Hoe een huis van een bar aan de buitenkant te scheren: mooie bescherming van houten wanden

Huizen uit een bar zeer populair soort constructies. Het hout kan eenvoudig worden gemonteerd ten koste van een rechthoekig profiel, dergelijke constructies worden snel geplaatst en daarom neemt dit bouwmateriaal een leidende positie in in het segment van de houten behuizing. In gematigde en noordelijke breedtegraden is het gebruikelijk hout te verwarmen en te fineren.

Kenmerken van loggebouwen

De huizen van de profielstang op de bouwtechniek verschillen niet van het blokhut. Op zichzelf is het materiaal zeer aantrekkelijk. De constructie van natuurlijk hout met een mooi vezelpatroon ziet er organisch uit tegen de achtergrond van het natuurlijke landschap. Voor laagbouwbouw wordt gezaagd, gelijmd en geprofileerd hout gebruikt, dat de installatietechniek bepaalt.Structuren van een balk verschillen in ecologische veiligheid, dit materiaal ademt.

De doorsnede van het materiaal is van 10 tot 20 centimeter. De grootte van het gedeelte en de dikte van de muren. Voor koude klimatologische omstandigheden is dit duidelijk niet voldoende, dus de wanden aan de buitenkant en binnenzijde moeten geïsoleerd zijn, zodat de uiteindelijke dikte van de wanden voor een gematigd klimaat minstens 40 centimeter bedraagt. Er is behoefte aan gevelbekleding voor isolatie, die wordt uitgevoerd met verschillende materialen die overeenkomen met de bouwstijl. De nadelen omvatten het vermogen van hout om vocht te absorberen, de neiging tot vorming van corrosie door overmatig vocht, hoge brandbaarheid. Exterieurafwerking is ontworpen om de impact van negatieve atmosferische factoren te verminderen, om de veiligheid van het huis te isoleren en te verbeteren.

Geschikte eindtijd

Om de gevels af te werken, gaat u verder na de laatste inkrimping van het blokhut. Poreuze houtvezels absorberen en geven vocht af, het vervormt en verandert enigszins de grootte van de muur, zelfs als de boom goed droog was voor de bouw. Houtstructuren ondergaan een krimp van enkele maanden tot twee jaar.Het bouwseizoen heeft ook een effect op de krimptijd: bouw in de winter vereist 7-8 maanden, in de zomer - minimaal 12 maanden. Het meest intensieve vervormingsproces wordt waargenomen in de eerste drie maanden.

Er zijn enkele verschillen in deze voorwaarden voor verschillende materialen. Houtwerk van het huis van gelamineerd fineer timmerhout kan beginnen na drie maanden na de bouw, omdat dit materiaal is gedroogd speciale technieken van productie en kan niet worden beïnvloed door de luchtvochtigheid en wordt niet vervormd. Door het lijmen van hout, verdraaien de houtvezels niet in lengte. Deze kwaliteiten zijn niet aanwezig in afgerond en gezaagd hout, omdat het meest dichte hout van de buitenste laag van het blok wordt gesneden tijdens de verwerking. Dit vermindert de vochtbestendigheid en maakt het hout kwetsbaar voor rot en schimmel. Experts raden aan om de tijd van het einde van de val te kiezen - het begin van de winter voor de bouw als gevolg van de lage prijs van de bouw, terwijl in de zomer is het mogelijk zal zijn om door te gaan om de installatie van ramen, deuren naar buiten en interieur zonder angst voor het kraken van de voering.

Typen materialen

Een afgewerkt blokhut kan buiten worden behandeld met verschillende soorten afwerkingen: steen, bakstenen, plastic of metalen gevelbeplating, flexibel keramiek. U kunt een valse bundel toepassen. Elke optie heeft zowel voor- als nadelen.Het duurste en duurzame afwerkingsmateriaal is een natuurlijke decoratieve steen, de installatie vereist speciale professionele vaardigheden. Steentegels worden op de gevel geplakt met behulp van dezelfde technologie als tegels in een badkamer of sauna met behulp van vochtbestendige lijmcomponenten. Natuursteen is een zwaar materiaal, dus de installatie kan speciale bevestigingsmiddelen vereisen om sterkte te geven. Vaker, alleen de kelder van het gebouw en sommige delen van de muur of een portiek met kolommen zijn afgezet met steen.

Het is beter om een ​​kunstmatige decoratieve steen te gebruiken. Voor esthetische kwaliteiten is het niet minderwaardig aan het heden en overtreft het zelfs in operationele eigenschappen. Het vooroppervlak van een kunststeen imiteert elk natuurlijk mineraal dat beter bestand is tegen ongunstige mechanische effecten. De prijs is iets lager, maar het is ook een dure afwerking. De compensatie zal een lange levensduur en een solide buitenkant van het huis zijn, het vermogen om elke steentint op te nemen.

Een veel gebruikte techniek is het metselwerk in baksteen te leggen. Het verhoogt de bouwkosten aanzienlijk, maar het huis krijgt de nodige isolatie. De levensduur van het gebouw zal aanzienlijk toenemen, de onbrandbaarheidscoëfficiënt zal afnemen.Dergelijke huizen behouden het comfort binnenshuis, zelfs in de noordelijke regio's. Het onder ogen zien van de volledige structuur, zelfs met half-baksteen, vereist het versterken van de stichting en de professionele vaardigheden van metselwerk.

Een populaire lichtgewichtversie is decoratieve gevelklinkertegels., die esthetisch oogt in combinatie met een boom. Het heeft variaties in dikte, uiterlijk en grootte. Tijdens het productieproces vindt het afvuren plaats en worden de hoekelementen gemaakt door extrusie, wat de levensduur van de afwerking tot enkele tientallen jaren verlengt. De klinkertegel heeft onregelmatigheden aan de achterkant, waardoor een goede hechting op het muuroppervlak ontstaat. De voorkant imiteert niet alleen verschillende soorten mineralen, maar ook stenen met een ander kleurbereik.

Omzoomd en onbewerkt planken, verhoogde balken, houten lat, blokhuis zijn de meest voorkomende afwerkingsmaterialen in particuliere houten woningbouw. Goede thermische isolatie-eigenschappen, esthetiek van landelijke stijl en de schoonheid van natuurlijk hout trekken de aandacht van consumenten. Met het blokhuis kun je het ontwerp van een solide log simuleren.Houten rail en geribbelde plank verbergen de isolatie zacht, schenden de naturalistische natuurlijke stijl niet en zijn betaalbaar en gemakkelijk te installeren. Houtversiering wordt vaak aangevuld met houtsnijwerk, dat gebouwen in Russische stijl enorm siert.

Afzonderlijk moet je op het onbeveiligde bord letten. Dit materiaal is een cent waard. Maar de gevel, correct afgezet met onbewerkt karton, maakt van het huis een kunstwerk. Bord of plaat schoongemaakt van schors, gepolijste en genaaide gevels. De ruwe afwerking geeft het gebouw rustieke kenmerken en wordt een esthetisch accent. Brandhout voegt decoratie toe, terwijl de duurzaamheid en sterkte van het materiaal wordt vergroot.

Met alle positieve eigenschappen van natuurlijk hout is het niet waterdicht genoeg en vatbaar voor schimmel. De vervanging was plastic en metalen gevelbeplating. Metaalbeplating is meer geschikt voor industriële gebouwen, maar kan ook worden gebruikt in de weg- en waterbouw. Moderne technologieën hebben het mogelijk gemaakt om goede technische kenmerken van deze materialen te geven: duurzaamheid, vochtbestendigheid, duurzaamheid van het pigment, de diversiteit van het ontwerp, gemak van zelfmontage,betaalbare prijscategorie. Een nette en esthetische uitstraling van het huis is gegarandeerd voor een tiental jaar of meer.

Nieuw, technologisch geavanceerd materiaal is flexibel keramiek geworden. De basis is klei met polymeren. Flexibele keramiek wordt gekenmerkt door duurzaamheid, vervaagt niet in de zon, is zeer gemakkelijk in gebruik, vochtbestendig en duurzaam. Dit is een rolmateriaal en de voering is vergelijkbaar met behangen. Ze kunnen ontwerpen met ronde vormen lijmen - kolommen, bogen, bogen, koepels. Vanwege de aanwezigheid van klei in de samenstelling heeft ademende eigenschappen, maar nog steeds voor de meerderheid van de afwerkingen op een houten huis is er behoefte aan geventileerde isolatie aan de voorzijde.

De gepleisterde gevel is een eenvoudige en nette afwerking van de buitenmuren. Het werk is eenvoudig, maar tijdrovend, het is niet moeilijk om het onder de knie te krijgen. Het is een goede brandbeveiliging, gemakkelijk te repareren. Gepleisterde gevel wordt gecombineerd met elke vorm van decoratie. Het kan worden gemaakt voor het schilderen of voor decoratieve pleister.

De volgende soorten sierpleister worden onderscheiden:

 • mineraal is cementmengsel, sterk, bestand tegen schimmelvorming en schimmel;
 • silicaat is gemaakt van vloeibaar kaliumglas.Het wordt beschouwd als een ademend en duurzaam materiaal;
 • acryl is gemaakt van synthetische hars, heeft een hoge vorstbestendigheidscoëfficiënt. De aanwezigheid van hars in de samenstelling van het pleisterwerk geeft het plasticiteit, met mogelijke vervormingen van het geveloppervlak is het bestand tegen scheuren.

Voorbereiding van het oppervlak

Voorbereiding voor de buitenbekleding van de gevel begint met het impregneren van het hout met speciale anticorrosie en vlamvertragers. Zonder een apparaat voor thermische isolatie wordt een film of een speciaal membraan op het oppervlak gelegd met een overlapping. Verder zijn ze met een constructiestapelaar aan de muur bevestigd en worden de verbindingen met tape vastgelijmd. Op het film bijgevoegde gipsen rooster. Verder is het gestuukte en gelegde stenen of wandtegels.

Voor andere soorten afwerking gaat u verder met de isolatie van de buitenmuren. Na het bevestigen van de film op het frame vullen ze de kist. Het wordt uitgevoerd met een metalen profiel en kan worden gemaakt van houten latten. Het profiel of de rail is verpakt in stappen van 50 cm. Minerale wol of polystyreen wordt in de cellen gelegd, zodat er 2-3 centimeter lege ruimte overblijft voor de gevelventilatie aan de rand van de lat. Op de top van de isolatie is bedekt met een winddicht membraan en bedekt met gips gaas voordaaropvolgende gips- en steen- of verfstickers.

Voor de gevelbekleding vul je de tweede rij kratten. Deze serie zal de basis vormen voor het bekleden van gevelbeplating, houten planken of latten, flexibel keramiek. In dit geval wordt het bekledingsmateriaal met schroeven aan het bovenste krat bevestigd. Het is noodzakelijk om de kist met een dergelijke trede te maken, zodat het handig is om de sierelementen te bevestigen.

Geconfronteerd met installatie

Om een ​​steen of een tegel op twee manieren in te korten: met een loszittende (meer decoratieve uitstraling) en van begin tot eind (het blijkt een monolithische laag te zijn). Sommige soorten decoratieve tegels kunnen alleen op een van deze manieren worden gelegd. Het is de moeite waard om bij aankoop vooraf te informeren, omdat het naadapparaat speciale vaardigheden en apparaten vereist. Als de steen van verschillende grootte is, leg dan eerst een deel op de vloer, in een poging het maximale decoratieve effect te bereiken door delen van verschillende groottes af te wisselen. Het leggen begint met openingen en hoeken van onderaf.

Nieuwe technologieën hebben dit proces mogelijk gemaakt. Thermopanels verschenen op de markt - dit is een kant-en-klare isolatieplaat met een reeds verlijmde laag decoratieve steen.Het uiterlijk, de kleur en de textuur van het decor kunnen naar wens worden gekozen, de thermopanels worden direct op de gevel gelijmd. Het is belangrijk dat het oppervlak van de muur vlak is. Voor houten wanden is dit materiaal niet de beste keuze, omdat er geen hout wordt gelucht. Modulaire soorten beplating, gevelbeplating, rail, wandpanelen zijn bevestigd met schroeven aan de kist of speciale sloten vanaf de bodem naar boven. De eerste rij wordt geïnstalleerd op een hoogte van 10-15 cm van de grond voor luchtcirculatie onder de panelen, als de basis niet is voorzien.

Sierpleister wordt aangebracht op de ruwe laag. Het kan glad zijn of een reliëfstructuur hebben. Reliëf helpt om de onregelmatigheden van de gevel te verbergen. De optimale laagdikte voor de gevel is 1 cm. Wanneer u een pleister kiest om de gevel van een houten huis af te werken, moet u voorbereid zijn op het onvermijdelijke kraken, want het hout is van plastic en het is altijd een beetje misvormd.

Als we alle voor- en nadelen van afwerkingsmaterialen samenvatten, krijgen we de schaal van voorkeuren voor het kiezen van de afwerking van buitenmuren door het verminderen van:

 • een steen;
 • baksteen;
 • decoratieve steen;
 • natuurlijke plank, hark, voering, blokhuis;
 • gevelbeplating;
 • flexibel keramiek;
 • gips;
 • Thermopanel.

Prachtige voorbeelden

Tegenover het huis kan een harmonieuze toevoeging aan het omringende landschap of zijn heldere oriëntatiepunt zijn.

Het huis in Scandinavische stijl met een felle contrasterende afwerking ziet er stijlvol en elegant uit.

  De blauwe kleur in de decoratie van de gevel is succesvol gecombineerd met de landelijke stijl.

  Minimalistische stijl vandaag op het hoogtepunt van populariteit.

  Zie de volgende video over hoe je een huis van een bar buiten kunt omhullen.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer