Cellenbetonblokken Ytong: soorten en karakteristieken

 Cellenbetonblokken Ytong: soorten en karakteristieken

Op dit moment zijn er veel verschillende materialen te vinden die geschikt zijn voor de constructie van gebouwen. Veel mensen geven de voorkeur aan gasbeton. Laten we het hebben over de producten van het bedrijf Ytong.

structuur

Aerocrete Het Duitse Ytong bestaat uit een speciaal mengsel, dat uit verschillende elementen bestaat.

Wanneer ze worden gemengd, vormen ze een speciale poreuze structuur van onderdelen. Dit is:

  • kwartszand;
  • portland cement;
  • aluminiumpoeder en suspensie;
  • gemalen kalk (het kan zowel geblust als ongeschild worden);
  • water (alleen goedgekeurd door de staatsnorm).

De basis van het gasblok is kwartszand. Eveneens belangrijk zijn poeders en suspensies van aluminium.Ze vormen aluminiumoxide en waterstof, waardoor het materiaal porositeit krijgt. Tegelijkertijd zeggen experts dat alle kenmerken die het materiaal bezit hetzelfde zullen zijn voor zowel verticale als horizontale installatie van de constructie.

Ytong cellenbetonblokken moeten naar speciale autoclaafovens worden gestuurd, waar ze sterk worden gecomprimeerd op een bepaald niveau van vocht en temperatuur. Daarna blijken het zware bouwproducten te zijn die bestand zijn tegen bijna elke chemische reactie.

eigenschappen

Deskundigen merken op dat cellenbeton een aantal belangrijke eigenschappen heeft. Het wordt gekenmerkt door hoge sterkte, ondanks het relatief lage gewicht (0,5 ton materiaal per vierkante meter). Het is vooral kenmerkend voor modellen van gladde D500-blokken, omdat ze een hogere dichtheid hebben. Ook bieden dergelijke blokken uitstekende thermische isolatie, hetgeen wordt bereikt vanwege de poreuze structuur. Wat betreft de grootte, ze zijn divers. Te koop zijn er opties 75x250x625, 625x250x100, 50x250x625, 100x250x625, 600x250x375, 300x250x625 mm, etc.

Een andere belangrijke eigenschap van gasbeton Ytong is een goede brandwerendheid.De samenstelling van dit materiaal heeft speciale mineralen die niet verbranden. Het materiaal is bestand tegen strenge vorst.

Ytong-gasblok heeft uitstekende geluidsisolerende eigenschappen. Door het celoppervlak kunnen blokken overtollige ruis aanzienlijk verminderen. Hierdoor maken wanden van dergelijk materiaal het mogelijk om de penetratie van geluiden in het gebouw te verminderen.

Een belangrijke eigenschap van cellenbeton Ytong is de seismische weerstand. Daarom kunnen gebouwen uit deze blokken worden gebouwd, zelfs in gebieden die gevoelig zijn voor aardbevingen. Tegelijkertijd heeft het bouwmateriaal een laag gewicht en een dunne naadinzet op speciale kleefstoffen.

Een meer waardevolle eigenschap van gasblokken van deze producent is winstgevendheid. De techniek van dunne naden in vergelijking met standaardmetselwerk is de goedkoopste, omdat het in dit geval niet nodig is om met een lijmoplossing te werken. Dit verlaagt aanzienlijk de kasuitgaven en bespaart tijd.

Cellenbeton van dit merk is gemaakt van milieuvriendelijke, natuurlijke componenten. Daarom is het absoluut onschadelijk voor de menselijke gezondheid. En de poreuze structuur van elke eenheid zorgt voor luchtcirculatie en verdamping van overtollig vocht, wat de vorming van schimmel en schimmel op het oppervlak stopt.Uitstekende dampdoorlatendheid zorgt ervoor dat u een gunstig microklimaat in het gebouw kunt creëren. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat cellenbeton in ruimtes met een te hoge luchtvochtigheid door teveel porositeit alleen kan worden aangelegd met speciale extra bescherming. Daarom is het niet geschikt voor alle gebouwen en gebouwen.

Het is ook belangrijk om niet te vergeten dat het materiaal fragiel is. Met sterke mechanische effecten kan het kapot gaan. De blokken hebben ook een lagere druksterkte vanwege de te lage thermische geleidbaarheid. Daarom, als de toegestane waarde wordt overschreden, kan de structuur worden beschadigd.

species

Tegenwoordig produceert Ytong twee soorten gasblokken:

  • glad;
  • pazogrebnevye.

pazogrebnevye

Dergelijke blokken worden gebruikt voor buiten- en binnenhuisdecoratie (voor scheidingswanden, wanden, lateien, plafonds, restauratiewerken). Met behulp van een messing-en-groefstructuur, kunnen alle delen gemakkelijk met elkaar worden verbonden zonder gebruik te maken van hechtmiddelsamenstellingen.

Het materiaal van dit type is U-vormig. Het biedt de meest dichte verbinding, waardoor het warmteverlies aanzienlijk wordt verminderd.Vaak wordt deze variëteit gebruikt als een bekisting tijdens de vervaardiging van versterkte lateien en verstijvingen.

De messing-en-groefblokken bevatten het D400-model (de afmetingen kunnen 375x250x625, 300x250x625 mm zijn). In de regel wordt het gebruikt voor het afwerken van buitenmuren zonder isolatie. De dichtheid van deze variëteit is 400 kg / m3. Dampdoorlaatbaarheid is gelijk aan 0,23 en vorstbestendigheid - 35.

Monsters D500 met afmetingen van 175x250x625, 200x250x625, 240x250x625, 250x250x625, 300x250x625, 375x250x625 mm behoren ook tot gasgroef gegroefd beton. Hun dichtheid is 500 kg / m3, vorstbestendigheid - 35. Dampdoorlaatbaarheid is 0,20.

glad

Dergelijke blokken, zoals de vorige, kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt (binnen- en buitendecoratie, de bouw van scheidingswanden, plafonds, trappen, muren). Ze hebben een strikte geometrische vorm en een uniform oppervlak. Ook fungeert dit materiaal vaak als lanceerplatform voor de installatie van afwerklagen, het lijmen van behang.

De soepele versie van cellenbeton Ytong zijn modellen D400waarvan de afmetingen 150x250x625, 200x250x625, 240x250x625, 250x250x625, 300x250x625, 375x250x625, 400x250x625, 500x250x625 mm kunnen zijn. De dichtheid van dergelijke bouwgasblokken bereikt 400 kg / m3. Hun technische specificaties zijn dezelfde als die van de D400 met groevengroef (dampdoorlaatbaarheid is 0,23, vorstbestendigheid is 35).

Ook D500-samples met de afmetingen 625x250x100, 75x250x625, 50x250x625, 100x250x625 mm (blokken 625x250x100 mm worden meestal gebruikt voor de constructie van partities) behoren ook tot dit type materiaal. De dichtheid van dit materiaal bereikt 500 kg / m3. Alle technische kenmerken ervan zijn dezelfde als die van de D500-modellen met een groefkam.

Het bedrijf produceert ook Ytong-versterkte cellenbetonnen lateien, die uitstekende thermische isolatie bieden, zelfs in afwezigheid van een extra laag isolatie. Voor het dragen van binnen- en buitenmuren nemen ze in de regel het model PN250 met een hoogte van 249 mm of PN 125, waarvan de hoogte 24 mm is. Breng PP250 met een hoogte van 49 mm aan op de binnenste gordijnmuren. Deze fabrikant produceert ook geprefabriceerde monolithische vloeren. Ze bestaan ​​uit balken met gratis versterking. Dergelijke elementen zijn gemaakt van gewapend beton of staal. De lengte van onderdelen wordt bepaald afhankelijk van de overlappende overspanningen. De andere componenten zijn T-blokken, die de vorm hebben van inzetstukken die zijn ingeklemd tussen twee zijdelingse sleuven. Ze leunen op balken

Ytong company maakt en boogvormige gasbetonblokken. Met hun hulp kunt u de meest gedurfde ontwerpideeën realiseren. Ze maken het gemakkelijk om een ​​halfronde binnenverdelingen te maken.Dergelijke elementen worden geïnstalleerd op de dunnaadoplossing van dezelfde fabrikant.

In het assortiment van het bedrijf zijn er trappenbetonconstructies. Tegelijkertijd wordt alleen zwaar beton van het merk D600 gebruikt. De fabrikant produceert verschillende trappen. U kunt ze installeren of een speciale kleefstofsamenstelling gebruiken of gereedschap gebruiken.

toepassing

Momenteel worden cellenbetonblokken van deze fabrikant op grote schaal gebruikt in de bouw voor verschillende doeleinden. Vaak worden ze gebruikt voor de constructie van funderingen en kelders. Ze krijgen immers vaak grondwater en dit materiaal laat geen vocht binnendringen. Ook worden gasbetonblokken gebruikt bij de constructie van buitenmuren, omdat coatings van dit materiaal een verhoogde mate van dampgeleidbaarheid en -sterkte hebben. In dit geval kunnen ze worden gebouwd met slechts één laag gasbeton.

Neem voor interne partities ook gasblokken. Ze zijn licht van gewicht, wat de installatie aanzienlijk vereenvoudigt en de belasting op ondersteunende structuren vermindert. Tegelijkertijd zal de montage van zelfs de meest ingewikkelde vorm eenvoudig zijn, omdat alle verbindingselementen ideale geometrische contouren hebben en gemakkelijk kunnen worden bevestigd.

Dit materiaal wordt gebruikt voor vloeren.Dankzij de afmetingen van cellenbetonbeton kunt u ze wat verder dan de muren duwen. Je kunt ze gebruiken met bijna elke helling van het dak. De installatie wordt uitgevoerd met behulp van een kraan, er is geen extra uitrusting vereist voor de installatie.

beoordelingen

De meeste consumenten merken op dat gasbetonblokken van het merk Ytong een hoog kwaliteitsniveau hebben. Sommige gebruikers praten over een eenvoudige materiaalbewerkingstechnologie die niet veel tijd en moeite kost. Consumenten hebben de perfecte geometrie van elke eenheid opgemerkt, wat de installatie ook enorm vereenvoudigt. Velen praten over de fatsoenlijke uitstraling van bouwmateriaal.

U kunt echter ook negatieve beoordelingen vinden over Ytong cellenbeton. Eigenaren van gebouwen zeggen dat het vocht kan opnemen, dus na verloop van tijd kunnen er scheuren in verschijnen. Daarom vereist het materiaal extra externe bescherming.

In de volgende video vindt u een masterclass over het leggen van gasbetonblokken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer