Gebruik van bouwchemie-fabrikant Mapei

Gebruik van bouwchemie-fabrikant Mapei

Mapei bestaat al meer dan tachtig jaar. Het familiebedrijf begon zijn activiteit met de introductie van verven en vernissen. Na de Tweede Wereldoorlog nam de vraag naar kleefstoffen en bouwmengsels, die het bedrijf begon te produceren, op basis van zijn eigen knowhow, aanzienlijk toe. In korte tijd verhoogde Mapei zijn momentum, introduceerde vele unieke ontwikkelingen in de productie, wat het een onmiskenbaar concurrentievoordeel gaf.

Speciale functies

In Rusland begon Mapei Corporation haar activiteiten vanaf de late jaren negentig van de vorige eeuw. De ondernemingen van het bedrijf zijn actief in meer dan drie dozijn landen en hebben 68 fabrieken over de hele wereld. In totaal omvat het assortiment van het bedrijf meer dan anderhalve duizend items: 40 van de populairste items worden in Rusland geproduceerd.Kenmerken van Mapei-producten zijn dat het van hoge kwaliteit is. Bouwmengsels worden gemaakt met behulp van de ontwikkelingen van de specialisten van het bedrijf, ze zijn effectief en milieuvriendelijk, ze worden verkocht in het middelste prijssegment.

Het beleid van het bedrijf is gericht op continue verbetering van de productkwaliteit, terwijl de prijzen gelijk blijven en beschikbaar zijn voor de gemiddelde koper met een laag inkomstenniveau.

species

Er zijn veel kwalitatieve composities geproduceerd door het bedrijf Mapei, die het mogelijk maken om een ​​verscheidenheid aan taken met betrekking tot constructie op te lossen.

 • "Fuga Fresca" - het is een verf die de kleur van de naden tussen de tegels effectief herstelt. Het is gemaakt op basis van een waterige emulsie en heeft het vermogen om een ​​uniforme coating te creëren.
 • "Mapei Stabilcem" - Dit is een speciaal cement dat de kwaliteiten heeft van een zeer effectieve weekmaker. Verpakt in zakken van 20 kg. Het elimineert de porositeit van beton, versterkt betonconstructies. Bij gebruik van Stabilcem is het niet nodig trillingen aan te brengen om de betonmix te verdichten.
 • "Mapei Keraseal" gebruikt om tegels te beschermen tegen vervaging, vervuiling, vochtdoorslag.Het wordt toegepast op de verwerking van een baksteen, een natuursteen, een porseleinen tegel.
 • "Mapei Planicrete" - latexadditief voor cementmengsels. Geeft goede hechting na aanbrengen, verhoogt de buigsterkte, vermindert de coëfficiënt van vochtabsorptie aanzienlijk.
 • «Stabilcemt» ééncomponent mortel met minimale krimp. Ontworpen voor veilige bevestiging van verticale structuren. Het mengsel bevat geen chloriden. Om overmatige vervorming of krimp te voorkomen, kunt u een speciale toevoeging "Mapecure SRA" gebruiken. Het is een effectief absorptiemiddel dat overtollig water "opneemt". Het wordt strikt afgeraden om het mengsel met de hand te mengen. Het wordt op verschillende manieren toegepast: met een troffel en een spatel, met behulp van een speciaal apparaat met behulp van de spuitmethode. De toegestane dikte per cyclus is niet meer dan 3,5 cm. Het tijdsinterval tussen het aanbrengen van verschillende lagen is 4-5 uur. Als er een anker in het werk is, moet dit noodzakelijkerwijs worden behandeld met een primer. Gebruik in dit geval vaak een speciale compositie van "Mapefer 1K." De gemiddelde laagdikte is 2 mm.
 • «Prosfas» het wordt gebruikt als een primer en heeft verschillende graden van dichtheid, versterkt de cementdekvloer en werkt als een bescherming tegen stof en vuil.
 • "Mapei Fugolastic" - het is een zeer effectief polymeeradditief voor verbindingen zoals KeracolorFF en KeracolorGG. Het verhoogt de sterkte en hechtingscoëfficiënt, vermindert de vochtopname. Het kan "werken" als een opvulling van naden tussen tegels, waardoor het kleurenschema effectief wordt gewijzigd.
 • "Mapei Mapefill" - op cement gebaseerde bulkmix, die bijzonder snel kan "vastgrijpen". Helpt verticale knooppunten veilig te repareren. De grootste aggregaat-laaggrootte is 3 mm, gieten is toegestaan ​​tot 6 cm dik.
 • "Topcem pronto" - Het is een effectieve primer op basis van cement. De gemiddelde insteltijd is 4 dagen. Hiermee kunt u dekvloeren van hoge kwaliteit maken, de vloeren afdekken met linoleum, tegels en stenen leggen, ceramisch graniet plaatsen.
 • "Keranet Liquido" - universeel vloeibaar oplosmiddel, dat voor alle oppervlakken mogelijk is. Het is een zeer effectief reinigingsmiddel en verwijdert kalk, kit, gedroogd cement, kleefstoffen. Bijzonder effectief oplosmiddel bij de zuivering van keramische tegels en beton.
 • "Eporip Mapei" - speciale lijm die bedoeld is voor het verwerken van betonproducten. Het is gebaseerd op epoxyhars. Ze kunnen effectief verschillende voegen en scheuren in het beton aan.Hardt uit zonder krimp, bevat geen gifstoffen en oplosmiddelen, heeft een hoge hechting op stalen en gewapende betonconstructies.
 • «Granirapid» - het is een twee-componenten tegellijm. Gebruikt voor het bekleden van wanden en vloeren.
 • "Mapei Grout hi-flow" - een speciale betonsamenstelling die in de minimale hoeveelheid hard wordt. Gemaakt op basis van polymeervezels en is ideaal voor het verwerken van gewapende betonconstructies. De dikte van de toegestane vulling - tot 4 cm. Het is geschikt om het te gebruiken voor de reparatie en het herstel van oude muren, vloeren, enz.
 • "Primer G" - het is een synthetische hars opgelost in water, wat een effectieve primer is. Verhoogt de adhesiecoëfficiënt, beschermt poreuze oppervlakken betrouwbaar tegen penetratie van vocht.
 • "Nivoplan Plus" gebruikt als gips in alle soorten gebouwen. De dikte van de applicatie - niet meer dan 2 cm. Bereidt effectief het oppervlak voor op tegel-installatie, waterdichting, pleister, afwerkplamuur.
 • "Ultratop Loft" - een bekleding die bestemd is voor de indeling van een vloer. De samenstelling is effectief en gemakkelijk te gebruiken. Meestal gebruikt in gebieden met een grote mechanische belasting op de vloeren. Het materiaal kan van verschillende kleuren zijn en kan ook worden gebruikt bij het verwerken van wanden.
 • "Mapei Adesilex P9" - cementlijm. De dikte van de toegestane vulling - tot 4 cm. Het toonde zichzelf goed bij het installeren van tegels, waterdichting, linoleum. Geschatte consumptie - 2 kg per 1 m2.
 • Mapei Keranet Polvere - schonere, die effectief de muren binnen het pand, evenals gevels kan verwerken. Gemakkelijk omgaan met stoffen zoals cement, kalk, verf, aardolieproducten, afdichtingsmiddelen.
 • "Primer MF" Het wordt gebruikt als een primer en verhoogt op dramatische wijze de adhesiecoëfficiënt. Het is gebaseerd op epoxyhars en speciale additieven. De samenstelling is effectief bij het werken met poreuze betonnen oppervlakken.
 • "Mapegrout Thixotropic" - Dit is een droge mix, verpakt in zakken van 25 kg. Mengen met water, de samenstelling vormt een betonnen stof, die een monoliet is, kan niet worden gestratificeerd. Met succes kan worden gebruikt zonder het gebruik van bekisting op de muren en het plafond.

Thixotropic heeft:

 • hoge sterkte ontsmettende eigenschappen;
 • hoge adhesiecoëfficiënt;
 • weerstand tegen temperatuursveranderingen;
 • waterbestendig.

Vaak wordt deze compositie gebruikt op objecten die zijn blootgesteld aan agressieve omgevingsinvloeden. De structuur is met succes toegepast voor reparatie van vloeren in kamers.Het is toegestaan ​​om het te gebruiken bij het repareren van tanks van gewapend beton, inclusief tanks die in contact staan ​​met drinkwater.

toepassing

Het gebruik van verbindingen uit Mapei hangt af van de taak die moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld, mengsels die zijn gemaakt op basis van epoxyhars met de toevoeging van siliciumdioxidezand en speciale additieven, verhogen de weerstand van het behandelde materiaal tegen de effecten van vocht. Mapei epoxypleister wordt als een van de beste ter wereld beschouwd.

Reparatiewerkzaamheden in de open lucht met behulp van verschillende formuleringen uit Mapei is alleen mogelijk zonder regen.

Bij het kopen van bouwmaterialen geproduceerd door Mapei, is het aanbevolen om te kijken naar de kwaliteitscertificaten die bij alle officiële dealers aanwezig moeten zijn. Het wordt ook aanbevolen om de instructiememo te lezen, waar het doel van een compositie altijd wordt onthuld.

Het is ook belangrijk om het behandelde gebied goed voor te bereiden voordat u aan het werk gaat. Vooral dit postulaat betreft concrete producten - de scheuren daarin worden verwerkt met een speciaal gereedschap met diamantspuitmonden of een perforator. Alle kruimels en microdeeltjes worden verwijderd met behulp van waterdruk, waarna het gebied grondig wordt gedroogd.Naast water wordt perslucht gebruikt om beton te reinigen.

Het oppervlak wordt behandeld met een oplosmiddel en vervolgens met een primer. Oplosmiddelen moeten geconcentreerd zijn om te kunnen verwijderen:

 • verf;
 • vet;
 • cement en gipsmengsels;
 • afdichtingsmiddelen.

Het oppervlak waarop het werk plaatsvindt, wordt bevochtigd, waarna het overtollige water wordt verwijderd met een doek of doek. De aanbevolen temperatuur waarbij bewerkingen kunnen worden uitgevoerd, is van +6 tot +36 graden Celsius. Bij lage omgevingstemperaturen (van + 10 ° C) is de sterkte van de pleister op de wanden en de zelfnivellerende vloer langzamer.

Handige tips

Bij opslag van zakken met mengsels mag niet worden blootgesteld aan lage temperaturen. De aanbevolen watertemperatuur voor verdunning is van 25 tot 42 graden. Bij normale kamertemperatuur worden de werkkwaliteiten van het mengsel en hun technische kenmerken niet langer dan een uur bewaard, daarom moet bij de bereiding ervan rekening worden gehouden met deze factor.

Om een ​​concrete mix goed te maken, moet u de volgende aanbevelingen in acht nemen die in de beoordelingen door gebruikers worden gegeven:

 • open het vereiste aantal zakken zodat ze in één cyclus worden gebruikt;
 • Giet het mengsel geleidelijk in het water, terwijl u grondig roert met behulp van een elektrische boor met een mondstuk;
 • het mengsel moet homogeen zijn;
 • als de samenstelling te dik is, is het toegestaan ​​om wat water toe te voegen.

In de volgende video vindt u het leggen van tapijttegels met bouwchemicaliën Mapei.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer