Typen en installatie van flexibele banden voor metselwerk

 Typen en installatie van flexibele banden voor metselwerk

Flexibele voegen voor metselwerk vormen een belangrijk element van de bouwconstructie, waarbij de steunmuur, isolatie en bekledingsmateriaal worden verbonden. Op deze manier wordt de sterkte en duurzaamheid van het opgetrokken gebouw of de constructie bereikt. Momenteel worden versterkende mazen niet gebruikt, omdat ze zich van de negatieve kant hebben bewezen, maar speciale metalen staven worden gebruikt.

types

De binnenwanden van het gebouw hebben altijd een bijna ideale stabiele temperatuur, vanwege het feit dat ze niet worden beïnvloed door externe weersomstandigheden. De buitenmuur kan echter gemakkelijk worden verwarmd in de warme tijd tot + 700 graden Celsius, gekoeld in de winter tot minus 400 graden.Dergelijke temperatuurverschillen tussen de binnen- en buitenwanden leiden ertoe dat de geometrie van de buitenbekleding verandert.

Flexibele verbindingen op dit moment maken het mogelijk de integriteit van de constructie te behouden en scheuren te voorkomen. Versterkende ankers buigen perfect, zijn bestand tegen treksterkte en hebben een hoge corrosieweerstand. Deze staven creëren geen koude bruggen met een lage thermische geleidbaarheid. Dergelijke eigenschappen maken het mogelijk om een ​​hoge betrouwbaarheid en een lange levensduur van het gebouw te bereiken.

Het ontwerp is een gevormde staaf gemaakt van metaal met een lengte van 20 tot 65 cm. Deze details maken het mogelijk om alle elementen van de muur te verbinden, inclusief gevelsteen en cellenbeton. De afmeting van het gekozen ligament hangt af van de constructiekenmerken die worden gebruikt bij de constructie van een bepaald gebouw. Voor huizen van maximaal 12 meter wordt daarom aanbevolen staven met een doorsnede van 4 millimeter te gebruiken. Metalen constructies met een doorsnede van 6 millimeter zijn geschikt voor hogere structuren. De flexibele verbinding heeft ook een verdikking van metaal aan beide uiteinden. Dit is nodig voor een meer betrouwbare bevestiging van de constructie, omdat deze de rol van ankers vervullen, die stevig in de voegen van het metselwerk zijn bevestigd.Zandbevestigingen worden perfect gecombineerd met de oplossing die wordt gebruikt voor voegen tussen metselwerk. Het biedt een sterke fixatie van flexibele koppeling. Wanden zijn bovendien beschermd tegen corrosie.

Het constructie-element wordt gebruikt voor wanden met klassiek metselwerk, cellenbeton en gevelstenen. Verschillende soorten staven worden geproduceerd.

bazalt

Dit composietmateriaal is licht van gewicht en tegelijkertijd bestand tegen hoge belastingen. Dergelijke producten worden bijvoorbeeld in Rusland geproduceerd onder de merknaam "Galen". Het heeft het laagste gewicht en creëert geen extra belasting op de fundering van het huis.

staal

Ze zijn gemaakt van koolstofstaal en hebben een hoge mate van corrosiebescherming. Flexibele verbindingen van Bever of Duitsland zijn het meest populair bij professionele bouwers. Om te beschermen tegen roest bedekt met een speciale verbinding van zink.

glasvezel

Slechts in geringe mate inferieur aan basaltstaven in sommige kenmerken. Ze zijn dus minder veerkrachtig, maar hebben een goede treksterkte. Corrodeer niet.

metaal

Gemaakt van roestvrij staal.Deze flexibele verbindingen zijn in staat om koudebruggen te vormen, daarom worden ze alleen met isolatie gebruikt.

De keuze van dit of dat type materiaal hangt af van de specifieke omstandigheden waarin de installatie zal worden uitgevoerd, en van de componenten die in contact staan ​​met de omsnoeringsband.

Voor- en nadelen

Composietmaterialen zijn sindsdien het populairst in de moderne bouw Ze hebben een aantal positieve eigenschappen, waaronder:

 • klein gewicht dat niet van invloed is op het leggen;
 • uitstekende hechting op de mortel, die het leggen van stenen organiseert;
 • betrouwbare bescherming tegen corrosie, die kan optreden als gevolg van de alkalische omgeving van beton op metalen staven;
 • lage thermische geleidbaarheid staat niet toe dat zich koude bruggen vormen in metselwerk;
 • weerstand tegen ongunstige omgevingsomstandigheden maakt het mogelijk om duurzaamheid en structurele sterkte te bereiken.

  Ondanks de duidelijke voordelen hebben composiet staven aanzienlijke nadelen. Er zijn er twee.

  Er is een lage elasticiteitsindicator, voor verticale wapening zullen dergelijke staven niet werken, omdat ze niet in staat zullen zijn om de integriteit van de structuur adequaat te waarborgen.Ze worden alleen toegepast op het apparaat van horizontale structuren.

  Lage brandweerstand. Composiet staven verliezen al hun eigenschappen bij temperaturen boven de 6000 C en kunnen daarom niet worden gebruikt in gebouwen die onderhevig zijn aan verhoogde eisen voor brandwerendheid van wanden.

  Als de vermelde nadelen aanzienlijk zijn, worden koolstof- of roestvrijstalen staven gebruikt.

  Rekenregels

  Om flexibele verbindingen tot stand te brengen (vooral voor cellenbeton, aangezien dit een zeer zacht materiaal is), Het volgende algoritme van acties wordt toegepast:

  • de grootte van de staven wordt bepaald;
  • hun benodigde hoeveelheid wordt berekend.

  De lengte van de staaf kan worden gevonden door de dikte van de isolatie toe te voegen en de grootte van de opening voor ventilatie. Voeg het dubbele van de diepte van het anker toe. De diepte is 90 millimeter en de ventilatiespleet is 40 mm.

  De berekeningsformule is als volgt:

  L = 90 + T + 40 + 90, waarbij:

  T is de breedte van het isolatiemateriaal;

  L is de berekende lengte van het anker.

  Deze methode kan worden gebruikt om te berekenen welke maat een flexibele verbinding nodig is. Bij een isolatiedikte van 60 mm is bijvoorbeeld een staaf van 280 millimeter lang vereist.

  Wanneer het nodig is om te berekenen hoeveel staven voor de verstevigingslink nodig zullen zijn, moet u weten op welke afstand van elkaar deze moeten worden geplaatst. Professionele aannemers raden aan ten minste 4 staven en niet minder dan 5 staven voor gasblokmuren per vierkante meter metselwerk te gebruiken. Daarom, door het gebied van de muren te kennen, kunt u het vereiste aantal materiaal bepalen door deze indicator te vermenigvuldigen met het aanbevolen aantal ankers met 1 m 2.

  Installatie-instructies

  Om flexibele verbindingen goed te laten werken, moet de aanbevolen werkmethode strikt worden gevolgd. Niet de laatste rol op het eindresultaat heeft het juiste aantal en de juiste afmeting van de ankers, die variëren afhankelijk van de dikte van de isolatie. Je moet rekening houden met de diepte van onderdompeling van de staven in het ontwerp, deze mag niet minder dan 90 millimeter zijn. Pas daarna ga je verder met de onmiddellijke voorbereiding van de muur zelf voor installatie.

  1. Maak de muur vrij van overtollige mortel, stof en puin na het leggen (er kan een stofzuiger voor de bouw worden gebruikt).
  2. Sluit de scheuren met een vers bereide oplossing.
  3. Breng een primer aan en vervolgens een speciale samenstelling die schimmelwerende eigenschappen heeft.
  4. Monteer de basis voor de installatie van flexibele verbindingen.

  De basis voor de buitenmuur is versterking en beton. Ze worden geplaatst in een geul over de gehele lengte van de muren en verzonken met 300 of 450 millimeter. De hoogte van de basis boven de grond moet minimaal 20 centimeter zijn.

  Het apparaat van de versterkende communicatie voor bakstenen en gasbetonwanden verschilt. Voor bakstenen metselwerk gebruikte standaardschema's.

  • Voor elke 1 m 2 plaats 4 ankers, die in de naden zijn ingebed. Als de isolatie min. wol, de afstand tussen de staven is verhoogd tot 50 centimeter. Wanneer polyurethaanschuim wordt gebruikt, is de "stap" langs de muur 250 millimeter, en in hoogte kan deze kleiner zijn dan of gelijk aan de afmeting van de plak (niet meer dan 1 meter). Installeer daarnaast wapeningsstaven in de hoeken van de vervorming van de naden, bij de raam- en deuropeningen, evenals in de hoeken en bij de borstwering van het gebouw. Houd er rekening mee dat de horizontale naad van de hoofdmuur soms niet samenvalt met de naad van de bekleding. In dit geval wordt de flexibele bundelstang verticaal geplaatst en vervolgens ingesmeerd met mortel.
  • Bij de inrichting van de versterkingsriem in wanden van gasbeton- of gas-silicaatblokken worden 5 staven gebruikt voor 1 m 2. Ze zijn in een parallelle positie ten opzichte van de naden van de gevelsteen gemonteerd. Om dit te bereiken, plaatsen ze in de wand van gasblokken, met een perforator, voorlopig gaten met een diameter van 10 mm en ten minste 90 mm lang. Vervolgens worden ze voorzichtig van stof geveegd en worden ankers op een afstand van 50 centimeter van elkaar gemonteerd. Daarna wordt alles zorgvuldig bedekt met mortel.

  De afstand in hoogte en lengte van elk anker is hetzelfde. Het is de moeite waard eraan te denken dat cellenbeton ook op dezelfde plaatsen extra versterkende banden nodig hebben als baksteenconstructies. Voor de inrichting met extra verstevigingsverbindingen is het mogelijk om de stap tussen de ankers tot 300 millimeter te verkleinen. De afstand tussen de openingen en de verstevigingsriem is 160 millimeter in hoogte van de voormuur en 12 centimeter in lengte van het gebouw.

  Flexibele communicatie is vereist in elk gebouw. Ze zorgen voor de veiligheid van de structuur, de duurzaamheid en sterkte. Als je alle nuances volgt en de juiste wapeningsstaven kiest, kun je deze structuren onafhankelijk in de muren monteren. Dit bespaart geld en krijgt een geweldig resultaat.Bovendien kunt u waardevolle ervaring opdoen met deze bouwelementen.

  Lees meer over flexibele links in de onderstaande video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer