Beiers metselwerk: kenmerken en aanbevelingen voor de uitvoering

 Beiers metselwerk: kenmerken en aanbevelingen voor de uitvoering

Er zijn verschillende opties voor het leggen van stenen. Een van de meest aantrekkelijke wordt beschouwd als een speciale Beierse leg. Het heeft zijn eigen kenmerken die belangrijk zijn om te overwegen wanneer het zichzelf uitvoert. Vandaag zullen we in detail nagaan wat deze manier van leggen is en hoe ermee correct te werken.

Wat is het?

Voordat we beginnen aan de onafhankelijke constructie van esthetisch Beiers metselwerk, is het noodzakelijk om in detail te analyseren wat het is. Beiers metselwerk is een type metselwerk dat verschillende soorten blokken combineert.Elementen hebben meestal een andere kleur, meestal in rode en bruine tinten. Het resultaat is een zeer originele en aantrekkelijke compositie die veel aandacht trekt.

De meeste bronnen zijn vol met informatie dat een vergelijkbare versie van metselwerk afkomstig is uit Duitsland van de XVIIe eeuw. In feite zijn deze afwerkingsmaterialen relatief nieuw. Aanzienlijke verspreiding, ze konden slechts een paar decennia geleden worden. Een voor de hand liggende vraag vloeit voort uit bovenstaande informatie: waar verschijnt Bavaria in naam van het metselwerk? Deze aanduiding wordt beschouwd als meer handel, zoals bijvoorbeeld een blokhuis of een hamburger. De verbinding met de genoemde regio in Duitsland is eerder een gevolg van het feit dat het mogelijk is om in grote hoeveelheden oude bakstenen huizen te zien zonder te pleisteren.

karakteristieke kenmerken

Esthetische en modieuze Beierse clutch is herkenbaar en gewild. Als je van plan bent om naar deze heldere combinatie van veelkleurige stenen te gaan, dan je zou moeten uitvinden welke karakteristieken er inherent aan zijn.

 • In een opgegeven stapel hebben aangrenzende blokken meestal verschillende kleuren.
 • Bij het ontwerp moet geen van de kleuren worden geaccentueerd tegen de anderen. Vergeet deze belangrijke regel niet, want als deze niet wordt nageleefd, is de koppeling disharmonisch.
 • Tekening van een dergelijke koppeling moet niet constant worden herhaald.
 • Verticale naden moeten over de rij worden uitgelijnd.

Opgemerkt moet worden dat het traditionele type Beierse metselwerk een combinatie van rode en bruine stenen (een van hun tinten) omvat. Tonen kunnen niet meer dan negen zijn. In principe gebruiken meesters acht geschikte tonen.

Legmethoden

Voordat u zelfstandig naar de Beierse ligging gaat, moet u het juiste schema maken. Het is wenselijk om in detail te tekenen. In dit schema moet je alle kleuren reflecteren die je wilt vasthouden bij het leggen van de stenen. Houd er rekening mee dat er veel opties zijn voor het leggen van een Beierse tuin.

U zult echter zeker enkele belangrijke regels moeten volgen. Het is toegestaan ​​om van 5 tot 10 afzonderlijke fragmenten op te starten. De combinatie die het meest geliefd is, moet worden geïmplementeerd in overeenstemming met alle technische kenmerken. Om ervoor te zorgen dat het Beierse metselwerk er compleet en esthetisch uitziet, moet u ervoor zorgen dat de rijen door de verticaal geplaatste naden worden afgewisseld.

Moderne versies van de patronen zijn uiterst zelden gemaakt van bakstenen van verschillende kleuren in een lichte toon. Meestal geven mensen de voorkeur aan donkere varianten. Stevige en mooie structuren die de delicate smaak van hun eigenaars laten zien, zijn afkomstig van dergelijke materialen.

Ook hier kun je niet alleen toepassen op de veelkleurige, maar eentonige leggen. Er kan bijvoorbeeld een kleur worden gemaakt uit de hoeken van het huis of deur / raam openingen. Vaak nemen de meesters met verschillende gebouwen hun toevlucht tot spectaculaire leggingen in de vorm van een kerstboom. Natuurlijk moet de metselaar goed bekend zijn met een dergelijke techniek om het verwachte resultaat te verkrijgen.

Het ziet er interessant uit in tandem Beierse en tweekleurig bakstenen metselwerk. Met deze lay-out worden de hoeken en openingen meestal lichter gemaakt en de muren zelf zijn aangelegd met rode bakstenen of versierd met Beiers metselwerk. In dit geval is het gebruikelijk om benaderde gamma's te gebruiken.

Hoe een materiaal te kiezen?

Als u van plan bent om de gevel van het huis te fineren met Beierse baksteen, moet u weten dat de aankoop van een stapel stenen in een nabijgelegen fabriek u waarschijnlijk niet zal helpen. Maak voor een soortgelijke afwerking veelkleurige blokken.Verschillende kleurenfabrikanten kunnen variëren. Wanneer u bouwmaterialen voor dergelijke redenen kiest, moet u niet alleen kijken naar hun kleur, maar ook naar andere belangrijke criteria.

 • Kwaliteitsbakstenen. In geen geval mogen er chips, diepe krassen en andere soortgelijke defecten op de blokken zijn. Beschadigde materialen gaan niet lang mee, dus het is belangrijk om zonder schade te zoeken naar producten van hoge kwaliteit.
 • Kleur uniformiteit. Het maakt niet uit of je lichte baksteen of donker koopt. En die en andere materialen moeten een uniforme kleur hebben, zonder bleke of donkere oogvlekken.
 • Producent. Koop alleen goede stenen bij bonafide fabrikanten. De meest populaire zijn de fabriek in Stary Oskol, LSR-fabrieken en de Golitsyn Keramozavod.

Als we de specifieke parameters die een baksteen zou moeten hebben (bijvoorbeeld verlaagd) in de Beierse legging, dan zijn ze als volgt:

 • sterkte - niet lager dan M150;
 • vorstbestendigheidsniveau - niet lager dan F50;
 • vochtopname - van 8 tot 10%.

opleiding

Als u zich hebt verzekerd van alle benodigde hulpmiddelen en bouwmaterialen, kunt u doorgaan met het begin van de installatiewerkzaamheden. De eerste stap is de voorbereiding. Bedenk wat wordt bedoeld met dergelijke evenementen.

 • Selectie van de foto. Er zijn veel tinten Beierse steen, maar het is wenselijk om niet meer dan vier op één muur te plaatsen. Hoe meer bloemen er zijn, hoe moeilijker het is om te leggen. Om de gevel origineel en aantrekkelijk te maken, zijn 3-4 tinten voldoende. Je kunt proberen verschillende kleuren te combineren met gespecialiseerde programma's, maar experts raden dit niet aan, omdat je tijd vergeefs zult doorbrengen. Geen van de metselaars houdt zich aan de ideale exacte locatie van elke individuele eenheid.

Deze Beierse legging en gekenmerkt. Het heeft geen bepaalde afwisseling van stenen - er zijn geen duidelijke ornamenten hier. In de voorbereidende fase, beslis over de hoofdtoon en een aantal extra. Vergeet niet dat de hoofdkleur minstens 50% moet zijn. Anderen mogen in vrije verhoudingen kopen.

Als u niet in staat bent om zelfstandig de hoofd- en secundaire tonen voor het Beierse metselwerk te kiezen, kunt u zich in deze zaken wenden tot meer ervaren ontwerpers, of een aantal kant-en-klare opties overwegen.

 • Om de stenen zo snel mogelijk te leggen,Je kunt blokken van verschillende tinten grofweg op de steiger leggen. Er zijn geen nauwkeurige berekeningen nodig. Als je het nodig hebt, dan is elke kleur mogelijk om later te maken.
 • Beiers metselwerk moet uitsluitend worden gebouwd voor voegwerk, dus het is belangrijk om de benodigde gereedschappen en accessoires vooraf te kopen.
 • Indien gewenst kunt u een speciale kleursamenstelling kopen. Het kost meer dan eenvoudige formuleringen, maar het maakt interessanter en mooier metselwerk.

Beiers metselwerk mag worden gebruikt als bekledingslaag van de gevel van het gebouw en als een buitenste rij bakstenen funderingen. In de loop van een afzonderlijke voering is het toegestaan ​​om schuimplaten in beweging te brengen om de wanden verder te isoleren. Niet alle experts adviseren echter om dergelijke oplossingen toe te passen, omdat er dan geen speciale betekenis van de isolatie zal zijn, omdat deze vrij tussen de steunmuur en de bekleding zal liggen, en dit zal leiden tot warmteverliezen.

Als u een goed thermisch effect wilt bereiken, legt u de isolatie strak tussen de basis en de voering. Vul de resterende ruimtes met schuim.

Stap voor stap

Na een vakkundige voorbereiding, kunt u overgaan tot de bouw van Beiers metselwerk metselwerk. Beschouw in fasen hoe de blokken op de juiste manier moeten worden geplaatst.

 • Eerst moet je controleren of alle voorwanden horizontaal zijn. Hiervoor heb je een schietlood nodig. Controleer de positie van de wanden over hun gehele hoogte, zet markeringen op de fundering met een voorlopige rangschikking van de bekledingsmaterialen. Houd er rekening mee dat de meest bescheiden opening tussen de hoofdmuur en de afwerking niet minder mag zijn dan de dikte van de opwarmlaag. Als de laatste niet wordt gelegd, kan de inspringing vrij klein zijn. Alle spleten moeten dan een oplossing uitgieten.
 • Markeer vervolgens de locatie van de startrijblokken. Merk op dat alle blokken in de bekleding intact moeten zijn, zonder schade. Leg 1 rij Beierse stenen neer. Begin vanuit een hoek en ga geleidelijk naar wat zich aan de andere kant bevindt. Er moet een opening van minimaal 8-10 mm tussen zitten.
 • Om de grootte van de naad bij te houden, zou u een speciaal apparaat in de winkel moeten kopen of het zelf van het vierkante profiel moeten maken.
 • Als aan het einde van de lay-out er geen hele baksteen is, moet je de openingen iets breder maken. Maak voor 1 keer de opening tussen aangrenzende stenen blokken niet meer dan 2-3 mm.Als deze nuance niet wordt gerespecteerd, zal het verschil duidelijk zijn. Na ongeveer 20-25 stenen kunnen worden verwijderd binnen 10 cm grootte. In de meeste situaties volstaat dit in de regel. Als u de kloof corrigeert, is dit te problematisch, dan kunt u eenvoudig een deel van de steen afsnijden en vervolgens aanbrengen op een minder zichtbaar gebied.
 • Verwijder eventueel afval uit de muur. Pre-build steigers. Je kunt er niet zonder doen als de hoogte van de te trimmen ondergrond 1,5 - 1,6 m bedraagt. Foresters worden meestal door de handwerkslieden zelf gemaakt van hout. U kunt reeds geassembleerde of gehuurde metalen constructies kopen. Alles komt hier uit de wensen van de thuismeester.
 • Maak nu de mortel klaar. Het moet uit 1 deel van de cementcomponent en uit vier delen zand bestaan. Vloeistof wordt toegevoegd als dat nodig is. Maak de oplossing iets dikker dan voor het leggen van een eenvoudige rode steen.
 • Zet vervolgens de basis van de waterdichtingslaag op - vellen dakbedekkingsmateriaal. Aanleggen doen, te beginnen met 2 hoeken, gelegen aan tegenoverliggende zijden. Lijn ze uit tot ongeveer 4-5 rijstroken. Volg altijd de positie van de hoekbases met een niveau of plumb.
 • Elk van de hoeken moet gebaseerd zijn op een breedte van 4-5 stenen. In de loop van verder werk zal deze waarde met de helft van het stenen blok worden verminderd. Terwijl u aan de hoeken werkt, mag u de installatie-rij niet verwijderen. Het zal nog steeds worden verwijderd in de loop van verdere leggen.
 • Strek nu het constructiekoord of touw tussen de gevoerde hoeken. Zorg ervoor dat je haar perfecte horizontale positie controleert. Stel de draden in om het metselwerkniveau te regelen.
 • Dan kunt u direct doorgaan met het leggen van één steen. Neem deze onderdelen uit de eerder aangelegde installatierij en leg deze direct op het metselwerk. Pas de breedte van de voegen aan met staven van vierkant metaal.
 • De oplossing bleek aan de voorkant te zitten, je moet deze onmiddellijk verwijderen met een vochtige doek. Verplaats de balk langs de rijen naarmate deze toenemen. Vergeet niet dat de kleur van elke volgende steen beter te kiezen is in overeenstemming met het eerder opgestelde plan / schema, als u deze methode koos. In dit geval hoeven de blokken niet te tellen. Genoeg om te houden aan de geschatte kleurverhouding.
 • Vergeet tijdens het leggen van stenen niet dat de hoofdkleur ongeveer 50% van het volledige metselwerk voor zijn rekening neemt. Je kunt verschillende kleuren afwisselen als je dat wilt. Om een ​​fout te maken in deze kwestie is niet eng.
 • Ga vervolgens na 4-5 rijen verder met voegen. Dit gebeurt met een klein apparaatje van plastic, hout of metaal. Als u tijdens het voegen merkt dat er lacunes in de compositie zitten, moet deze worden toegevoegd en opnieuw worden gladgestreken. Reinig altijd het oppervlak van vuil, anders kunnen op de Beierse stenen merkbare vlekken van de oplossing achterblijven, om daar vanaf te komen zal moeilijk zijn.
 • Leg de stenen voorzichtig op de openingen van het terrein. Tegelijkertijd is het vaak nodig om blokken in lengte te snijden. Gesneden materialen hoeven niet op de hoek van de opening te worden geplaatst. Zet het eerder op verschillende blokken.
 • Om de steen af ​​te werken kwam betrouwbaarder en robuuster uit, het is vereist om te "binden" aan de dragende muurbasis. Hiervoor moet u een speciale versterking aanbrengen van een periodiek profiel, een metalen gaas of een gegalvaniseerde strook met perforatie.
 • Als de stenen over het gehele oppervlak van het oppervlak gaan, leg dan het metselwerk verder langs het oude patroon totdat het werk is voltooid.Natuurlijk, als u de gespecificeerde plaatsing alleen op bepaalde delen van het gebouw wilt organiseren, moet u handelen volgens een vooraf bepaalde en gedetailleerde schets.

Wees voorzichtig en neem de tijd. Controleer altijd de vlakheid van de structuren. Om dit te doen, kunt u een bellen- of laserniveau gebruiken. Als je twijfelt aan je vaardigheden of bang bent om ernstige fouten te maken, is het beter om je te wenden tot de diensten van ervaren metselaars. Dan zal het resultaat je niet teleurstellen.

Zie de volgende video om te leren hoe je een Beierse baksteen correct kunt maken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer