Garderobe op de zolder

 Garderobe op de zolder

Een aparte kleedkamer zal helpen orde te scheppen in de opslag van dingen, een comfortabele leefomgeving creëren en uw ruimte in een privéwoning vergroten. En de locatie van een dergelijke kamer, zoals niets anders, is geschikt voor niet-residentiële gebouwen op de zolder.

Functies en voordelen

Het voordeel van de kleedkamer op de zolder is uiteraard ruimtebesparing en uitbreiding van de leefruimte door grof meubilair te vervangen door een dergelijke ruimte. Het biedt immers veel meer ruimte, mits de interne ruimte rationeel is.

Met een garderoberuimte kunt u alle spullen en kleding op één plek verzamelen en bespaart u dus tijd om het benodigde kenmerk te vinden. Het is een zeer praktische manier om alle dingen in het huis die we dagelijks nodig hebben te systematiseren en te organiseren.

Het duidelijke voordeel ten opzichte van gewoon kastmeubilair is de mogelijkheid om een ​​comfortabele en rustige plek te creëren voor het verwisselen van kleding met goede verlichting en spiegels.

In deze kamer is er plaats voor alle noodzakelijke dingen, die hun vorm en conditie helpen behouden. Dit alles zorgt ervoor dat kleding hun baasjes langer kan dienen.

Locatie opties

De locatie van de kleedkamer is afhankelijk van de grootte en het type kamer. Op de zolder onder de helling van de kleedkamer kan worden gevestigd, hetzij langs de laagste of langs de hoge muur. De laatste kan worden gebouwd kleedkamer, gecombineerd met de slaapkamer, en het zal de meest complete kledingkast zijn, in plaats van geplaatst op een lage muur.

Zolder in zijn structuur zijn onderverdeeld in de volgende: rechthoekig, driehoekig en asymmetrisch. Op basis van de kenmerken van de structuur van uw zolder en moet worden benaderd om het ontwerp van de kleedkamer erin.

Rationeel gebruik van een ruimtezolder zal het hoektype van de kast helpen. Maar het is gecompliceerd in ontwerp en installatie.

Opslagsysteem en organisatie van de ruimte

Nu zijn er een groot aantal criteria waarmee garderobezalen worden verdeeld. Als we de criteria van het opslagsysteem als basis nemen, onderscheiden we de volgende types:

  • Panel. Voor de vervaardiging van dergelijke systemen met decoratieve panelen, die aan de planken, stangen en laden worden bevestigd. Er zijn geen verticale partities.
  • vrijstaande (met of zonder deuren). Het klassieke statische opslagsysteem, dat is gebaseerd op de kledingkast.
  • Frame. Ze gebruiken combinaties van metalen structuren en houten elementen (planken en laden) en de achterwand ontbreekt.

Ook is het opslagsysteem onderverdeeld in types als: stationaire constructies en stangenrekken. De eerste is het plaatsen van meubels, afhankelijk van de grootte van je kleedkamer. De tweede is de staven en geleiders in verticaal of horizontaal ontwerp.

Het moet worden toegewezen mesh opslagsysteem. Op dit moment is het bijzonder populair geworden. Een van de voordelen - compactheid en ergonomie.

Op de zolder wordt meestal een open type kledingkast gebruikt, of er worden schuif- of vouwdeuren gemaakt, afhankelijk van het vloeroppervlak. Bij het organiseren van de binnenruimte van de kleedkamer, worden bars geplaatst voor elk type kleding (broeken, overhemden, jurken, enz.)

Laden, steunen en planken voor schoenen worden hieronder aanbevolen. Voor handschoenen, hoeden en andere kleine kledingstukken, kunt u een aparte doos of ladekast selecteren.

Een kleedkamer, als deze groot genoeg is, is verdeeld in verschillende zones: bijvoorbeeld in mannelijk en vrouwelijk. Elk van de zones heeft zijn eigen functionele kenmerken. Het mannelijke deel van de kleedkamer zal verschillen van het vrouwtje in de keuze van kleur, materiaal en opstelling van dingen.

Nederzettingstips

Het creëren van een kleedkamer moet beginnen met het maken van tekeningen en plannen voor de locatie van al zijn zones. Zorg voor isolatie, waterdichtheid, verlichting en ventilatie.

De garderobe op de zolder moet beschikken over een uitstekend ventilatie- en ventilatiesysteem. om de muffe en onaangename geur te verwijderen die kleding kan bederven. Open ramen waardoor zonlicht binnendringt, zullen echter niet ten goede komen aan deze kamer, dus ze moeten goed worden ingesloten.

Gebruik onder de omstandigheden van de hellingen van het dak open planken. De zakken gevormd door de dakschuine kanten zijn ideaal voor kasten. Bij kleine kamerformaten worden deuren met een schuifmechanisme gebruikt. De meest correcte en correcte oplossing voor de inrichting van deze kamer is de vervaardiging van alle meubels op bestelling in overeenstemming met de individuele architecturale kenmerken van uw zolder.

Een van de belangrijkste taken in het arrangement - kwaliteitsverlichting. Kunstlichtbronnen moeten het natuurlijke licht aanvullen. Vooral goede verlichting is vereist op de locatie van de spiegels. Spiegels hebben de voorkeur om in volle groei op de wanden en deuren te installeren.

Interieur garderobe kamers kunnen worden gevarieerd. Gebruik hiervoor behangpapier, verf, plastic panelen, tegels of andere materialen. De kamer moet worden ingericht in lichte tinten, waardoor deze een visueel groter volume krijgt en niet overladen wordt met onnodige interieurdetails.

Als de kleedkamer de volledige hoogte van de kamer beslaat, dan heeft u voor uw gemak een kleine stoel of trapladder nodig. De verhouding van gesloten en open oppervlakken wordt aanbevolen om hetzelfde te doen.

Een kleine tafel is het best geplaatst bij het zolderraam.

Een garderobe op zolder in een privéwoning zal een groot deel van uw leven vergemakkelijken en uw woonruimte redden.

Interessante ontwerpoplossingen

Deze kleedkamer kan zich op de zolder van een rechthoekige structuur bevinden. Het is gemaakt in grijs-donkere kleuren en planken worden gebruikt als het belangrijkste structurele element. Er zijn ook bars en verschillende vakken in het midden. Over het algemeen is het ontwerp koud en strikt gemaakt, geschikt voor zakenmensen. De ruimte wordt verlicht door het natuurlijke licht van het zijraam en het kunstlicht van de lampen die in het plafond zijn ingebouwd.

De volgende kleedkamer is geschikt voor de zolder met een driehoekige structuur. Het materiaal gebruikte spaanplaat-lichttonen. Het centrale deel van de voormuur wordt bezet door stangen, waaronder zich laden bevinden. De helft van de wandruimte aan de linkerkant wordt ingenomen door planken. De hele kamer wordt verlicht met natuurlijk licht vanaf de zijkant van het raam in de hele muur.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer