Japanse gevelpanelen voor een woonhuis: een overzicht van materialen en fabrikanten

De aantrekkelijke uitstraling van elk gebouw creëert in de eerste plaats de gevel. Een van de innovatieve manieren om woningen te voltooien is om een ​​geventileerd gevelsysteem te gebruiken. Dergelijke praktische en duurzame panelen op de markt van afwerkingsmaterialen worden aangeboden door de Japanse merken Nichiha, Kmew, Asahi en Konoshima.

Functies en specificaties

Voorzichtige eigenaars zorgen niet alleen voor de kwaliteit en redelijke prijs van de gebruikte materialen om het huis af te maken, maar ook voor hun maximale milieuvriendelijkheid. Dat is waarom ze aandacht moeten schenken aan de technologie van Japanse fabrikanten. Het fundamentele verschil tussen dergelijke afwerkingsopties - de ventilatie van de gevels.

Een van de kenmerken van Japanse afwerkingsmaterialen is praktische bruikbaarheid., die wordt veroorzaakt door zelfreinigend oppervlak. Door de constructie van dergelijke panelen te maken, krijgt u nette gevels die geen speciale zorg vereisen, omdat het vuil van hen gemakkelijk tijdens de regen kan worden afgewassen.

De standaardafmetingen van de geveldecoratiepanelen uit Japan zijn 455x3030 mm met een dikte van 14 tot 21 mm. Een ander onderscheidend kenmerk van dergelijke materialen is installatiegemak. Alle Japanse montagesystemen en hun componenten zijn identiek. Daarom kunt u niet alleen onderdelen zonder problemen vervangen, maar ook materiaal van verschillende fabrikanten naar wens samenstellen.

Installatie van Japanse panelen kan in horizontale of verticale richting worden uitgevoerd. Naast het afwerkingsmateriaal bevat de kit bevestigingsmiddelen, componenten, evenals kit en speciale maskeerverf in overeenstemming met de geselecteerde tint van de panelen. Modern gerichte panelen hebben verborgen sloten voor bevestiging, waardoor het oppervlak van de gevel solide en bijna zonder voegen is. En vanwege de ventilatiegleuf in het materiaal, wordt er lucht gecirculeerd, waardoor condens niet tussen de tegels ontstaat.

De panelen bestaan ​​uit verschillende lagen (primaire, primaire, verbindende en externe kleur). Het is precies vanwege het effect van meerlaagsheid dat de sterkte, brandwerendheid, geluids- en warmte-isolatie van producten is gewaarborgd. Japanse fabrikanten gebruiken bekledingsmateriaal dat lijkt op natuursteen, baksteen, hout, leisteen of decoratieve pleister. Daarom kunt u kiezen voor wanddecoratie voor elke stijl.

Tegel "onder de boom" is bijvoorbeeld geschikt voor een landhuis of cottage in de stijl van "land". Stenen bekleding is geschikt voor een groot huis met meerdere verdiepingen. Tegelijkertijd is de imitatie van natuursteen in de buitenkant van Japanse panelen zo aannemelijk dat zelfs kleine details zoals schaafwonden, krassen of schaduwen van schaduwen zichtbaar zullen zijn.

In de moderne wereld worden Japanse gevelmaterialen niet alleen gebruikt voor het afwerken van huisjes en huizen, maar ook voor het bekleden van kantoren, cafés, winkels, restaurants, bioscopen, bibliotheken en andere openbare voorzieningen. In dit geval wordt meestal de optie "onder gips" gekozen, terwijl ze zowel buiten als binnen het pand kunnen worden gebruikt.

fabrikanten

Nichiha

De Japanse fabrikant Nichiha werkt al vele decennia op de markt van afwerkingsmaterialen. In ons land is hij sinds 2012 bekend. Tegenwoordig is het een van de meest populaire merken die dit soort producten verkopen. Producten van dit merk onderscheiden zich door een lange levensduur, milieuvriendelijkheid en slijtvastheid. Dit alles is mogelijk dankzij innovatieve technologieën die worden gebruikt bij de productie van panelen en speciale componenten waaruit hun samenstelling bestaat.

Milieuvriendelijkheid en veiligheid van materialen voor de menselijke gezondheid wordt bereikt door het gebruik van dergelijke aanvullende componentenzoals mica, kwarts, houtachtige vezels en zelfs groene thee vezel. Het is om deze reden dat de afwerkingspanelen Nichiha vaak worden gebruikt, niet alleen voor de afwerking van gevels, maar ook voor de decoratie van de binnenmuren in de kamer. Het oppervlak van de Nichiha-gevelmaterialen is zelfreinigend. Dit betekent dat na de eerste regen uw huis in de zon zo goed als nieuw zal schijnen. De panelen van dit merk "op de top vijf" zijn bestand tegen de taken van geluids- en warmte-isolatie en zijn bestand tegen vuur en kou.

Over duurzaamheid hoeft niet nogmaals gesproken te worden, omdat alle Japanse producten herhaaldelijk worden gecontroleerd en getest voordat ze in de uitverkoop gaan.Vanwege de aanwezigheid van capsules met lucht binnen het gewicht van de panelen is minimaal, daarom zullen problemen met de installatie niet optreden, zelfs niet bij ongetrainde bouwers. Ja, en de belasting van de fundering van het gebouw zal om deze reden klein zijn.

Ook zijn Russische consumenten tevreden met de rijke keuze aan ontwerpen, texturen en tinten van Nichina gevelpanelen. Vooral populair bij onze landgenoten zijn opties die baksteen, metaal of steen nabootsen en "onder de boom" opruimen. Aangezien het totale palet van tinten gevelpanelen van dit Japanse merk ongeveer 1000 items bevat, kan iedereen een optie naar eigen smaak en in overeenstemming met een specifiek ontwerp van een architecturaal object kiezen.

Kmew

Het Japanse merk Kmew heeft wereldwijd een reputatie opgebouwd als een betrouwbare en beproefde fabrikant van gevel- en dakpanelen in vezelcement. Dit afwerkingsmateriaal is gemaakt met de toevoeging van natuurlijke additieven en cellulosevezels. Dankzij dit zijn de panelen van het bedrijf milieuvriendelijk en veilig voor de gezondheid van mens en dier.

De sterkte van dergelijke panelen wordt geleverd door een speciale productietechnologie. Het materiaal wordt onder hoge druk geperst en vervolgens in een oven bij een temperatuur van ongeveer 180 graden Celsius verwerkt. Dankzij dit zijn de voorpanelen van de Kmew bestand tegen externe invloeden, schokken en verschillende mechanische beschadigingen.

Voordelen van Kmew-panelen:

 • brandwerendheid;
 • gemak van materiaal, wat het installatieproces vereenvoudigt en de noodzaak elimineert om ondersteunende structuren te monteren;
 • hoge mate van geluidsisolatie;
 • seismische weerstand (de afwerking is bestand tegen zelfs een sterke aardbeving);
 • vorstbestendigheid (materiaaltesten worden uitgevoerd bij verschillende temperaturen);
 • onderhoudsgemak (door zelfreinigende eigenschappen van stof en vuil);
 • kleurechtheid (fabrikant garandeert kleurretentie tot 50 jaar);
 • weerstand tegen ultraviolette straling;
 • eenvoud van installatie en stevigheid van het geveloppervlak, hetgeen wordt bereikt door een speciale verborgen montage;
 • de mogelijkheid om panelen op elke temperatuur en op elk moment van het jaar te installeren;
 • een breed scala aan kleuren en textuur van Japanse afwerkingsmaterialen, waarmee niet alleen panelen kunnen worden geselecteerd voor elke architecturale oplossing, maar ook om materialen uit verschillende collecties te combineren om de meest gedurfde ontwerpideeën te implementeren.

Wat het ontwerp betreft, omvat het assortiment van het bedrijf panelen van verschillende series. De richting "Neorok" biedt materialen met de aanwezigheid van een grote holte in de vorm van capsules. Hierdoor zijn de panelen gemakkelijk en voorkomen ze de vorming van vocht tijdens temperatuurveranderingen. De serie "Serradir" wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van kleine poreuze formaties en de panelen hebben dezelfde innovatieve eigenschappen als de vorige.

Het bedrijf biedt ook verschillende soorten materialen die geschikt zijn voor het afwerken van externe oppervlakken.

 • "Gidrofilkeramika" - keramische coating met toevoeging van siliconengel, waardoor de panelen immuun worden voor UV-straling en hun oorspronkelijke kleur langer behouden.
 • "Paverkout" Het is een siliconencoating van acryl die de vezelcement-buitenlaag beschermt tegen de gevolgen van vuil en stof.
 • De samenstelling van "Photoceramics" omvat fotokatalysatoren, waardoor de panelen verbeterde zelfreinigende eigenschappen hebben.
 • "Initiële prestaties Hydrofil" Dankzij een speciale coating wordt voorkomen dat verontreinigingen de voorpanelen binnendringen.

Asahi

Een andere fabrikant van gevelplaten, minder populair in ons land, maar niet minder in trek over de hele wereld - Asahi. De panelen zijn niet bang voor wind, neerslag, stof en vuil. Hun eigenaardigheid is de aanwezigheid van cellulose en Portland cement in de samenstelling, die een verhoogde levensduur en duurzaamheid van gevelproducten garandeert.

De weerstand tegen vervaging in producten van dit merk is niet lager dan die van andere Japanse fabrikanten. Van de voordelen van de producten kan worden opgemerkt een grote verscheidenheid aan kleuren, evenals uitstekende warmte-en energiebesparende eigenschappen. Eenvoudige installatie wordt verzekerd door het feit dat de panelen kunnen worden gemonteerd op profielen van verschillende materialen (bijvoorbeeld van hout of metaal).

Konoshima

Vezelcementpanelen van een ander merk uit Japan, Konoshima, hebben een nanokeramische coating van minimale dikte die de gevel beschermt tegen de gevolgen van neerslag, ultraviolette straling, stof en vervuiling. De aanwezigheid van titaniumoxide in combinatie met zuurstof oxideert schimmel en vervuiling, waardoor ze worden vernietigd. En water of condensaat dat het oppervlak bereikt, kan een soort film vormen, waar stof en vuil bezinken, zonder in het paneel zelf te dringen.Daarom spoelt zelfs lichte regen gemakkelijk alle vervuiling door de gevel weg. Het is ook belangrijk dat de afwerkingspanelen Konoshima geen giftige stoffen of asbest bevatten.

Professionele tips

Wanneer u Japanse gevelpanelen gebruikt, moet u de aanbevelingen van de professionals onthouden en rekening houden met de feedback van de meesters. In een streng Russisch klimaat (natuurlijk, als je niet in het zuiden woont, waar er geen koude winters zijn), raden deskundigen ten zeerste aan om een ​​laag isolatie tussen de muur en de met panelen beklede gevel te plaatsen. Dit zal niet alleen het bouwen van gebouwen warmer maken, maar ook de prestaties aanzienlijk verbeteren.

Minerale wol of polystyreenschuim kan worden gebruikt als een thermisch isolatiemateriaal. Goedkoop schuim is ook toegestaan, maar helaas laat het condensaat niet verdampen uit interne structuren. Daarom moet u in dit geval extra ventilatiegaten maken. De geselecteerde isolatie kan worden bevestigd met een speciale lijm, evenals met gewone deuvels en schroeven.

conclusie

Met behulp van vezelcement Japanse panelen van de merken Nichiha, Kmewca, Asahi en Konoshima, kunt u eenvoudig een echt stuk architecturale kunst maken van een gewoon bescheiden huis en uw buren verrassen.

De aankoop is echter de moeite waard om de aanwezigheid van een groot aantal vervalsingen op de markt van bouwmaterialen te onthouden. Zoals je weet, betaalt de vrek altijd twee keer. Om deze reden wordt aanbevolen om frontpanelen uitsluitend bij officiële distributeurs van Japanse bedrijven te kopen. Je kunt ook de installatie van afwerkingsmateriaal bestellen met behulp van masters, speciaal getraind in Japan.

Over de fabrikanten van Japanse gevelplaten voor een woonhuis, zie de volgende video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer