Bouw van huizen van cellenbeton

Tegenwoordig is het assortiment bouwmaterialen groter dan ooit. Je kunt een huis niet alleen uit hout of baksteen bouwen, maar ook uit allerlei blokken. Een van de meest populaire vandaag zijn cellenbetonblokken met veel positieve eigenschappen. Vandaag zullen we in detail analyseren hoe een huis te bouwen van dit gewilde materiaal.

Voors en tegens

Momenteel kun je op straat een enorm aantal blokhuizen van verschillende modificaties vinden. Het kunnen zowel kleine als bescheiden gebouwen zijn, maar ook luxe gebouwen van verschillende verdiepingen. Voor de bouw van dergelijke faciliteiten gebruikt een verscheidenheid aan materialen. Meestal zijn er natuurlijk huizen met cellenbeton of schuimbetonblokken.Deze materialen zijn moeilijk met iets te verwarren, omdat ze een onderscheidende uitstraling hebben, herkenbaar door de meeste mensen.

Deze bouwmaterialen zijn niet voor niets zo benijdenswaardig populair. Hun vraag is te wijten aan een grote lijst van positieve eigenschappen die inherent zijn aan hen.

Laten we kennis maken met alle voordelen van gasbetonblokken:

 • Dit materiaal heeft goede thermische isolatie-eigenschappen. De meeste managers richten zich op deze kwaliteit en realiseren gasbeton.
 • Een ander belangrijk voordeel dat de meeste moderne consumenten aantrekt, is een betaalbare prijs.
 • Een onderscheidend kenmerk van gasbetonblokken is hun dichtheid. Deze parameter kan 400-1200 kg / m 3 zijn.
 • Deze bouwmaterialen kunnen bogen op weerstand tegen vocht en vocht. Zelfs onder de voorwaarde van een hoge luchtvochtigheid, zullen de indicatoren van de blokken zelf laag zijn.
 • Om nog maar te zwijgen van het feit dat het cellenbeton vuurvaste grondstoffen zijn. Het is niet alleen niet onderhevig aan ontbranding, maar ondersteunt niet de vlam die al oplaaide. Deze eigenschap is vooral van belang bij het bouwen van een betrouwbaar en duurzaam huis / huisje.
 • Cellenbeton is niet bang voor niet alleen vuur, maar ook lage temperaturen.Vanwege dit kenmerk kan een gasblokhuis zelfs in een ruw klimaat worden gebouwd. Onder invloed van temperatuurwaarden onder nul verliest dit materiaal zijn positieve eigenschappen niet, klapt het niet in en ondergaat het geen vervorming.
 • Cellenbeton is bestand tegen biologische effecten. Deze parameter kan niet bogen op de structuur, bijvoorbeeld van hout. Vanwege deze kwaliteit hoeven gasblokhuizen niet te worden behandeld met speciale beschermende verbindingen en krachtige ontsmettingsmiddelen. In cellenbeton geen insecten of knaagdieren krijgen.
 • Cellenbeton is een duurzaam materiaal. Huizen ervan kunnen meer dan een eeuw blijven bestaan.
 • Het materiaal is milieuvriendelijk. In de samenstelling ervan zijn er geen gevaarlijke en schadelijke chemicaliën die de gezondheid van het huishouden kunnen schaden. Volgens experts kan alleen natuurlijk hout concurreren in milieuprestaties met cellenbeton.
 • Cellenbetonblokken kunnen uitstekende geluidisolerende eigenschappen hebben. In huizen van vergelijkbaar materiaal is er geen overtollig geluid dat vanaf de straat reikt.
 • Cellenbeton is een redelijk duurzaam en betrouwbaar materiaal.Als we het aanvullen met hoogwaardige wapening, kunnen we een groot huis met meerdere verdiepingen bouwen.
 • Veel meesters beweren dat cellenbeton een zeer flexibel materiaal is dat gemakkelijk kan worden verwerkt. Dankzij deze functie kunnen cellenbetonbeton naadloos worden bijgesneden indien nodig. Hier is het noodzakelijk om slechts één nuance in aanmerking te nemen: de deuvels passen niet erg goed in muurplafonds gemaakt van cellenbeton, daarom is het beter om speciale schroeven te gebruiken.
 • In de loop van de vervaardiging van cellenbeton bladeren een kleine hoeveelheid cement.
 • Cellenbetonblokken hebben een laag gewicht, wat het gemak van het werken met deze materialen verklaart, zoals blijkt uit beoordelingen van eigenaren van blokhuizen.
 • Blokken van cellenbeton worden gekenmerkt door een speciale structuur met cellen. Dankzij dit onderscheidende kenmerk kunnen materialen eenvoudig van de ene plaats naar de andere worden verplaatst zonder om hulp van een kraan te vragen.
 • Gasblokhuizen worden gebouwd met behulp van een speciale kleefstof die cementmortel perfect vervangt. Het is gemakkelijker om met hem te werken, en bruggen van koude worden niet gecreëerd.
 • Weinig mensen weten dat niet alleen cottages kunnen worden gebouwd van cellenbeton, maar ook betrouwbare, stevige gebouwen met meerdere verdiepingen. Dit goedkope en populaire materiaal is veelzijdig. Hieruit kunt u allerlei bijgebouwen, gesloten hekken, trappen en zelfs elementen zoals bloembedden, tuinhuisjes of open haarden maken.
 • Dit materiaal heeft uitstekende dampen en ademend vermogen. Deskundigen zeggen dat in cellenbeton huizen de luchtcirculatie en het vochtpercentage op natuurlijke wijze worden gereguleerd, waardoor het onderhoud van een comfortabel microklimaat in de woning wordt gegarandeerd.
 • Tegenwoordig worden deze materialen door veel fabrikanten in de fabriek gemaakt met behulp van hightechapparatuur. Dergelijke aerocrete onderworpen aan strenge kwaliteitscontrole in alle stadia.

Cellenbeton heeft, net als elk ander bouwmateriaal, nadelen.

Laten we hen leren kennen:

 • De belangrijkste negatieve kwaliteit van gasblokken is hun hoge hygroscopiciteit.
 • Als de funderingsconstructie voor een gasblokhuis met eventuele overtredingen werd gemaakt, konden er grote en merkbare scheuren op de gebouwen ontstaan.Bovendien gebeurt deze schade meestal niet alleen op de metselwerklijnen, maar ook op de blokken zelf. Wat betreft de microscheuren, ze verschijnen na 2-4 jaar op deze details.
 • Gasblokken vormen natuurlijk het optimale vochtniveau in de kamer, maar na verloop van tijd begint zich vocht in dergelijke materialen te verzamelen. Dit feit kan uiteindelijk leiden tot demping van de blokken, en vervolgens hun scheiding.
 • Isolerende eigenschappen van schuimblokken zijn natuurlijk niet slecht, maar dezelfde goedkope schuimblokken in deze materie liggen voor hen op.
 • Als je een huis van gazoblokov hebt gebouwd, dan moet je het uiteindelijk zeker afmaken. De meeste moderne fabrikanten beweren dat gebouwen gemaakt van dergelijk materiaal een aantal jaren zonder bekleding zullen meegaan, maar we mogen niet vergeten dat cellenbeton een materiaal is dat vocht in de structuur absorbeert, waarna het opgeeft en steeds weer absorbeert. Na verloop van tijd krijgt het gebouw een lelijke aanblik, en binnenin zijn de blokken vochtig.
 • Bij het afwerken van de gasblokken in de woning kunnen er bepaalde problemen zijn. Om deze redenen wordt aanbevolen om een ​​speciale pleister op basis van gips te kopen.Ja, het heeft uitstekende hechtingseigenschappen, maar in omstandigheden van sterke temperatuurstijgingen kunnen scheuren volgen op deze wanden die de metselcontouren volgen.

ontwerp

Veel consumenten geloven dat alleen een eenvoudig en onopvallend huis kan worden gebouwd op cellenbeton. In feite is het vanuit dit materiaal heel goed mogelijk om een ​​zeer origineel en spectaculair gebouw te bouwen, dat de aandacht van buren en voorbijgangers zal trekken. Het belangrijkste is om een ​​plan en een schema voor de toekomstige structuur op te stellen. Laten we kennis maken met enkele interessante projecten van privé-huizen van gasbeton.

Van dit populaire materiaal krijg je een zeer stijlvol en modern huis met zolder en kelderverdiepingen. Op de begane grond moet een aparte ingang vanaf de straat worden gevestigd. In dergelijke omstandigheden zal het mogelijk zijn om plaats te bieden aan twee auto's, evenals een thuiswasserij. Op de begane grond is er een plek voor een kleine stookruimte. Om toegang te krijgen tot de kelder moet je een interne extra trap installeren.

De eerste verdieping ziet er bijzonder rijk en stijlvol uit als je het regelt met chique panoramische ramen.In dit gebied moet een ruime woonkamer, keuken, gecombineerde badkamer en kleedkamer worden geplaatst, compleet met een klein venster. Bij de ingang vindt zijn plaats een terras met ondersteunende kolommen.

Wat betreft de tweede verdieping, hier kunt u twee kleine, maar comfortabele slaapkamers, evenals een gedeelde badkamer uitrusten. Vanuit een van de slaapkamers moet u de uitgang naar een klein balkon nemen. Zo'n huis met twee verdiepingen en een kelder ziet er heel interessant uit als je het een hoekige vorm geeft en het herhaalt op een niet-standaard dubbelhelling dak.

Als u van plan bent een net en helder landhuis te bouwen, bent u waarschijnlijk geïnteresseerd in het volgende project.

Het gebouw oppervlakte van 274 vierkante meter. m kan worden uitgerust met de volgende panden:

 • een garage;
 • gesloten terras;
 • 2 badkamers;
 • kleedkamer;
 • woonkamer;
 • de keuken.

In de ruime gezellige woonkamer kunt u een grote open haard installeren. Tussen de woonkamer en de keuken is er een prachtige erker, waar een ronde eettafel kan worden geplaatst. Vanaf hier kunt u genieten van het uitzicht op de site.

Wat betreft de tweede verdieping zijn hier drie slaapkamers gepland. Twee van hen zouden uitgerust moeten zijn met kleedkamers,dankzij dat het mogelijk is om veel bruikbare ruimte te besparen, omdat de behoefte aan ruime en ruime kasten met vergelijkbare faciliteiten gewoon zal verdwijnen. In zo'n huis kunnen heel veel gasten worden ondergebracht, dus het is beter om 2 badkamers op de tweede verdieping uit te rusten. Als u wilt, kan een van hen worden omgezet in een sauna of een bijkeuken. Dit gezellige en gastvrije huisje met een zolder, een terras, een garage en een erker kan worden ingericht met rood metselwerk gecombineerd met houten balken. Het dak is beter om een ​​eenvoudige dubbele helling te maken. Deze structuur in de Engelse stijl straalt hartelijkheid en comfort uit, als het wordt omringd door kleine bloemrijke aanplant.

Als u een klein maar mooi en gezellig huis wilt bouwen met afmetingen van 10x10 en een oppervlakte van niet meer dan 100 vierkante meter. m, je zou het ontwerp van een gelijkvloerse structuur van de juiste vierkante vorm moeten overwegen.

In een soortgelijk gebouw zal zijn plaats vinden:

 • ruime woonkamer, gescheiden van de keuken door een kleine scheidingswand;
 • drie slaapkamers direct tegenover de keuken en de woonkamer;
 • de badkamer en de badkamer moeten zich achter de scheidingswand bevinden die hen scheidt van de keuken;
 • De hal kan worden gepositioneerd tussen de badkamer en de allereerste slaapkamer, die zich aan de linkerkant van de deur bevindt.

Voordat zo'n compact huis moet worden uitgerust met een open parkeerplaats. Voor buitendecoratie is het beter om lichte materialen te gebruiken die de structuur niet visueel nog kleiner maken. Speel op de contrasten - denk aan een dak met dubbele hellingen met harde tegels van donkergrijs of zwart. Rust een klein schuurtje uit in de achtertuin achter het huis, plaats er tafels en stoelen onder en plaats een klein vierkant zwembad.

Een basis kiezen

Voor het huis van cellenbeton behoefte om een ​​zeer betrouwbare basis te bouwen. Als we het hebben over de bodem, die niet de neiging heeft te deinzen, kun je een eenvoudige lintvariant kiezen. Deze basis is het vaakst gekozen, omdat het eenvoudig gebouwd is, maar het is ook vrij sterk. Wat de diepte betreft, deze moet noodzakelijkerwijs lager zijn dan het niveau van bevriezing van de grond. Vanwege het ontwerp compenseert de versterking van de tape eventuele ladingen die door het hijsen ontstaan.

Als de diepte van het bevriezen van de grond 2 m of meer is, kan de fundering van het riemtype te duur zijn.In een dergelijke situatie, wanneer de grond op dit niveau wordt gelegd, wordt meestal een paalfundering met een rooster gebouwd. Er kan niet zonder hem. Rostverk is verantwoordelijk voor de compensatie van ongelijke bewegingen, die vaak voorkomen op de funderingsstructuur van het paaltype.

De ene stapel tilt vaak een beetje meer op, en de andere - iets minder. Als u de rooster niet bouwt, leidt dit tot scheurvorming. Om deze reden is de organisatie van de grillage verplicht als de wanden van het huis van een gasblok zijn gemaakt.

De meest kwalitatieve optie van de basis die stabiel is tegen het ontstaan ​​van schade is de optie in de vorm van een monolithische plaat. Het kost natuurlijk meer dan de bovengenoemde opties, maar daarmee zal het gasblokhuis niet het uiterlijk van defecten vertonen. Typisch bezinkt een dergelijke basis op de bodem, gekenmerkt door een klein draagvermogen, bijvoorbeeld veenmoerassen of fijnkorrelig zand.

Als gevolg hiervan kan het gebeuren dat een monolithische versie minder kost in dergelijke omstandigheden dan een stripfundering met een diepte van meer dan 2 m.In deze situatie is de monoliet geschikter als het, vanwege de eigenaardigheden van de geologie, niet mogelijk is om een ​​paalstructuur te bouwen.

Het wordt niet aangeraden om een ​​geprefabriceerde basis te maken voor een gasblokhuis. Meestal ontstaan ​​er problemen in gevallen waarin de fundamenten zijn gemaakt van baksteen of bouwstenen. Aangezien deze materialen zelf gevoelig zijn voor scheuren, samen met cellenbeton, kan dit een nogal ernstig probleem worden: kraken zal bijna onmogelijk te vermijden zijn en dit zal niet alleen de buitenkant van het huis, maar ook de betrouwbaarheid negatief beïnvloeden. Dat is de reden waarom geprefabriceerde funderingen bij de productie van huizen met gasblokken moeten worden afgeschaft.

Vergeet niet dat met de vraag welk soort fundament 100% geschikt is voor een gasbetonhuis, het beter is om te schakelen naar ervaren ontwerpers die de resultaten van geologische studies van uw site hebben.

Hoe te bouwen?

Gasblokhuizen zijn niet alleen goed voor hun duurzaamheid en betrouwbaarheid, maar ook voor het relatieve gemak van constructie. Als je een soortgelijk huis met je eigen handen wilt bouwen,dan moet je de gedetailleerde stap-voor-stap instructies volgen om niet veel problemen tegen te komen die onervaren bouwers tegenkomen.

We zullen in fasen bekijken hoe een gasblokhuis moet worden geïnstalleerd zonder de hulp van professionele vakmensen in te roepen.

Voor de bouw heeft u deze hulpmiddelen nodig:

 • bandachtige zaag;
 • boor;
 • handzaag;
 • muurjager;
 • mixer;
 • elektrische snijder;
 • schraper emmer;
 • ijzerzaag;
 • rasp;
 • noodzakelijke bevestigingsmiddelen;
 • zelfklevende rijtuigen;
 • Troffel Troffel;
 • rubber hamer;
 • schuurplank.

De eerste stap is het bouwen van een hoogwaardige en betrouwbare basis. Voordat u met deze basis gaat werken, moet u het gebied grondig opruimen. Verwijder alle onnodige en ga naar de markup.

Gebruik hiervoor wapeningsversterking en een speciaal koord of touw. Bepaal eerst de as van de geplande structuur. Neem een ​​schietlood en markeer de eerste hoek van de funderingsstructuur. Strek het touw uit tot de 2 en 3 hoeken loodrecht op het eerste merkteken.

Vervolgens heb je een vierkant nodig. Markeer hiermee 4 hoek. Voer metingen uit, diagonaal bewegend.Als de lengteparameter gelijk is, betekent dit dat alles volgens plan verloopt en u kunt overgaan tot de installatie van staven en het daaropvolgende stuk van het touw.

Dezelfde methode is nodig om de interne lay-out van de basis uit te voeren. Het is belangrijk om streepjes te maken vanaf de externe basis (ongeveer 400 mm). Wat betreft de geul, deze moet worden gegraven langs de omtrek van de geplande woning en onder de toekomstige binnenmuur plafonds.

Vervolgens moet je de greppel goed voorbereiden. Zoek het laagste punt op uw site. Bereken hieruit de diepte van de put. Het is toegestaan ​​om een ​​huis met kleine afmetingen te bouwen op een lint van 40 cm.

In andere zaken is het noodzakelijk om te vertrouwen op de structurele kenmerken van de structuur en de site. Houd rekening met de mate en het punt van grondvriezen en grondwater. Daarna kunt u doorgaan met het graven van een greppel. Houd er rekening mee dat de wanden van de put uitsluitend verticaal en de onderkant glad moeten zijn. Om deze parameters te controleren, moet u een niveau en een plumb gebruiken.

Op de bodem van de gegraven greppel moet een kussen van zand. Tamp het goed. Dit onderdeel zal verantwoordelijk zijn voor de optimale verdeling van de belasting op de basis tijdens de wisseling van seizoenen. Het is raadzaam om een ​​kussen van 15 cm dik te maken. Op het zand moet je puin strooien en dakbedekking leggen.

De volgende stap is de bekistingsassemblage. Het kan worden opgebouwd uit platen, multiplexplaten en andere soortgelijke materialen. De bekistingsonderdelen moeten samen met spijkers of schroeven worden bevestigd. Langs de omtrek binnen deze structuur is het noodzakelijk om de lijn uit te rekken ter hoogte van het oppervlak van het toekomstige gietstuk.

In dit stadium moet rekening worden gehouden met de locatie van de gaten voor het watervoorzieningssysteem en het rioolsysteem. Voor dit doel worden lege pijpen meestal op de juiste plaatsen geplaatst en vervolgens gevuld met een zandmengsel.

Nu gaan we verder met de installatie van verstevigingsonderdelen. Neem staven met een diameter van 12-14 mm. Bind ze in een gaas met staaldraad. Gaascellen kunnen van verschillende groottes zijn. Hoe zwaarder de structuur, hoe compacter de kant van het vierkant zou moeten zijn.

In de regel zijn er voldoende cellen met een afmeting van 20x20 cm. Het rooster moet worden gemaakt in overeenstemming met de afmetingen van de uitgegraven sleuf. Merk op dat tussen de beklede wapeninglaag en de bovenkant van de greppel 5 centimeter streepjes moeten worden achtergelaten. Ze zullen van pas komen, zodat later de wapening precies met beton werd gegoten.

De volgende stap zal beton gieten.Vermenigvuldig de breedte van de funderingsstructuur op lengte en hoogte. Aldus wordt het vereiste volume betonoplossing bepaald. Bereid een kwaliteitsmix voor of bestel deze.

Als u besluit deze oplossing zelf voor te bereiden, moet u zich houden aan het oude en bewezen recept:

 • neem 1 stuk cement;
 • 5 stukken puin;
 • 3 stukjes zand;
 • water in de hoeveelheid die nodig is om de gewenste consistentie te bieden.

Giet de samenstelling gelijkmatig, 200 mm dik. Je moet niet opschieten, grondig elke laag aanstampen. Giet de betonoplossing op het niveau van het vooraf ingestelde touw in de bekisting.

Zorg ervoor dat u het oppervlak van de opvulling gelijk maakt met een troffel. Prik de betonlaag op verschillende punten door met wapening. Tik voorzichtig op de bekisting aan de buitenkant met een hamer.

Om de stichting kracht te laten winnen, kost het hem minstens een maand. Voor deze periode is het noodzakelijk om het ontwerp te sluiten met plasticfolie om bescherming tegen neerslag te bieden. Bij warm weer is het noodzakelijk om de structuur water te geven zodat deze niet barst. Wat de bekisting betreft, deze mag niet eerder dan 10 dagen na het gieten worden verwijderd. Veel deskundigen raden aan om het een maand te laten staan.

Vervolgens kunt u doorgaan met het ontwerpen van muuroppervlakken. Voor hun erectie wordt het aanbevolen om gasblokken te gebruiken, waarvan de constructie is gemaakt volgens het type doorn-groefsysteem. Het werken met dergelijke elementen is eenvoudig en eenvoudig. Natuurlijk kunt u andere materialen gebruiken. Vanuit deze technologie verandert de erectie van het huis niet.

U kunt beginnen met het leggen van de eerste rij cellenbetonblokken. Voor de installatie wordt het aangeraden om zandcementmortel en geen speciale lijm te gebruiken. Natuurlijk zal het langer drogen, maar je kunt de vlakheid van de startblokkering aanpassen.

De minimale laagdikte is 10 mm. Er zijn praktisch geen bovengrenzen. Vanwege dit feit kunt u alle verschillen gladstrijken.

Zoek de hoogst mogelijke hoek. Je moet beginnen met de bouw ervan. Neem een ​​vislijn en markeer de muuroppervlakken van de woning. Hierna kunt u het eerste cellenbetonblok plaatsen.

Zet vervolgens een blok op elk van de overgebleven hoeken en span het touw tussen de afzonderlijke elementen. Vergeet daarbij niet de vlakheid van het leggen van elk gasblok te controleren.Leg de eerste rij rond de omtrek van de toekomstige structuur, evenals in de gebieden voor de vervaardiging van binnenmuren.

Verder is het mogelijk om 2 en 3 rijen te stapelen. Eerst moet je een nagellak nemen en de bovenkant van de eerste rij polijsten. In de toekomst, op dezelfde manier zal moeten handelen met alle rijen gelegd. Door deze behandeling kunt u de kleeflaag gelijkmatiger aanbrengen.

Vervolgens kunt u de volgende rijen plaatsen. Het moet een speciale kleefstofsamenstelling gebruiken, speciaal ontworpen voor cellenbeton metselwerk. U moet op hetzelfde principe handelen als bij het installeren van de startrij - start vanuit de hoeken. De rijen moeten worden vastgebonden, verschuiven naar een half blok, zoals het geval is met metselwerk. De kleinste parameter van een dergelijke verschuiving is het merkteken van 80 mm.

Om lijm aan te brengen, wordt aanbevolen om speciale emmers te gebruiken die zijn uitgerust met kruidnagel. Overweeg dat aerocrete zo dicht mogelijk bij elkaar worden geplaatst. Verschuif ze dicht bij elkaar.

Vergeet niet om de vlakheid van het metselwerk op het niveau te controleren. Als dit nodig is, moet u de blokken uitlijnen met een rubberen hamer. Werk in een snel tempo, want nadat de lijm opdroogt, is het te moeilijk om het blok te verplaatsen. Daarna moet je een versterkte riem tussen verdiepingen bouwen.

Rust venster en vensterbanken uit.De laatst opgegeven delen in hoogte kunnen bijvoorbeeld 4 rijen metselwerk zijn. Raamopeningen moeten worden versterkt door de installatie van 3 rijen te voltooien. Hier heb je een muurjager nodig. In het gebied waar een venster wordt geopend, moet u twee parallelle lijnen gebruiken. Hun lengte moet zodanig zijn dat ze zich 300 mm voorbij elke zijde van het raam uitstrekken. Verstevigingsstaven moeten worden geïnstalleerd in de groeven en worden vastgezet met een samenstelling van cement en zand. Aldus zal de muur voor het monteren van de raamstructuur gereed zijn.

Je moet ook jumpers maken. Deze componenten zijn nodig om het wandgedeelte boven de deur- en raamopeningen te versterken. Merk op dat zonder jumpers vergelijkbare structuren kunnen instorten.

Voor het uitvoeren van deze werken kunt u kant-en-klare U-vormige blokken gebruiken. Ze worden volgens de gewenste lengte op elkaar gelijmd, vervolgens uitgehard, de klep geplaatst en het cementmengsel gegoten. Je kunt ook een bekisting maken.

Om de bekisting te maken, is het het beste om cellenbetonblokken te gebruiken waarvan de breedteparameter 10 cm is. Om dergelijke details te verkrijgen, is het toegestaan ​​om een ​​conventioneel blok in 3 identieke stukken te zagen.Vervolgens moeten de blokken op de gewenste lengte worden gelijmd. Gebruik de muurvolger om 3 langsgroeven te maken, versteviging erin te brengen, cementoplossing te gieten en de constructie een dag te laten drogen.

Jumpers moeten worden geïnstalleerd met de zijkant met de wapeningsstaven naar beneden. Vul indien nodig de resterende spaties in met blokken. Hiervoor is het toegestaan ​​om voorgesneden elementen van geschikte afmetingen te gebruiken.

Na het voltooien van het leggen van een rij met jumpers, moet je de versterkte riem gaan vullen. Deze constructie moet van gewapend beton zijn. Zij zal verantwoordelijk zijn voor de integriteit van de betonconstructie.

Neem betonnen blokken van 10 cm, vormen een bekisting van hen rond de omtrek van de muren. Plaats verstevigingsdelen in de greppels en vul deze met cement. In de versterking moeten metalen tapeinden worden geplaatst die nodig zijn om de powerplate te bevestigen. Ze kunnen worden gemaakt van wapening.

Er is nog een goede optie - om de draadstangen te plaatsen. In dit stadium kan de doos thuis als voltooid worden beschouwd.

Nu kunt u doorgaan met de bouw van een ander belangrijk onderdeel van elk huis - het dak.Mauerlat is al bij ons klaar, nu moeten we Rafters installeren. In deze situatie kunnen de acties anders zijn - het is noodzakelijk om te vertrouwen op de onderscheidende kenmerken van de door u gekozen dakconstructie.

De keuze van huiseigenaren zijn er verschillende opties.

 • Dak met één helling. In woningbouw worden dergelijke structuren minder vaak gebruikt. Meestal worden loods daken geïnstalleerd over schuren en andere bijgebouwen.
 • Met twee hellingen. Het zadeldak is heel acceptabel om te gebruiken in een klein landhuis.
 • Mansard, heup en andere ingewikkelde structuren. Dergelijke daken zijn de beste opties voor het regelen van een volwaardig woongebouw van cellenbeton.

Het maakt niet uit wat voor soort dakconstructie u voor uw huis hebt gekozen.

In elk geval moet het worden aangevuld met isolatiemateriaal:

 • waterdicht maken;
 • thermische isolatie;
 • dampscherm.

In sommige situaties (bijvoorbeeld als we het hebben over de zolderopstelling), wordt er ook isolatie geïnstalleerd.

Er moet een waterdichte laag op de spanten worden aangebracht. Het is het beste om te gebruiken voor deze houten latten.Deze delen zullen de functie vervullen van een contrarooster, waarop vervolgens de latten van de bekleding bestemd voor het dak zullen worden bevestigd.

Onder de waterdichtingslaag in de opening tussen de delen van de lat moet een verwarmend materiaal worden geïnstalleerd. De meeste huiseigenaren kiezen voor deze minerale wol. Natuurlijk kunt u de voorkeur geven aan ander materiaal, bijvoorbeeld polystyreenschuim of schuim. Warmte-isolatiemateriaal moet worden bedekt met een dampscherm. Het moet met houten latten aan de trussdelen worden bevestigd.

Als u alle bovenstaande fasen van het werk voltooit, moet u de afwerkingsdak leggen. In dit geval moet u zich richten op het budget en persoonlijke wensen.

De meest populaire materialen die worden gebruikt voor dakbedekking zijn:

 • bitumen tegels;
 • leisteen;
 • professionele vloeren;
 • metalen tegel;
 • keramische tegels.

Elke soort dakbedekking moet vanaf de bodem worden gelegd. Dientengevolge zullen de platen zodanig worden gefixeerd dat het sedimentaire vocht er doorheen zal vloeien zonder onder het oppervlak van de vloer te vallen.Als u alle opgegeven fasen van bouwwerkzaamheden hebt voltooid, kunnen we aannemen dat de doos en het dak van het blokhuis gereed zijn. In de toekomst zult u de installatie van technische communicatie en decoratie van het gebouw moeten doen.

Interieurafwerking

Het gasblokhuis vereist een hoogwaardige interieurinrichting. Gelukkig worden vandaag in de winkels van bouw- en afwerkingsmaterialen veel betrouwbare en duurzame decoratieve coatings verkocht, die op het gasblok kunnen worden aangebracht zonder schade aan te richten. Afwerkingsmaterialen moeten voldoen aan de vereisten gespecificeerd in GOST en SNiP.

Om het plafond in zo'n blokhuis te versieren, kun je de volgende methoden gebruiken:

 • bedek de basis met gips, en verf dan of installeer vellen GKL;
 • met de hulp van gipsplaat om verschillende multi-level structuren met ingebouwde verlichting te bouwen.

Gipsplaten worden bevestigd aan de plafondbasis op een vooraf voorbereid frame. Pleistercoating is in dit geval niet vereist, maar isolatie kan worden verschaft.

Wat betreft de wanden, hier voordat u de uiteindelijke coating aanbrengt, moet u eerst een uitlijning van hoge kwaliteit maken. Het is verplicht om plafonds aan de muur te bedekken met een primer en een wapeningsnet te leggen. Dit is te wijten aan het feit dat de eigenschappen van de hechting van cellenbeton het afwerkingsmateriaal niet in staat zullen stellen om zonder onnodige invloed stevig met elkaar te worden verbonden.

Voorbereide wandoppervlakken kunnen worden geverfd, behangen of versierd met decoratief gipsmengsel. Sommige gebieden kunnen worden bedekt met spectaculaire decoratieve stenen of ander soortgelijk materiaal. U kunt zich richten op de hoeken, raamopeningen of bepaalde functionele gebieden selecteren.

Dergelijke materialen zoals laminaat, parket of linoleum worden meestal op de vloer gelegd. In de keuken, in de badkamer en in de gang worden hoofdzakelijk porcellanato of keramische tegels geplaatst. Voordat u siervloeren legt, moet u eerst houten stammen installeren. Daarna wordt de vloer opgewarmd en bedekt met een plank.

Als u het interieur een beetje wilt diversifiëren, kunt u zich wenden tot prachtige boogconstructies. Meestal zijn ze gemaakt van gipsplaten. Dit materiaal kan gemakkelijk worden verwerkt, dus het wordt in een groot aantal verschillende ruimtes gebruikt.Met de hulp van gipsplaat kunt u vrijwel elke vorm en configuratie in uw woningbouw regelen.

aanbevelingen

 • Het belangrijkste advies dat experts geven is niet te besparen op het bouwen van een stichting. Vergeet niet dat een dergelijk materiaal, zoals cellenbeton, geen grondbeweging tolereert. Daarom is het noodzakelijk om een ​​geschikte structuur te kiezen op basis van de eigenschappen van de grond en de eigenschappen van gasblokken.
 • Het wordt aanbevolen om het project van het toekomstige blokhuis te bestellen in de respectievelijke organisaties, aangezien eventuele problemen en fouten in de documentatie tot ernstige gevolgen kunnen leiden. De tekeningen van de structuren van cellenbeton bepalen het hele proces van de toekomstige bouwwerkzaamheden.
 • Als er een scheurtje op het gasbetonblok verschijnt, duidt dit hoogstwaarschijnlijk op een krimp van de fundering, die werd geïnstalleerd zonder de juiste technologie aan te houden. Maakt u zich geen zorgen, dergelijk materiaal kan worden hersteld, omdat u de defecte gebieden met een gipsmix hebt gemist.
 • Verwaarloos de installatie van een versterkingsriem niet. Het is noodzakelijk voor elk huis, gebouwd van blokmaterialen. Dankzij dit onderdeel krijgt het gebouw kracht, betrouwbaarheid en stabiliteit.
 • Als je bij het regelen van de openingen er niet in bent geslaagd om in de lengte van het hele blok te komen, kun je het extra stuk verwijderen met een zaag of een ijzerzaag.
 • Blokkeer geen ramen openingen. Natuurlijk kunnen ze later worden uitgesneden, maar het zal extra tijd en moeite kosten, dus het is beter om deze vliegtuigen open te laten.
 • Alle gevelwerkzaamheden kunnen slechts een jaar na de bouw van een blokhuis worden uitgevoerd. Bovendien, tegen de tijd dat het interieur moet worden voltooid.
 • Als u met materialen zoals gasbeton werkt, moet u alleen speciale bevestigingsmiddelen gebruiken. Andere opties houden niet betrouwbaar vast in blokwanden.
 • Voor het verbinden van tegenoverliggende materialen (bijvoorbeeld baksteen) met dragende structuren, worden speciale flexibele verbindingen gebruikt. Deze onderdelen zijn gemaakt van composietmaterialen. Ze verminderen het warmteverlies van blokhuizen aanzienlijk. Bovendien zijn ze niet onderhevig aan corrosie.
 • Betonnen cellenbetonblokken moeten voorzichtig zijn om ze niet te beschadigen. Het is raadzaam om ze te sluiten met een speciale film om te beschermen tegen de gevolgen van neerslag.
 • Als de gasbetonblokken op de juiste manier worden versterkt, kunnen ze worden gebruikt bij de constructie van buitenmuren en interne scheidingswanden van verschillende modificaties.
 • Laat de buitenafwerking van het cellenbetonhuis niet buiten beschouwing. Een hoogwaardige voering verwijdert niet alleen de voor de hand liggende en verborgen onvolkomenheden van dit materiaal, maar verlengt ook de levensduur. Gebeëindigde blokken zullen meer worden beschermd tegen de gevolgen van negatieve omgevingsfactoren, die hun prestaties positief zullen beïnvloeden.

Veel huiseigenaren vragen zich af welke materialen het best te gebruiken zijn voor de buitenbekleding van een gasblokhuis.

Tegenwoordig schakelen mensen meestal de volgende opties in:

 1. metselwerk;
 2. decoratief metselwerk;
 3. geventileerde gevel;
 4. speciale gipsmengsels.
 • Bij het werken met een betonoplossing op warme dagen moet er rekening mee worden gehouden dat dit materiaal tijdens het drogen van tijd tot tijd moet worden bespoten met water. Zo bescherm je de betonnen fundering tegen kraken.
 • Om de groeven in het cellenbeton te maken, kunt u de molen gebruiken die is uitgerust met een diamantschijf voor droog zagen.Dankzij deze praktische tool worden de slagen probleemloos door een muurvolger afgevoerd.
 • Om de tijd die nodig is om een ​​blokhuis op te richten te verkorten, is het toegestaan ​​om speciale U-vormige blokken als jumpers boven de deur- en raamopeningen te gebruiken. Als u geld wilt besparen, dan is het goed mogelijk om dergelijke onderdelen met uw eigen handen te maken vanuit een enkel gasblok.
 • Vergeet niet dat de snelheid van de constructie direct afhankelijk is van hoe hoogwaardig en nauwkeurig de eerste rij cellenbetonmetselwerk is. Als het is opgemaakt in overeenstemming met de niveau-indicatoren, zal de installatie van de resterende rijen niet moeilijk zijn en geen problemen opleveren.
 • Het wordt niet aangeraden om betonblokken vanuit twee hoeken naar elkaar toe te leggen. Het zal dus heel moeilijk voor je zijn om de rijen te verbinden, en om het laatste deel op de gewenste maat te passen.
 • Als u het gasbetonnen blok moet bijsnijden, dan is het voor dit best mogelijk om een ​​eenvoudige handmatige metaalzaag te gebruiken, maar deskundigen adviseren om de voorkeur te geven aan een meer praktische tool - een zaagkrokodil, waarin een canvas met puntige tikken is.Met dit apparaat bespaart u niet alleen tijd, maar ook uw eigen kracht.
 • Om de blokken op te tillen, is het raadzaam om een ​​zelfgemaakte tool te gebruiken: rhombus grip. Met een dergelijk apparaat zal het gemakkelijker zijn om bouwmaterialen op te tillen en te verplaatsen.
 • Deskundigen adviseren om gasbetonblokken te installeren met behulp van zelfgemaakte steigers.
 • Gedurende de bouw is het erg belangrijk om het niveau constant te gebruiken. Meestal kiezen meesters voor de bubbel- of laseroptie. Vergeet deze tool niet - zonder dat is het bouwen van een sterk, aantrekkelijk en stabiel huis bijna onmogelijk.

Zie hieronder voor informatie over hoe u snel en goedkoop een huis van cellenbeton kunt bouwen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer