Hoe een decoratieve steen te plaatsen?

 Hoe een decoratieve steen te plaatsen?

Voor het regelen van het ontwerp van een appartement of een eigen huis, is de bouwwereld klaar om een ​​grote verscheidenheid aan materialen aan te bieden. Van eenvoudig en banaal behang tot decoratieve pleister. Onder deze lijst zijn er veel speciale afwerkingsopties, een daarvan is decoratieve baksteen.

Materiële functies

Ondanks zijn ongebruikelijke karakter, begon de vraag naar decoratieve baksteen vrij recent. Bij de keuze voor een decoratieve bekleding zijn steeds meer mensen geneigd om dit soort wanddecoratie te realiseren, zich ervan bewust dat het metselwerk perfect is gecombineerd met elk interieur.Om te begrijpen welke eigenschappen en kenmerken inherent zijn aan decoratieve baksteen, zou u dit artikel beter moeten lezen. Tot op heden biedt de bouwmarkt kopers verschillende mogelijkheden voor metselwerk voor decoratieve afwerkingen, die zijn gemaakt van verschillende materialen.

klinker

Het grootste deel van de compositie voor dit soort decoratieve baksteen is klei. Bij de vervaardiging ervan ondergaat een speciaal proces van persen en daaropvolgende bakken. Dankzij deze procedures tolereren decoraties van klinkers rustig veranderingen in temperatuur en weersomstandigheden. Hieruit volgt dat dit type baksteen niet alleen voor binnenhuisdecoratie, maar ook voor buitenbekleding kan worden gebruikt.

Clinker in zijn functies wordt gekenmerkt door een hoge mate van kracht. Het is natuurlijk mogelijk om het te beschadigen, maar het zal maximale inspanningen en bouwmachines moeten uitoefenen. Naast het fort, tolereert klinker gemakkelijk blootstelling aan ultraviolette stralen, en is niet bang voor chemische elementen. Natte omgeving voor klinker decoratieve baksteen is niet verschrikkelijk. Natuurlijk absorbeert het wat vocht van externe invloeden, maar dit heeft geen invloed op het uiterlijk.Een belangrijk kenmerk, dat de inwoners van de regio's met strenge winters raakt, is bestand tegen lage temperaturen.

In het productieproces wordt een kleurpigment aan de basissamenstelling toegevoegd, waardoor het afgewerkte product verschillende tinten krijgt, waaruit een geschikte moet worden gekozen in overeenstemming met de algemene stijl van het interieur. Naast een aantal voordelen heeft de klinker een belangrijk nadeel, het is de prijs. Deze optie van 'facing' is helemaal niet goedkoop, maar als je eenmaal betaald hebt, kun je al decennia tevreden zijn met de schoonheid van baksteendecoratie. Vooral als het gaat om de buitenkant van het huis.

gips

Gips voor zijn eigenschappen is algemeen bekend in de bouwsector en wordt in bijna alle typen reparatiewerkzaamheden gebruikt. Het is heel gemakkelijk en handig om met hem samen te werken. De installatie van gipsstenen is heel eenvoudig, iedereen kan deze taak aan. Fans van alles doen met hun eigen handen zullen blij zijn om te leren dat een decoratieve steen op basis van gips met uw eigen handen gemaakt kan worden, u hoeft alleen maar een gipsmix en verschillende vormen in te slaan.

Volgens zijn eigenschappen is gips een zeer aantrekkelijk materiaal.Het maakt niet uit om te worden verwerkt, waardoor het een enorme verscheidenheid aan kleurenpaletten heeft. Bovendien is gips veilig, wat ook een positieve eigenschap is voor de inrichting van het interieur. Decoratieve baksteen op basis van gips heeft een warmte- en geluidsisolatie. Maar ondanks de vele voordelen, kan dit materiaal alleen in gesloten warme kamers worden gebruikt, omdat gips geen vochtige omgeving en lage temperaturen verdraagt.

polyurethaan

Polyurethaan wordt als de meest voordelige optie beschouwd. Maar voor de decoratie van een lokaal of een gevelbekleding is de gevel van het huis niet geschikt. Fundamenteel worden de decoratieve bakstenen van het polyurethaan gebruikt voor het eindigen van openbare ruimten. Het uiterlijk lijkt op de omtrek van bakstenen, maar als je goed kijkt, worden de rekwisieten zichtbaar. De belangrijkste nadelen van deze versie van decoratieve baksteen zijn in de intolerantie van zonlicht. Onder invloed van ultraviolette verf vervaagt, en vervolgens volledig vervaagt.

Schuimplastic

Het schuim zelf is een breekbaar materiaal. Decoratieve bakstenen van schuim, hebben verschillende kwaliteiten.Natuurlijk zijn de kosten van dit materiaal onzichtbaar voor het gezinsbudget. Maar kinderen, die het milieu bestuderen, kunnen struikelen, vallen en hun hoofd tegen de muur slaan, maar de schuimbekleding zal geen schade aanrichten, alleen de slag verzachten.

Naast de standaardkenmerken van sierstenen, moet speciale aandacht worden besteed aan composities die geschikt zijn voor het leggen van bekledingsmateriaal.

 • Voor de installatie van gips en klinkerstenen is cementlijm het meest geschikt. Hij klampt zich zonder problemen vast aan beton en gips. Niet bang voor contact met vocht. Verdraagt ​​gemakkelijk temperatuurschommelingen.
 • Op gips gebaseerde stopverf, uitsluitend geschikt voor gebruik binnenshuis. De samenstelling is bestand tegen klinkers, decoratieve bakstenen, pleister- en schuimsoorten.
 • Siliconenmassa is geschikt voor het werken met elk type siersteen. Daarnaast is siliconen een onmisbaar materiaal voor het aanbrengen van decoraties in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid.

Soorten metselwerk

Tegenwoordig staan ​​moderne meesters klaar om hun diensten aan te bieden voor het leggen van decoratieve stenen in verschillende vormen.De meest voorkomende methoden zijn blok, gothic en cross. Van de gepresenteerde opties, heeft de eenvoudigste legtechniek een blokmethode. U hoeft geen tekening te maken. Bakstenen worden gestapeld in een rechte lijn, rekening houdend met de verschillen van de lagere band. In eenvoudige bewoordingen moet een heel exemplaar boven de naad tussen de twee gestapelde stenen staan. De naden mogen niet in elkaar passen.

Voor de gotische manier van leggen die vereist is om bepaalde regels te volgen. Eerst wordt een massieve baksteen gelijmd, daarna is er een klein element van metselwerk. De volgende rij zou al moeten worden gedaan met een kleine verschuiving naar de rechterkant. In dit geval mogen de naden niet ver van elkaar liggen. Na voltooiing van het werk ziet de bakstenen muur er buitengewoon ongewoon uit. De aanwezigheid van verschillende maten decoratieve bekleding wekt de indruk van chaotisch metselwerk, maar de aanwezigheid van een patroon is nog steeds zichtbaar.

De methode voor dwarslegging wordt gekenmerkt door een verhoogde complexiteit van de installatie. De stenen moeten verschillende zijden hebben in afwisselende volgorde. Bij het observeren van de installatieregels zal het duidelijk zijn dat de naad van de nieuwe rij enigszins is gaan bewegen ten opzichte van de lagere band.

Vereiste hulpmiddelen

Voordat u doorgaat met de installatie, moet u de gereedschappen voorbereiden zonder welke het onmogelijk is om te doen:

 • meetlint;
 • lijn;
 • administratief potlood;
 • borstel;
 • spatel;
 • niveau;
 • touw;
 • lijm;
 • Saw.

Voorbereiding van het oppervlak

Naast de schoonheid en originaliteit, kunt u met decoratieve baksteencoating de gebreken van de muren verbergen. Daarom is het niet nodig om de basis vlak te leggen voordat u gaat leggen. Anders moet oppervlak voorbehandeling worden uitgevoerd met behulp van een speciale technologie.

 • De muren zijn grondig schoongemaakt, oud behang en schilferige verf zijn verwijderd.
 • Vervolgens moet je van het vet af. Om de aanwezigheid van vetplak te controleren, moet water worden gebruikt.
 • Als de decoratieve steen op een houten of metalen ondergrond wordt geplakt, moet het oppervlak worden behandeld met isolatiemateriaal. In sommige gevallen kan een lichte mortel op cementbasis worden gebruikt.
 • Om de sterkte van de hechting te vergroten, is op het gehele oppervlak van de basis vereist om frequente krassen achter te laten.

  Na het voorbereiden van de basis, kunt u overgaan tot de installatie van decoratieve stenen. Om het resultaat alle verwachtingen te overtreffen, moet u enkele belangrijke regels onthouden.

  • Voor gelijkmatigheid van de naad tussen de stenen, is het noodzakelijk om speciale kruisen te gebruiken. Nagels kunnen dienen als een analogon van kruisen.
  • Aan het einde van de legwerkzaamheden moeten de voegen tussen de stenen gewreven worden. De ideale samenstelling is een speciaal mengsel voor voegen of gips.
  • Om het uiterlijk van het afgewerkte decoratieve oppervlak te behouden, moet u houtvernis gebruiken.
  • In het appartement kun je elke kamer uitrusten met stenen decoraties. Bijvoorbeeld in de gang om het oppervlak te vernis en in de kamers om het te beschilderen met verf die geschikt is voor het interieur.

  Hoe zet je een steen met je eigen handen?

  Installatie van decoratieve tegels in de vorm van bakstenen begint met het controleren van het niveau van de vloerbedekking. Als er gebreken zijn, moet je een rechte lijn terughalen en deze omkaderen met een potlood. Het leggen van de stenen is noodzakelijk in de richting van beneden naar boven. Het is heel belangrijk op te merken dat de gewrichten niet met elkaar moeten worden gecombineerd. Geconfronteerd met schaken.

  Het is buitengewoon moeilijk om van tevoren een complete compositie samen te stellen, alles gebeurt al op de werkplek. Daarom zijn de stenen verschillend gekozen in vorm en grootte. Als er een toeval optreedt, kunt u het decoratieve element enigszins inkorten,randen om een ​​schuurpapier te verwerken om effect van echtheid te creëren. Lijmmassa kan zowel op het oppervlak als op de tegel worden aangebracht. Bij het leggen is het erg belangrijk om de steen harder te duwen. Door deze actie worden de gaten in de naden en mogelijke lege ruimte in de muur opgevuld. Als het teveel veel blijkt te zijn, moet het worden verwijderd.

  Het is gemakkelijk om de tegel op de basis te lijmen, het belangrijkste is om deze niet te verliezen, aangezien er slechts vijf minuten zijn om de fout te corrigeren. Bij het verwerken van deuropeningen en hellingen is het noodzakelijk om vooraf een tekening te tekenen met de locatie van de stenen. Deze actie vergemakkelijkt het proces van het leggen van een decoratief oppervlak. Wanneer u met hoekverbindingen werkt, moet u maximale concentratie tonen en sneden maken in een hoek van vijfenveertig graden met behulp van het wort. Leg de tegels tegelijkertijd zo dat de hoek negentig graden was.

  Er moet speciale aandacht worden besteed aan het scherpen van de naden tussen de decoratieve stenen. Het uiterlijk van de voering hangt grotendeels af van hun dikte. Je kunt decoratieve elementen op elkaar plaatsen, maar de essentie van het ontwerp gaat verloren. Zo wordt het duidelijk dat een decoratieve baksteen onder de macht van elke persoon wordt gelegd.De markering wordt aanvankelijk gedaan, waarna de stenen aan de muur kunnen worden gelijmd. Met behulp van kruisen wordt de gelijkmatigheid van de naden behouden.

  Nadat het hoofdwerk voorbij is, is het noodzakelijk om over te gaan naar de decoratieve verwerking van het stenen oppervlak. Deze procedure is de laatste fase van de afwerking. Op plaatsen waar defecten in de vorm van spanen, snijwonden en in de buurt van schakelaars en contactdozen zijn, is het vereist om de holtes te vullen met pleisterplamuur. Voor deze klus is een kleine spatel voldoende. Als de oplossing op de tegel meer is dan nodig is, moet het overtollige materiaal worden verwijderd met een vochtige spons. Hetzelfde geldt voor naden. Vides moeten worden gevuld met basismateriaal.

  Na het drogen, moeten de naden worden afgeveegd. Schuurpapier is geschikt voor deze procedure. Het werk zal iets langer duren, maar krassen zullen niet zichtbaar zijn op basis van de naden. Op de stenen zelf kunnen na het drogen van het gehele oppervlak grijze vlekken verschijnen. Een moeilijk penseel helpt om ze kwijt te raken. Vervolgens wordt op verzoek van de eigenaren het oppervlak van de decoratieve baksteen bedekt met een laksamenstelling of verf.

  Hoe je een decoratieve steen legt, leer je van de video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer