Populaire manieren om een ​​natte gevel te installeren

Het ontwerp van de gevel van het gebouw is net zo belangrijk als de interne uitvoering. Moderne fabrikanten produceren veel praktische materialen die kunnen worden gebruikt voor buitendecoratie van huizen van elke grootte en indeling.

Wat zit er achter de naam?

Niet elke huiseigenaar weet precies wat is opgenomen in de definitie van een "natte gevel". Voordat u verder gaat met deze methode van afwerking, moet u deze vraag beantwoorden. De gedenkwaardige naam van de natte gevel spreekt voor zich. In dit geval impliceert dit het gebruik van hoogwaardige lijmoplossingen in vloeibare of half-vloeibare toestand. Dankzij de introductie van deze weldoordachte technologie worden residentiële gebouwen betrouwbaar beschermd tegen het verschijnen van dauwpunten - met een natte gevel worden ze naar buiten gebracht en dringen ze niet door in het plafond.

Bovendien omvat de definitie van een natte gevel drie belangrijke manieren om privéwoningen te voltooien.waarin bevestigingsmiddelen isolatie, wapeningsnet en bekleding plaatsvinden met behulp van speciale kleefstofmengsels. Zelfs als er een scherp temperatuurverschil is binnen en buiten het gebouw, zal desastreus condens niet ophopen in huizen met een natte gevel. Deze technologie werd al in de jaren 60-70 van de vorige eeuw vrijgegeven, toen de kwestie van efficiënte energiebesparing van gebouwen ontstond. Opvallend hierbij is dat de hoogwaardige buitenisolatie van de wanden in dit geval de optimale oplossing is, omdat deze het mogelijk maakt om het dauwpunt zo ver mogelijk van de binnenruimtes naar de woning te verplaatsen.

Technologiefuncties: voor- en nadelen

Momenteel kunnen huiseigenaren zelf de beste optie voor isolatie kiezen - buiten of binnen. Het leeuwendeel van de consumenten verwijst echter naar betrouwbare externe systemen waarin de isolatie zich buiten bevindt. Tegenwoordig wenden veel huiseigenaren zich tot dit ontwerp van de gevel van particuliere huizen, omdat het de levensduur van bouw- en gevelmaterialen verlengt.In dit geval, zoals in vele andere, moet u eerst een hoogwaardige gevel voorbereiden. Daarna kunt u direct naar de isolatie gaan met geschikte materialen. De keuze van de isolatie van vandaag is groter dan ooit, dus u kunt voor elke prijs de beste optie kiezen.

Pas daarna beginnen de meesters een speciale kleefstof op het isolatiemateriaal aan te brengen. Volgens de technologie wordt het toegepast op een wapeningsnet, bestand tegen de effecten van alkalische verbindingen. De laatste fasen van alle werken zijn bepleistering van de basis, evenals de toepassing van de afwerkingslaag van sierlijsten. Om een ​​natte gevel betrouwbaar en duurzaam te maken, moet het een gelaagde cake zijn. Deze regel moet niet worden verwaarloosd, anders zal de voering minder duurzaam en betrouwbaar zijn, en het zal koud zijn in de woning.

Zulke goed doordachte systemen kunnen bogen op veel positieve eigenschappen waarvoor veel huiseigenaren ze kiezen.

 • Een dergelijk systeem combineert zowel een decoratieve als isolerende functie, wat erg handig is en u tijd kunt besparen op extra werk.
 • Als de wanden van het huis te licht of te dun zijn, dan is een natte gevel de perfecte oplossing. Met een dergelijk systeem wordt het huis niet alleen veel aantrekkelijker, maar ook veel warmer en comfortabeler.
 • Met behulp van een hoogwaardige warme gevel kunt u aanzienlijk besparen op verwarming, omdat de behuizing geen overmatige verwarming nodig heeft.
 • Natte gevel is ook goed omdat hij om welke reden dan ook kan worden gebruikt.
 • Met behulp van een dergelijk systeem is het mogelijk om de leefruimte van extra geluidsisolatie te voorzien.
 • Vanwege de natte gevel zal de levensduur van het huis aanzienlijk toenemen, omdat het betrouwbaar wordt beschermd tegen negatieve externe factoren.
 • Met een soortgelijk ontwerp van het huis ziet er veel netter uit.
 • In de loop van de jaren verschijnen er geen lelijke zoute vlekken op een natte gevel en is het erg moeilijk om er vanaf te komen.
 • Overlappingen met een dergelijk ontwerp voegen niets toe, dus het is niet nodig om er een versterkte basis voor te maken.
 • Volgens experts is een natte gevel goedkoper dan zijn tegenhangers.
 • In de aanwezigheid van een natte gevel wordt het interieur van de woning niet alleen beschermd tegen vorst, maar ook tegen hoge temperaturen. De kamers zullen niet oververhit en benauwd zijn.

Tegenwoordig worden die technologieën gebruikt door mensen die gewend zijn om voor hun huis te zorgen en willen dat het zo lang mogelijk aantrekkelijk blijft. Men moet echter niet denken dat een natte gevel een vlekkeloze oplossing is, verstoken van gebreken.

Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan de nadelen die inherent zijn aan een dergelijk systeem.

 • Veel huiseigenaren zijn van streek dat de installatie van een natte gevel alleen kan worden gestart bij een temperatuur van +5 graden Celsius. Anders kunnen alle materialen in de toepassingsfase falen.
 • In geen geval kan installatie worden uitgevoerd als het buiten het raam regent (zelfs zwak en ondiep). Ja, en bij nat weer is de natte gevel beter te verplaatsen "voor later".
 • Bij de uitvoering van een dergelijke gevel is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat alle constructie en de tegenoverliggende materialen bij elkaar passen.
 • Direct zonlicht dat op een natte gevel valt, kan leiden tot overmatig drogen van de mortel op de vloeren, wat de duurzaamheid van de voering en de duurzaamheid en slijtage ervan negatief kan beïnvloeden.
 • Gepleisterde ondergronden moeten worden voorzien van goede bescherming tegen de wind.Dit komt door het feit dat bij het bezinken stof en vuil kan blijven plakken aan een nieuwe coating. Type afwerking tijdens buit.

Hoe ernstig zijn deze nadelen - iedereen beslist voor zichzelf. Je zult er echter nooit veel tegenkomen als je de technologie volgt om een ​​natte gevel te maken. Niet de laatste rol wordt gespeeld door de kwaliteit van gekochte materialen. Laagwaardige oplossingen en kleefstofmengsels gaan niet lang mee en hun toepassing kan veel problemen veroorzaken.

"Pie" vulling

Zoals hierboven vermeld, is de voorwaarde voor een hoogwaardige natte gevel een bekwame "pie" van het apparaat. De samenstelling van de laatste omvat verschillende belangrijke lagen, zonder welke betrouwbare dekking niet zal werken. In de rol van de basis in een dergelijk systeem is een speciale voorwand. Het kan elke - baksteen, houten, monolithische, schuimblok of plaat zijn. De belangrijkste eis waaraan de basis moet voldoen, is een perfect vlak oppervlak. Als we een dergelijke situatie verwaarlozen, zal er voortdurend lucht circuleren tussen het vloeroppervlak en de isolatiematerialen waardoor de isolatie in de kamer niet het gewenste niveau bereikt.

De volgende belangrijke laag van de "cake" is de isolerende laag. Experts adviseren om netten te kopen die niet bang zijn voor contact met alkaliën. Nadat de warmte een versterkte laag volgt. In de regel bevat het minerale lijm en wapeningsnet. Vervolgens hebt u een laag hoogwaardige gevelverf of decoratieve pleister nodig. Het is ook toegestaan ​​om speciale gevelplaten met een laag gewicht aan te kopen voor afwerking.

Er moet onder meer worden bedacht dat de hele 'cake' van de natte gevel waterdicht moet zijn. Daarom moeten alle materialen zo worden gekozen dat elke nieuwe laag in de richting van binnen naar buiten meer dampdicht is dan de vorige. Alleen als aan deze eis wordt voldaan, zal de woning "ademen". En het moet ook in gedachten worden gehouden dat de thermische contour van de "cake" ononderbroken moet blijven. Het mogen geen scheuren, gaten of scheuren zijn.

Typen: aanbevelingen voor gebruik

Een meerlagig systeem, een natte gevel genaamd, is tegenwoordig erg populair. Het is gekozen door veel huiseigenaren, maar ze weten niet allemaal dat er verschillende soorten van dergelijke gevelontwerp zijn.Om te beginnen is het de moeite waard in detail te bekijken welke ondersoorten zijn opgedeeld in natte gevels volgens de gebruikte materialen.

 • Organic. In dergelijke systemen zal goedkoop schuim gewoonlijk werken als een verwarmer. Wat betreft de versterking, het wordt uitgevoerd met behulp van een speciale versterkende massa van organische oorsprong. De uiteindelijke afwerklaag is in dit geval het siliconen gipsmengsel, hoewel in plaats daarvan organisch gips kan worden gebruikt.
 • Mineral. Als u besluit om naar de minerale natte gevel te gaan, moet u hoogwaardige minerale wol kopen voor isolatie. Versterking in een dergelijk systeem vindt plaats met behulp van een speciale versterkende oplossing van minerale oorsprong. Voor de laatste decoratieve coating geschikt hetzelfde materiaal als voor organische opties.
 • Gecombineerd. Met een dergelijk systeem wordt goedkoop schuim ook gebruikt voor isolatie. Mineralen worden gebruikt voor verdere afwerking.

Moderne natte gevels verschillen in de fixatiemethode.

 • In de zware versie hoeft de isolatie niet direct op het plafond te worden geïnstalleerd.In plaats daarvan worden platen van warmte-isolerend materiaal op deuvels geplaatst, uitgerust met kleine haken. Deze bevestigingsmiddelen zijn vooraf in de muur gestoken. In dit geval wordt een betrouwbaar rooster van metaal op de isolatie geplaatst. Dit element is bevestigd aan de speciale drukplaten. Hierna kunt u overgaan tot het pleisteren van de basis en de afwerking met een afwerkingslaag van materiaal. Met dergelijk werk is het heel goed mogelijk om het zelf te doen.
 • Lichte gevels komen veel vaker voor. In deze versie van de afwerking wordt isolatie direct aan de wanden bevestigd. Hiervoor is het toegestaan ​​om geschikte lijm te gebruiken samen met plastic deuvels.

De keuze van isolatie

Een van de belangrijkste rollen in de natte gevel wordt gespeeld door goed geselecteerde isolatie. Vandaag kiest u hiervoor in de regel of schuimvellen (hun dikte moet van 5 tot 10 cm zijn), of minerale wol met een hogere dichtheid (het is beter om basaltproducten te nemen).

Het is noodzakelijk om het verwarmende materiaal voor een natte gevel zeer zorgvuldig en zorgvuldig te kiezen.

Tegelijkertijd adviseren experts om aandacht te schenken aan de volgende belangrijke parameters.

 • Kosten. Wat dit criterium betreft, wint het schuim ongetwijfeld de minerale wol. Dit materiaal wordt al heel lang gebruikt en is goedkoop, dus veel consumenten kiezen ervoor, ondanks de kwetsbaarheid.
 • Dampdoorlaatbaarheidseigenschappen. Dergelijke kwaliteiten zijn inherent aan de populaire, maar dure minerale wol. Volgens de professionals "ademt" het huis met een dergelijke isolatie, daarom is het comfortabeler om erin te zitten. Bovendien zijn "ademende" huizen niet onderhevig aan de vorming van schimmels en schimmels. Het schuim heeft geen speciale damppermeabiliteit, wat in dit geval de minerale wol oplevert.
 • De complexiteit van de installatiewerkzaamheden. Als we schuimplastiek en minerale wol vergelijken in termen van installatiecomplexiteit, kunnen we meteen zeggen dat de eerste eenvoudiger en buigzamer is. Dit komt door de stijve structuur van het schuim.
 • Brandveiligheid. Kenmerken van brandveiligheid zijn ook erg belangrijk voor isolatie. Schuimplaten zijn dus brandbaar, dus moeten ze worden behandeld met vlamvertragers. Basaltwol brandt niet. Het is bestand tegen temperaturen tot +1000 graden.

En het is ook noodzakelijk om aandacht te besteden aan de dikte van de gekochte isolatie.Tegenwoordig kunt u in de bouw- en afwerkingsmaterialen van winkels veel isolatiematerialen met verschillende dimensionale parameters ontmoeten. De dikte van de platen is verschillend en kan van 25 tot 200 mm zijn. In de regel is de toonhoogte in dit geval 10 mm.

Houd er rekening mee dat te dunne platen isolatie mogelijk niet effectief zijn. Maar je moet niet tot het uiterste gaan, omdat te dikke materialen ook niet worden aanbevolen om te worden gebruikt, omdat ze alleen tot extra geld leiden en in een woning met overmatige warmte-isolatie niet erg comfortabel zullen zijn. Experts raden ten stelligste aan om hoogwaardige isolatiematerialen van bekende fabrikanten te kopen voor het bouwen van gevels. Overmatige besparingen kunnen leiden tot de aankoop van een product van lage kwaliteit dat zijn basisfuncties niet zal uitvoeren en dat moet worden vervangen, en dit is een extra uitgave.

Materialen en gereedschappen

Het bouwen van een kwalitatief goede natte gevel kan en een gewone huiswizard. U moet hier echter niet alleen voor zorgen dat u geduld heeft, maar ook alle benodigde gereedschappen en verbruiksartikelen.Alle materialen en gereedschappen moeten van een onovertroffen kwaliteit zijn. Het zal veel eenvoudiger zijn om met dergelijke componenten te werken, en het resultaat zal zeker niet teleurstellen.

Het is de moeite waard alle posities te overwegen die nuttig kunnen zijn voor dergelijke werken.

 • U hebt een start- of basisprofiel nodig. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de parameter van de breedte overeenkomt met de dikte van de isolatie. De kwaliteit van het profiel moet hier overeenkomen met de omtrek van de getrimde vloeren.
 • Het is noodzakelijk om betrouwbare details van de verbinding voor een sokkelprofiel te krijgen. Dankzij deze componenten is het mogelijk om een ​​ideaal correcte verbinding van alle profielen in een enkel vlak tot stand te brengen. Bovendien kunt u met deze componenten de juiste verbinding (temperatuuropening) tussen de profielen vormen.
 • Bevestigingsmiddelen voor kaderprofielen. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de klinknagels een lengte van niet minder dan 40 mm hebben, als de wanden zijn afgewerkt met massieve baksteen of beton. Voor plafonds bestaande uit holle bakstenen, wordt aanbevolen om bevestigingsmiddelen te kiezen van 60 mm, voor gasbeton en gas silicaat - 100 mm. Het is gemakkelijk om de bevestigingspunten te tellen.Als de isolatielaag 80 mm of meer is, is de afstand 300 mm en met een dikte van minder dan 80 mm kan de installatie in stappen van 500 mm worden uitgevoerd. Op elk montagepunt is een afstandsring van kunststof nodig. Dit onderdeel is handig voor de meest nauwkeurige en correcte uitlijning van profielen.
 • Het is noodzakelijk om een ​​hoogwaardige primer aan te schaffen om de vloer voor te bereiden op het lijmen van platen. In dit geval wordt het aanbevolen om voor bakstenen, gepleisterde of gas-silicaat basen een diepe penetratie primer te kopen. Het gemiddelde verbruik is 300 ml per 1 m². Voor funderingen van beton is het beter om een ​​bodem van het "concrete contact" te kopen. Het gemiddelde verbruik van een dergelijke oplossing is meestal 400 ml per 1 m².
 • Het is noodzakelijk om hoogwaardige kleefstofsamenstelling te kopen voor het bevestigen van isolatieplaten. Kies alleen die kleefstoffen die speciaal voor dergelijke taken zijn ontworpen.
 • Het is de moeite waard om hoogwaardige isolatieplaten te kopen met een vooraf berekende dikte. Hun gemiddelde verbruik, rekening houdend met snijden en mogelijk afval, neemt van 1,05 tot 1 m².
 • Deuvelschimmels zijn ook nodig. Ze zijn nodig voor het mechanisch versterken van isolatiemateriaal. In totaal moet de lengte van de deuvel overeenkomen met de dikte van de isolatie, evenals de lengte van het afstandselement.
 • Het is noodzakelijk om materialen op te slaan voor het aanbrengen van een basisverstevigingslaag die langs isolatieplaten loopt. Hiervoor wordt meestal een gespecialiseerd gipsmengsel of een betrouwbare kleefstofsamenstelling verkregen, die ook wordt gebruikt voor de installatie van warme platen.
 • Noodzaak om een ​​wapeningsnet te kopen. Het wordt aanbevolen om duurzame en duurzame producten te kopen van materialen die niet bang zijn voor alkali.
 • Zorg ervoor dat u een voorraad waterdispersieprimer, decoratief pleister en verf gebruikt die speciaal is bedoeld voor gebruik buitenshuis.

Voorbereidende werkzaamheden

Wanneer alle benodigde componenten al zijn voorbereid, is het noodzakelijk om door te gaan naar de volgende belangrijke stap - dit is de voorbereiding van de basis voor de toekomstige installatie van een natte gevel.

Het is noodzakelijk om dit proces te demonteren op het voorbeeld van het bevestigen van isolatie voor een geschikte kleefstofsamenstelling.

 • Platen van isolatie kunnen alleen met lijm worden bevestigd als de basis zorgvuldig wordt schoongemaakt van alles wat niet nodig is. Als er bijvoorbeeld een oud lakwerk op de gevel aanwezig is, moet dit worden verwijderd tot aan de basis zelf of de pleisterlaag.
 • Voorbij gips mag alleen weg als het nog in perfecte staat is. Om dit vast te stellen, is het noodzakelijk om de basis grondig te controleren met een lichte tik. Als onstabiele gebieden worden gevonden, moeten deze snel worden schoongemaakt.
 • Als er schimmel of schimmel op de muren is, kunnen ze niet worden gebruikt voor het decoreren van een natte gevel. Dergelijke defecten moeten van de muren worden verwijderd.
 • Na de eliminatie van schimmelafzettingen van de overlap, is het noodzakelijk om te smeren met een speciaal "behandelend" middel. Het is toegestaan ​​om andere werken alleen te starten als het antisepticum op de basis volledig droog is.
 • Opgemerkt moet worden dat de muren glad moeten zijn. Eventuele onregelmatigheden, scheuren, scheuren en groeven moeten worden gerepareerd. Het is noodzakelijk om ze te verzegelen met primer, geschuurd.
 • Het is noodzakelijk om het vlak van de muren zowel horizontaal als verticaal te onderzoeken. Als er afwijkingen van meer dan 20 mm worden geconstateerd, is het niet mogelijk om ze iets later te egaliseren met behulp van gips, daarom moeten problemen zo snel mogelijk worden opgelost.
 • Pre-install op de muren van de samenstellende delen van het metaal, die voor de installatie van antennes, goten, verlichting en andere gelijkaardige dingen wordt gebruikt.
 • Wanneer de reparatie- en pleisterlaag op de vloeren volledig uitdroogt, moet het oppervlak worden geprimed. Het is mogelijk om grond aan te brengen met behulp van de roller of een borstel. We moeten proberen een perceel op de grond niet uit het oog te verliezen.

Installatie en pleisterwerk

Als de basis correct is voorbereid, kunt u overgaan tot de installatie van startende kelderprofielen en verdere installatie van isolatiemateriaal.

Het is de moeite waard om stap voor stap instructies te overwegen voor het uitvoeren van deze werken.

 • Het basisprofiel moet strikt horizontaal worden ingesteld. Hierop wordt de eerste plaat met isolatie geplaatst. Controleer of de locatie van dit onderdeel een niveau moet zijn.
 • U moet nooit overlappende profielen instellen. Het is juister om deze onderdelen uitsluitend end-to-end te monteren, met een afstand van 2-3 mm.
 • Aan de buitenste en binnenste hoeken moeten de profielen worden verbonden terwijl de opening wordt gehandhaafd. Hiertoe worden deze details in een hoek van 45 graden gesneden.
 • Als de isolatiedichtheid 80 cm overschrijdt, moet u zorgen voor tijdelijke stops voor het monteren van het startprofiel. Deze onderdelen mogen niet gebogen zijn. Na installatie van de isolatiedrager eenvoudig verwijderd.
 • Als alle ondersteuningen gereed zijn, moet u doorgaan met het voorbereiden van de oplossing. Het is noodzakelijk om de instructies op de verpakking te volgen.
 • Giet de droge oplossing in de juiste hoeveelheid water. Om alle componenten in vloeibare toestand te brengen, moet u een boormachine met een nozzle-mixer gebruiken.
 • Meng de samenstelling tot een enkele massa zonder klonters. In de regel duurt het 5 minuten. Vervolgens moet je 6-8 minuten een korte pauze maken en de oplossing opnieuw mengen.

Het lijmen is toegestaan ​​op de volgende manieren op het isolatiemateriaal te leggen:

 • stroken van 100 mm langs de omtrek, laat 20-30 cm van de rand;
 • kleine dia's met een diameter van ongeveer 200 mm, terwijl de hoogte van de aangebrachte oplossing 10 of 20 mm kan zijn.

Als de te isoleren muur vrij glad is, kan de lijm op het hele oppervlak worden aangebracht met een spatel met kruidnagel. Het wordt aanbevolen om de lijm als volgt aan te brengen:

 • een kleine hoeveelheid van het mengsel moet in de coating van de isolatieplaat gewreven worden, wat een kleine moeite kost;
 • breng de vereiste hoeveelheid lijmsamenstelling over.

Verder leunt de plaat, beplakt met lijm, op zijn plaats en wordt er stevig tegenaan gedrukt.Het is noodzakelijk om de lijm te verdelen, het deel enigszins naar de zijkanten te verplaatsen, op en neer. Overtollige lijm langs de randen moet zo snel mogelijk worden verwijderd. De volgende plaat isolatie moet zo dicht mogelijk bij de vorige worden geplaatst, zonder gaten achter te laten. Als het onmogelijk is zonder hen, dan kunnen ze worden afgesloten met wiggen van de minerale wol. In de regel begint het leggen van de isolatie vanuit een hoek en gaat in rijen verder.

In dit geval moet u de volgende regels volgen:

 • de eerste rij moet zodanig worden geïnstalleerd dat deze tegen het eerste profiel langs de plaat (begrenzer) aanligt;
 • De platen moeten worden gelegd met een verplaatsing van verticale voegen van ten minste 200 mm;
 • op de hoeken, gebruik de "versnellingsvergrendeling";
 • plaatdelen dichtbij hoeken, wanden of hellingen mogen geen breedte hebben van meer dan 200 mm;
 • zo snel mogelijk moet u de isolatielaag verbinden met overlappingen en hellingen.

Als u legisolatie afwerkt, moet u ervoor zorgen dat er nergens gaten of hiaten zijn. Alle defecten moeten worden geëlimineerd met resten van minerale wol. Na het leggen van de isolatie moet een wapeningsnet worden geïnstalleerd. Het is nodig voor de afwerkingslaag.

afwerking

Wanneer de versterkingslaag volledig droog is (dit duurt 3 tot 7 dagen), kunt u direct doorgaan met het afwerken van de basis.Breng een dunne laag gips mengsel moet gelijkmatig zijn, met behulp van een semi-liter in een positie onder een hoek. Het resulterende oppervlak is de ideale basis voor het verwerken van betrouwbare gevelverf of ander geselecteerd materiaal. Deze procedure is de laatste fase van het opwarmen van het buitenste gedeelte van het huis.

Tips en trucs

Bij het monteren van de natte gevel, moet u het advies van experts opvolgen.

 • Voor het werken aan de gevel kunt u alleen materialen gebruiken die niet bang zijn voor temperatuurveranderingen, anders kunt u een met scheuren bedekt pleisterwerk krijgen.
 • Het moet een hand op het oppervlak van de basis houden. Als er sporen krijt op zitten en er iets van de muur wordt gedoucht, moeten de vloeren zo grondig mogelijk worden schoongemaakt.
 • Het basisprofiel na installatie zou in lijn moeten zijn. Er mogen geen gaten of scheuren in de gewrichten zijn.
 • Experts raden sterk af om te kiezen voor isolatieplaten van glasvezelglas. Dergelijke materialen kunnen niet bogen op voldoende sterkte. Bovendien zijn ze bang voor alkaliën, zonder welke pleisterkalk en lijmmengsels niet compleet zijn.
 • De warmte-isolator mag niet opnieuw op de basis worden gedrukt. De offset na enkele minuten wordt ook niet aanbevolen. Als de isolatie niet plakt zoals het hoort, verwijdert u de lijmoplossing en legt u deze opnieuw op de plaat en drukt u het onderdeel naar de oppervlakte.
 • Bij het isoleren van hellingen is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het isolatiemateriaal ongeveer 10 mm boven hun grenzen uitsteekt. Met deze optie om de gevel te verbinden, zal isolatie veel eenvoudiger zijn.
 • Tijdens de installatie wordt de plug als correct geïnstalleerd beschouwd, als de kop zich in hetzelfde vlak bevindt als de isolerende laag.
 • Het versterkte gaas kan niet worden gelegd door het te installeren op een kachel die nog niet eerder is ingesmeerd met lijm, want als de versterkende laag vrij dun is, zullen er scheuren in de voegen verschijnen.
 • Als u besluit om al het werk zelf te doen, moet u ondanks de kosten ervan merkmaterialen en mengsels van bekende fabrikanten inslaan. Het is raadzaam om producten aan te schaffen met goede feedback van klanten.
 • Gevelwerk moet worden uitgevoerd in de late winter of het vroege najaar.Het is raadzaam om kennis te maken met het weerbericht voordat u doorgaat met het ontwerp van de gevel.

Prachtige voorbeelden

Een natte gevel met een ruwe perzikafwerking ziet er indrukwekkend uit in bijna elk huis, van klein tot groot en hoog. Je kunt de pastel verf verdunnen met lichte zijpanelen en een donker dak.

Lichte koffie-gevels met witte kozijnen zien er zeer zacht uit. Samen met overlappingen van een vergelijkbare tint, ziet een donker chocoladedak er harmonieus uit, evenals een hek gemaakt van hout en baksteen.

Natte gevel, gedecoreerd met sneeuwwitte of crèmekleurige verf, ziet er spectaculair uit als je hem toevoegt onder de grijze wilde steen. Een dergelijk gebouw kan worden versierd met stenige paden en smeedijzeren hekken rondom het terrein of balkon.

De originele natte gevel met koffiestrempels kan aan de onderkant worden aangevuld met stenen. Op zo'n huis zal organisch het dak van bordeauxrode kleur kijken, waardoor de pastelpaletten effectief worden verdund.

De meest voorkomende fouten bij de installatie van een natte gevel worden uitgebreid beschreven in de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer