Criteria voor het selecteren van ankers voor cellenbeton

Het is bekend dat cellenbeton een vrij licht bouwmateriaal is en bovendien poreus. Gemak en porositeit worden beschouwd als de belangrijkste en belangrijkste voordelen. Maar toch heeft deze structuur zijn eigen nadelen - bijvoorbeeld, in zo'n blok zal de schroef helemaal niet worden vastgehouden, het is zelfs onmogelijk om de nagel te repareren. Daarom, om het probleem met bevestigingsmiddelen in cellenbeton op te lossen, moet u het anker slaan.

Speciale functies

Ankerbevestigingsmiddelen zijn twee hoofdonderdelen.

 • Het expansiedeel, dat wil zeggen, dat, na montage, zijn eigen geometrie verandert, waardoor een sterke fixatie van het anker direct in de dikte van het materiaal met een poreuze structuur wordt verschaft. Als we het hebben over chemische ankers, sijpelt het gedeelte dat niet in vaste, maar in vloeibare vorm is, gemakkelijk in de poriën, wat bijdraagt ​​aan een voldoende betrouwbare fixatie.
 • De kern bevindt zich binnenin, dat wil zeggen, het deel dat in het afstandsdeel zelf is gefixeerd.

Het afstandsstuk heeft een rand en manchetten, waardoor de steun niet in de geboorde gaten kan vallen. Het ontwerp van zijn lengte is anders - van 40 mm tot 300 mm. De diameter is meestal niet meer dan 30.

species

Ankers die worden gebruikt voor cellenbeton, volgens de methode van bevestiging is verdeeld in verschillende soorten:

 • chemische;
 • mechanisch.

Elk van de variëteiten heeft zijn voor- en nadelen, evenals methoden van bevestigingsmiddelen. Het loont de moeite om apart stil te staan ​​bij de kenmerken van beide typen.

chemisch

Door het principe van fixatie is elk chemisch element gebaseerd op het volgende, in een dergelijk poreus materiaal zoals schuimbeton of cellenbeton doordringt in het bindende type stof, dan hardt deze substantie uit en vormt een vaste verbinding wanneer gestold. Dit systeem wordt niet vaak gebruikt, en toch kan het zonder het simpelweg niet wanneer de ankers een voldoende grote belasting moeten weerstaan. Eén capsule bevat polymeren met organische harsen.

Overweeg hoe u een bekwame installatie uitvoert.

 • Om te beginnen wordt een gat geboord in het poreuze cellenbeton. Betrokken zijn bij dit werk is beter dan een gewone oefening.
 • De flesjes worden ingebracht in voorgeboorde gaten, die gespecialiseerde chemische verbindingen bevatten.
 • Het is noodzakelijk om de ampullen te breken en vervolgens een metalen staaf in hetzelfde gat te steken.
 • Het blijft nu wachten op het moment van stollen van het verbindende element. Gewoonlijk wordt het een paar uur toegewezen, en soms een dag.

Dit systeem heeft zijn eigen voordelen:

 • in staat om een ​​enorme last te weerstaan;
 • vocht en vocht dringen niet door onder het anker;
 • er zullen geen koude bruggen zijn in de plaats van gehechtheid;
 • de verbinding is afgesloten.

Als u de tekortkomingen van dit ontwerp opsomt, kunt u hier de onmogelijke implementatie van de ontmanteling van ankers opnemen. Het is ook vermeldenswaard dat soortgelijke producten vrij duur zijn in vergelijking met andere soorten bevestigingsmiddelen.

Massa-Henke en HILTI zijn de meest bekende fabrikanten van chemische bevestigingsmiddelen. De producten van wereldproducenten hebben een overeenkomstig hogere prijs, maar hier kunt u er volledig op vertrouwen dat de kwaliteit van het installatiesysteem op hetzelfde niveau zal blijven.

epoxy

Chemische ankerbouten gemaakt op basis van epoxyhars worden gebruikt tijdens installatie op een solide fundering of fundering, bijvoorbeeld op beton.Deze bouten met een soortgelijk effect kunnen de ophangconstructies vasthouden die zijn bevestigd aan betonnen oppervlakken en niet alleen, de bouten houden ook perfect de ophangconstructie vast die is bevestigd aan de balk van gewapend beton. Vaak gebruikt deze producten voor het vastmaken van een verscheidenheid aan apparatuur.

Epoxy-type ankerbouten heeft zijn eigen voordelen.

 • Het is mogelijk om deze elementen te installeren, zelfs in water of in de aanwezigheid van vocht.
 • Installatie met deze bouten kan binnen of van binnen worden uitgevoerd.
 • In het montagegat wordt het plaatselijke type spanning tot een minimum beperkt, dus er zijn geen scheuren in de zone van de ankerverbinding.
 • De hars bevat geen styreen.
 • Producten worden gebruikt voor het bevestigen van gladde noppen en voor schroefdraad. Deze eigenschap wordt constant gebruikt bij het monteren van de betonijzer.

Het monteren van ankers op de "epoxy" wordt ook beïnvloed door de lucht, of beter gezegd, de temperatuur. De eerste instelling vindt plaats binnen 10 minuten en vervolgens kan de tijd worden uitgesteld tot 180 minuten. Volledige uitharding vindt plaats in 10-48 uur. Pas na 24 uur kunnen de structuren worden geladen.

polyester

Dit type wordt veel gebruikt voor het bevestigen van verschillende delen van de hangende gevel op de cellenbetonbeton en wordt ook gebruikt voor het monteren van een doorschijnende gevel, communicatienetwerk en engineering. In de vorm van een staaf worden alleen van draad voorziene tapeinden gebruikt, deze kunnen van metaal of plastic zijn.

Om een ​​duurzamere verbinding te krijgen, wordt het aanbevolen om een ​​speciale taps toelopende boor te gebruiken bij het boren van een gat. Polyesterharsen bevatten helemaal geen styreen; dienovereenkomstig kunnen dergelijke harsen met vertrouwen worden gebruikt voor het bevestigen van hangende delen die zich in een gebouw bevinden.

mechanisch

De schoor van bevestigingsmiddelen, die het ankerlichaam stevig in het poreuze bouwmateriaal houdt, helpt bij het installeren van mechanische ankers om een ​​betrouwbare fixatie te bereiken. Meestal bestaat uit dergelijke bevestigingsmiddelen uit een speciale buis, die in de gaten wordt gestoken. Het verandert zijn eigen geometrische vorm als gevolg van het inschroeven of op het moment van verstopping van de binnenste staaf.

Een van de voordelen van dit bevestigingselement:

 • ankers zijn geïnstalleerd in de beluchting van cellenbeton is vrij eenvoudig;
 • veel tijd om het systeem te monteren verdwijnt niet;
 • alle belasting zal gelijkmatig worden verdeeld in de toekomst;
 • na het monteren van het anker op de installatie van gemonteerde elementen, kunt u onmiddellijk doorgaan;
 • het bevestigingssysteem kan altijd worden gedemonteerd wanneer dat nodig is.

Het is gemakkelijk om hengels uit te voeren en te installeren:

 • om te beginnen, boor een gat met de vereiste diameter;
 • steek dan de buis in het afgewerkte gat;
 • na voltooiing van het werk, moet u het expansielager van de stang afzonderlijk installeren, dat wil zeggen degene die op elk moment zowel kan worden geschroefd als gehamerd.

De meeste grote fabrikanten, bijvoorbeeld HPD, HILTI of Fisher GB, claimen producten van gegarandeerde kwaliteit te leveren. Typisch, dit type anker is gemaakt van redelijk duurzame materialen - roestvrij staal. Toch kunnen deze producten worden blootgesteld aan oxidatie, en dit is misschien wel het meest fundamentele nadeel.

Als tijdens de constructie van huizen die zijn gebouwd vanuit een gasblok, is het noodzakelijk om een ​​anker te gebruiken, dat wil zeggen flexibele verbindingen. Binnenlandse productiebedrijven houden zich bezig met de vervaardiging van deze bevestigingsmiddelen.

Ankers zijn gemaakt van basalt kunststof kern. Zandcoating op het anker zorgt voor de beste hechting op cement. Bovendien wordt de flexibele verbinding gemaakt van staalmateriaal (roestvrij staal) geproduceerd door het Duitse bedrijf Bever.

Een gebruikelijk type bevestigingsmiddelen, die worden gebruikt bij het werken met gasbeton, omvat ook een vlinderanker. De fixatie van dit product wordt uitgevoerd met behulp van segmenten-bloembladen, deze worden stevig bevestigd op het poreuze bouwmateriaal van cellenbeton. Dit type product wordt geleverd door de fabrikant MUPRO.

bevindingen

Ondanks de bestaande opinie, volgens welke het onmogelijk is om iets op poreus beton te bevestigen, kan het gebruik van ankers een echt betrouwbare bevestiging bieden. Tegelijkertijd kunnen chemische bevestigingssystemen vrij grote belastingen weerstaan. Maar u moet producten kopen van een vertrouwde fabrikant, die een garantie geeft op al hun producten.

Zie vervolgens het overzicht van het anker voor cellenbeton Fischer FPX - I.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer