Imitatie van een bar: kenmerken van materialen voor de buitenafwerking van het huis

Een huis van gelijmd of geprofileerd hout oogt stijlvol en duur, maar niet iedereen kan dit plezier betalen. Daarom verscheen er een alternatief: het is mogelijk om een ​​kamer in te schuiven door een bar na te bootsen. Tegelijkertijd zal het huis visueel sterk lijken op een balkvormig en zullen de financiële kosten veel lager zijn.

Wat is het?

Imitatiehout wordt ook een valse bar genoemd. Dit is een materiaal dat kan worden gebruikt voor beplating, zowel buiten als in de kamer.

Tegenwoordig is er een kunstmatige imitatie van houtgemaakt van houtafval met toevoeging van plastic, evenals een variant van massief hout, dat vooral populair is bij consumenten. Het is het overwegen waard in meer detail.

Het is een geschaafd bord, verwerkt op 4 zijden, en gemaakt in de vorm van een behandelde houten balk. De dikte van dergelijk materiaal is maximaal 35 millimeter, en de breedte kan 260 millimeter bereiken. Het materiaal van vervaardiging is zachthout en hardhout. Het profiel in dit geval is het trapezium, en dankzij deze gladheid en gelijkmatigheid van de basis wordt bereikt.

Voor de beste pasvorm worden randen op een speciale manier verwerkt.Hiermee kunt u de isolatie op betrouwbare wijze beschermen tegen de gevolgen van negatieve klimatologische omstandigheden en vochtigheid. Het feit van welk materiaal het product wordt gemaakt, bepaalt de dichtheid en kenmerken.

Voors en tegens

De moderne markt biedt een brede selectie van imitatiehout. De consument kan het juiste materiaal kiezen op basis van de prijs van het product, het uiterlijk en de prestaties. Valse balken zijn erg populair bij het afwerken van de gevels van huizen met een privekader en huisjes. Dit komt door de positieve eigenschappen.

Allereerst is het materiaal natuurlijk en milieuvriendelijk. Het is niet giftig en heeft tijdens het gebruik geen onaangename geur.Producten zijn absoluut veilig voor de mens en kunnen worden gebruikt bij het werken met elke kamer.

De panelen veroorzaken geen problemen tijdens de installatie, het is heel goed mogelijk om het zelf te doen, met een idee over de afwerking. Bovendien lijkt de nabootsing van het hout nauwkeuriger in vergelijking met natuurlijk hout, terwijl het veel goedkoper is.

Als de installatie correct en efficiënt werd uitgevoerd, gaan de producten lang mee zonder problemen voor de eigenaars te veroorzaken. Imitatiehout heeft een beschermende functie. Het is bestand tegen mechanische belasting en agressieve klimatologische omstandigheden. Het is onmogelijk om het brede kleurenassortiment van materialen niet op te merken dat de consument in staat stelt de gewenste schaduw te kiezen, zodat huizen er duur, winstgevend en stijlvol uitzien.

Tegelijkertijd is het onmogelijk om niet te zeggen over de negatieve aspecten. Een daarvan is het grote brandgevaar van materialen. Om de levensduur van producten te verlengen, wordt het aanbevolen om ze te behandelen met speciale oplossingen die antiseptische eigenschappen hebben, evenals de ontvlambaarheid te verminderen. Ze beschermen de gevel ook tegen uitdroging en kraken.

Imitatiehout zag er altijd goed uit en verloor ook niet zijn eigenschappen, het is noodzakelijk om het periodiek te bedekken met verf- en lakcomposities, wat extra financiële kosten met zich meebrengt. En u moet er ook rekening mee houden dat de onderdelen voor de panelen niet goedkoop zijn en dat het gebruik ervan verplicht is met goed werk.

Voor die huiseigenaren die niet de wens hebben om de gevel met houten panelen te fineren, bieden fabrikanten metalen gevelbeplating onder een bar. De duur van de werking ervan, volgens beoordelingen, is maximaal 50 jaar, en visueel ziet de structuur eruit als een logboek.

types

Voor de buitenkant van de gevels van het gebouw kunnen verschillende soorten materialen worden gebruikt. Ze verschillen allemaal in externe parameters, evenals in fysieke eigenschappen.

In de eerste plaats worden valse balken verdeeld in types volgens het materiaal van vervaardiging. Er zijn producten gemaakt van grenen, ceder, lariks en andere houtsoorten. Bovendien kan de afmeting van de panelen worden gevarieerd.

De prijscategorie wordt beïnvloed door het type hout waaruit de panelen zijn gemaakt. Ze zijn onderverdeeld in variëteiten van de categorieën A, AB, B en C. Deze informatie moet in certificering worden weergegeven.Prestatiekenmerken zijn afhankelijk van de variëteit.

De prijs van klasse A is hoger dan de andere, maar de kwaliteit is beter. Het materiaal van vervaardiging is pine. Om de woning buiten af ​​te maken, is het aan te raden om de klassen A en AB toe te passen. Rang C is meer geschikt voor het bekleden van bijgebouwen.

Maar ook bij het kiezen van een afwerkingras moet u rekening houden met de bedrijfsomstandigheden. In kamers met een hoge luchtvochtigheid is het beter om linde en lariks te gebruiken.

Imitatie voor hout wordt gedeeld door de geometrie van het profiel. Hier kunt u een blokhuis en lambrisering selecteren.

De afmetingen van het imitatiehout zijn verschillend, ze moeten worden geselecteerd op basis van de voorkeuren van de consument. De breedte varieert van 140 tot 190 millimeter, lengte - tot 6000 millimeter. De dikte wordt gekozen afhankelijk van het type geplande werkzaamheden en gebruiksomstandigheden, dit kan van 16 tot 35 millimeter zijn.

Selectie functies

Varianten van opruimen, imiteren van hout, in een grote verscheidenheid zijn op de markt. De prijs van materialen kan aanzienlijk verschillen. Om geld te besparen, raden experts aan panelen rechtstreeks van de fabrikant te kopen om bouwblokkades te vermijden.Maar eerst moet je een materiaal van hoge kwaliteit kiezen. Bekijk hiervoor enkele punten.

De luchtvochtigheidsindex mag niet hoger zijn dan 15 procent, anders kan het tijdens het gebruik schuin gaan hangen van de gevel. De groef op het paneel dient om de gevel te ventileren en helpt het uiterlijk van de panelen te verlengen.

De gevelbreedte is ook belangrijk voor de uitstraling van het gebouw. Om het op een natuurlijk hout te laten lijken, zou de breedte ongeveer 100 millimeter moeten zijn. Zeer smalle panelen zien er goedkoop uit en zijn breed - onnauwkeurig. Daarnaast moet je letten op de kwaliteit van de kasteelverbinding. De gelijkmatigheid en gladheid ervan zijn belangrijk, evenals de afwezigheid van defecten en schade.

En u moet ook de juiste decoratieve elementen kiezen. Ze verhogen de slijtvastheid van het oppervlak en zijn ook verantwoordelijk voor de aantrekkelijkheid van het uiterlijk. Daarom moet je kwaliteitsproducten kiezen.

Vóór de uitvoering van de werkzaamheden moet het materiaal en de accessoires worden berekend. Meet hiervoor de muren, het raam en de deuropeningen. Het gebied van de openingen wordt niet bedekt door een verhoogde rail, dus moet het van het totaal worden afgetrokken, zodat er geen onnodige afwerkingsmaterialen worden verkregen.

Hoe het werk uit te voeren?

Kwaliteitspanelen veroorzaken geen problemen tijdens de installatie, het kan met uw eigen handen worden vastgehouden. Het is echter noodzakelijk om een ​​idee te hebben in welke volgorde en hoe precies het werk wordt uitgevoerd.

De eerste stap is om het oppervlak voor te bereiden. De muren zijn grondig gereinigd van vuil. Het wordt aanbevolen om ze te behandelen met een antisepticum om het uiterlijk van schimmels en schimmels te elimineren.

Hierna wordt de installatie van de lat uitgevoerd. Het is belangrijk om het verticaal op de basis te installeren. Als het oppervlak van het hout, wordt uitgevoerd door bevestigingsschroeven aan het oppervlak van de stenen of betonblokken worden gebruikt pluggen verstoppen in de voorbereide opening.

Een belangrijke stap is het uitvoeren van hoogwaardige dampisolatie en thermische isolatie van de kamer. Isolatie wordt op de dampschermfilm geplaatst en sluit deze weer. Gewrichten moeten lijmen.

Verdere panelen en decoratieve elementen worden direct gemonteerd. Daarna moet de gevel worden bevestigd met schroeven of tapeinden. Bij afwezigheid van een afwerklaag is de laatste stap een oppervlaktebehandeling met antiseptische en verfmaterialen.

Belangrijke nuances

Valse balken zijn verkrijgbaar in verzegelde verpakkingen.Na aankoop en voor het werk moeten deze pakketten worden geopend en moeten de producten in de lucht worden gelegd, zodat open zonlicht en neerslag worden voorkomen. Panelen moeten twee dagen blijven staan. Dit wordt gedaan omdat, na het openen van de verzegelde verpakking, het hout vocht zal absorberen, en als gevolg daarvan kan toenemen in omvang, hetgeen de kanteling van de gevel van het gebouw met zich mee zal brengen.

De panelen worden van onder naar boven in de richting gemonteerd, de groef moet zich onderaan bevinden. Hiermee wordt voorkomen dat er vocht en vuil binnendringt. Het eerste paneel wordt ingesteld op een niveau. Het hangt van de juiste installatie af hoe soepel het volledige oppervlak zal zijn. De bevestigingsmiddelen worden onder een hoek van 45 graden geschroefd.

Werkzaamheden moeten alleen worden uitgevoerd bij droog weer en bij een temperatuur niet lager dan -15 graden. De kleuren worden alleen gemaakt bij warm en droog weer.

Bij het kiezen van een kleur wordt aanbevolen om de locatie van het gebouw te overwegen. De muren aan de zuidkant zijn het best verlicht, omdat de duistere kleuren vervagen in de zon. En het noorden, integendeel, het is beter om duister te doen. Dit zorgt voor een betere opwarming en warmte in de kamer.

zorg

Voor een langere levensduur van gevels, bekleed met imitatiehout, is het noodzakelijk om goed voor het materiaal te zorgen. Allereerst mogen we niet vergeten dat panelen periodiek worden vernist. En u moet ook regelmatig het oppervlak controleren om het uiterlijk van defecten, schimmels en rot te verwijderen.

Deskundigen merken op dat in het geval van een juiste installatie van de coating en de juiste verzorging ervan, imitatie van een hout vele jaren zal duren zonder zijn visuele aantrekkingskracht en zijn positieve eigenschappen te verliezen.

Zie de volgende video voor informatie over het correct monteren van een imitatiehout.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer