Cellenbetonbeton: soorten en toepassingsgebied

 Cellenbetonbeton: soorten en toepassingsgebied

De moderne markt voor bouwmaterialen bevalt de consument met zijn rijke verscheidenheid. Relatief kort geleden werd gasbeton gebruikt in particuliere bouw. Blokken gemaakt van dergelijke grondstoffen hebben veel positieve eigenschappen waarvoor veel kopers ze kiezen. Vandaag zullen we dit praktische en populaire materiaal van dichterbij bekijken, en ook uitvinden welke soorten gasbetonblokken op de bouwmarkt te vinden zijn.

Speciale functies

Moderne consumenten worden geconfronteerd met een enorme selectie van bouwmaterialen voor elk budget. Bijzonder populair zijn recent blokproducten, die zich onderscheiden door flexibiliteit in het werk. Bovendien is het vanuit dergelijke elementen mogelijk om snel een volledig huis met één of twee verdiepingen te bouwen.

Cellenbeton maakt betrouwbare en duurzame behuizing, wat heel goed mogelijk is om met eigen handen te bouwen, zonder gebruik te maken van de diensten van specialisten.

Onder cellenbeton wordt een steen van kunstmatige oorsprong verstaan, die is gemaakt van beton met een cellulaire structuur. Veel consumenten geloven dat cellenbetonblokken een analogie zijn van schuimblokken. In feite is deze mening niet waar. Gasblokken zijn compleet verschillende materialen. Daarin worden holtes gevormd tijdens de chemische reacties die optreden als het beton uithardt. De schuimblokken verkrijgen een celstructuur vanwege de schuimcomponent die aan de oplossing wordt toegevoegd.

Er zijn verschillende soorten cellenbetonblokken. U kunt de juiste producten kiezen voor verschillende doeleinden. Het is de moeite waard hier op te merken dat ze niet alleen landhuizen of kleine privéconstructies bouwen met gasblokken.Dit materiaal kan veilig worden toegeschreven aan het universele, omdat het ook nette tuinhuisjes, originele omheiningen en zelfs dergelijke niet-standaard items voor bouwmaterialen als tuinbedden maakt.

Voors en tegens

Huizen en huisjes gebouwd van gasbeton, zijn tegenwoordig te vinden met een benijdenswaardige frequentie. De prevalentie van dergelijke erecties is te wijten aan het feit dat aerocrete nogal wat positieve eigenschappen heeft waarvoor zij door kopers worden gekozen.

Laten we de voordelen van dit materiaal eens bekijken:

 • Een van de belangrijkste voordelen van gasbeton is de optimale dichtheid. Deze parameter kan van 400 tot 1200 kg / m3 zijn. Als u hoogwaardig materiaal gebruikt met een laag soortelijk gewicht in de constructie, dan zal het enige tijd duren om dit of dat object te bouwen.
 • Deze materialen zijn vochtbestendig. Zelfs als ze zich in een omgeving met hoge luchtvochtigheid bevinden, veranderen hun indicatoren hiervan iets.
 • Cellenbeton heeft nog een belangrijk voordeel, dat vooral waardevol is voor bouwmaterialen - het is brandveiligheid. Gaseenheden zijn geen ontvlambare materialen.Bovendien houden ze geen verbranding vast.
 • Deze materialen zijn niet bang voor lage temperaturen. Vanwege deze feitelijke kwaliteit voor ons land, is het mogelijk om naar dergelijke blokken te verwijzen, zelfs als de bouw gepland is om onder barre klimatologische omstandigheden te worden uitgevoerd.
 • Cellenbeton is een niet-pretentieus materiaal dat niet regelmatig moet worden bespoten met antiseptische of andere beschermende middelen. Op dergelijke blokken verschijnt geen schimmel of rot. Bovendien zijn ze volkomen oninteressant voor insecten en knaagdieren. Niet alle bouwmaterialen kunnen dezelfde kenmerken hebben.
 • Als u een hoogwaardige beluchtingsbetonblokken hebt gemaakt, zullen deze geen koude "bruggen" vormen bij de verbindingen, zodat de woning niet in staat zal zijn de warmte te verlaten.
 • Cellenbeton is een duurzaam materiaal. Constructies die hiervan zijn gemaakt, kunnen meer dan een eeuw meegaan.
 • Deze soorten blokken zijn milieuvriendelijk. Er zijn geen gevaarlijke en schadelijke verbindingen in hun samenstelling, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over de gezondheid van het huishouden. Experts zeggen dat alleen natuurlijk hout kan concurreren met cellenbeton in milieuvriendelijkheid.
 • Cellenbeton heeft geluidsisolerende eigenschappen.Dankzij hen wordt hinderlijk geluid van de straat meestal niet gehoord in gasblokwoningen.
 • Cellenbeton wordt ook gekenmerkt door uitstekende thermische eigenschappen (niet slechter dan die van een baksteen). Huizen gemaakt van dit materiaal, in sommige gevallen kun je helemaal niet isoleren.
 • Om nog maar te zwijgen van het feit dat cellenbeton een zeer duurzaam en stevig materiaal is. Als je hem hoogwaardige wapening geeft, kun je veilig doorgaan met de bouw van gebouwen met meerdere verdiepingen.
 • Cellenbetonblokken zijn "gehoorzame" materialen. Indien nodig kunnen ze worden gesneden of een niet-standaardvorm krijgen, zoals blijkt uit veel recensies van meesters.
 • Dit product is ook populair vanwege de betaalbare prijs.
 • Bij de productie van dergelijke blokken wordt een zeer kleine hoeveelheid cement verbruikt.
 • Cellenbetonblokken hebben een zeer bescheiden gewicht, dus het verplaatsen van plaats tot plaats is niet moeilijk, evenals het uitvoeren van verschillende constructiewerken.
 • Zoals eerder vermeld, is cellenbeton een multi-tasking materiaal waaruit niet alleen huizen kunnen worden gebouwd, maar ook andere nuttige objecten zoals open haarden en tuinhuisjes.
 • Woningen of bijgebouwen van gasbeton worden zeer snel gebouwd, omdat dergelijke blokken groot en licht van gewicht zijn.
 • Cellenbeton onderscheidt zich door goede eigenschappen van stoom- en luchtdoorlatendheid. Dankzij deze eigenschappen is natuurlijke luchtcirculatie altijd aanwezig in de woonkamers, wat het meest comfortabele microklimaat van de woning vormt.
 • Cellenbetonblokken zijn betaalbare materialen die worden vervaardigd met behulp van high-tech apparatuur. Deze materialen ondergaan een strenge kwaliteitscontrole.

Cellenbetonblokken zijn geen ideaal materiaal. Het heeft zijn minnen.

Beschouw ze als:

 • Het belangrijkste nadeel van cellenbeton is de hoge hygroscopiciteit.
 • Voor erecties van dit materiaal is het noodzakelijk om ideale funderingsstructuren voor te bereiden. De geringste fout kan ertoe leiden dat er scheuren op de blokmuren verschijnen, niet alleen op de metselwerklijnen, maar ook op de blokken zelf.
 • Ondanks het feit dat gasbetonblokken verantwoordelijk zijn voor de vorming van het optimale vochtniveau, begint na verloop van tijd vocht in hun structuur te accumuleren. Als gevolg hiervan leidt dit tot hun vernietiging.
 • Zoals eerder vermeld, zijn de kosten van dergelijke eenheden vrij betaalbaar, maar dezelfde schuimblokken zijn nog steeds goedkoper.
 • Deze materialen hebben thermische isolatie-eigenschappen, maar ze zijn niet hoog genoeg. In dit nummer aerocrete voor veel materialen, zoals schuimbeton.
 • Voor deze materialen moet u speciale bevestigingsmiddelen kopen.
 • Cellenbeton kan alleen worden getrimd met speciale materialen die speciaal voor dit type blok zijn ontworpen.
 • U kunt geen gebouwen met meer dan 5 verdiepingen bouwen van beton met cellenbeton.
 • Het is noodzakelijk blokken beluchte beton zorgvuldig te transporteren om ze niet te beschadigen - de poreuze structuur maakt dergelijke materialen kwetsbaarder.

Productietechnologie

Cellenbetonblokken zijn als volgt gemaakt:

 • Eerst wordt een mengsel bereid dat bestaat uit componenten zoals Portland cement, silica zand, water, kalk en een speciaal blaasmiddel.
 • De oplossing wordt in een speciale vorm geplaatst. Het is een verdere zwelling van het mengsel. Als resultaat van dit proces worden holtes gevormd in de betonconstructie.
 • Wanneer het blok bevriest, wordt het uit de mal gehaald en gesneden volgens de juiste dimensionale parameters.

Dus neem gasbetonblokken van een bepaalde vorm.

Er zijn twee hoofdmethoden voor het maken van deze materialen:

 • autoclaaf;
 • non-autoclaaf.

Om cellenbeton hoge sterkte-eigenschappen te geven, worden de blokken behandeld met waterdamp en vervolgens geplaatst totdat ze volledig zijn gedroogd in de kamers die zich in een speciale autoclaaf bevinden. Dus beluister betonblokken van het autoclaaftype. Na een soortgelijke behandeling hebben ze stabielere sterkte-parameters verkregen.

Niet-geautoclaveerd cellenbeton kost minder dan een autoclaafversie. Dergelijk materiaal wordt gemaakt door het materiaal in natuurlijke omstandigheden te bevochtigen en te drogen.

Opgemerkt moet worden dat de vorming van gasbetonblokken uit het bevroren mengsel wordt beschouwd als het belangrijkste verschil van cellenbeton uit het bekende schuimbeton. Dit feit veroorzaakt gewelddadige geschillen tussen kopers, omdat de poriën van deze productiemethode nog steeds open blijven.

species

Tegenwoordig worden verschillende soorten gasbetonblokken geproduceerd. Ze verschillen van elkaar in dichtheid en sterkte-eigenschappen.

Laten we kennis maken met de lijst met de meest voorkomende en vaak voorkomende variëteiten van dergelijke bouwmaterialen:

 • D350. Blokken met dergelijke markeringen komen minder vaak voor. Dit feit wordt verklaard door het feit dat deze materialen vrij fragiel zijn. Het wordt aanbevolen om ze alleen in de rol van afdichtingsstructuren te installeren. Hun sterkte-niveau is slechts 0,7-1,0 MPa.
 • D400. Cellenbetonblokken met soortgelijke markeringen zijn duurzaam en betrouwbaar. De sterkteparameters van deze materialen zijn meestal 1-1,5 MPa. Het is toegestaan ​​om deze blokken te gebruiken als isolerende basis en als openingen in de omstandigheden van gebouwen met meerdere verdiepingen.
 • D600. Zo zijn hoge sterkte variëteiten van gasbetonblokken gemarkeerd. Hun sterkte-parameters zijn 2,4-2,5 MPa. Vanwege zijn prestatiekenmerken wordt dergelijk gasbeton vaak gebruikt bij het ontwerp van gebouwen met geventileerde gevels.

Cellenbetonblokken kunnen verschillende vormen hebben, bijvoorbeeld:

 • rechthoekig - deze specimens worden gebruikt bij de constructie van dragende en scheidingswanden;
 • T-vormig - deze blokken worden gebruikt voor de constructie van vloeren;
 • U-vormig - dergelijke materialen worden meestal gebruikt bij het ontwerpen van raam- en deuropeningen;
 • boogvormig.

Daarnaast zijn cellenbetonblokken:

 • structurele;
 • warmte isolerend;
 • constructie en warmte-isolatie;
 • universeel;
 • special.

Technische specificaties

Blokken van cellenbeton worden geproduceerd met verschillende afmetingen:

 • 600h300h200;
 • 600h300h300;
 • 400h300h300;
 • 600h400h300;
 • 400h400h300.

Als u de dimensionale parameters van deze materialen kent, kunt u eenvoudig berekenen in welke hoeveelheid ze nodig zijn om deze of andere constructiewerken uit te voeren.

Wat betreft de dichtheidsparameters, alles hangt af van het specifieke merk van blokken:

 • bouwopties met markering D1000-D1200 onderscheiden zich door een dichtheid van 1000-1200 kg / 1 m3;
 • constructie- en warmte-isolerende delen van het merk D600-D900 worden vervaardigd met een dichtheid van 500-900 kg / m3;
 • thermische isolatiematerialen van het merk D300-D500 hebben een dichtheidsparameter van 300 tot 500 kg / m3.

Opgemerkt moet worden dat blokken van verschillende dichtheid kunnen worden onderscheiden door de vorm.

Details van gasbeton zijn gemaakt met verschillende sterkteklassen. Deze indicator geeft aan hoeveel belasting bestand is tegen dit materiaal. Zo kan bijvoorbeeld het blok van sterkteklasse B2.5 worden gebruikt bij de constructie van sterke dragende wanden, waarvan de hoogte 20 m kan bereiken.

Er zijn ook materialen met dergelijke klassen, die hun sterkte aangeven:

 • B1.5;
 • V2.0;
 • B2.5;
 • Q3.5.

Cellenbetonblokken kunnen een verschillende thermische geleidingscoëfficiënt hebben.

Deze indicator wordt als volgt aangegeven:

 • 0,096;
 • 0,12;
 • 0,14;
 • 0,17.

Deze parameters geven het vermogen aan van een warmere ruimte om zijn warmte over te brengen naar koude ruimtes. Hoe hoger de coëfficiënt, hoe concreter de thermische efficiëntie. Om het materiaal van een geschikte coëfficiënt voor uw huis te bepalen, moet u rekening houden met de vochtigheidsgraad.

Een andere belangrijke parameter van cellenbetonblokken is hun vorstbestendigheid. Het wordt gemeten in cycli. Voor dergelijke bouwmaterialen worden symbolen gebruikt van 25 tot 100. Ter vergelijking kan een steen worden genomen, die niet meer dan 50 vorstbestendigheidcycli kan hebben.

Bij het kiezen van een dergelijk materiaal is het belangrijk om rekening te houden met de krimp tijdens het drogen. Het mag niet meer zijn dan 0,5 m / m. Als deze parameter de opgegeven markering overschrijdt, riskeert u merkbare krimpscheuren op de gasbetonnen muren. Om deze reden raden experts ten zeerste aan om materialen te kopen die voldoen aan GOST.

Wat het gewicht van cellenbetonbetonbeton betreft, hangt alles af van hun directe markering:

 • D300 - 300 kg;
 • D400 - 400 kg;
 • D500 - 500 kg;
 • D600 - 600 kg;
 • D700 - 700 kg;
 • D800 - 800 g;
 • D1000 - 1000 kg;
 • D1100 - 1.100 kg;
 • D100 - 1200 kg.

Hoe scheuren te voorkomen?

Zoals eerder vermeld, zijn gasbetonblokken materialen die aan scheuren onderhevig zijn. Deze defecten kunnen om verschillende redenen voorkomen, maar meestal is de oorzaak een slecht uitgevoerde stichting.

Om dergelijke problemen te voorkomen, moet u:

 • om de funderingsplaat of het bandtype uit te rusten, waarbij strikt de toepasselijke technologie wordt aangehouden;
 • om de leg uit te voeren en niet te vergeten de plaatsing van de versterkte riem;
 • maak ringbanden.

Als het blok nog steeds scheurt, wees dan niet bang. Dit materiaal is het vermogen om te herstellen. Gebruik hiervoor meestal een kwaliteitsmengsel op basis van gips.

Waar kan ik gebruiken?

Cellenbeton is een praktisch en gewild materiaal. Het kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

Niet alleen particuliere woongebouwen worden gebouwd van dit materiaal, maar ook huishoudelijke gebouwen. Ook is cellenbeton geschikt voor de bouw van industriële en administratieve gebouwen.Houd er echter rekening mee dat bij gebouwen met een groot aantal verdiepingen het onwaarschijnlijk is dat ze passen.

Vanwege zijn operationele eigenschappen kunnen gasbetonblokken worden gebruikt bij de bouw van huizen, zelfs in barre klimaten. Bovendien is dit bouwmateriaal toelaatbaar als een constructie, geluidsisolatie en warmte-isolerende bases. Het wordt gebruikt bij de constructie van verschillende muren. Betrouwbare en sterke buiten- en binnenmuren worden verkregen uit dergelijke soorten blokken - ze kunnen enkelvoudig, dragend, dubbel of gecombineerd zijn.

Blokken op gasbeton zijn ideaal voor het installeren van scheidings- en brandwerende scheidingswanden. Deze elementen kunnen worden gevuld met stalen of betonnen frames.

Een ander toepassingsgebied van gasbetonblokken is de herstructurering, evenals het herstel van oude constructies. Voor de restauratie van gebouwen die al vele jaren in gebruik zijn, is het gasblok geschikt vanwege het lage gewicht.

Dit bouwmateriaal wordt vaak gebruikt met het doel om een ​​huis te isoleren of te isoleren. Het is geschikt voor het verwarmen van zowel laagbouw als hoogbouw.Gebruik om het gebouw te isoleren meestal speciale soorten gasbeton, die kleine afmetingen hebben.

Cellenbeton wordt gebruikt bij het aanbrengen van trappen, vloerplaten en lateien.

Recent is cellenbeton met een cellulaire structuur vaak in andere gebieden gebruikt. In dit geval hebben we het over de constructie van de muren van de kelder of funderingen. Om het gebruik van gasbetonblokken te rechtvaardigen, zijn echter meestal extra tests nodig, gericht op het identificeren van de betrouwbaarheid en duurzaamheid van materialen.

Hoe de hoeveelheid berekenen?

Voordat u gaat winkelen voor gasbetonblokken, moet u berekenen hoeveel u ze nodig hebt. Dit is nodig om niet te veel overtollig materiaal te kopen of om ze in onvoldoende hoeveelheid te kopen.

Gebruik de volgende formule om de vereiste berekeningen uit te voeren: (LхН-Sпр) х1.05хВ = V, waarin:

 • L is een gemeenschappelijke parameter voor de lengte van gasblokwanden;
 • H is de gemiddelde hoogte van de wanden van cellenbeton;
 • Spr - aanduiding van de totale oppervlakte van deur- en raamopeningen;
 • 1,05 is een factor met een marge van 5% voor trimmen;
 • B is de aanduiding van de dikteparameter van de gasblokken;
 • V is het volume van de vereiste hoeveelheid cellenbeton.

Als u op de bovenstaande formule vertrouwt, kunt u een duidelijke tabel maken voor het berekenen van het aantal blokken in een kubus.

Maten van gasblokken, mm

stukjes in een kubus

600×200×300

27,8

600×250×50

133,3

600×250×75

88,9

600×250×100

66,7

600×250×150

44,4

600×250×200

33,3

600×250×250

26,7

600×250×300

22,2

600×250×375

17,8

600×250×400

16,7

600×250×500

13,3

Houd er echter rekening mee dat dergelijke berekeningen slechts benaderende resultaten geven, die eerder een aanbevelingskarakter hebben. Tegenwoordig vindt u op de websites van verschillende fabrikanten handige online calculators waarmee u eenvoudig en snel alle benodigde berekeningen kunt maken.

Hoe te zetten?

Als het minstens een maand is geweest nadat de fundering is gegoten, moet u dit doen door het waterdicht te maken. Het uitvoeren van deze werken is erg belangrijk, omdat het beton contact met vocht en vocht niet verdraagt.

De startrij van blokken moet worden aangelegd, met behulp van betonmix als een bindmiddel. Houd er rekening mee dat de eerste gelegde onderdelen zullen dienen als basis voor de toekomstige muur, dus de materialen moeten zo precies en correct mogelijk worden geïnstalleerd.

Als u tijdens de installatie van de eerste rij fouten hebt gemaakt, kan dit blokkeren na verloop van tijd als gevolg van interne spanning.

Het nivelleren van het startmetselwerk is noodzakelijk met behulp van een speciaal bouwniveau en een rubberen hamer. Vergeet niet dat de eerste rij blokken moet worden versterkt. Vervolgens moet de installatie van de stang elke 4 rijen worden gedaan.

Alle volgende rijen moeten worden gelegd met behulp van een speciale lijmoplossing. Dankzij deze techniek worden de naden op de maximale dikte verkregen, waardoor de afgewerkte muur efficiëntere thermische eigenschappen zal hebben.

Om de wand zo soepel en nauwkeurig mogelijk te laten eindigen, is het noodzakelijk een detail als een koordwerf te gebruiken. Na installatie moet het bovenste deel van alle rijen worden behandeld met een speciale handdrijver (of ander vergelijkbaar gereedschap) om materialen met hogere hechtingseigenschappen te bieden.

Het leggen van gasbetonblokken wordt voltooid met de plaatsing van een versterkte riem. Hiervoor is in het bovenste gedeelte een bekisting samengesteld uit planken op de afgewerkte muur bevestigd. De wapening wordt erin geplaatst.

Daarna moet de betonvorm in de bekisting worden gestort. De verhoudingen zouden moeten zijn: zand - 3 delen, cement - 1. Aangezien de kwaliteit van thermische geleidbaarheid van beton hoger is,in plaats van in betonnen blokken, kan deze riem niet alleen de muren versterken, maar ook thermische verliezen veroorzaken aan de binnenkant van het gebouw. Daarom moet het verder worden opgewarmd.

Op dit moment leveren veel fabrikanten die gasbetonblokken verkopen, de markt met kant-en-klare starre riemen. Het zijn langwerpige blokken met een poreuze structuur en een groef in het middengedeelte, waarin het nodig is om een ​​betonoplossing te gieten.

We mogen de versterking van blokmetselwerk niet vergeten. Voor het uitvoeren van deze werken heeft u niet alleen een hechtende samenstelling nodig, maar ook wapeningsstaven en een muurvolger (u hebt deze nodig bij het werken met raam- en deuropeningen van het gebouw).

Nadat het leggen van gasbetonblokken is voltooid, moeten ze worden getrimd. Gebruik hiervoor een vliegtuig of een speciale rasp.

Tips en trucs

Bij het leggen van gasbetonblokken moet er rekening mee worden gehouden dat de parameter van de lengte van horizontale voegen ongeveer 2-8 mm moet zijn. Als we het hebben over verticale naden, mag hun maat niet groter zijn dan het merk van 3 mm. Als er overtollige oplossing uit de naden komt, hoeven ze niet te worden ingewreven; deze elementen moeten met een troffel worden verwijderd.

Bij de installatie van gasbetonblokken met uw eigen handen, is het raadzaam zelfgemaakte steigers te gebruiken. Het zal veel gemakkelijker zijn om met ze te werken. Vergeet niet dat de kwaliteit van de hele muur afhankelijk is van de installatie van de startblokrij. Daarom is het zo belangrijk om het gebouwniveau helemaal aan het begin te gebruiken. Als u bepaalde onnauwkeurigheden opmerkt, moeten deze zo snel mogelijk worden verwijderd en pas daarna naar de installatie van de volgende rij gaan.

Als u werkt met gasbetonblokken, moet u alleen speciale bevestigingsmiddelen gebruiken. Eenvoudige schroeven voor dergelijke constructies passen simpelweg niet - ze worden niet veilig en stevig in blokken vastgehouden.

Houd er rekening mee dat als er onderdelen zoals handgrepen in de blokken zijn, de stroomsnelheid van de kleefstofcompositie dan aanzienlijk kan toenemen als ze worden geïnstalleerd. De reden hiervoor is dat de technologie van het leggen van cellenbeton zorgt voor het vullen van absoluut alle holtes in de loop van het werk.

Transporteren cellen van cellenbeton voorzichtig om hun oppervlak niet te beschadigen. Het wordt aanbevolen om dit materiaal af te dekken met plasticfolie, waardoor ze worden beschermd tegen negatieve externe factoren.Als het u tijdens het leggen van raam- of deuropeningen niet lukte om in de lengte van het gehele cellenbetonblok te komen, kunt u een ijzerzaag of zaag nemen en een extra stuk stuk afsnijden. Dit werk kost niet veel tijd en moeite, aangezien cellenbeton een buigzaam materiaal is.

Als u cellenbeton wilt gebruiken voor de bouw van een privéwoning, moet u de meest verantwoordelijke houding aannemen ten aanzien van de keuze voor een betrouwbare en sterke basis. Dit komt door het feit dat dit materiaal de bewegingen van de basis niet ondersteunt. Daarom moet het soort fundering worden geselecteerd op basis van de eigenschappen van de grond en de eigenschappen van het gasblok zelf.

Deskundigen adviseren niet om cellenbeton te plaatsen, vanuit twee hoeken naar elkaar toe. Als gevolg van dergelijke acties, zal het voor u moeilijk zijn om de rijen te verbinden en het afwerkingselement aan te passen aan de vereiste grootte. Voordat u cellenbetonbeton koopt, moet u ze zorgvuldig inspecteren. De materialen mogen niet de minste schade, spaanders of barsten vertonen. Als u iets opmerkt, is de aankoop beter om te weigeren.

Zoek niet naar te goedkoop spul. Onverwacht lage prijzen kunnen wijzen op blokken van slechte kwaliteit.

In de volgende video vindt u een metselwerk van cellenbetonblokken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer