Docke gevelplaten: de basis van Duitse kwaliteit

Sinds de oudheid werd het ontwerp van de gevel van het gebouw beschouwd als een belangrijk proces in de bouw. Tegenwoordig biedt de moderne markt van bouwmaterialen een breed scala aan ontwerpopties, waaronder gevelbekleding met gevelplaten. Een van de beste fabrikanten van buitenpanelen is het Duitse bedrijf Docke.

Speciale functies

Docke is een erkende leider in de vervaardiging van afwerkingsmaterialen op polymeerbasis. De productiefaciliteiten van het bedrijf zijn gevestigd in Rusland, waardoor we erin geslaagd zijn om snelle leveringen naar de GOS-landen en de buurlanden te organiseren. Moderne apparatuur en het gebruik van de nieuwste ontwikkelingen stellen het bedrijf in staat om een ​​kwalitatief hoogwaardig, maar goedkoop product te creëren met veel voordelen.Docke-voorpanelen bieden een uitstekende mogelijkheid om een ​​gebouw te isoleren en het een esthetische uitstraling te geven. Docke gevelbeplating voor muren en kelder van gebouwen wordt vervaardigd door extrusie. De opgeslagen plastic massa wordt door speciale vormgaten geperst, waardoor toekomstige panelen worden gevormd.

Producten van dit bedrijf zijn tweelaags. De binnenste laag van producten heeft de sterkte, stijfheid, is verantwoordelijk voor de duurzaamheid van de platen. De functie van de buitenste laag is decoratief. Met behulp van de buitenlaag wordt het uiterlijk van de toekomstige gevel gevormd. De buitenlaag heeft waterafstotende eigenschappen, weerstand tegen ultraviolette en mechanische belasting.

De productie heeft een speciaal kwaliteitscontrolesysteem., dankzij welke producten zonder het minste huwelijk worden verkocht. Producten worden gemaakt op moderne apparatuur met behulp van de nieuwste technologie. De producten van het bedrijf voldoen aan Europese kwaliteitsnormen, dus de uitstekende kwaliteit van de panelen is gegarandeerd. Het belangrijkste gebruikte materiaal is polyvinylchloride, dat wordt gekenmerkt door duurzaamheid en sterkte.Het is juist vanwege zijn sterkte-eigenschappen dat de panelen hun oorspronkelijke vorm en kleur gedurende een lange tijd behouden.

Sterke en zwakke punten

Net als elk ander product hebben Docke-panelen hun voor- en nadelen.

De voordelen van dit product omvatten functies als:

 • De levensduur van producten van dit merk bereikt 50 jaar. Met de juiste zorg en naleving van de regels voor gebruik hoeven ze niet gedurende de gehele houdbaarheid te worden gerepareerd;
 • installatie van panelen kan op elk moment van het jaar worden uitgevoerd, ongeacht de weersomstandigheden;
 • panelen zijn bestand tegen lichte mechanische belasting;
 • weerstand tegen hoge temperaturen en ultraviolette stralen;
 • Docke-producten branden niet, maar kunnen smeulen onder sterke vlammen;
 • bevatten geen gifstoffen, kunnen zelfs binnen gebouwen worden geïnstalleerd;
 • zijn niet onderhevig aan rotting en corrosie, bestand tegen vocht;
 • panelen worden beschermd tegen de aandacht van knaagdieren, zodat ze zelfs in privé-woningen kunnen worden geïnstalleerd;
 • speciaal installatiesysteem biedt gemak en gemakkelijke installatie, waardoor het proces wordt versneld;
 • onder de wandpanelen vormt Docke geen schimmel en accumuleert het geen vocht;
 • de voorgevel met deze producten is niet bang voor de wind,als de panelen stevig zijn bevestigd;
 • Het gevelbeplatingontwerp is redelijk realistisch.

Er zijn praktisch geen nadelen aan deze producten. Het enige dat experts opmerken is de moeilijkheid om het beschadigde gebied te vervangen. Om bij een gebarsten of gebroken paneel te komen, moet een deel van de gevelbeplating worden verwijderd.

Consumentencollecties en recensies

Docke biedt verschillende collecties van fineermaterialen die populair zijn bij consumenten in heel Europa. Elk van hen heeft een speciaal karakter gekregen van de fabrikanten, waardoor de installatie compleet andere resultaten oplevert. Ondanks het feit dat het hoofdthema van het ontwerp van platen een imitatie is van de textuur van natuursteen, kunnen Docke-producten niet hetzelfde worden genoemd en is er een mogelijkheid om de gevel in de oorspronkelijke stijl te versieren.

- Burg

Producten van deze collectie zijn gemaakt onder de natuurlijke steen van handmatige verwerking.

Het kleurenpalet is rijk aan kleuren als:

 • zand;
 • olijfolie;
 • tarwe;
 • maïs;
 • natuurlijke wol kleur;
 • platina;
 • wit;
 • donker wit.

Producenten slaagden erin een realistisch naturalisme te bereiken: het materiaal herhaalt niet alleen de kleur van de met de hand gemaakte steen, maar ook de textuur.Door de gevelbekleding toe te vertrouwen aan professionals, kunt u zelfs imitaties van baksteenmetselwerk realiseren. Moderne meesters gebruiken de nieuwste technologie, handdecoratie en speciale verven, waardoor het 3D-effect wordt bereikt en de gevelbekleding eruitziet als een baksteen. Vaak kiezen consumenten voor deze verzameling. Dit is tenslotte een geweldige kans om uw eigen huis in slechts een paar dagen in een luxe appartement te veranderen, terwijl u veel op materiaal bespaart.

- Berg

Producten uit deze collectie zijn gemaakt in de vorm van een klassieke baksteen. Ze werd verliefd op de consument voor uitstekende decoratieve kwaliteiten en een breed scala aan kleuren. Tinten van producten zijn dicht bij de natuurlijke, die een luxe uitstraling van de afgewerkte gevel biedt. De textuur van de gevelbeplating herhaalt precies de baksteen, dus de bekleding ziet er heel mooi en natuurlijk uit.

De collectie bevat kleuren zoals:

 • grijs;
 • bruin;
 • goud;
 • cherry;
 • baksteen.

- fels

De panelen uit deze collectie bootsen de textuur van de rotsen na. Om dergelijk natuurlijk materiaal te kopen is vrij duur, dus de meeste consumenten geven er de voorkeur aan om geld te besparen en hetzelfde effect te bereiken, alleen voor minder geld. Het is vermeldenswaard dat deze collectie zeer populair is.Luxueuze kleuren parel, parel, terracotta gevelbeplating worden vaak gekozen voor gevelbekleding van kantoor- of gemeentelijke gebouwen. Ivoorkleur is ook vaak aanwezig in het ontwerp van gebouwen in een klassieke stijl. Als we het hebben over consumentenfeedback, spreken de panels van de Fels-collectie alleen positief. Uitstekende kwaliteit, hoge sterkte-eigenschappen en een prachtig ontwerp - dat is waar Fels-panelen zo dol op zijn.

- stein

Producten uit deze collectie bootsen de textuur van zandsteen na. Deze collectie is echt uniek. Er is geen dergelijk luxueus productontwerp in een andere reeks. Dat is de reden waarom veel consumenten de voorkeur geven aan het gebruik van de originele Stein-panelen voor het bekleden van de gevel van commerciële gebouwen, privé-huizen, chalets. Een uitstekende imitatie van gehouwen steen op moderne gebouwen ziet er ongelooflijk uit.

De panelen zijn gemaakt in heldere kleuren zoals:

 • herfst tinten;
 • amber;
 • brons;
 • melk;
 • groene kleur.

- edel

Ondanks het feit dat dit een verzameling grondspoor is, is het onmogelijk om er niet over te spreken. De panelen van deze collectie vallen op door hun onberispelijke uiterlijk.Hun luxueuze tinten geven de gevel van adellijke schoonheid, strikte aristocratie. Het renoveren van een oud gebouw is niet langer een probleem. Siding uit de Edel-collectie ziet er op elke gevel mooi uit. Dit is waar consumenten van houden voor hem.

De fabrikant biedt de volgende soorten panelen:

 • onyx;
 • jasper;
 • kwarts.

Installatie functies

Docke-gevelpanelen hebben de eigenschap uit te breiden en inkrimpen als de temperatuur daalt, dus bij het starten van de installatie moet met deze functie rekening worden gehouden.

Volgens de instructies van deskundigen kan de installatie van gevelbekleding met de hand worden uitgevoerd.

 • Installatie van panelen moet strikt van links naar rechts en van beneden naar boven worden uitgevoerd. Het eerste paneel wordt geïnstalleerd in de startplaat, de volgende wordt aan de rechterkant bevestigd en zorgt ervoor dat de vergrendelingen precies in de groef vallen. Leg in rijen: eerst, eerst, dan hoger en hoger, stijgend tot aan het plafond. Doorgaan naar de volgende muur kan alleen als eerste worden afgewerkt.
 • De installatie van de startbalk begint met de definitie van de "horizon" - het laagste en hoogste punt op het oppervlak. Het startniveau wordt ingesteld rond de omtrek van het hele gebied.Houd er rekening mee dat het begin en de "staart" van het profiel perfect moeten overeenkomen.
 • Kratten installeren. Gebruik van een houten bar of een gegalvaniseerd profiel is toegestaan. De meeste experts adviseren om een ​​keuze te maken voor het metaal, omdat het duurzamer en betrouwbaarder is. Installeer eerst de geleiders en na het rackprofiel. De trede tussen de ribben mag niet langer zijn dan 60 cm. Het gehele oppervlak moet vlak zijn, anders bestaat het risico dat de structuur buigt. Indien nodig kunt u de isolatie plaatsen en deze met een membraan bevestigen.
 • J-profiel monteren. Het is noodzakelijk voor afwerking en binnenhoeken. De kwaliteit van de installatie hangt in dit geval af van de juiste montage van schroeven, die in speciale gaten moeten worden gemonteerd. Het profiel moet duidelijk aan de hoek worden bevestigd en perfect waterpas zijn. Aan het eind wordt het onder de kap van het dak bevestigd aan de eerder geïnstalleerde panelen.
 • De hoeken worden aan het einde van elke rij gemonteerd en op de schroeven aan de bovenkant bevestigd.

Prachtige voorbeelden

Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan verschillende voorbeelden van het werk van afgewerkte facings.

Dit is een klassiek voorbeeld van fineerbeplating.De strenge architectuur van het gebouw wordt benadrukt door elegante panelen in de vorm van grof metselwerk, dat met succes wordt gecombineerd met andere elementen.

Zandsteen-imitatiepanelen zien er goed uit op landhuizen, chalets. Als u wilt, kunt u een andere gevelbekleding kiezen en uw eigen ontwerp voor de gevel maken.

Een andere optie voor het gebruik van gevelbekleding van verschillende kleuren. In de regel worden donkere tinten gebruikt voor de decoratie van de kelder, maar de muren kunnen elke kleur hebben.

Deze afwerkingsoptie zal kenners van harde buitenkanten aanspreken. Rock imitatie is altijd een win-win.

Het maken van de gevel van het gebouw met Docke-panelen is niet langer een probleem. Het belangrijkste is om harmonieuze kleuren te kiezen en de installatie toe te vertrouwen aan competente specialisten. De reeks panelen omvat in de regel ook aanvullende elementen, zoals rasterwerk, hoeken, vormen.

Het installeren van Docke R-panelen wacht op u in de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer