Hoeveel weegt het sintelblok?

 Hoeveel weegt het sintelblok?

Bouwmaterialen proberen al sinds de oudheid de kosten te verlagen en het gebruik te vereenvoudigen. Maar naast financiële en geometrische prestaties, sterkte en thermische geleidbaarheid, moet u de totale massa kennen. Alleen hierdoor kunnen we de toepasbaarheid van bepaalde producten beoordelen in een bepaald geval, de optimale opties voor het uitvoeren van taken.

Waarom moet je het gewicht weten?

Het voor de hand liggende antwoord - "voor de juiste berekening van de fundering" - put niet de volledige diepte van het probleem uit. Het is belangrijk om te onthouden dat het gewicht van de structuur omgekeerd evenredig is aan de sterkte. En zelfs met de volledige identiteit van de materialen, met hoogwaardige afwerking, blijft het verschil uiterst belangrijk om het resultaat te bereiken.Dus, bij gebruik van het klassieke type sintelblokken (inderdaad bestaande uit metallurgische slakken), wordt de ernst bepaald door de grootte van de deeltjes. Bij het gebruik van overwegend grote slakken wordt de constructie gemakkelijker gemaakt, deze wordt minder sterk, maar economischer in termen van warmteverbruik.

Slakken van kleine omvang manifesteren zich respectievelijk niet alleen door de weging van het product. Het draagt ​​bij aan zijn verbeterde sterkte. Maar tegelijkertijd verslechteren de thermische eigenschappen. Het toevoegen van kwartszand in plaats van een deel van kleine slakdeeltjes, dat in sommige gevallen wordt toegepast, verhoogt de sterkte van de structuur, omdat de maximale belasting wordt geconcentreerd op een grote vulstof. Natuurlijk beïnvloedt deze techniek onvermijdelijk de ernst van het toegepaste ontwerp.

Samenstelling en eigenschappen

Van de kunstmatig geproduceerde bouwstenen onderscheiden cinderblokken zich doordat ze ooit alleen werden gemaakt met vulling met slakken, vandaar de naam. Maar vandaag is dit ontwerp veel diverser geworden in zijn parameters.

Dus, in de productie van slakkenblokken kunnen vandaag de dag dergelijke vulstoffen worden gebruikt zoals:

 • grind;
 • gebroken graniet;
 • glasbreuk;
 • gemalen baksteen;
 • beton;
 • geëxpandeerde klei;
 • vulkanische as en een aantal andere stoffen.

De voordelen van het gebruik van blokken zijn:

 • lange bedrijfsperiode;
 • vlam weerstand;
 • relatief zwakke thermische geleidbaarheid;
 • snelle constructie;
 • de mogelijkheid om onderdelen te verkrijgen in ambachtelijke omstandigheden;
 • breed scala aan geometrische oplossingen.

Maar we moeten niet vergeten dat de sintelblokken het geluid bijna niet blussen en gemakkelijk doorweekt zijn met water. Thermische geleidbaarheid van vaste structuren is niet altijd bevredigend. Dergelijke elementen zijn slecht geschikt voor het trekken van pijpleidingen en kabellijnen.

Omdat ze voor het grootste deel worden gebruikt:

 • voor garages;
 • voor zomerkeuken;
 • voor andere ondersteunende faciliteiten;
 • als afwerk- en decoratiemateriaal.

Massa-gradatie

De productie van sintelblokken voor de bouw van specifieke voorzieningen is wijdverbreid; Vaak doen ze hun eigen handen. Omdat de waarde van 1 stuk heel verschillend kan zijn, afhankelijk van de behoefte. De onofficiële standaard, dat wil zeggen beschouwd als universele slakkenblokken, heeft een lengte van 39 cm, een hoogte van 18,8 cm en een breedte van 19 cm. Maar de massa wordt niet alleen beïnvloed door de ingenomen ruimte, er is ook een belangrijk verschil tussen volle en lege blokken binnenin.

Leegte is doelgericht gecreëerd, omdat ze het volgende toestaan:

 • verminder het gewicht van de voltooide structuur;
 • warmteverlies verminderen;
 • materialen besparen;
 • tezelfdertijd op een behoorlijk niveau van structurele sterkte houden.

In sommige blokken is een paar vierkante holtes aanwezig - dit betekent dat lucht 40% van het blokvolume vormt. Het minst van al dit cijfer (28%), wanneer het in een aantal slots wordt geplaatst. Als vier spleten worden gemaakt in de vorm van een rechthoek, of 2 of 3 rond, is 30% ongeldig. Een eenheid van conventioneel standaardformaat, vervaardigd in industriële omstandigheden, weegt van 12 tot 28 kg. Dienovereenkomstig bereikt het soortelijk gewicht 49-100 kg per 1 vierkante km. m.

Nauwkeuriger kenmerken kunnen worden bepaald als u kijkt naar het gebruikte materiaal en de reikwijdte. Dus, corpulente slakken stenen zijn bedoeld voor de vorming van de bases, ook kunnen ze worden gebruikt in de dragende muren en in de eerste verdiepingen. Muren in huizen en scheidingswanden zijn geconstrueerd uit holle structuren. Er zijn bekledingsproducten die het uiterlijk van een verscheidenheid aan materialen dupliceren en zijn ontworpen voor decoratie. Blokvormige sintelblokken zijn zeer licht (zowel in het algemeen als in termen van één kubus), zijn goedkoop en veroorzaken minimale spanning op de basis.

"Ripped" -blokken verschillen in hetzelfde soort oppervlak als de gebroken steen.Dergelijke producten zijn meestal nodig voor decoratieve doeleinden. Decoratiekolommen, hekken en gevels zijn gevormd uit gekleurde delen, die krijt of steenslag toevoegen. Wat de grootte betreft, is de bovenstaande maat 39x19x18.8 cm typisch alleen voor gewone constructies. Voor driekwart sintelblokken is de norm een ​​verhouding van 29x19x18,8 cm.

Het type halfblok heeft twee zijden van elk 19 cm en de scheidingswanden zijn 59 of 39 cm lang en 9 cm breed. De structuur is ontworpen voor de schoorsteen en heeft twee zijden van 39 cm. Als een blok van 20x20x40 cm is gemaakt van zandcement, neemt het gewicht toe tot 29 kg. Het is onaanvaardbaar om slakkenstenen te gebruiken die qua lengte en breedte verschillen van de typische afmetingen van meer dan 3 mm.

Voor afwijkingen in hoogte, is een minder stevige barrière voorzien - 4 mm. Maar het is ook onmogelijk om te gebruiken in bouwblokken van elke grootte, met betonnen putten dieper dan 0,4 cm, evenals aangroeiingen en uitgravingen van meer dan 0,2 cm. Het maximaal toegestane niveau van spaanders aan de buiten- en binnenkant is niet meer dan 0,5 cm van 0 , 5 m.Al deze omstandigheden zijn belangrijk om - samen met de massa - rekening te houden met het selecteren van sintelblokken en deze onafhankelijk te verkrijgen.

Het is categorisch onaanvaardbaar wanneer het streven naar handhaving van de naleving van dimensies en ernst ten koste van alles de kwaliteit verlaagt.

De kosten van afgewerkte blokken worden niet alleen bepaald door hun massa (meer bepaald, het aantal leegten en het formaat van deze holtes). De specifieke technologische parameters worden in aanmerking genomen, evenals de populariteit van de fabrikant en de transportafstand. Kennis van de exacte samenstelling en de invloed ervan op de ernst van structuren stelt u in staat de meest geschikte producten te bestellen en de naleving ervan te controleren.

Belangrijk: wanneer het wordt gebruikt bij de productie van hoogovenslakken, wordt het niet aanbevolen om blokken te gebruiken bij de bouw van woongebouwen en dierenverblijven.

Het enige gebied van hun gebruik - secundaire bijgebouwen. Het is noodzakelijk om er rekening mee te houden dat zelfs de zwaarste en duurzame producten kwetsbaar zijn. Bij het lossen, opslag en gebruik moeten ze worden beschermd tegen vallen, tegen sterke schokken. De naden moeten er naar streven om het zo dun mogelijk te maken. Hun overmatige dikte opent een handige manier voor vorst.

Raadpleeg de volgende video voor de grootte van het sintelblok.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer