Aeroc cellenbeton: kenmerken en gebruiksaanwijzingen

 Aeroc cellenbeton: kenmerken en gebruiksaanwijzingen

Eeuwenlang werd gebouwd alleen uit hout, stenen en natuursteen. De opkomst van beton, inclusief gasbeton, is een echt tijdperk van bouwactiviteit geworden. Maar niet alle merken van dit product zijn even waardevol.

Speciale functies

Al meer dan driekwart eeuw wordt cellenbeton actief gebruikt in de bouwpraktijk.

Het vindt toepassing in de volgende gebieden:

 • productie van dragende en secundaire wanden;
 • creatie van hulpisolatie;
 • vorming van versterkte platen voor overlappende structuren.

Het gebruik van gasbetonblokken is handig omdat ze de volgende kenmerken hebben:

 • uitzonderlijk bestendig tegen ontbranding;
 • verschillen in de eersteklas hittebescherming;
 • laat je even comfortabel wonen in de winter en in het warme seizoen;
 • ze dienen zeer lang en onderscheiden zich door een relatief lage prijs (in vergelijking met producten met vergelijkbare kenmerken).

Waarom kiezen voor Aeroc?

In zijn sector is Aeroc al lang bekend en gebruikt het alleen maar grondstoffen van de allerbeste kwaliteit. Een team van gekwalificeerde ingenieurs en ontwikkelaars neemt speciale maatregelen zodat ze de gefabriceerde producten in elk klimaat kunnen toepassen. Extra verwerking van blokken, als de noodzaak ervan tijdens de constructie ontstaat, wordt eenvoudig en eenvoudig uitgevoerd. Het bereik is vrij divers in grootte, kleur en geometrische vorm. Het Aeroc-gasblok heeft altijd een lengte van 60 cm, terwijl de hoogte varieert van 20 tot 25 cm. De dikte van de eenheidsstructuur, die 7,5-40 cm kan zijn, is nog meer verspreid.

Het traditionele blokformaat is volledig consistent met de standaardgeometrie van cellenbetonproducten, die nu door vele andere bedrijven worden geproduceerd. De Elements-lijn is geoptimaliseerd voor partities in de configuratie en de speciale eigenschap van EcoTerm is de aanwezigheid van een "tong en groef" -verbinding.De vergoeding voor de geleverde gasbetonblokken bedraagt ​​minstens 3000 roebel per 1 cu. m. Het is onmogelijk om preciezer te zeggen, omdat deze parameter wordt beïnvloed door de seizoensgebondenheid van het werk, de afstand van het transport, de categorie van het gekochte materiaal en de hoeveelheid ervan. Gekwalificeerde specialisten van Aeroc staan ​​elk moment klaar om een ​​antwoord te geven op al deze punten. Gewoonlijk, hoe groter de bestelde partij, hoe goedkoper het individuele betonblok. In dit geval worden de tarieven volledig open opgesteld, klanten kunnen altijd hun inhoud beheren.

Hoe te gebruiken?

Positieve beoordelingen worden alleen gegeven door die consumenten die strikt en strikt de richtlijnen van de Aeroc-werktechnologie volgen. Ongeldige installatie met gebruik van zelfs de hoogste kwaliteit cement. Er is een duidelijke indicatie - om merkspecifieke lijm te gebruiken.

Deze oplossing heeft de volgende voordelen:

 • het voorkomen van de vorming van invoerkanalen voor koude;
 • uitzonderlijke weerstand tegen binnendringen van water;
 • stabiliteit met sterke koeling;
 • verharding binnen 120 minuten (je kunt direct gevonden slips corrigeren);
 • uitstekende waterdampdoorlaatbaarheid.

Lijm geeft goede resultaten onder bepaalde voorwaarden. Om het te gebruiken, moet de lucht een temperatuur hebben van + 20 tot +22 graden met een relatieve luchtvochtigheid van 55%. Wanneer u een gebouw op een lage temperatuur moet bouwen of repareren, is het raadzaam om een ​​gespecialiseerde merkoplossing te nemen in plaats van lijm. Onder voorbehoud van de wettelijke vereisten, is opslag van de samenstelling mogelijk gedurende 12 maanden. Alle producten van het bedrijf onderscheiden zich door een uitstekende verhouding van sterkte en zwaartekracht, die het mogelijk maakt om structuren met een hoge belastingscapaciteit met weinig thermische geleidbaarheid te verlenen.

assortiment

Het is nogal moeilijk om te praten over de technische kenmerken en afmetingen van Aeroc cellenbetonblokken, over de kenmerken van hun gebruik in het algemeen. Het zou juister zijn om hun specificaties afzonderlijk te analyseren. De tong-en-groef-variëteit van wandconstructies zorgt dus voor een snelle en nauwkeurige installatie van de blokken. De geverifieerde structuur van de vlakken aan de uiteinden maakt het mogelijk om de verticale openingen van de elementen niet te vullen. Als gevolg hiervan wordt het verbruik van het kleefstofmengsel aanzienlijk verminderd. Een bijkomend voordeel van deze aanpassing is de aanwezigheid van comfortabele zakken voor het dragen van de hand.

Het is belangrijk! Elk origineel product dat onder het merk Aeroc wordt geleverd, wordt alleen met het technische paspoort van het bedrijf verkocht. Deze omstandigheid laat toe vrijwel gegarandeerd de aankoop van een nep uit te sluiten.

Elk ontwerpbedrijf Aeroc ondergaat professionele verwerking in een autoclaaf. Dankzij haar zijn de belangrijkste kenmerken van een natuursteen stabiel, meerdere malen vergroot. Het Aeroc-bedrijf volgt nauwgezet de naleving van de technologische vereisten en koopt alleen eersteklas grondstoffen. De variatie in sterkte wordt bereikt door de hoeveelheid hoofdbestanddelen te veranderen. Een belangrijke rol wordt ook gespeeld door de controle van de expansie van gasbeton tot bepaalde afmetingen, die is georganiseerd in overeenstemming met nationale normen. Het gebruik van schalie-as, dat de milieuparameters van bouwmaterialen bederft, is uitgesloten. Zoals het bedrijf zelf aangeeft, is het leggen van de blokken die het heeft uitgegeven uiterst moeilijk te verwoesten of te bedekken met een slechte afwerking.

Jumpers van het merk Aeroc kunnen verschillende lineaire parameters hebbenmaar in elk geval zorgen ze voor een versnelde sluiting van openingen binnen schotten en in muren van gepatenteerde blokken.Wanneer het gat een breedte van minder dan 120 cm heeft, worden jumpers met een lengte van 150 cm gebruikt.Voor openingen van 120-170 cm breed zijn jumpers van een groter formaat - 2 m bedoeld.Het gewicht van deze structuren is beperkt tot 7-15 kg, dus u kunt ze zelfs alleen installeren. Als u de details van de versie van EcoTerm D400 gebruikt, kunt u de warmste constructie creëren (in vergelijking met aanbiedingen van concurrerende bedrijven).

De maximaal toegestane (verdeelde over het gehele oppervlak) mechanische belasting van de jumpers is 200 kgf per 1 strekkende meter. m.

Daarom zijn producten van deze soort aanvaardbaar voor de volgende doeleinden:

 • scheidingen van elk type;
 • zelfdragende muur van verschillende formaten;
 • dragende wanden, die worden ondersteund door monolithische vloeren.

Belangrijk: als u van plan bent Aeroc cellenbetonbruggen te gebruiken voor andere situaties, moet u een berekening uitvoeren om hun geschiktheid te evalueren.

Cellenbetonblokken uit het U-Aeroc-assortiment zijn ontworpen om deel uit te maken van monolithische stijfheidsgordels. En ook zullen ze toepassing vinden in de samenstelling van de steunen onder de plafonds, balken, spanten, mauerlatov. Het gebruik van jumpers onder ramen en deuren is toegestaan. De grootte van de blokken van groep U is gelijk aan de afmetingen van die delen die bedoeld zijn voor gewoon metselwerk.Hun lengte is precies 50 cm.

Wanneer u de meest duurzame en stabiele constructie wilt toepassen, moet u cellenbetonblokken Aeroc Hard 600 kopen. De sterkte van dergelijke structuren bevestigd door tests is 3,5 MPa, terwijl de thermische geleidbaarheid van een droog materiaal niet hoger is dan 0,14 W per 1 m² per seconde. De vorstbestendigheid vastgesteld door dezelfde tests komt overeen met categorie F100. Blokken Aeroc Classic (D500) is een andere ontwikkeling met de hoogste kenmerken die iedereen kan kopen. Elke wijziging van cellenbetonblokken van Aeroc Company neemt onmiddellijk een van de leidende posities in de markt in. Het bedrijf doet er alles aan om eersteklas structurele elementen te verkrijgen.

Met de hulp van EcoTerm Plus-aanpassingsproducten is het heel goed mogelijk om een ​​stenen muur met een dikte van 0,2 tot 0,3 m te bouwen, die volledig voldoet aan de nieuwste thermische beschermingsnormen. De producten zijn al getest op hoogbouw en zijn geproduceerd sinds 2009. Vergelijking van Aeroc-producten met vergelijkbare materialen toont aan dat alle analogen inferieur zijn in termen van hun laadvermogen of in termen van thermische bescherming. De lagerkarakteristieken van merkproducten zijn voldoende voor het aanbrengen van vloeren met monolithisch gewapend beton.Een 20 - 30 cm dikke muur wordt niet per ongeluk genoemd, omdat het deze optie is die voldoende is om de effecten van koude in bijna het gehele Europese deel van Rusland te stoppen.

De theoretisch berekende mechanische weerstand van het metselwerk tot compressie is 800 kPa. Dit komt overeen met een effect van 15 ton per lopende meter. EcoTerm Plus is vanwege deze eigenschappen voldoende voor de constructie van gebouwen met een hoogte van 1,5-2 verdiepingen met een monolithische soort vloeren onder een plat dak. Als u een lichtere vloer en verhoogde steilheid op het dak gebruikt, kunt u de derde verdieping bereiken. Naleving van de sanitaire en hygiënische normen voor warmteverliezen (voor Sint-Petersburg en het omliggende gebied) is gegarandeerd, met een metselwerklaag van 17-25 cm.

Zie hieronder in de video voor informatie over hoe Aeroc cellenbeton wordt gebruikt.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer