Kledingkast in de slaapkamer

 Kledingkast in de slaapkamer

De slaapkamer is een comfortzone, daarom zou het alleen plezier moeten brengen: er is geen plaats voor omvangrijke dingen en afval, daarom zou de kleedkamer ermee alleen het interieur moeten aanvullen en zo nuttig mogelijk zijn.

voordelen

Het idee om een ​​kleedkamer te maken in de slaapkamer verscheen enige tijd geleden in Amerika, maar nu al is dit gebouw behoorlijk populair op de Europese markt. In de klassieke weergave is dit een aparte ruimte die wordt omsloten door een muur of scheidingswand. Maar er zijn ook veel variaties in kleedkamers,laat niet alleen toe om ondergoed, kleding en zelfs schoenen open te bewaren, maar ook om het interieur van het huis te versieren, passend bij de stilistische voorkeuren van de eigenaar.

Sommige mensen die relatief kleine appartementen hebben, zijn op hun hoede voor dergelijke gebouwen. En het is tevergeefs, want de kleedkamer in de slaapkamer garandeert de volgende voorzieningen:

 1. Dingen in zo'n kamer zijn zo gerangschikt dat ze altijd bij de hand zijn, zodat ze niet lang hoeven te worden gezocht. Dit is een geweldige tijdspaarder voor een druk persoon.
 2. Als iemand bijvoorbeeld een kast gebruikt terwijl iemand op zoek is naar de dingen die hij nodig heeft, moet een ander wachten. De kledingkast kan door twee tegelijk worden gebruikt, zonder dat dit van invloed is op elkaars ruimte.
 3. Het is in de slaapkamer dat een dergelijke toevoeging een persoon toestaat, het nodige aantal keer verkleden, om gemakkelijk de benodigde outfit en accessoires te selecteren.
 4. Het ontwerp en de inrichting van de kleedkamer zal veel goedkoper zijn dan het bestellen of vervaardigen van een kledingkast, aan de gevels waarvan de prijs vrij hoog is.

types

lineair

Het ziet eruit als een grote kledingkast, want een dergelijke lay-out moet een blinde muur zijn waarop geen ramen en deuren zijn. Varianten van de muuromheining vanuit de kamer:

 1. Gebruik een gipsplaatwand en schuifdeuren, zodat u gemakkelijk toegang hebt tot elke plank;
 2. Installeer overal schuifdeuren;
 3. Op het plafond hangt kroonlijst een gordijn, dat ook het interieur kan diversifiëren;
 4. Laat open planken met items open.

hoekig

Kan worden gemaakt met een vrije hoek. Zo'n kleedkamer zal niet minder praktisch zijn voor de slaapkamer, omdat je dezelfde noodzakelijke dingen en voorwerpen erin kunt plaatsen, en hier hoef je geen lege muur te nemen. De afbakening van de ruimte kan worden geïmplementeerd op de manieren die zijn beschreven in de vorige paragraaf.

geïntegreerde

Er wordt een speciale kledingkast gebruikt, die later een integraal onderdeel van de slaapkamer wordt.

open

Handig voor een kleine kamer. Het impliceert open opslag van dingen zonder een hekwerk of deuren en fungeert als een extra interieurdecoratie.

Wardrobe-dressing

Dit is een grote kast met een schuifsysteem, waarmee indien nodig zelfs een bed erin kan worden geplaatst. Indien gewenst kan de eigenaar in deze kast de interne verlichting gebruiken.

materiaal

Heel vaak wordt houten meubilair gebruikt in de kleedkamers, maar een meer economische optie is om het te maken van spaanplaat, vezelplaat of MDF:

 • De voordelen van spaanplaat - beschikbaarheid, lage prijs, sterkte en gebruiksgemak. Het wordt niet alleen gebruikt voor de interne componenten van de kleedkamer, maar ook voor het maken van originele compartimentdeuren.
 • Vezelplaat (of hardboard) wordt meestal gebruikt als scheidingswanden, achterwanden van meubels of de onderkant van laden. In feite is dit materiaal erg dun, maar bij zorgvuldig gebruik kan het erg lang meegaan en zal de prijs voor elke consument bevredigend zijn.
 • Helaas is de productie van MDF in Rusland laag, dus de kosten van deze grondstof kunnen erg hoog zijn en niet voor iedereen toegankelijk, maar in tegenstelling tot andere materialen heeft het de volgende voordelen: duurzaamheid, het vermogen om verschillende methoden te verwerken en de veiligheid van het milieu.
 • Een zeer betaalbaar prijsniveau verschilt van gipsplaat - het kan niet alleen worden gebruikt voor de vervaardiging van verschillende nissen en planken, maar zelfs voor de constructie van de kast.
 • Om nog maar te zwijgen over het multiplex, bestaande uit vele lagen fineer en met milieuvriendelijkheid en maximale sterkte.

Om de inhoud van de laden in zicht te houden, kunt u transparant plexiglas gebruiken voor de vervaardiging van draaideuren.

Uitlaatmanden voor cellen zijn praktischer in gebruik van plastic - een materiaal met een lichte en aantrekkelijke uitstraling.

Het is het meest geschikt om metalen houders voor hangers te kiezen, waarvan de schoonheid niet zal worden aangetast door regelmatig gebruik.

Bepaling van de benodigde ruimte voor een kleedkamer in de slaapkamer

De diepte van de kast moet minimaal 65 cm zijn als dingen zich op de langsstang langs de muur bevinden. Als u grote kledingstukken moet plaatsen, kunt u eindhangers gebruiken die zich loodrecht op elkaar bevinden of intrekbaar zijn. De diepte in dit geval moet minimaal 35-40 cm zijn.

Om de breedte van de kleedkamer te achterhalen, moeten de volgende berekeningen worden uitgevoerd:

 • Bepaal de som van de diepte van de kast, de breedte van de deuren en de vereiste afstand voor gemakkelijke passage (gemiddeld 80-100 cm);
 • Op voorwaarde dat de kast geen deuren heeft, maar wel lades, moet de som van de diepte van de kast worden vermenigvuldigd met twee en de afstand voor eenvoudige doorgang (dezelfde 80-100 cm);
 • Als de deuren glijden en alleen de planken worden gebruikt, is het noodzakelijk om de som van de kastdiepte en de afstand te berekenen voor een gemakkelijke doorgang.

Om de lengte van de kleedkamer van de kamer te bepalen, moet u de som van de lengtes van alle kasten vinden die daar worden geïnstalleerd. Als de kasten tegenover elkaar liggen, is het alleen nodig om de lengte van het grotere apparaat te berekenen.

De minimale grootte van de kleedkamer moet 2-3 vierkante meter zijn, maar voor een lineaire verscheidenheid aan gebouwen is deze afstand niet voldoende. Zo zal de hoekkast hier veel compacter en uitgebreider zijn.

Voor alle comfort is het noodzakelijk dat het gebied van 4 vierkante meter was, hier kunt u zowel kleding als schoenen in een logische volgorde rangschikken, en als het 5-6 vierkante meter is, is het mogelijk om zelfs een kaptafel en een spiegel te installeren, wat de veelzijdigheid en het gemak van de kleedkamer garandeert.

afmeting

 1. 14 m² - Het is aangewezen om een ​​grote kast in de hele muur te gebruiken, waarin zelfs een bed kan worden geplaatst, of gewoon een kast.
 2. 15 m² M - de hoekige versie ziet er goed uit, die er goed uitziet en ruimte bespaart, u kunt zelfs een kleedkamer installeren, zelfs een ruime kast.
 3. 16 m²- het is logisch om een ​​kledingkast te installeren die een groot aantal vakken en planken bevat, evenals spullen of bedlinnen kunnen worden gesorteerd in dozen die in het bed zijn ingebouwd.
 4. 17-18 m² - hier is het niet alleen mogelijk om een ​​kleedkamer in een hoek te plaatsen, maar ook langs de muur, mits de lengte voldoende is.
 5. In de "Chroesjtsjov" - kleedkamer kan worden gemaakt van de bijkeuken, die grenst aan de slaapkamer, met de hulp van de nodige reparaties, of door het installeren van een kast in de kamer.

Kleur en inrichting

Het hoofddoel van de kleedkamer is praktische bruikbaarheid, dus het ontwerp moet op de juiste manier worden geselecteerd en worden voorzien voor een duurzame werking. Hier moet je aandacht besteden aan elke zone, namelijk:

 • top (niet minder dan 190 cm) - alleen seizoenskledij wordt bewaard;
 • medium - bevat casual outfits en ondergoed, evenals speciale rod voor jassen en apparaten voor andere accessoires;
 • bodem - biedt onder speciale dienbladen voor schoenen de aanwezigheid van kleine dozen waarin ze niet vaak gebruikte dingen opslaan;
 • en de opslagruimte voor hoeden is iets hoger dan de gemiddelde balk.

De kleedkamer in de slaapkamer moet ongeveer evenveel worden ingericht als de hele kamer. Om het te scheiden, kunt u gebruik maken van: een schuifdeur, een roterende of alleen een transparante deur, de deur "accordeon", evenals de deurluifel.

Als er niet veel ruimte is, is er mogelijk een spiegel aan de achterkant van de deur. Toch zou het goed zijn als de slaapkamer een gipsplaat scheidingswand maakt, deze kan worden ingericht met hetzelfde materiaal als de rest van de kamer, of een textielgordijn ophangen. Vanwege de mogelijkheid van grote hoeveelheden stof die zich ophopen, is het niet erg logisch om een ​​textielafwerking te gebruiken.

Afhankelijk van de voorkeuren van de eigenaar, kunnen verschillende tinten hout worden gebruikt in de kleedkamer. U kunt het meubilair diversifiëren met behulp van een poef op wielen, vitrines voor het opbergen van sieraden of een kaptafel met een opengewerkte spiegel.

Het decor in heldere kleuren in de slaapkamer ziet er elegant en passend bij de omgeving. Meisjes kunnen verschillende elementen van delicate tinten toevoegen (gordijnen, voetenbankjes, gordijnen). Bij mannen is echter een striktere stijl waar te nemen en worden witte of grijze tonen gebruikt. Over het algemeen kan iedereen de stijl en het ontwerp naar eigen wens en smaak kiezen.

verlichting

Zelfs als de kleedkamer zich in de slaapkamer bevindt, moet ervoor worden gezorgd dat de kamer niet alleen 's avonds, maar overdag van voldoende licht wordt voorzien.

Voor de vereiste hoeveelheid licht kan de kleedkamer bevatten: gelijkmatig verdeelde plafondverlichting in de kamer, planken en laden met extra verlichting, schijnwerpers of wandkandelaars. T

Ook kan de aanwezigheid van een raam niet voorkomen, omdat natuurlijk licht de juiste beleving van kleuren en psychologisch comfort garandeert.

Hoe de interne inhoud organiseren?

De klassieke versie van de vulafdeling voor de garderobe omvat de aanschaf van een speciaal systeem dat verschillende afdelingen, planken, haken en stangen voor kleerhangers bevat. U kunt zowel open als gesloten rekken kiezen. Vanwege de grote verscheidenheid aan maten en ontwerpen van dergelijke constructies, kunt u eenvoudig de meest geschikte meubels kiezen voor maximaal gebruiksgemak.

Niet minder populair en aantrekkelijk is de hightech-stijl, wat metalen producten impliceert voor het decoreren van de binnenkant van de kleedkamer.Het betekent ook niet dat er planken of planken zijn, alleen stangen en toevoegingen worden gebruikt. Dit bespaart ruimte en ziet er behoorlijk indrukwekkend uit.

Een kleedkamer hoeft niet alleen speciale items te bevatten, maar kan ook worden ingericht met wat er voorhanden is - om een ​​kledingkast, een spiegel, een kaptafel te plaatsen, waarop u cosmetica en mooie sieradendozen kunt plaatsen, en een comfortabele poef, scheid het gordijn of maak een omheining van beschikbaar materiaal.

Op de afdeling waar schoenen en kleding worden bewaard, moet er voldoende lucht zijn en het is niet overbodig om een ​​speciale ozonizer te installeren, en je kunt ook kleine pads met geurige kruiden tussen de planken leggen met kleding.

Accommodatiemogelijkheden en bestemmingsregels

Varianten van de plaatsing van kleedkamers zijn al beschreven in het subartikel "Soort", het zou niet overbodig zijn om u te vertellen hoe u een kleedkamer in een bestaande volwaardige kamer kunt selecteren:

 1. De scheidingswand - het kan worden gemaakt van gipsplaten of ander materiaal. Mits de ruimte ruim is, kan de kleedkamer worden toegewezen als een aparte ruimte.
 2. Loodrecht op de muur kan de set kast zelfs een speciaal element van het decor worden, als het is versierd met details of behang geplakt in de toon van de kamer.
 3. Als er een uitsparing in de muur is, kunt u een ingebouwde kledingkast of een bar voor hangers installeren.
 4. Niet alleen een bepaalde eigenaardigheid, maar ook een extra gezelligheid in de kamer kan worden gegeven door de aanwezigheid van een scherm of scherm.
 5. Op de kroonlijst, gemonteerd op het plafond, kan een mooi gordijn zitten.
 6. Als er niet voldoende ruimte in de kamer is, is het logisch om schuifdeuren te gebruiken.
 7. Visueel, om een ​​ruimte spectaculairder te maken voor de juiste combinatie van tinten, bijvoorbeeld als de kamer zelf is ingericht in heldere kleuren, zou het goed zijn om een ​​kleedkamer te maken in zachte of lichte kleuren.

beoordelingen

Op verschillende websites veel positieve recensies over de kledingkast in de slaapkamer. Meestal zeggen ze dat het luxe en zeer comfortabel is. Onder de tekortkomingen, onderscheiden ze alleen het feit dat het niet altijd mogelijk is om de juiste hoeveelheid ruimte in de kamer toe te wijzen om een ​​kleedkamer te installeren, en toch vereist dit materiële investeringen, maar het is de moeite waard om op te merken dat het met een redelijke benadering mogelijk is om een ​​comfortabele kamer te maken met goedkope materialen.

Ideeën in het interieur

Als u besluit om de kleedkamer in de hoek te gebruiken, hoeft u deze niet als een aparte ruimte toe te wijzen. Het is voldoende om het gewoon te laten lijken op een gewoon kabinet en er is niet veel ruimte voor nodig.

Als de slaapkamer zich op de zolder of zolder bevindt, kan het bed in de buurt van de schuine wand worden geïnstalleerd en de kleedkamer zelf langs de hoge. En als ze voor haar kiest om meer te kiezen en schuifdeuren, dan bespaart dit ruimte en ziet het er behoorlijk indrukwekkend uit.

Als de ruimte de indruk heeft dat er niet voldoende vrije ruimte is, kan een spiegelgevel deze visueel fixeren.

Voor absoluut kleine slaapkamers is er een mogelijkheid om mini-garderobekamers te installeren waarin alleen de meest noodzakelijke accessoires zullen zijn.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer