Pennen voor cellenbeton: soorten, kenmerken en installatieregels

 Pennen voor cellenbeton: soorten, kenmerken en installatieregels

Tegenwoordig wordt voor de constructie van een verscheidenheid aan gebouwen vaak materiaal gebruikt zoals cellenbeton. Het heeft een speciale poreuze structuur. Vanwege dit onderscheidende kenmerk zijn niet alle bevestigingsmiddelen geschikt voor dit materiaal. Werken met cellenbeton, het is gebruikelijk om speciale deuvels te gebruiken. Het is noodzakelijk om in detail na te gaan welke soorten van dergelijke bevestigingen bestaan, en ook te leren hoe ze te installeren in cellenbeton.

kenmerken

Cellenbeton wordt terecht erkend als een van de meest praktische en betaalbare materialen.Het maakt duurzame en sterke huizen, evenals betrouwbare bijgebouwen. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat dit materiaal verschillend is qua cellulaire structuur, wanneer het wordt geconfronteerd met dat het noodzakelijk is om rekening te houden met veel nuances. Het belangrijkste kenmerk van een dergelijk materiaal is de kwetsbaarheid en ductiliteit. Poreuze blokken kunnen gemakkelijk het overtollige deel ervan afsnijden of afsnijden. En we mogen ook niet vergeten dat voor deze structuur speciale bevestigingsmiddelen worden gebruikt. Traditionele bevestigingsmiddelen blijven in de regel niet goed in dergelijke basen, daarom verdwijnt het hele punt van gebruik.

Voor cellenbeton speciale pluggen gebruiken. Het ontwerp van dergelijke delen is een huls in de vorm van een spiraal, op het oppervlak waarvan er ribben zijn. De laatste elementen tijdens de schroef of schroef worden breder, passen dus stevig in een los betonnen oppervlak. Dit ongecompliceerde maar effectieve apparaat is gemakkelijk bestand tegen indrukwekkende belastingen. Met het gebruik van speciale deuvels hebben de eigenaars van het huis de mogelijkheid om zware decoratieve voorwerpen van elke grootte aan de muur te hangen.

Moderne fabrikanten produceren dergelijke soorten pluggen in twee variaties. Ze verschillen in ontwerpkenmerken.

 • De vorm van de ribbenbevestiging. Dergelijke bevestigingsmiddelen kunnen worden uitgerust met een klassieke spiraalvormige helix of hebben ribben in de vorm van een kegel. De randen van de laatste kunnen op spiraalachtige bladen lijken.
 • Door installatiemethode. Deuvels worden ofwel in de voet geschroefd of erin gestoken. Het wordt beschouwd als de meest betrouwbare exemplaren die moeten worden geschroefd. Het wordt aanbevolen om contact op te nemen met de aangedreven bevestigingsmiddelen in het geval dat het is gepland om de cellenbetonvloer uit te rusten met een spantang.

species

Vandaag in de winkels kunt u verschillende opties voor deuvels voor poreuze materialen ontmoeten. Ze onderscheiden zich vooral door het materiaal waaruit ze zijn gemaakt. Een of andere variant van bevestigingsmiddelen moet worden geselecteerd op basis van het feit dat het is gepland om het op het cellenbetonnen oppervlak te installeren.

metaal

Dergelijke soorten bevestigingen komen het meest voor. In de regel zijn ze gemaakt van gegalvaniseerd staal. Dergelijke elementen kunnen bogen op brandveiligheid, dus worden ze vaak geïnstalleerd in brandgevaarlijke ruimtes.Bovendien metalen deuvels zijn geweldig voor de volgende taken:

 • voor de installatie van gidsen, ontworpen voor de installatie van platen GKL;
 • voor de installatie van meubels en apparatuur met indrukwekkend gewicht;
 • voor het fixeren van pijpleidingen van enige complexiteit (het kan een gas-, riolerings- of watervoorzieningspijpleiding zijn).

Bevestigingen gemaakt van gegalvaniseerd staal moeten een speciale keerzijde of manchetten in hun constructie hebben. Dankzij deze details kan de plug niet draaien of vallen, wat heel vaak gebeurt als het gaat om cellulaire bases. Het belangrijkste en enige nadeel van metalen bevestigingsmiddelen is dat ze het uiterlijk van destructieve roest vertonen. Gegalvaniseerde pluggen zijn het duurst omdat ze veel positieve eigenschappen hebben. Bovendien kunnen ze indien nodig opnieuw worden gebruikt.

plastic

Dergelijke soorten pluggen voor cellenbeton zijn gemaakt van polypropyleen en polyethyleen. Plastic bevestigingsmiddelen zijn goed omdat ze niet onderhevig zijn aan de vorming van corrosie. Meestal hebben kunststof houders speciale spiraalvormige vinnen,verantwoordelijk voor koppeling van de hoogste kwaliteit met de cellulaire basis. Een onderscheidend kenmerk van deze steunen is hun milieuveiligheid. Bovendien zijn ze niet bang voor een agressieve externe omgeving. Samen met de lage kosten, maken deze kenmerken plastic deuvels eenvoudig onmisbare elementen als het gaat om het werken met cellenbeton.

Men mag echter niet vergeten dat dergelijke pluggen niet kunnen worden gebruikt voor gevelwerken, wat wordt verklaard door het feit dat ze niet kunnen bogen op weerstand tegen lage temperatuurwaarden, daarom kan plastic met het begin van een koude winter gewoon barsten.

nylon

De nylon pluggen kunnen ook als kunststof worden geclassificeerd. Dergelijke opties bevestigingsmiddelen zijn goed omdat ze ook niet gevoelig zijn voor corrosie. Ze zijn echter slijtvaster dan eenvoudige plastic onderdelen - ze kunnen ook worden gebruikt voor buitenwerkzaamheden. Volgens deskundigen zijn nylon bevestigingsmiddelen veel sterker en duurzamer dan propyleen- of polyethyleenexemplaren. Consumenten besteden niet vaak aan dergelijke bevestigingsmiddelen, omdat ze duurder zijn dan andere opties. Hun eigenschappen en kwaliteiten rechtvaardigen echter volledig de hoge prijs. Nylon versies van deuvels worden geadresseerd bij het uitvoeren van werken zoals:

 • installatie van deur- en raamopeningen;
 • het bevestigen van spiegels en verlichtingsarmaturen - voor dergelijke voorwerpen wordt het aanbevolen om deuvels met een diameter van niet meer dan 12 mm te gebruiken.

Chemisch anker

We moeten ook dergelijke bevestigingsmiddelen benadrukken als chemische ankers. Dergelijke ankerbouten zijn relevant in die gevallen waarin het nodig is om een ​​bepaald voorwerp aan de cellenbetonmuur te bevestigen, dat zich onderscheidt door een groot gewicht dat gewone metalen deuvels eenvoudig niet kunnen verdragen. Het chemische anker werkt op dezelfde manier als de metalen ankerpen, maar het wordt in het al voltooide gat geïnstalleerd met behulp van een gespecialiseerde kleefstofsamenstelling. Deze bevestigingswijze maakt het mogelijk om de elementen van groot volume nauwgezet te fixeren.

Deuvels voor gasbeton verschillen in hun basisgebruik, dus het is de moeite waard om verschillende van hun variëteiten te onderscheiden.

universeel

Dit soort pluggen kunnen worden geïnstalleerd in een betonnen oppervlak van elk type. Een onderscheidend kenmerk van deze bevestigingsmiddelen is hun structuur van het afstandslichaam.Wanneer het bevestigingsmiddel wordt ondergedompeld in een volle basis, gedraagt ​​het zich als een eenvoudige deuvel van het expansietype. In een holle of poreuze coating worden deze bevestigingsmiddelen samengevouwen tot een speciale stopeenheid voor een strakke bevestiging. Dergelijke bevestigingsmiddelen worden anders geïnstalleerd dan gewone bevestigingsmiddelen.

Bovendien is het draagvermogen van universele pluggen lager dan dat van afstandselementen. De kosten van dergelijke producten op hetzelfde moment is hoger.

spijker

Er is een speciale deuvel-spijker, ideaal voor massale installatiewerkzaamheden. De huls van deze houder is zo eenvoudig mogelijk - hij heeft 2 afstandshouders en de snorharen of tanden zijn over het algemeen niet aanwezig. Op het moment van montage in een deuvel zet een spijker, en niet schroef het schroefgedeelte. Om deze reden moet de voering worden geplaatst om scrollen te voorkomen. Er zijn spijkerpluggen goedkoper dan andere soorten bevestigingen, maar hebben een lagere draagkracht.

De installatie van deze steunen is snel en gemakkelijk, zoals veel ervaren vakmensen zeggen.

montuur

Deze houder is gemaakt van kunststof of metaal. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van deze deuvels is hun "pannenkoekachtige" structuur, waardoor de bevestiger het mogelijk maakt de belasting van de cellulaire eenheid aanzienlijk te verminderen.Vanwege dergelijke kenmerken zijn de sterktekarakteristieken van bevestigingsmiddelen verbeterd.

Frame-elementen moeten worden geïnstalleerd bij het monteren van deuropeningen, evenals vensterblokken en geleiders.

Thermische isolatie

Deze steun wordt ook geïnstalleerd in de basis van beton. Ze zijn toegestaan ​​om toe te passen bij het werken met stenen. Thermisch isolerende pluggen kunnen op zachtere oppervlakken worden geplaatst, omdat ze licht van gewicht zijn en zijn ontworpen voor de installatie van de lichtste dingen - isolerende materialen.

Welke is beter?

Zoals u kunt zien, zijn er tal van verschillende deuvels die zijn ontworpen om te werken met gasbeton. Om te beslissen wie van hen de beste is, zou u meer moeten overwegen welke bevestigingsmiddelen moeten worden gekozen voor verschillende gevallen, namelijk:

 • als we het hebben over de installatie van lampen of gemonteerde spiegels, dan zijn de beste opties nylon bevestigingen, waarvan de diameter niet groter is dan 12 mm;
 • bij het installeren van de pijpleiding moeten metalen deuvels worden gekozen;
 • voor de installatie van zware meubelstukken wordt aanbevolen om gespecialiseerde metalen bevestigingsmiddelen te kopen;
 • als het gaat om gevelwerkzaamheden, hebben we hier één optie - speciale gevelbevestigingen gemaakt van plastic;
 • bij het bevestigen van raam- en deurkozijnen, moeten frametypes van deuvels worden gebruikt;
 • Een compacte foto of een foto zonder problemen bevat ook een gewone spijker, die zonder pen kan worden bevestigd.

afmeting

Bevestigingsmiddelen die geschikt zijn voor cellenbetonbeton zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Bijvoorbeeld, nylononderdelen kunnen dergelijke parameters (in mm) hebben, zoals:

 • 4x20;
 • 5h25;
 • 6x30;
 • 8x40;
 • 8h55;
 • 10x50;
 • 12h60;
 • 14h70;
 • 16h80.

Gegalvaniseerde pluggen hebben dergelijke afmetingen (in mm), zoals:

 • 6h32;
 • 6h36;
 • 8h38;
 • 8h50;
 • 10h60.

Kunststofopties worden gemaakt met dergelijke parameters (in mm), zoals:

 • 5x30;
 • 6h35;
 • 5x40;
 • 6h25;
 • 6x40;
 • 8x40;
 • 10h100;
 • 12h100.

Hoe te gebruiken?

Het principe van installatie van deuvels is hetzelfde als bij andere soorten bevestigingsmiddelen. U moet handelen in de volgende volgorde:

 • u moet eerst de gaten voorbereiden voor de plug, die kleiner moet zijn dan de diameter van de houder; bijvoorbeeld voor bevestigingsmiddelen van 8 mm moet u een boor van 7 mm gebruiken;
 • Als je een tool als een stoot neemt, moet je de impactmodus uitschakelen, natuurlijk is het wenselijk om een ​​drill te gebruiken, omdat deze efficiënter is;
 • plastic bevestigingsmiddelen moeten voorzichtig worden geschroefd met een schroevendraaier; als metalen onderdelen worden gebruikt, moeten ze met een hamer in de boring worden gedreven;
 • bij het werk is het absoluut noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de producten elkaar niet raken en niet krom zijn;
 • wanneer de manchet tot aan de aanslag is bevestigd, kunt u doorgaan met het schroeven van de schroef of universele bout;
 • Het is noodzakelijk om de schroef met een schroevendraaier vast te schroeven, met inachtneming van de vereiste diepte.

Zoals je kunt zien, is het niet moeilijk om de deuvels voor het gasblok te bevestigen. Het belangrijkste is om voorzichtig te werken en ervoor te zorgen dat alle details stevig in de muur "zitten" zonder te zwaaien.

Tips en trucs

Bij het plaatsen van deuvels in het gasblok is het onmogelijk om een ​​schroevendraaier te gebruiken, omdat dit apparaat werkt op elektriciteit, waardoor het moeilijker te besturen is. Zo'n apparaat kan de draad verstoren door de schroef te draaien. Om een ​​gat te maken voor deuvels in het gasblok, is het belangrijk om te bedenken dat ze niet groter mogen zijn dan hun diameter. Anders houden de bevestigers eenvoudigweg niet stevig vast in de basis. De diepte van de gaten moet iets groter zijn dan de parameter van de pluglengte.De punt van de schroef moet de grenzen van de pluggen verlaten om de bevestiging zo betrouwbaar mogelijk te maken.

Veel mensen, die kennis hebben gemaakt met deuvels, beginnen ze elke gelegenheid te gebruiken. Deskundigen adviseren echter niet om contact te maken met te krachtige steunen, als ze van plan zijn om haken, schilderijen en andere kleinigheden op te hangen. Voor dergelijke doeleinden zijn eenvoudige kunststof bevestigingsmiddelen, waarvan de afmeting ongeveer 8 mm is, meer geschikt.

Als u de installatie van dergelijke elementen in de juiste vorm uitvoert, kunnen ze zelfs nog serieuzere gewichten weerstaan. U moet niet besparen op de aanschaf van hoogwaardige bevestigingsmiddelen, vooral als u zware objecten van grote afmetingen wilt bevestigen aan cellen van cellenbeton.

Over bevestigingsmiddelen voor gasbeton - pluggen nylon en metaal (krokodil), zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer