De subtiliteiten van de ontmanteling van baksteenconstructies

 De subtiliteiten van de ontmanteling van baksteenconstructies

Ontmanteling is een volledige of gedeeltelijke sloop van elk onderdeel van de constructie. Zulk werk biedt een bepaald gevaar en kan, als het verkeerd wordt uitgevoerd, leiden tot het instorten van de hele structuur. Daarom is het nodig om de status van de structuur voorlopig te beoordelen en het project te ontwikkelen, evenals alle werkzaamheden uit te voeren in overeenstemming met veiligheidsregels en volgens een bepaalde technologie.

opleiding

Voordat u doorgaat met de bewerking, moet u documenten voorbereiden die de ontmanteling claimen. Bij herplanning kunnen inventarisplannen worden gebruikt, evenals de resultaten van een overzicht van structuren. Op basis daarvan wordt een nieuw project van planningsruimten samengesteld,die is goedgekeurd door de commissie. Dit document beschrijft ook de methoden en technologieën van werk, schema's en andere punten. Het is ook belangrijk om de nodige gereedschappen en accessoires voor te bereiden voor veilige evenementen.

Het hele proces is verdeeld in de volgende fasen.

 • Mechanische scheiding van de basisdelen van ondersteunende structuren. In dit geval worden alle bevestigingsmiddelen van de wanden verwijderd, indien aanwezig, en worden de stenen of stenen structuren ook losgemaakt.
 • Afvalverzameling en afval. Het volgende is het verwijderen van materialen naar stortplaatsen.
 • Voorbereiding van de site voor de bouw van nieuwe faciliteiten.

Om te voorkomen dat er veel stof in de kamer verschijnt, is het in eerste instantie noodzakelijk om de muren met water te bevochtigen en eventuele deur- en raamconstructies te verwijderen, zodat het stof uit de kamer kan worden verwijderd. Ook voordat de bakstenen muur wordt gedemonteerd, is het noodzakelijk om de plamuur of pleister eruit te verwijderen, zodat deze geen stof veroorzaakt. Tijdens het werk moet men niet vergeten dat tijdens het afbreken van muren individuele stenen kunnen vallen en dit kan leiden tot letsel. Daarom moeten we voor de veiligheid zorgen.Als elektrische communicatie door de muur gaat, moeten ze ook worden losgekoppeld van het netwerk.

Bij zelfanalyse van de muren van baksteen kun je geld besparen, maar hiervoor moet je de nodige training en hulpmiddelen hebben. Ook moet u bij het uitvoeren van dergelijke werkzaamheden uw veiligheid niet vergeten, dus moet u zorgen voor de aanwezigheid van een veiligheidsbril en maskers.

Aanvankelijk begint het werk met het verwijderen van verschillende elementen uit de muur. Verwijder meestal de bovenste en onderste delen, die zich in de buurt van het plafond of de vloer bevinden. Dit verzwakt de sterkte van de structuur en kan dan gemakkelijk worden vernietigd. Ook moet men bij het werken kleine elementen van elkaar scheiden om ze in de toekomst gemakkelijker te kunnen uitvoeren.

  Meestal begint de demontage van de muren vanaf de bovenkant. In dit geval moet ervoor worden gezorgd dat grote structurele elementen niet op de grond vallen, omdat ze deze kunnen beschadigen. Wanneer handmatig werk wordt gebruikt:

  • beitel;
  • een hamer;
  • voorhamer;
  • elektrisch gereedschap.

  Soms omvat het evenement het gebruik van grote teken, die onmiddellijk het indrukwekkende deel van de muur vangen. Maar dergelijke apparaten worden meestal gebruikt als de basis meer dan 40 cm dik is en de stenen op een sterke mortel worden gelegd.

  Manieren om te werken

  Afhankelijk van het technologische proces kan het werk automatisch of handmatig worden uitgevoerd. Als experts niet geacht worden te participeren met de benodigde apparatuur, dan wordt de analyse meestal handmatig gedaan. Maar er moet aan worden herinnerd dat de muur gemakkelijk kan worden gedemonteerd als de stenen op een cement of kalkmengsel met een niet erg hoge concentratie worden gelegd. In dit geval kan de structuur worden gedemonteerd met een houweel of een hamer. Het zal een stil en stil proces zijn dat zelfs in een hoogbouw kan worden uitgevoerd.

  Het voordeel van dit type werk is dat u na het demonteren een steen kunt krijgen die later opnieuw zal worden gebruikt. Om dit te doen, is het alleen nodig om de oplossing te wissen. Als de stenen echter op een sterke mortel worden gelegd, zijn er veel inspanningen nodig om het werk uit te voeren. In dergelijke gevallen hebt u een elektrisch gereedschap nodig, zoals een stoot.

  Ontmantelingsproces

  Als het nodig is om de schoorsteen in de stookruimte te ontmantelen, moet u de vensterbank in het huis of de omheining afbreken, dan moet u zich voorbereiden op dergelijke werkzaamheden.In sommige gevallen kunt u met dergelijke activiteiten meer ruimte vrijmaken in de ruimte en de lay-out verbeteren.

  Volgens de wetgeving moeten rookpoorten of uitgangen naar balkons en loggia's worden gedemonteerd door specialisten na voorlopige berekeningen van het draagvermogen van de constructie. Het wordt ook aanbevolen om de experts te bellen voor het opstellen van het project. Daarna wordt alle documentatie overeengekomen met openbare nutsbedrijven en wordt het proces van herontwikkeling bepaald.

  Voor de sloop van dergelijke structuren wordt meestal een shock-methode gebruikt, die alleen met elektrisch gereedschap kan worden geleverd. Het is belangrijk om het gebied vooraf te beveiligen en de dikte van de muren of schoorsteen te bepalen. De keuze van de apparatuur en de kracht ervan hangt ervan af. Als de muur op een betonnen metselwerk is, dan moet je een diamantgereedschap gebruiken waarmee je een snijnauwkeurigheid kunt bereiken. Deze apparatuur wordt ook gebruikt wanneer het zorgvuldig moet worden gedemonteerd en voor nauwkeurig snijden zorgt.

   De noodzaak om de schoorsteen in de stookruimte te demonteren kan zich voordoen in gevallen waarin de structuur zelf zich in een noodgeval bevindt of het opnieuw profileren van de onderneming in wiens gebouw deze leiding zich bevindt, vereist is.Daarom zijn zelfs die schoorstenen die in een goede technische staat verkeren en nog tientallen jaren dienst kunnen doen, vaak onderhevig aan sloop.

   Al het werk wordt gedaan met de hulp van industriële klimmers, wat het mogelijk maakt om de volgende voordelen te behalen:

   • laag geluidsniveau;
   • geen stof.

    Als de buis in slechte staat verkeert, wordt de voorkeur gegeven aan de methode van richt explosie of rol. Maar industrieel bergbeklimmen is de goedkoopste en meest praktische manier om dergelijke structuren te slopen.

    Kenmerken van de methode:

    • de ontmanteling van de steen gebeurt afzonderlijk, en het materiaal wordt in de buis gestort, waardoor de ruimte ernaast van buitenaf niet kan worden gebruikt;
    • de ontmantelingsperiode kan verschillende weken worden vertraagd, afhankelijk van de grootte van de constructie;
    • speciale technieken en hulpmiddelen worden toegepast.

    Bij het uitvoeren van dit werk moet eraan worden herinnerd dat dergelijke activiteiten een bedreiging vormen voor de persoon, evenals andere gebouwen die zich in de buurt van de buis bevinden. Daarom wordt de ontmanteling alleen uitgevoerd volgens een eerder opgesteld en overeengekomen plan met deelname van professionals.

    Verwijderen van scheidingswanden en muren

    Afhankelijk van het doel van de constructies, worden de ontmantelingsmethoden bepaald. Als dit een afscheiding tussen de kamers is, kan al het werk onafhankelijk worden gedaan met behulp van een conventionele perforator of een hamer. Als de basis van de drager is, dan gaat het om het gebruik van rekwisieten, waardoor de structuur niet kan instorten. Het is noodzakelijk om met de demontage van de deur te beginnen en geleidelijk met behulp van een hamer over de baksteen te slaan. Bij het uitvoeren van werkzaamheden is het noodzakelijk om afval periodiek te verwijderen.

    tips

    Bij het uitvoeren van al het bovenstaande werk veiligheidsvoorschriften moeten worden nageleefd:

    • installeer waarschuwingsborden op de site;
    • gelijktijdige verwijdering van meerdere muren tegelijk is niet toegestaan;
    • Het is verboden om constructies die alleen kunnen instorten te negeren.

    Zoals te zien is het demonteren van scheidingswanden of wanden in elk gebouw een nogal ingewikkeld proces dat enige ervaring en hulpmiddelen vereist. Ook is het noodzakelijk eerst het technologische proces te onderzoeken en alle details van de activiteiten met de regelgevende instanties (ZhEKami) te coördineren. Pas daarna kunt u aan het werk gaan en de veiligheid van uzelf en anderen waarborgen.Als het werk niet goed wordt gedaan of niet met de autoriteiten wordt overeengekomen, kun je een boete krijgen. In sommige gevallen kunnen er gevolgen zijn die zeer moeilijk te elimineren zijn.

    Over de ontmanteling van verschillende gebouwen en structuren, zie de video hieronder.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer