Garderobe hanger

 Garderobe hanger

Misschien is een van de meest voorkomende, handige en effectieve elementen van het kastsysteem een ​​gewone hanger. Lichtgewicht, comfortabel, compact - het helpt om te gaan met shirts, jurken, rokken, pakken, ondergoed en bovenkleding.

Zonder dit is het onmogelijk om een ​​appartement, kantoor, medische of educatieve instelling, een onderneming op het gebied van consumentendiensten en productie, voor te stellen.

Waar u kleding snel en nauwkeurig moet ophangen, er is een kleedkamerhanger. Dit element is echter niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt. Talloze modellen en configuraties zorgen ervoor dat dit accessoire een kleine kleedkamer volledig kan vervangen.

voordelen

Hanger - het basiselement van elke kleedkamer. Dit product dankt zijn populariteit en onmisbaarheid aan de volgende voordelen:

 1. Mobility. Indien nodig kunnen modellen op wielen naar elke geschikte plaats worden verplaatst. En de gebruikelijke eenvoudige kledinghangers kunnen niet alleen in de kast, maar ook in de slaapkamer, kinderkamer, kantoor, woonkamer, keuken, badkamer en andere kamers worden gebruikt.
 2. Gebruiksgemak. Dankzij de unieke ontwerpkenmerken van verschillende modellen kunt u tijdrovende installatie- en installatiewerkzaamheden voorkomen. De hanger is onmiddellijk klaar voor gebruik. Elk model is meestal multifunctioneel. Hiermee kunt u rokken, broeken, overhemden, hoeden en paraplu's op hetzelfde moment ophangen.
 3. Met het brede assortiment kunt u gemakkelijk de ideale optie kiezen voor een bepaalde kleedkamer. Alle modellen zien er stijlvol, elegant en elegant uit en passen perfect in elk interieur.
 4. Hangers kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Hun gewicht, duurzaamheid, kosten, functionaliteit en decoratieve eigenschappen hangen ervan af.

types

Alle modellen verschillen van elkaar in locatie, ontwerp, grootte, functionaliteit en andere parameters.

Ter plaatse van de hangers kan vloer of muur zijn. Het vloermodel wordt vaak gebruikt, niet alleen in woningen, maar ook in openbare ruimtes. Het is niet star vastgelegd en kan worden herschikt / vervoerd naar elke plaats die hiervoor geschikt is. Alle dingen zijn zo geregeld dat gratis en gemakkelijke toegang tot een van hen wordt geboden.

Een dergelijk ontwerp kan een ronde, rechthoekige of andere vorm hebben, gemaakt van verschillende materialen. Modellen op wielen zijn erg populair.

Muurhangers voor kleding worden gebruikt voor het rangschikken van gangen en gangen van kleine afmetingen, waar het niet mogelijk is om een ​​algemeen vloermodel te plaatsen. Wandopties kunnen elke mogelijke vorm hebben en zijn uitgerust met een ander aantal haken.

Een ander model is een balk, die is bevestigd in kasten of kasten. Het biedt plaats aan het vereiste aantal hangers voor casual en outdoor kleding. De lengte en diameter kunnen verschillen, afhankelijk van het aantal kleding dat erop is geplaatst.

De keuze voor een geschikt model hangt af van de functionele taken van de ruimte, de grootte ervan, de beschikbaarheid van vrije ruimte.Modellen van verschillende ontwerpen kunnen de kledingkast aanzienlijk ontladen en de toegang tot bepaalde soorten kleding vergemakkelijken.

Hangers kunnen voor kinderen en volwassenen zijn. Kindermodellen hebben een kleinere maat en dikte van onderdelen, ze wegen minder accessoires voor volwassenen, kunnen apart worden gemaakt voor meisjes en jongens (het grootste verschil is de kleur).

Hanger op wielen. Dit model is goed voor zijn veelzijdigheid. Gewoonlijk bevat het een of meer dwarsbalken om de hangers op te vangen, haken voor bovenkleding of tassen, planken voor schoenen of andere dingen. De wielen vergemakkelijken het verplaatsingsproces van de belaste constructie aanzienlijk.

Veel modellen worden aangevuld met hoezen om kleding tegen stof te bedekken.

materialen

Hangers verschillen in de vervaardiging van materialen:

 • Het metalen model is tegenwoordig erg populair. Metaal is een van de meest duurzame, bestendige, duurzame en praktische materialen. Ideale optie voor massieve ontwerpen onder bovenkleding. Meestal voor de vervaardiging van dergelijke accessoires gebruikt verchroomd aluminium. Het geeft perfect toe aan kleuren, daarom past zo'n constructie perfect in elk interieur.

Metalen hangers zijn opmerkelijk vanwege hun goede capaciteit en esthetische aantrekkingskracht. Vaak zijn modellen versierd met gesmede decoratieve elementen, waardoor ze een speciale esthetiek en elegantie hebben.

 • Houten producten zijn ook vrij vaak te vinden in moderne interieurs. Mooi, edel hout heeft een goede sterkte en duurzaamheid, onberispelijke decoratieve eigenschappen. Houten hanger past harmonieus in een klassieke en moderne stijl. Verschillende soorten hout kunnen worden gebruikt om modellen te maken voor het plaatsen van kleding.
 • Plastic is een goedkoop, praktisch, lichtgewicht materiaal dat geschikt is voor het ophangen van lichte kleding. Het is pretentieloos in de zorg, esthetisch aantrekkelijk, milieuvriendelijk en veilig. Plastic producten zijn geschikt voor het plaatsen van een kleine hoeveelheid dingen.

afmeting

Het groottebereik van kledinghangers is erg breed. De keuze voor een geschikt formaat model wordt bepaald door de juiste plaatsing van kleding erop. Bovenkleding en vrijetijdskleding tijdens opslag mogen de vloer niet raken. Dit moment moet worden overwogen bij het kiezen van de juiste optie.

 1. De hoogte van de hanger moet groter zijn dan de lengte van de langste jurk, jas en andere kleding.
 2. De algehele afmetingen van de hanger moeten precies op basis van de locatie worden gekozen, zodat het ontwerp in de geselecteerde hoek past.
 3. Het aantal haken moet voldoen aan de behoeften van mensen die in huis of in de kamer wonen.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van een geschikt vloermodel is het raadzaam om op de volgende factoren te letten:

 1. De hanger moet overeenkomen met het kleurenschema en de gekozen stijl van het interieur.
 2. Het model moet voldoende stabiel zijn om niet te kantelen, te vervormen of te breken onder een grote hoeveelheid kleding.
 3. Het model mag de ruimte niet overbelasten en vrije beweging door de kamer voorkomen.
 4. De hanger moet alle dingen bevatten, dus wanneer u een model koopt, moet u rekening houden met het aantal mensen in de kamer.
 5. Het materiaal waaruit het product is vervaardigd, moet voldoende duurzaam, veilig en betrouwbaar zijn.
 6. De kosten van de kaststructuur zijn meestal laag, tenzij we het hebben over exclusieve modellen, die ook dienen als dure, stijlvolle interieurdecoratie.Voor dergelijke modellen gebruikt waardevolle hout of gesmede decoratieve items.

Bij het kiezen van een huis (vloer of muur) hangers voor de kleedkamer moet je zeker overwegen de volgende nuances:

 1. De hoogte van de bar voor het grootste deel van de kleding voor volwassenen mag niet minder dan 165 cm zijn.
 2. Voor shirts, jassen, jassen en kinderkleding kan het zijn dat halters een kleine hoogte hebben. Een andere optie is een pantograaf voor hangers, waarmee u de bar naar het gewenste niveau kunt laten zakken en weer omhoog kunt tillen.
 3. Een hanger met een hoes is nodig voor het opbergen van kleding die niet vaak wordt gedragen. Dit kunnen seizoensgebonden kleding zijn (schapenvacht, bontjas, jas) of een elegante jurk, pak. De hoes beschermt kleding perfect tegen stof.
 4. Intrekbare structuren zijn ideaal voor het opbergen van broeken of spijkerbroeken. Hun hoogte mag niet minder zijn dan 60 cm.
 5. Voor de opslag van accessoires kunt u ontwerpen kopen met speciale haken en bevestigingsmiddelen voor paraplu's, riemen, sjaals, handtassen. Ze kunnen in verschillende uitvoeringen en vormen worden gemaakt, hebben verschillende afmetingen en aantal haken.

Met een speciale hanger kunt u alle noodzakelijke kleine dingen in het publieke domein plaatsen.

Waar te plaatsen?

Afhankelijk van een ontwerp, een vorm, de grootte, een kledingkast kan een hanger worden opgesteld in verschillende punten van de kamer. Het is noodzakelijk dat de volgende regels worden gevolgd:

 • Het ontwerp mag niet direct bij de ingang liggen, om niet te interfereren met mensen die het terrein betreden en verlaten.
 • Aan de andere kant mag de kledingkast niet te ver van de uitgang zijn. Op de hanger wordt bovenkleding geplaatst, die direct voor het uitgaan gedragen wordt.
 • Kleedkamer moet het vrije verkeer van mensen in de kamer, de overgang van kamer naar kamer, niet voorkomen.
 • Meestal bevindt de kast zich in de hoek.
7 foto

Opties in het interieur

Een elegante, compacte metalen hanger kan gemakkelijk de plaatsing van casual kleding en schoenen aan. Om de handtas op te bergen, kunt u een afzonderlijke vergrendeling aanbrengen. Deze hanger neemt niet veel ruimte in en ziet er geweldig uit in een slaapkamer.

De originele vloerhanger dankzij de gebogen vorm neemt zelfs in de kleinste gang een minimum aan ruimte in beslag. Haken op verschillende niveaus zijn geschikt voor het plaatsen van volwassen en kinderkleding. Paraplu's kunnen aan kleine stangen worden opgehangen.Planken zijn geschikt voor het opbergen van brillen, sleutels, sieraden en andere accessoires.

Een smeedijzeren vloerhanger dient als een prachtige decoratie van het interieur van de hal. Grillig gebogen takken spelen de rol van haken voor het bevestigen van hangers onder kleding. 2 lagere planken plaatsen thuis of buiten schoenen netjes.

Het elegante vizier kan worden gebruikt als een plaats voor het opbergen van handtassen of als een extra vlak om hangers op te bergen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer