Kledingkast interieur

 Kledingkast interieur

Kleedkamer is een noodzakelijke ruimte, waar u gemakkelijk jurken, broeken, blouses, schoenen en accessoires kunt plaatsen. Met de komst van de kleedkamer in het appartement zal ruimer worden zonder kasten, commode, nachtkastjes, bestelling zal verschijnen, de ruimte zal niet worden bezaaid met kleding, alle dingen zullen netjes worden ingedeeld en rondgehangen.

Basale ontwerptechnieken

Er zijn twee opties voor accommodatie: ofwel een kleedkamer in een aparte kamer of een deel van de slaapkamer.

In de eerste uitvoeringsvorm kan een goede kleedkamer uit de kast, donkere kamer, pantry komen. Dergelijke gebouwen waren gepland in de huizen van het oude gebouw. Moderne ontwikkelaars zijn gericht op het creëren van comfortabele woonomstandigheden voor toekomstige huurders en een garderobe van behoorlijke omvang.Ze zijn uitgerust met een deur, indien mogelijk met een raam, het plafond, de muren en de vloer zijn bijgesneden. Een voldoende groot aantal moderne kleedkamers stelt u in staat om dingen van het hele gezin op te slaan.

De tweede optie omvat de bouw van gipsplaatwanden, die volgens de stijl een voortzetting van de hoofdruimte moeten zijn. Ze markeren het grondgebied van de kleedkamer en dienen als muren. In één partitie is het noodzakelijk om een ​​gat te maken voor de deur. De deur kan willekeurig zijn - verschuifbaar, accordeon, in de vorm van jaloezieën, spiegel. De laatste weergave zal ruimte voor een spiegel sparen.

stijlen

Een kleedkamer met een stijlbeslissing kan een voortzetting zijn van de ruimte waaraan zij grenst, of het kan een onafhankelijk ontwerpproject zijn.

Ondanks het verschafte veld voor fantasie, is het niet nodig om het onverenigbare te combineren. Een slaapkamer gemaakt in landelijke stijl met een overwicht van zacht hout en gestructureerde stoffen, en een kleedkamer gemaakt in hightech-stijl met onberispelijke rechte lijnen en kleurenminimalisme, zien er ongemakkelijk uit.

Ontwerpers bieden verschillende stijlen die bij de kledingkast passen, maar waarbij rekening wordt gehouden met de situatie van aangrenzende kamers en het interieur van het appartement als geheel.

 • Werkelijk minimalisme, loft verschillen in laconieke decoratie, karakteristieke kenmerken - metalen steunen, glazen planken, plastic nissen.
 • Eenvoudig om een ​​klassieke stijl te creëren. Dit vereist een boom waaruit u een frame en planken kunt bouwen.
 • De boiserie-stijl is geweldig, die vooral wordt gebruikt voor het ontwerpen van kleerkasten. Alle planken, nissen en kasten zijn niet aan het frame bevestigd, maar rechtstreeks aan de muur. Dit is praktisch omdat de ruimte behouden blijft en de algehele look niet zwaarder wordt. Deze stijl is niet geschikt voor gipsplaatwanden en vloeren.

Ontwerp projecten

Specialisten kunnen een groot aantal ontwerpprojecten aanbieden voor grote en kleine kleedkamers die zich in afzonderlijke kamers bevinden of deel uitmaken van een kamer. Overweeg enkele van de meest populaire projecten.

 • Voor de hoekkamer worden kasten gebruikt die langs twee aangrenzende muren zijn geïnstalleerd. De derde zijde is een scherm of een schuifdeur. Dit ontwerpproject is optimaal voor slaapkamers.
 • Kleedkamer mag niet minder zijn dan 2 m². M. Een kamer met een grootte van 3 m². Ontwerpers met een dergelijke minimumschaal geadviseerd om frames te verlaten, niet om kasten en extra meubels te gebruiken.
 • U-vorm gebruikt drie muren.Het past alles wat je nodig hebt - van de functionele componenten van de kast tot de bijbehorende meubels.
 • Lineaire kleedkamer lijkt op een kledingkast, maar zonder indeling in zones.

Keuze uit afwerkingen en verlichting

Afwerkingsmateriaal moet worden geselecteerd op basis van de stijl van de kamer. Toegestaan ​​behang, verf, panelen van kunststof, hout, glas, keramische tegels, maar van textiel is het beter om op te geven - het absorbeert vocht en wordt een stofafscheider. Op de vloer - linoleum of laminaat, is het gemakkelijk om voor hen te zorgen, waardoor ze worden onderworpen aan natte reiniging.

Wat de verlichting betreft, is één lamp in het midden van de kleedkamer onmisbaar. Deze kamer moet goed verlicht zijn om kleding te passen en deze vanuit een andere invalshoek in een spiegel te kunnen bekijken. Goede lampen zullen op tijd helpen om de vlekken te zien, om de kwaliteit van strijken te beoordelen. Extra verlichting kan volumetrisch licht creëren: lampen in de vorm van wasknijpers, ingebouwde lampen rond de spiegel, ingebouwde lampen in het plafond.

vulling

Elke kleedkamer is individueel, het wordt voltooid op basis van interieurkenmerken, het aantal dingen, hun diversiteit. Fabrikanten bieden verschillende functionele elementen voor deze kamer:

 • De dwarsbalk (bar) - ze zijn hanger;
 • Met de stroomafnemer kunt u de lat naar een comfortabele hoogte laten zakken;
 • De planken zijn verdeeld in uittrekbaar, stationair, massief, breed, smal;
 • De dozen kunnen gesloten of open zijn, uitgerust met organisatoren (het systeem "meerdere dozen in een doos");
 • Manden en dozen voor het opbergen van kleding, kleine accessoires;
 • Schoenmodules - open legborden voor het opbergen van schoenen;
 • Volume compartimenten voor aanverwante artikelen - drogers, strijkplanken.

Regeling van kleedkamer

Het is belangrijk om na te denken over de kastruimte tot in het kleinste detail. Het verdient de voorkeur meubels te bestellen op basis van individuele metingen. Meubels in de fabriek passen niet in de beschikbare vierkante meters.

Om een ​​comfortabele kamer voor kleding te regelen, hebt u het volgende nodig:

 • Meubeltransformatoren - een kast met schuif- of compartimentdeuren, die veel planken en laden bevat.
 • Compacte kaptafel, kaptafel. Nu kun je nette modellen vinden die zelfs in de kleinste garderobe bij elkaar passen.
 • Grote vloerspiegel. Hier hoeft u met de maat niet te trivialiseren.Hoe groter de spiegel, hoe comfortabeler het is om ernaar te kijken, door de volledige uitrusting te beoordelen.
 • Kruk of zachte poef.

Zo'n meubelvulling maakt de kamer voor kleding gezellig, comfortabel en functioneel.

tips

Om de perfecte kleedkamer te krijgen, raden ontwerpers aan de volgende tips te volgen:

 • Gebruik de volledige ruimte tot het maximum - van vloer tot plafond;
 • Door transparante deuren kunt u snel de juiste dingen vinden;
 • Gebruik geen gloeilampen, deze zijn brandbaar;
 • Gebruik organisatoren voor de rationele verdeling van dingen;
 • Kies een kwaliteitsvolle vloer, want meestal breng je op blote voeten door in de kleedkamer:
 • Zorg voor ventilatie van de ruimte;
 • Als de kleedkamer een raam heeft, moet je dingen beschermen tegen de zonnestralen.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer