Varianten van Bonolit-blokken

Een van de relatief nieuwe bouwmaterialen is een gasbetonblok, ook wel een schuimblok of een gasblok genoemd. Wanneer je het in de bouw gebruikt, kun je een heel mooi huis creëren, dat dankzij de eigenschappen van het materiaal de binnentemperatuur goed houdt en dus energie bespaart. Door de kleefstofsamenstelling, die wordt gebruikt om de blokken te verbinden, en hun lichtheid, wordt snellere krimp van gebouwen voorzien (of liever, dergelijke gebouwen krimpen bijna niet).

Bonolit wordt beschouwd als een van de beste Russische bedrijven die schuimblokken produceert. Dit komt door de hoge kwaliteit van producten en hoge productievolumes. Bonolit degradeert de samenstelling van cellenbeton niet omwille van de kwantiteit en gebruikt alleen milieuvriendelijke materialen.De hoofdtypen van door deze fabrikant gefabriceerde blokken hebben een dichtheid van D300 tot D600.

Bonolit-schuimbeton wordt gebruikt om blokken dragende muren, interne scheidingswanden en lateien te produceren.

Samenstelling en doel

Bonolit-blokken zijn gemaakt van een set componenten. Het is een mengsel van cement, zand, verschillende blaasmiddelen (bijvoorbeeld aluminiumstof) met additieven in de vorm van kalk, industrieel afval, slakken of as. Nadat het cement is gemengd met de bovengenoemde materialen, wordt het bevochtigd met water, op de gewenste consistentie gebracht en in een mal gegoten om een ​​klaar blok te verkrijgen.

In de mal bevindt zich een chemische combinatie van gasvormers met cement of kalk. Gassen, met name de waterstof die vrijkomt tijdens de reactie, geeft de oplossing een schuimige structuur. De diameter van de onderling verbonden poriën varieert van één millimeter tot drie. Nadat het mengsel gegrepen heeft, wordt het uitgenomen en verdeeld in delen van de vereiste grootte. Vervolgens wordt het materiaal gedroogd.

De gebruikelijke benaming voor het materiaal van de door Bonolit verkochte blokken is AAC (Aerated Autoclaved Concrete - geautoclaveerd cellenbeton, ook wel cellenbeton of gasbeton genoemd).Het werd bedacht en gemaakt in de jaren 1930 in Zweden. Voor de hele tijd van zijn bestaan ​​is de technologie verbeterd en ontwikkeld totdat deze een van de leidende posities bekleedde in de materialen die worden gebruikt voor de constructie van gebouwen.

De vervaardiging van blokken voor wanden van verschillende typen heeft enkele verschillen. Dit wordt zeker in aanmerking genomen bij de ondernemingen van Bonolit. Omdat de externe, ondersteunende wanden meer sterkte vereisen, worden schuimblokken verhard in gespecialiseerde autoclaven met behulp van stoom onder druk. Dit soort blokken is natuurlijk iets meer.

Voor de productie van die gasblokken die worden gebruikt voor de installatie van interne scheidingswanden, wordt stolling toegepast in elektrische kasten voor heet drogen of eenvoudig in omgevingscondities.

voordelen

Bonolit-gasblokken worden veel gebruikt bij de bouw van niet alleen kleine huisjes, huizen, huishoudelijke structuren en winkelruimte, maar ook hoogbouw.

Dit komt door de vele voordelen van het materiaal.

 • De betrouwbaarheid van gasblokken stelt u in staat om zonder extra werk en materialen te bouwen om het dragende deel en de fundering te versterken.Hiermee kunt u geld, tijd en middelen besparen tijdens het bouwproces en zo de totale kosten van het gebouw verlagen.
 • Vanwege de sterkte en duurzaamheid van het materiaal zijn alle gebouwen die hieruit zijn gemaakt niet bestand tegen veroudering en dienen ze meer dan 50 jaar lang.
 • De blokken hebben een hoge veiligheid in het vuurplan. Dit is een groot pluspunt voor de werking van gebouwen.
 • Door het gemak van schuimblokken wordt de bouw- en installatie snelheid van het gebouw tot vier keer versneld. Installatie van het materiaal geproduceerd op de kleefstofsamenstelling, waardoor ook de montagesnelheid toeneemt.
 • Vanwege het feit dat de blokstructuur schuimende poriën bevat, houden ze perfect warmte vast en "ademen". Hiermee kunt u de thermische energie-efficiëntie van gebouwen soms verhogen.
 • Schuimachtige structuur, met belucht beton gemaakt van milieuvriendelijke materialen, is ook een uitstekende geluidsisolator, die geen buitensporige geluidstrillingen toestaat om het gebouw binnen te komen.
 • Het materiaal is bestand tegen water, wat betekent dat het interieur minder gevoelig is voor de invloed van overmatig vocht.
 • De geometrisch correcte structuur van de blokken maakt het eenvoudig rechte muren en hoeken van gebouwen te maken.
 • Bonolit-blokken worden gekenmerkt door het gemak van verwerking op alle mogelijke manieren, zij het met een boor, zaag of een andere methode.

tekortkomingen

Zoals elk bouwmateriaal hebben schuimblokken nadelen.

 • Het probleem met het gebruik van bevestigingsmiddelen. Voor zo'n materiaal is het nutteloos om spijkers te gebruiken, ze vallen er gewoon uit. Alle bevestigingsmiddelen moeten op de schroeven worden gedaan.
 • Barsten met onjuiste installatie van de fundering. Als de fundering onjuist is gemonteerd, kan deze tijdens het krimpen scheuren veroorzaken, zowel op de plaatsen waar de blokken aan elkaar als op de blokken zelf worden gelijmd.
 • Hoge hygroscopiciteit. Cellenbeton absorbeert vocht door de schuimachtige structuur. Hij kan tot een derde van zijn volume opnemen, terwijl hij het niet toestaat om uit te gaan. Als het materiaal verzadigd is met vocht, zullen de isolerende eigenschappen verslechteren. Om deze reden, cellenbetonblokken vereisen buitendecoratie, waarvoor u alle materialen kunt gebruiken (beginnend bij stenen en eindigend met tegels).

De juiste optie kiezen

Een van de belangrijkste kenmerken van Bonolit-gasblokken is dichtheid. De coëfficiënt geeft aan hoe dicht belucht beton in kilogrammen per m³ is.Een grotere index van de coëfficiënt geeft een grotere hardheid van het blok aan, een lagere coëfficiënt geeft aan dat het de thermische energie beter spaart.

Er is ook een parameter als druksterkte. Het wordt aangeduid door de Latijnse letter B met een numerieke index, die de druk aangeeft die de eenheid per vierkante centimeter kan weerstaan.

De B2.5-index betekent bijvoorbeeld dat het schuimblok bestand is tegen een druk tot 25 kg / cm2.

De dichtheid van Bonolit-blokken wordt weerspiegeld in hun naam na de Latijnse letter D.

Dienovereenkomstig worden de schuimblokken zelf verdeeld afhankelijk van de coëfficiënt.

 • Blokken voor scharnierende gevels. De densiteitsindex is D600. Ze worden gebruikt voor de installatie van buitenmuren en gevels, bestand tegen verhoogde belasting. De belastingsweerstand van deze blokken is van B3.5 tot B5.
 • Structurele muurblokken. De densiteitsindex is D500. Afspraak - installatie van buitenmuren en inwendige draagvloeren van huizen. De druksterkte van dit type blokken is van B2.5 tot B3.5.
 • Wandconstructie-isolatieblokken. De dichtheidsindex is D400. Ze worden gebruikt voor het monteren van de wanden van huizen met een hoogte van minder dan drie verdiepingen, evenals bij de installatie van interne scheidingswanden.De druksterkte van dit type blokken is van B2.0 tot B2.5.
 • Isolatieblokken. Ze worden zowel voor de installatie van interne, niet-dragende scheidingswanden als voor thermische isolatie gebruikt. De dichtheidsindex is D300. De druksterkte van dit type blokken is van B1.5 tot B2.0.

Cellenbetonblok voor metselwerkwanden heeft een standaardlengte van 600 mm, hoogte 200 mm, breedte van 200 tot 500 mm. Het gasblok voor installatie van scheidingswanden heeft dezelfde lengte en hoogte als de vorige versie, maar de kleinere breedte is van 75 tot 150 mm. Het springerblok is 500 mm lang, 200 mm hoog en 250 tot 400 mm breed.

Schuimblokken met een U-vorm worden gebruikt om een ​​monolithische riemstijfheid en interne verborgen structuren te creëren. Pazogrebnevye-modellen bevinden zich aan de zijkanten van de verlaging en uitsteeksels, zodat het tijdens de installatie niet nodig is om de kleefstofsamenstelling op de verticale naden te leggen, gasblokken worden in elkaar gestoken.

Blokken van het "hh" -type laten door hun vorm thermische isolatielagen tussen de platen in de scheidingswanden leggen.

    Een andere parameter van het gasblok is de weerstand tegen bevriezings- en ontdooicycli van het materiaal. Om aan te geven hoe vaak een materiaal volledig kan worden bevroren en ontdooid zonder verlies van eigenschappen, wordt een Latijnse F gebruikt in het gasbetonblok gevolgd door een nummer,die het aantal ontdooi- en vriescycli aangeeft. Er zijn opties van F15 tot F100. Alle door Bonolit geproduceerde blokken hebben een F100-index, dat wil zeggen dat ze bestand zijn tegen meer dan honderd cycli volledig invriezen / ontdooien.

    Zie de volgende video voor informatie over het leggen van Bonolit cellenbeton.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer