Metselwerk injectie proces

Injectie is een van de meest effectieve soorten reparatiewerkzaamheden en wordt veel gebruikt voor het opgraven en renoveren van metselwerk. Met deze techniek kunt u verdere vernietiging van de muur voorkomen en de levensduur van de constructie aanzienlijk verlengen.

Oorzaken en gevolgen van de vernietiging van metselwerk

Overtreding van de externe en interne integriteit van het metselwerk vindt om vele redenen plaats. De meest voorkomende zijn een onjuiste berekening van de maximaal toegestane belasting van de fundering en schending van de bouwtechnologie. Bovendien begint het metselwerk in te storten met heterogeniteit van de grond, de afwezigheid van uitzettingsvoegen en het dichtbij komen van de bovenste watervoerende lagen.Naast de redenen moet ook de inkrimping van de fundering, schending van de diepte van de aanvang en vervormingsprocessen in de balken, als gevolg van blootstelling aan vocht, worden opgemerkt.

Het overmatige gewicht van sneeuwbedekking heeft ook invloed. Een dikke laag sneeuw oefent een aanzienlijke druk uit op de ondersteunende structuren, waardoor ze verzwakt en vernietigd worden. Vaak is de oorzaak van het begin van de schending van de integriteit van het metselwerk een lekkend dak. Water dringt binnen in de bakstenen muren en heeft een schadelijke invloed op het materiaal.

De verwoesting van het metselwerk vindt geleidelijk plaats en de spanning die in de eerste fase ontstaat, is volledig onmerkbaar voor het zicht naar buiten. Alleen een professional die door het uiterlijk van microscheuren in staat zal zijn om het begin van destructieve processen te herkennen, kan het verkeerd waarnemen. Na verloop van tijd groeien microscheuren, komen samen, vormen een netwerk en vallen verticale naden aan, wat op zijn beurt een ernstige schending van de integriteit van het gebouw bedreigt. Het meest negatieve gevolg van dergelijke processen is de ongehinderde doorgang van koude lucht in de wanden, waardoor ze bevriezen.

Bij het begin van de hitte begint de baksteen te ontdooien, waardoor de wand vochtig wordt en een gunstige omgeving wordt voor het verschijnen van schimmels. Bovendien begint de decoratieve coating ook te barsten en af ​​te pellen, en vallen de pleister en keramische tegels eraf. In de beginfase van metselvernietiging, wanneer zichtbare vervormingsprocessen nog niet zijn waargenomen, kunnen er roestplekken op de wanden verschijnen. Dit duidt op aanhoudende corrosieprocessen op fittingen of ingesloten onderdelen in de wand. Gebruik de methode van injectie - sequentiële injectie in het metselwerk van verschillende materialen om de vernietiging van bakstenen muren tegen te gaan en om hun sterkte en duurzaamheid te vergroten.

De essentie van de methode

De essentie van de methode is dat binnen de bakstenen muur door de gemaakte gaten - de gaten - onder hoge druk bepaalde samenstellingen dienen. De injectie van mengsels vindt plaats via dunne pijpen, uitgerust met pakkers (injectoren), en wordt uitgevoerd door bouwspuiten of -pompen. Het mengsel dringt door het probleemgebied en vult alle holtes, poriën en scheuren.Als een resultaat wordt een betrouwbare barrière voor waterpenetratie gecreëerd en stopt het vernietigingsproces.

De bevroren massa heeft een matig versterkend effect en verbetert de isolerende eigenschappen van de basis van geaarde objecten. Met de injectiemethode kunt u voorkomen dat de hoofdmuren worden herschikt en de levensduur van de structuur wordt verlengd. Naast reparatiewerkzaamheden wordt de methode gebruikt voor het regelen van intra-wall waterdichting tijdens de aanleg van ondergrondse tunnels, opslagfaciliteiten met drinkwater, ondergrondse parkeerplaatsen, bassins en riolen.

Repareer verbindingen

Om het metselwerk te herstellen, gebruikt u vijf mengsels die verschillen in de wijze van toepassing, de prestatie-eigenschappen en het functionele doel.

Micro-cementmengsels worden veel gebruikt voor injectie en zijn composities die zijn gebaseerd op fijngemalen gegranuleerde cementklinkers. Deze samenstelling neemt alle microholten in de wand in beslag en vormt na uitharden een substantie die qua prestatiekenmerken vergelijkbaar is met beton. De voordelen van dergelijke mengsels zijn absolute ecologische zuiverheid,vanwege de afwezigheid in hun samenstelling van toxische en toxische onzuiverheden, gemak van bereiding van de oplossing en lage kosten. Bovendien zijn micro-cementmengsels volledig compatibel met silicaat- en polymeerharsen, waardoor ze kunnen worden gebruikt voor bijzonder moeilijke reparaties van de onderste rij metselwerk. De nadelen van het materiaal omvatten een lange hardingstijd van de oplossing. In sommige gevallen kan het vier uur duren - de tijd hangt af van de buitentemperatuur en de consistentie van het bereide mengsel.

Polyurethaanharsen zijn vochthardende samenstellingen die bestaan ​​uit hydroactief polyurethaan en in staat zijn om waterlekken effectief te elimineren. Dit komt door het vermogen van het materiaal bij het minste contact met vocht om onmiddellijk te schuimen en een sponsachtige structuur te vormen. Afhankelijk van de intensiteit van schuimen, worden harsen in twee typen verdeeld. De eerste wordt vertegenwoordigd door composities met één component, die het oorspronkelijke volume 50 keer kan verhogen. Harsen van het tweede type hebben een tweecomponentenontwerp en worden gebruikt wanneer het noodzakelijk is om een ​​elastische vulling te vormen met minimaal schuimen, maar met hoge stijfheid.Dergelijke samenstellingen zijn enigszins minderwaardig aan de harsen van het eerste type in termen van de hoeveelheid geproduceerd schuim, zij zijn in staat om hun volume slechts 20 maal te vergroten.

De voordelen van polyurethaanharsen zijn een hoge hechting op de meeste oppervlakken, het vermogen om de intensiteit en snelheid van polymerisatie te regelen, weerstand tegen chemicaliën en absolute onschadelijkheid voor de menselijke gezondheid. Bovendien krimpt het materiaal niet en is het volledig bestand tegen trillingen. Er zijn geen specifieke nadelen aan polyurethaanharsen. Het materiaal omgaat met de functies die eraan zijn toegewezen en heeft alleen positieve feedback.

Epoxies zijn tweecomponentenmengsels met een lage viscositeitbestaande uit polyesterpolyolen en gemodificeerd isocyanaat. Het materiaal bevat geen oplosmiddelen en polymeriseert gedurende de dag. De samenstelling wordt gebruikt om de buitenste naden van de gevel af te dichten, scheuren te verwijderen, het metselwerk te versterken en de integriteit van de muren te herstellen. De voordelen van epoxyharsen zijn hoge kleefeigenschappen, geen krimp en hoge mechanische sterkte.Onder de minnen noteren de hoge kosten van het materiaal en een lange tijd van volledige polymerisatie.

Methylacrylaatgels zijn in staat om het volume tijdens het stollen te verhogen, en worden gebruikt om bakstenen muren te herstellen en hun waterdichtmakende eigenschappen te vergroten. Injectie met acryl kan op sommige plaatsen worden vernieuwd, en in de vroege stadia van vernietiging kan het zelfs de leg voorkomen. De voordelen van het mengsel zijn goede hechting, bestandheid tegen zuren en oplosmiddelen, het vermogen om op natte oppervlakken te werken, goede vloeibaarheid en lage kosten van de samenstellingen. Het nadeel is de mogelijkheid om de tool alleen te gebruiken in de beginfase van het vernietigen van metselwerk.

Wanneer een baksteen te verwaarloosd is, zal het gebruik van methylacrylaat niet effectief zijn.

Silicaatharsen zijn tweecomponentsamenstellingen, die zijn gebaseerd op vloeibaar glas. Het gereedschap is bestand tegen schuifvervorming en is uitstekend bestand tegen alkaliën, zouten en zuren. Silicaatinjectie kan worden gebruikt om gedeeltelijke reparaties aan het metselwerk uit te voeren zonder het te ontmantelen. De voordelen van het materiaal zijn lage kosten, snelle stolling en geen krimp.Er zijn geen specifieke defecten in het materiaal, met uitzondering van het installatieproces, dat uit twee afzonderlijke fasen bestaat, waarvan de eerste vereist dat de scheuren worden opgevuld met vloeibaar glas, en de tweede met calciumchloride.

Technologische reparaties

Repareer metselwerk door injectie begint met de voorbereiding van het werkoppervlak. Verwijder vet, gips, bitumen, verf van de muur, maak het schoon van vuil en stof en maal het indien nodig. Losse scheuren met afbrokkelende randen moeten worden geborduurd en het hele gebied moet worden bevochtigd met veel water. Bevochtiging kan het beste gebeuren met een sproeier en, bij afwezigheid, met een natte doek of spons.

Nadat het water volledig in het oppervlak is opgenomen, kunt u beginnen met het vormen van gaten. Ze moeten worden gemaakt in een hoek van 60 graden ten opzichte van het oppervlak van de muur met een snelheid van twee stukken voor één scheur. De diameter van de gaten is meestal 20 mm en de diepte varieert van 5 tot 15 cm. Wanneer alle metselwerk met de oplossing wordt gevuld, mag de afstand tussen aangrenzende gaten niet groter zijn dan 15-20 cm .Nadat alle gaten zijn gevormd, moeten ze ook worden bevochtigd.

Om de buizen in de gaten stevig te bevestigen, wordt het aanbevolen om ze met cementmortel te bevestigen.

Wanneer de samenstelling hard wordt, kunt u beginnen met het vullen van de scheuren, met behulp van een bouwspuit of een handpomp. De keuze van het hulpmiddel hangt volledig af van het volume en de complexiteit van het werk. Dus, om kleine scheurtjes te verwijderen met behulp van epoxyharsen, heeft het geen zin om een ​​speciale pomp aan te schaffen, terwijl voor het repareren van de ernstige vernietiging van metselwerk met het gebruik van cementmortieren, men niet zonder kan. Injectie wordt aanbevolen om in de richting van onder naar boven uit te voeren en van het midden van het werkgebied naar de randen te bewegen. Dan, na de tijd die nodig is om de samenstelling uit te harden, is het noodzakelijk om de bevestigingsinrichtingen voorzichtig uit de gaten te verwijderen, de groeven te bedekken met cementmortel en de afwerking te maken.

Het proces van metselwerkinjectie is een unieke oplossing voor het probleem van het herstellen van instortende structuren. De uitgraving elimineert de noodzaak voor demontage en gedeeltelijke demontage van de dragende wanden, en maakt het mogelijk om ze snel en goedkoop te repareren.

Zie de volgende video voor informatie over het injecteren van metselwerk (herstel door injectie).

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer