Kenmerken en soorten lichtgewicht betonnen muurblokken

 Kenmerken en soorten lichtgewicht betonnen muurblokken

Door het gebruik van een breed scala aan verschillende materialen kunt u allerlei soorten taken oplossen, soms heel specifiek. Maar dit kan alleen worden gedaan met volledige kennis van de kenmerken van elke stof. Een mengsel van geëxpandeerde klei met beton verdient ook veel aandacht.

Kenmerken van lichtgewicht aggregaat

Uitgebreide klei is een van de lichtere beton, geëxpandeerde klei wordt gebruikt als een vulmiddel. Voor een heleboel componenten wordt voornamelijk cement gebruikt. Veel minder vaak voorkomend kalk en gips, altijd in de samenstelling van het materiaal, omvat zand. Expanded clay is onderverdeeld in een dichte en grote poriënvariëteiten.Het lichtste type materiaal dat wordt gebruikt bij de voorbereiding van wandpanelen.

Enkellaagse panelen op basis van geëxpandeerd kleiconbeton worden dus alleen voorwaardelijk genoemd. In werkelijkheid bestaat zo'n eenheid uit de volgende componenten:

 • de hoofdlaag van cellenbeton;
 • innerlijke decoratieve schaal;
 • buitenste schede bedekkend van externe invloeden.

Binnenin wordt een oplossing met een verhoogde dichtheid (1,8 ton per 1 kubieke meter) gebruikt. De dikte van dit materiaal is 1,5 cm. Het doel van een dergelijke coating is om het hoofddeel te beschermen tegen contact met waterdamp.

Kijken naar de straatlaag heeft niet alleen een beschermende, maar ook een decoratieve functie. De dikte is van 1 tot 2,5 cm, belucht beton dat stoom kan doorlaten, wordt gebruikt om de buitenschil te vervaardigen. Dientengevolge, is de dichtheid van het blok gewaarborgd voor vochtigheid. Het buitenoppervlak van het blok heeft een dichtheid van 1200 tot 1400 kg per 1 cu. m.

Drielaags claydite-panelen komen minder vaak voor dan hun tegenhangers met één laag. Om dergelijke blokken te construeren, worden verschillende lagen licht of zwaar beton gebruikt. Ze proberen de volgende kachels te onderscheiden:

 • minerale wol;
 • schuim glas;
 • fiberboard;
 • glaswol;
 • schuimplastic.

In elk geval moeten deze materialen een dichtheid hebben van niet meer dan 400 kg per 1 cu. m. Om de ophoping van water in de isolerende laag tussen de kern en de schaal te elimineren, moet een verhouding van 1,2: 1 worden aangehouden. Daarnaast wordt een dampremmende laag gebruikt, meestal dakbedekkingsmateriaal en folie. Deze barrière moet de isolatielaag van het hoofdgedeelte scheiden. Om het blok zo betrouwbaar en duurzaam mogelijk te maken, moeten speciale verbindingen van stijf of flexibel type worden gemaakt.

Naast het aantal onderdelen kunnen de producten worden gesorteerd en op structuur worden gezet. Een volledig lichaam claydite-betonblok wordt gebruikt voor de bouw van huizen met een hoogte van 2 en 3 verdiepingen. Toch zijn deze producten nodig om nog minder hoge, maar zeer belangrijke constructies te creëren.

Holle steen type geëxpandeerd kleiconbeton is vooral nodig voor de bouw van huizen met één verdieping en individuele scheidingswanden. En ook deze producten worden gekenmerkt door een lage thermische geleidbaarheid.

Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan de bekledingsstructuren, die het mogelijk maken om de totale bouwtijd van gebouwen te verminderen. Als u ze gebruikt, kunt u onmiddellijk een bijgesneden oppervlak maken. Een van de vlakken van dergelijke blokken heeft noodzakelijkerwijs een speciale coating of verflaag.Er zijn kleiblokken, waarvan de kleur te wijten is aan de toevoeging van natuurlijke gekleurde klei of bepaalde pigmenten. Afwerkingspanelen kunnen 1-3 lagen hebben en de meerlaagse versies onderscheiden zich door de hoogste weerstand tegen warmteoverdracht.

types

Er zijn structurele keramsit-betonblokken nodig om objecten te bouwen die aanzienlijke belastingen ondervinden. Allereerst verwijst dit naar bruggen en grote bouwwerken. De dichtheid van producten in deze groep varieert van 1400 tot 1800 kg per 1 cu. In dit geval is de druksterkte 100-500 kg per 1 cu. Zie. Naast het verminderen van de massa van structuren, is de aantrekkelijke kant de hoge weerstand tegen vorst (ongeveer 500 cycli).

Even belangrijk in de praktijk zijn structureel isolerende producten die nodig zijn om wandpanelen in één laag te produceren. Meer op basis van dergelijke geëxpandeerde kleiplakken vormden grotere blokken. Resistentie tegen compressie varieert van 350 tot 1000 kg per 1 vierkante km. cm. Tegelijkertijd is de dichtheid 700-1200 kg per 1 cu. m. Vorstweerstand is niet uniform (15-100 cycli, afhankelijk van de kenmerken van de technologie).

Er zijn ook blokken van claydiet-beton die worden gebruikt voor thermische isolatie van omsluitende structuren.Voor hen varieert de normatieve druksterkte van 5 tot 25 kg per vierkante meter. cm en dichtheid - van 350 tot 600 kg per 1 m³. Kwaliteit ceramsite wandpaneel is altijd eenvoudiger dan elementen gemaakt van eenvoudig beton. Op sommige plaatsen is het de beste oplossing voor constructie. De meeste orders zijn voor platen gemaakt van geëxpandeerd grind van de longfractie. Het stortgewicht van dergelijke platen valt in een van de drie categorieën zoals:

 • M300;
 • M400;
 • M500.

Typische paneeldikte is 0,6 m. Indien nodig, moet u een individuele bestelling plaatsen. Vervolgens kunnen blokken worden gemaakt op basis van speciaal geselecteerde dimensies. In ieder geval moet de productie van scharnierende wandpanelen GOST strikt worden nageleefd. In de samenstelling van elke zending is niet meer dan 10% van blokken met scheuren toegestaan.

Grootte en gewicht

SCC 390x190x188 mm is een van de meest voorkomende afmetingen van blokken van claydiet-beton. De massa van dit ontwerp is 12 kg. Als de omschrijving van de goederen een dikte van 400 mm aangeeft, is deze in werkelijkheid 390 mm (afronding wordt gedaan voor het gemak van berekeningen). Naarmate de concentratie van de vulstof toeneemt, wordt het blok lichter, terwijl de thermische geleidbaarheid ervan afneemt.Je kunt vaak melding maken van claydite-betonnen stenen 390x188x120 mm. Hun belangrijkste kenmerken zijn als volgt:

 • gewicht - 6 kg;
 • opslagcapaciteit per vierkant. m - 12,5;
 • het aantal cycli voor invriezen en ontdooien is 50;
 • mechanische sterkte komt overeen met categorie M50.

Voors en tegens van uitgebreide kleiproducten

Claydite voor het gebruikelijke beton om het pand te beschermen tegen vorst. Tegelijkertijd is de marktwaarde iets lager dan die van hoogwaardig cellenbeton. Mechanische eigenschappen liggen ongeveer op hetzelfde niveau. Maar de klei wordt gekenmerkt door een hoge weerstand tegen vocht en agressieve chemische verbindingen. Verhoogde porositeit maakt het materiaal ongeschikt voor de constructie van funderingen en dimensionale structuren.

Platen en panelen van geëxpandeerd kleiconbeton worden voornamelijk gebruikt bij de constructie van appartementsgebouwen en cottages, en ze zijn ook nodig bij het maken van interne partities. Een ander gebruik is de verzadiging van het frame, dat is gemaakt van gewapend beton.

Als je de claydite-blokken vergelijkt met silicaatstenen, zul je voordelen vinden als:

 • het verminderen van cementkosten;
 • toename van werksnelheid;
 • vermindering van het volume van de muur en uitbreiding van de gebouwen zelf
 • uitstekende milieu- en sanitaire parameters.

Maar keramsit beton heeft een aantal problemen, namelijk:

 • er zijn bijna geen kant-en-klare instructies voor gebruik;
 • hoge prijs in vergelijking met baksteen (volledig gerechtvaardigd door de eigenschappen van het materiaal);
 • relatief slechte uitstraling van de bouwstenen;
 • een groot aantal koude bruggen.

Over kenmerken en soorten geëxpandeerde betonnen muurblokken van klei, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer