de producten aan de basis van het gebouw wordt verminderd. Het nadeel van aluminium cassettes voor gevelbekleding is hun hoge kost invergeleken met andere soorten van deze productie. Maar hoge kwaliteit betaalt voor de kosten van het kopen van een dergelijk product.

samengesteld

Het zwakke punt van dergelijke cassettes is hun lage sterkte, in vergelijking bijvoorbeeld met aluminium tegenhangers. Het gewicht van de legeringcassette is echter klein. Meestal worden gevelcomposietcassettes gebruikt voor het ontwerpen van lage constructies waarbij de wanden en de fundering van het gebouw niet zijn ontworpen voor zware belastingen. Het is de moeite waard om er op te letten dat het assortiment cassettes kan worden gerepresenteerd door producten gemaakt van legeringen met een lage weerstand tegen temperatuurschommelingen.

Vormen en maten

De operationele afmetingen van de cassettes kunnen verschillen, de selectie van geschikte producten moet worden uitgevoerd op basis van de stijl en de afwerking van de gevel, en rekening houdend met de technologische behoefte. In de regel hebben de producten de volgende afmetingen: de diepte van producten varieert van 20 tot 55 mm, de breedte van horizontale en verticale naden varieert tussen 5-55 mm. De hoogte van de producten kan 340 - 600 mm, breedte - 150 - 4000 mm zijn.

Wat de vorm van de cassettes betreft, zijn de afzonderlijke elementen grotendeels rechthoekig van vorm, hoewel lange strokenpanelen met verschillende breedtes populair zijn.

Afwerkingsmethoden en werkfasen

Elke geventileerde gevel, waarvan de constructie voorkomt bij het gebruik van cassettes van welke aard dan ook, is een compleet systeem.

Zijn structuur bevat de volgende details:

 • metalen profielen;
 • hoeken, fungeren ze als een bewaarder;
 • winddicht paneel;
 • sluitingen;
 • hellingen met platbands en platte staven.

Ongeacht de complexiteit van de bouwconstructie, die is gepland om te worden bekleed met gevelcassettes, zal de aanwezigheid van de bovengenoemde componenten u in staat stellen om het werk in een zo kort mogelijke tijd uit te voeren.

Installatie van producten kan op twee manieren worden gedaan:

 • verborgen bevestigingsmiddelen;
 • zichtbare bevestigingsmiddelen.

De beslissing over de keuze van een of andere variant van het monteren van de cassettes moet gebaseerd zijn op de eigenaardigheden van het gebouw en de geometrie ervan.

Deskundigen beschouwen de zichtbare installatie als de eenvoudigste techniek voor het uitvoeren van werk. De configuratie van elk afzonderlijk element bevat een soort gebogen rand met een speciaal gat. Schroeven worden erin geschroefd en het product op het profiel bevestigd. Deze techniek maakt het mogelijk om, indien nodig, het versleten onderdeel te vervangen, zonder de volledige structuur te ontmantelen.Het zijn de vouwen van de cassette die verantwoordelijk zijn voor de bevestiging van het hele onderdeel. Voor werk om apparatuur te gebruiken is niet nodig.

Verborgen bevestigingsmiddelen op hun technologie een beetje ingewikkelder dan de bovenstaande optie. Maar door het gebruik van deze methode wordt op de gevel van het gebouw een plat oppervlak gevormd uit de cassettes, waar de verbindingsnaden tussen de elementen en de onderdelen die worden gebruikt voor montage en bevestiging niet zichtbaar zijn. Op basis van de montagemogelijkheid kan het voorpaneel enigszins verschillen in zijn configuratie, namelijk dat het onderdeel slechts één gebogen kant bevat. Er zit een rand aan dit gedeelte van de cassette. Het is de taak om de bovenste en onderste elementen met elkaar te verbinden.

Geconfronteerd met de wanden van het gebouw met gevelcassettes omvat de volgende stappen:

 • Allereerst wordt de omhulling van het profiel op de basis van het huis geïnstalleerd. Het heeft een cellulair type. Als u bekwame berekeningen van de hoogte van de profielen uitvoert, kunt u zorgen voor een goede ventilatieruimte tussen de muur en het materiaal aan de voorzijde.
 • Indien nodig, is het isolatiemateriaal tussen de krat.De meeste bouwers bevelen het gebruik van minerale wol voor deze doeleinden aan, omdat het een dichte toptextuur en een poreuze binnenlaag heeft. Bovendien moet u tijdens de werkzaamheden aan de buitenkant van de gevel van het huis zorgen voor hoogwaardige windbescherming. Leg hiervoor nog een extra laag isolatiemateriaal. Het membraanweefsel voert deze functie uit. Dat ze lange tijd warm kan blijven en de onderste laag materiaal beschermt tegen vocht. Alle materialen zijn met deuvels aan de kist bevestigd.
 • Na de bovenstaande acties, gaat u verder met de installatie van waterdichtheid voor het gebouw.
 • De laatste stap is de installatie van een speciaal frame waarop de bevestiging van de voorste cassettes zal worden uitgevoerd.

Handige aanbevelingen

Om de voering van het gebouw goed te kunnen uitvoeren, moet u veelvoorkomende fouten in het gebruik van dit materiaal voorkomen. Het is ten strengste verboden om tijdens het werk te snijden met een schuur- of gasvlam. Zelfs vóór de aankoop van materialen moet de houdbaarheid van producten en de fabricagedatum worden gecontroleerd.Een materiaal met een polymeercoating op de basis met alle componenten, die zich in de originele verpakking bevindt, kan niet meer dan vijfenveertig dagen vanaf de datum van verzending van productie worden bewaard.

Bij het kopen van materiaal voor openbare gebouwen, moet u weten dat aanvullende installatie op de bekleding van banden met verschillende tekens niet is toegestaan. Voor particuliere huishoudens strekt het verbod op montage op gevelcassettes zich uit tot de bevestiging van gemonteerde vizieren, antennes, enz. Alleen componenten van het afvoersysteem kunnen veilig worden bevestigd op cassettes, die moeten worden bevestigd aan de ondersteunende basis die niet is verbonden met de gevelbekleding.

Gekochte producten vereisen speciale bewaarcondities. - moet vóór de installatie van het product in de verpakkingsfolie worden bewaard om direct zonlicht te vermijden. Contact met ultraviolet licht kan veranderingen in de samenstelling van de lijm veroorzaken, waardoor het moeilijk is om de film van de elementen te verwijderen.

Er moet voor worden gezorgd dat producten worden beschermd tegen vocht dat uit het dak zal weglopen, want deze goot en afvoerleidingen moeten in goede staat zijn.

Prachtige voorbeelden

Omdat het kleurengamma van het materiaal behoorlijk divers is, is het mogelijk om een ​​dergelijk gebouw zonder veel moeite uit de totale massa van structuren te kiezen. Door een contrasterende kleurwisseling tijdens de installatie, bijvoorbeeld lichte en donkere tinten, die de juiste geometrie van het gebouw schetsen, is de structuur van veraf gemakkelijk te zien. En de felrode details, gemarkeerd in het algemene ontwerp, in combinatie met de koude grijze kleur, geven de uitstraling van originaliteit en aantrekkelijkheid, die zo'n gewaagde decoratie van voorbijgangers zeker zullen interesseren.

Zie de volgende video voor het monteren van de voorste cassettes.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer