Steendichtheid: richtlijnen en richtlijnen voor het bepalen

 Steendichtheid: richtlijnen en richtlijnen voor het bepalen

Als je een steen moet kopen, moet je bij het kiezen op bepaalde punten letten, zoals grootte, type, doel, kwaliteit, enzovoort. Het is ook belangrijk om een ​​steen te kiezen voor de constructie van bepaalde gebouwen, afhankelijk van hun doel. In dit geval hebben we het over ondersteunende structuren en partities. In dit geval is het belangrijk om aandacht te besteden aan de dichtheid van de steen. Verschillende soorten stenen, het is niet hetzelfde.

Wat betekent dat?

Van deze waarde hangt af van welke prestaties de structuur zal hebben. De dichtheid van de bouwsteen wordt bepaald door de sterkte van de toekomstige structuur.Hangt er ook van af de duurzaamheid van de constructie en de isolatie. Hoe groter het gewicht van een steen, hoe erger het de structuur tegen de kou beschermt.

Deskundigen onderscheiden twee soorten stenen dichtheid - gemiddeld en waar.

Het is mogelijk om de ware dichtheid te bepalen door verschillende formules toe te passen, maar deze methode interesseert de gemiddelde consument niet. Het is belangrijk voor hem om de gemiddelde dichtheid van stenen van een bepaalde batch te kennen, die wordt bepaald door de formule p = m / v.

types

Momenteel zijn er veel verschillende soorten stenen die worden gebruikt in de bouw. Elk van hen heeft een standaardindicator van dichtheid.

silicaat

De belangrijkste componenten waaruit deze baksteen is gemaakt, zijn zand, helder water en gehydrateerde kalk. Deze massa wordt gevormd bij verwerking in autoclaven onder invloed van natte stoom. Het proces wordt onder druk uitgevoerd. Vanwege deze sterkte bevinden de weerstand tegen lage temperaturen en de geluidsisolatie van de steen zich op het hoogste niveau. Hij heeft ook zelden uitbloeiingen aan de oppervlakte.

De minus kan worden beschouwd als een grote thermische geleidbaarheid, gewicht, instabiliteit tot hoge temperaturen en vocht. Silicaatsteen kan worden gebruikt voor de constructie van scheidingswanden of wanden, evenals andere constructies waar ze niet worden beïnvloed door hoge temperaturen.De mogelijkheid om schoorstenen, funderingen, bronnen, riolen en andere constructies voor het leggen te gebruiken, is uitgesloten.

keramisch

Het belangrijkste onderdeel in de productie ervan is klei. De fabricagetechnologie is eenvoudig en is het gieten van producten uit klei-grondstoffen en hun daaropvolgende braden bij hoge temperaturen. Dergelijke stenen onderscheiden zich door een goede geluidsisolatie, hoge sterkte, absorberen weinig water, worden goed getolereerd door koude en hebben een hoge dichtheid. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een dergelijk bouwmateriaal.

De nadelen zijn hoge kosten, hoog gewicht en het uiterlijk van uitbloeiingen op het metselwerk bij gebruik in natte omstandigheden. Deze steen wordt bijna overal gebruikt. Hieruit is het mogelijk om zowel lagerbases als partities te construeren. Vaak gebruikt voor de bouw van funderingen of riolen.

Hyper ingedrukt

De basis van deze steen is kalksteen, die wordt verwerkt tot kleine fracties. Ook cement en pigmentatie toegevoegd. Dit alles wordt gevormd in de massa waaruit de steen onder druk wordt geproduceerd. Zo'n steen onderscheidt zich door hoge dichtheid, weerstand tegen verschillende temperaturen, een prachtig uitzicht en een nauwkeurige geometrie.De nadelen omvatten een verhoogd gewicht en een slechte thermische geleidbaarheid. Breng dergelijke producten aan voor de constructie van decoratieve hekken en bekleding.

structuur

Ook is baksteen verdeeld in verschillende typen, afhankelijk van de dichtheid en structuur.

  • Hollow. Het heeft holtes in het lichaam, die ongeveer 50% van de totale massa innemen. Als gevolg hiervan onderscheidt de steen zich door verbeterde thermische isolatieprestaties en een laag gewicht. Het wordt gebruikt voor scheidingswanden, gevels van gevels of de constructie van de ondersteunende funderingen van gebouwen die niet worden beïnvloed door een grote belasting. Gaten zijn anders. De dichtheid is 1300-1450 kg / m3.
  • Volle kracht In deze steen ongeveer 13% van de leegte van zijn totale massa. Gebruik het voor de lagerontwerpen, kolommen en andere. Hoge thermische geleidbaarheid beperkt de reikwijdte van de steen en daarom is het niet altijd mogelijk om externe muren van gebouwen te bouwen met een hoge thermische geleidbaarheid. Dichtheid - 1900-2100 kg / m3.
  • Aerated. Dit type materiaal heeft een poreuze structuur, waardoor goede geluidsisolatie en warmte-isolatie worden geboden. Ook deze steen weegt een beetje.Het wordt gebruikt in dezelfde gebieden als holle bakstenen. Dichtheid - 700-900 kg / m3.

Het is mogelijk om het type vuurspatel afzonderlijk te noteren, dat wordt gebruikt op die plaatsen waar het wordt beïnvloed door hoge temperaturen. Meestal wordt zo'n steen gebruikt voor ovens en soortgelijke objecten. De steen is bestand tegen temperaturen tot 1800 graden en de dichtheid is 1700-1900 kg / cu. m.

het merken

Na productie wordt elke stapel bouwstenen gemarkeerd met cijfers en letters. Het ontcijferen van dergelijke waarden is niet moeilijk, bijvoorbeeld:

  • P - privé;
  • L - gezicht.

Verder kunnen er andere aanduidingen van maten en soorten stenen zijn, die kunnen worden geïnterpreteerd als "Po" (vast) en "Pu" (hol). Al deze parameters worden beheerst door GOST 530-2007. Andere aanduidingen kunnen ook worden aangegeven, bijvoorbeeld sterkte, grootte, vorstbestendigheid, enzovoort. De gemiddelde dichtheid van bouwsteen kan van 0,8 tot 2,0 zijn. Daarom is het bij het doen van een aankoop belangrijk om aandacht te besteden aan deze parameters en productklasse.

Gebouwtype, het wordt ook gewoon genoemd, wordt gebruikt voor het leggen van wanden, die vervolgens worden toegepast als afwerkmateriaal. Hierop worden ook kolommen, sokkels, kanalen voor ventilatie enz. Geplaatst. Normaal kan zowel silicaatsteen als keramiek zijn.De merkkeuze hangt in beide gevallen af ​​van welke parameters uit de toekomstige structuur moeten worden gehaald.

Geconfronteerd met stenen worden genomen om de gevels af te werken en het verschil is dat het twee vlakke oppervlakken heeft met een prachtig uitzicht. Tegenmateriaal kan ook hol of corpulent zijn. Sommige soorten stenen voor bekledingsconstructies kunnen extra decoratieve elementen hebben, evenals geglazuurde of anderszins bewerkte oppervlakken.

vervoer

Het type en de capaciteit van de steen is ook afhankelijk van het type baksteen. Keramische producten kunnen worden getransporteerd door elk transport op pallets. Dergelijke pakketten worden direct na de productie van stenen gevormd. Op pallets is er een bepaalde hoeveelheid stenen van één batch, die niet van elkaar verschillen qua kleur en andere kenmerken.

Voor de constructie van constructies wordt aangeraden stenen uit dezelfde batch te kiezen, die onderling niet zullen verschillen op basis van parameters en andere indicatoren. Het is noodzakelijk om dergelijke stenen onder te schuilen in rekken. Stapels mogen niet meer dan 4 lagen hoog zijn.

Als we het hebben over een corpulent materiaal, dat een hoge dichtheid heeft, dan worden daaraan dezelfde eisen gesteld tijdens transport en opslag, maar tegelijkertijd is deze steen bestand tegen zware belastingen en wordt hij niet beschadigd tijdens transport.

Bij het kopen van een bouwsteen wordt aanbevolen om op al deze momenten letten, en het is ook de moeite waard om voorkeur te geven aan beproefde fabrikanten die de exacte parameters van de partij van hun producten in de documenten aangeven. Hoewel deze eis wettelijk is vastgelegd en de fabrikant mogelijk aansprakelijk is voor het verstrekken van onnauwkeurige informatie als gevolg van onjuiste labelling, zal de ontwikkelaar in de toekomst worden geschaad.

Uit de video kun je meer leren over de dichtheid van de keramische volstenen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer