Kleedkamer vanuit de bijkeuken: hoe maak en rust een kamer uit?

 Kleedkamer vanuit de bijkeuken: hoe maak en rust een kamer uit?

Het hebben van een eigen kleedkamer is een droom van veel mensen. De mogelijkheid om vele jurken, bloesjes, rokken, overhemden, broeken, jeans, spijkerbroeken, schoenen, schoenen, accessoires en decoraties mooi en nauwkeurig te plaatsen, is zelfs in een klein appartement heel reëel.

Berging - een plek waar jarenlang de nodige en niet erg noodzakelijke dingen worden opgeslagen, wat jammer is om eruit te gooien. Kleedkamer vanuit de bijkeuken is een geweldige manier om zich te ontdoen van overbodige rommel en een compacte, goed georganiseerde aparte ruimte voor kleding en schoenen te krijgen.

Functies en voordelen

Het belangrijkste doel van de perfecte kleedkamer is het maximaal mogelijke gebruik van leefruimte. Een garderobe is een speciaal soort functionele ruimte. Hier worden verschillende kledingstukken, schoenen, accessoires geplaatst en opgeslagen. Alles moet in perfecte staat zijn en altijd bij de hand zijn, de andere functies zijn al secundair.

De voordelen van een dergelijke ruimte omvatten de volgende punten:

 • Gezinsbudget sparen (een aparte ruimte elimineert de noodzaak om een ​​omvangrijke kast, rekken, nachtkastjes te kopen);
 • Ergonomische oplossing voor zelfs de kleinste voorraadkastruimte. Bovendien kunt u het woongedeelte aanzienlijk uitbreiden, waarbij u kledingkasten en ladekasten verwijdert;
 • De mogelijkheid om een ​​voorraadkast naar eigen smaak in te richten (deze mogelijkheid biedt geen standaardkast);
 • De mogelijkheid om de noodzakelijke dingen op één plek te plaatsen (vaak worden kleding, schoenen en accessoires voor alle gezinsleden opgeslagen in verschillende kamers, kasten, planken).

Bovendien, zijn eigen kleedkamer - het is modieus, modern, handig en comfortabel.

Vereisten voor garderobe in het appartement

Bepaalde eisen worden gesteld aan de kleedkamer, evenals aan elke andere functioneel significante ruimte. Onder hen zijn:

 1. Ergonomische organisatie van de ruimte (het gebruik van planken, rekken, rails voor hangers) om alle noodzakelijke dingen in het publieke domein te plaatsen;
 2. De aanwezigheid van een spiegel;
 3. Een goed georganiseerd ventilatie- en verlichtingssysteem (dingen mogen niet temperen, luchtuitwisseling moet constant zijn);
 4. Zelfs een heel kleine ruimte kan op de juiste manier worden gebruikt. Bij het ontwerpen van een ontwerp moet rekening worden gehouden met het aantal dingen dat in de ruimte moet worden geplaatst. De binnenruimte, inclusief de deur, kan onder de planken worden gebruikt voor het opbergen van dozen, kledinghaken en wasmand.
 5. Als de ruimte te klein is, is het het beste om open rekken en planken te gebruiken als opslag van dingen.

Ruime garderobekamer kan gemakkelijk blijken zelfs uit de kleinste voorraadkast in een baksteen, paneel of houten huis. Het belangrijkste is om je verbeeldingskracht te tonen, rekening te houden met de eigenaardigheden van de kamer en de woonruimte het best te organiseren.

We selecteren het configuratie- en opslagsysteem

Het ontwerp en de organisatie van de interne ruimte is niet alleen afhankelijk van de grootte van de ruimte, maar ook van de configuratie. Een van de meest voorkomende opties zijn:

Hoekkast

Deze optie is universeel geschikt voor elke kamer.

U kunt de kamers als volgt versieren:

 • Een metalen frame blootleggen met tal van planken en netten voor linnen, schoenen en kleding;
 • Creëer een gezellige hoek gedecoreerd met natuurlijk hout met een schuifdeurcompartiment (deze optie ziet er erg duur en stijlvol uit).

lineair

Garderobe, parallel aan een van de muren van de kamer. Mag een deur hebben of open zijn. Geweldig voor het opslaan van dingen van twee personen (elk kan een hele muur toegewezen krijgen). Ontwerpopties kunnen veel zijn. Voor het plaatsen van kleding en linnen gebruikt open planken, laden, rekken, hangers.

U-vormige ruimte

Een van de meest voorkomende en ruime opties. Dankzij deze geometrische vorm kan een groot aantal laden, planken en manden in de kamer worden geplaatst.

Om de pantry in een ruime en ruime kledingkast te veranderen,U kunt een van de voorgestelde opslagsystemen gebruiken:

 • Kastmodel. Deze optie is gemaakt om te bestellen. De voordelen omvatten capaciteit en de mogelijkheid om grote en kleine dingen, accessoires aan te passen. Nadelen: de omvang van de planken en het onvermogen om hun locatie te veranderen.
 • Ontwerp met cellen of gaas. Elegantere, lichtgewicht en compacte versie. Mesh manden en planken zijn bevestigd met metalen geleiders en beugels. Door de spiraalbodem in de kamer ontstaat een gevoel van lichtheid en openheid. Het interieur lijkt niet zwaar en overbelast. De lage kosten van een dergelijk opslagsysteem is ook een plus. Het nadeel van het model is echter de onmogelijkheid om te zware dingen op te slaan.
 • Framesysteem. De basis voor dit model zijn metalen steunen van vloer tot plafond, die vervolgens worden bevestigd aan de dwarsbalk, staaf, planken, laden en manden. De voordelen van het systeem zijn het lage gewicht, het gemak van montage en gebruik, de sterkte en het esthetische uiterlijk.

Bestemmingsprincipes

Om ervoor te zorgen dat de kleedkamer geen chaotische, opgestapelde opslag van kleding en schoenen wordt, moet het principe van de zonering van de kamers in het ontwerpstadium worden gebruikt.Dit zal helpen om alles wat u nodig heeft zo efficiënt en optimaal mogelijk te plaatsen, zonder de ruimte te vervuilen en gratis toegang te hebben tot dingen.

Hiervoor is de ruimte verdeeld in 3 zones:

 • lager. Deze zone beslaat een ruimte niet hoger dan 80 cm van het vloerniveau en is bedoeld voor het opbergen van schoenen, paraplu's en andere accessoires. Afhankelijk van het type schoeisel (zomer, winter), kan deze zone worden opgedeeld in verschillende delen van verschillende grootte. Bijvoorbeeld, voor de opslag van sandalen, sandalen en schoenen, is de hoogte van de plank ongeveer 25 - 30 cm, laarzen en andere demi-seizoen en winterschoenen - 45 cm.
 • centraal. Het grootste deel van de kledingkast. Stroomafnemer, dwarsbalken, hangers, planken, laden bevinden zich hier. De hoogte van de middelste zone is ongeveer 1,5 - 1,7 m. Het compartiment, ontworpen om shirts, jassen, broeken, jurken, rokken te herbergen, neemt ongeveer een meter in beslag. Ondergoed wordt het best bewaard in dozen met verdelers.
 • Upper. Hoeden, seizoenskleding, beddengoed worden hier bewaard. Om tassen en koffers op te bergen, is het ook de moeite waard om een ​​aparte nis van ongeveer 20 * 25 cm (hoogte / diepte) te voorzien. Meestal worden ze onder het plafond zelf gelegd en om toegang te krijgen is het noodzakelijk om een ​​ladder te voorzien (als het plafond in de kast hoog is).

We plannen interne vulling

Nadat het opmaakschema en opslagsysteem is gekozen, blijft het de interne ruimte correct organiseren. Natuurlijk is elk interieur anders op zijn eigen manier, maar er zijn verschillende algemene regels voor de garderobe-inrichting:

 • Schoenendozen, dozen, planken en stands worden opgeslagen in de onderste zone;
 • De bovenste planken zijn gereserveerd voor de opslag van groot formaat (kussens, dekens, tassen) en seizoensgebonden items;
 • Het middengedeelte is ideaal voor vrijetijdskleding;
 • Schappen aan de zijkant zijn handig voor nuttige dingen die vaak worden gebruikt;
 • Onder accessoires (handschoenen, paraplu's, riemen) wordt een aparte zone toegewezen.

Tegenwoordig worden speciale accessoires aangeboden voor het netjes opbergen van spullen, bijvoorbeeld rokken voor dames of rijbroeken. Ze zijn uitgerust met speciale rubberen clips om te voorkomen dat vouwen op kleding verschijnen.

De dwarsbalk onder de hangers is een klassieke organizer voor het plaatsen van shirts, rokken, broeken, jurken, bovenkleding. Er kunnen verschillende balken op één of verschillende niveaus zijn.

Naar buiten toe is de stroomafnemer een dwarsbalk die op elk moment naar de gewenste hoogte of omhoog kan worden gebracht.

Een lichtgewicht textielhouder kan worden gebruikt om een ​​groot aantal handtassen, rugzakken en reticulums op te bergen. Het neemt niet veel ruimte in beslag en houdt uw favoriete accessoires altijd bij de hand.

Meubels voor de kleedkamer kunnen worden gemaakt van een verscheidenheid aan materialen. Het kan natuurlijk hout zijn, en praktisch plastic, en goedkope gipsplaat, en duurzaam staal of ander metaal. Als de voorraadkamer zich in een klein appartement ("Chroesjtsjov") vestigt, is het beter om voorkeur te geven aan vaste of modulaire meubels.

Afwerking en verlichting

Het volgende even belangrijke en cruciale punt in de opstelling van de voorraadkast - afwerking en verlichting.

 • Het materiaal voor het afwerken van muren, plafond en vloer moet zo praktisch mogelijk zijn om niet te vaak reparaties uit te voeren. Het moet soepel zijn om geen al te grote ruimte te "eten" en geen sporen op kleding achter te laten. Met deze functies kunnen afwasbaar behang, verf, textiel en spiegels perfect worden verwerkt. Zodat de ruimte er niet nog kleiner en zwaarder uitziet, is het beter als de decoratie is gekozen in heldere, doffe kleuren.
 • Wat verlichting betreft, worden massieve kroonluchters en grote lampen niet aanbevolen - ze zullen de ruimte zwaarder maken.Het is het beste om een ​​punt of kleine plafondlampen te kiezen, waarbij lampen worden gedraaid.
 • Een interessante en praktische optie - een reeks LED-lampen, die automatisch worden verlicht wanneer ze de kamer binnenkomen. Als de kleedkamer uit een groot aantal gesloten laden bestaat, is het de moeite waard om na te denken over lokale verlichting. Dus het zal gemakkelijker en sneller zijn om het juiste te vinden.
 • Als u bezig bent met het afwerken van werken, moet u ventilatie niet vergeten. In de kledingkast blijven kleding en kleding lange tijd gesloten, wat betekent dat ze alleen frisse lucht nodig hebben om vocht, schimmel en onaangename geuren te voorkomen. De kleedkamer kan worden uitgerust met een afzuigventilator of een kleine airconditioner.

Opties voor het sluiten van de deuropening

Afhankelijk van de configuratie, locatie en het ontwerp van de garderobekamer, kunnen verschillende soorten deuropeningen worden overwogen. De kamer kan open of gesloten zijn. Deuren kunnen slingeren, verschuiven, in plaats daarvan kunnen ze worden gebruikt voor een vouwscherm.

Voor het decoreren van de deurstructuur, mat of glanzend glas, een spiegel, gezandstraald ontwerp, hout, inzetstukken van verschillende materialen, kan textiel worden gebruikt.

De laatste optie ziet er zeer origineel uit en is vrij goedkoop. Voor het ophangen van de gordijnen worden dakranden geïnstalleerd en de stof zelf wordt gekozen om te passen bij het interieurontwerp. Schuifdeuren en deuren van het type "accordeon" helpen veel ruimte besparen zonder. Draaideuren zien er passend alleen in een ruime kamer uit.

Doe het zelf

Een paar eenvoudige aanbevelingen zullen helpen om van een kleine voorraadkamer een gezellige, compacte kledingkast te maken met je eigen handen:

 • Ontwikkel een plan voor de toekomstige kleedkamer. In de eerste fase van het werk is het noodzakelijk om de configuratie van de kamer zorgvuldig te overwegen. Typische pantry's in de "Chroesjtsjov" nemen meestal niet meer dan 3 vierkante meter ruimte in beslag. Gedeeltelijke sloop van de scheidingswand en de installatie van een gipsplaatstructuur zullen helpen om deze enigszins uit te breiden. Toegegeven, de uitbreiding van de kledingkast houdt rechtstreeks verband met de afname van de leefruimte.
 • Het volgende item is de keuze van opslagsystemen voor kleding en dingen. Het is noodzakelijk om zorgvuldig metingen uit te voeren in de toekomstige ruimte en schematisch alle structurele elementen op het plan te zetten.

Stap voor stap instructies:

 1. Selectie, berekening van de benodigde hoeveelheid en de aanschaf van afwerkingsmaterialen.
 2. Het terrein schoonmaken en voorbereiden op afwerking. De opslagruimte is vrij van alle dingen, de oude vloer is gedemonteerd, ongelijke wanden, de vloer en het plafond zijn geëgaliseerd, gepleisterd, betegeld.
 3. Afwerking. De vloer is bedekt met linoleum of laminaat, het plafond is geverfd of wit, de wanden zijn bedekt met behang, geverfd of afgewerkt met andere materialen.
 4. Lokaal ventilatieapparaat (ventilator, airconditioner) en lichtbronnen (schijnwerpers).
 5. Productie en installatie van racks. Voor zelfproductie heeft u metalen buizen nodig, platen spaanplaat met plastic coating, geleiders, bevestigingen, randen, hoeken, doppen, meubelaccessoires.
 6. Installatie van een intern verlichtingssysteem voor laden, installatie van deuren.
 7. De laatste fase: hangers, manden, scharnierende zakken.

Het is alleen nodig om dingen te ontbinden, kleding te hangen en de kleedkamer is klaar voor gebruik.

Voorbeelden van ideeën in het interieur van de gang

Open kast in de gang - een van de meest populaire opties voor de transformatie van de oude voorraadkast. Om dit te doen, zal het nodig zijn om de partitie te slopen om de ruimte uit te breiden.Praktisch en comfortabel schoenenrek en verschillende dwarsbalken op verschillende niveaus voor het plaatsen van kleding helpen het gebied niet te vervuilen.

Een meer praktische optie - de voorraadkast wordt bezet door open rekken met compartimenten en planken van verschillende breedtes. Voor het opbergen van linnengoed of handige dingen zijn er verschillende laden. Zo'n kledingkast kan worden uitgerust met schuifdeuren of gordijn met een dik gordijn van textiel.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer