Kleedkamer op de gang

 Kleedkamer op de gang

Een garderobe is de beste optie voor het netjes opbergen en opbergen van kleding, schoenen en andere dingen. Het kan ruim of klein zijn, een andere vorm, inhoud, ontwerp en locatie hebben. De gang is echter de meest bekende en handige plek voor een kleedkamer.

Functies en voordelen

Een kledingkast kan een hele kamer of een kleine kast zijn. En in feite, en in een ander geval, heeft het een aantal kenmerken en voordelen:

 1. Compactheid. Een kleine, nette kledingkast past zelfs in de gang van een zeer bescheiden formaat.Meestal worden ingebouwde modellen voor dit doel gebruikt.
 2. Beschikbaarheid. De moderne verscheidenheid aan constructie- en afwerkingsmaterialen stelt u in staat om zeer goedkope modellen te maken die niet hard op het gezinsbudget drukken en tegelijkertijd de taken die aan hen zijn toegewezen perfect aankunnen.
 3. Gemak. Een garderobe is een plek voor het gelijktijdig opslaan van een breed scala aan dingen (kleding, schoenen, handschoenen, hoeden, paraplu's, tassen). Het is veel handiger als al deze items zich op één plek bevinden en niet op verschillende planken, sokkels en rekken liggen, zoals vaak gebeurt.

Naast deze dingen in de kast is het mogelijk om huishoudelijke en sportuitrusting op te slaan.

De voordelen van een kleedkamer zijn:

 1. schoonheidsleer. Dankzij het werk van ontwerpers heeft iedereen vandaag de unieke kans om zijn inkomhal op een prachtige, originele, creatieve manier te versieren met een meubelstuk, dat ook een aanzienlijke functionele belasting levert.
 2. Uitvoerbaarheid. Kleedkamers zijn meestal gemaakt van zeer duurzame, duurzame, slijtvaste materialen die geen te ingewikkeld onderhoud vereisen.
 3. Aanpassing van de kamer. De ingebouwde kledingkast is de perfecte oplossing voor het vullen van een nis of een kleine voorraadkast, die niet was gepland om anders te worden gebruikt. Een kledingkast kan perfect de onregelmatigheden en gebreken van de muur maskeren. De spiegel die de meubelgevel verfraait, zal licht toevoegen aan de kleine ruimte en deze visueel uitbreiden.

Naast de voordelen zijn er verschillende nadelen:

 1. Het onvermogen om de ingebouwde kledingkast naar een andere plaats over te brengen;
 2. De complexiteit van installatie (ingebouwd model);
 3. Ondanks de compactheid neemt de kledingkast voldoende ruimte in beslag. Dit is vooral merkbaar in een smalle of smalle gang.

types

Kleedkamers kunnen op verschillende manieren van elkaar verschillen (configuratie, grootte, ontwerp, inhoud, materiaal, inrichting).

Hoekkast

Deze optie wordt meestal gebruikt in gangen van kleine omvang. Vaak is het de enige beste optie voor het arrangement, gang "Chroesjtsjov", bijvoorbeeld. Een goed doordachte interne vulling stelt u in staat om de kleding van alle huishoudens nauwkeurig en efficiënt neer te zetten.

Om de structuur niet te omslachtig te maken, moet het interne systeem open en gesloten modules, compartimenten, laden, planken combineren.

Open kast

Open kast.Het wordt gebruikt voor gangen van verschillende groottes, maar het heeft de voorkeur voor kleine ruimtes. Een van de voordelen van dit ontwerp is het gevoel van een vrije, heldere ruimte.

Vergeet echter niet dat alle dingen en kleding de hele tijd open zullen staan ​​voor nieuwsgierige blikken.

Zo'n systeem bestaat uit houten of kunststof planken, ruime open planken (in het onderste gedeelte kunnen er meerdere planken met deuren zijn), rieten manden en laden. Langs de planken of laden met schoenen kun je een kleine zachte bank of poef schikken. Heel vaak is een kleedkamer van het open type een vlotte voortzetting van een kamer, daarom is deze in dezelfde stijl ontworpen.

Gesloten kledingkast

Dit opslagsysteem ziet er geweldig uit in ruime kamers. De kledingkast kan vrij klein zijn of meerdere secties geïsoleerd van elkaar hebben. De voordelen van dit type zijn overduidelijk - dingen zijn in een nette volgorde ingedeeld, verborgen voor nieuwsgierige blikken, ze zijn niet bedekt met stof van buiten.

Als een gesloten kleedkamer niet alleen een kast is, maar een hele kamer, dan is het handig om een ​​nieuwe outfit te proberen of van kleding te wisselen. Kleedkamer kan worden uitgerust met scharnierende of schuifdeuren.

De eerste optie ziet er perfect uit in een klassiek interieur. Uiteraard vereisen vleugeldeuren een grote ruimte, maar ze kunnen een originele en stijlvolle uitstraling krijgen met behulp van interessante decoratieve objecten of prachtige accessoires.

Schuifdeuren "niet opeten" de ruimte, ze zijn gemakkelijk te gebruiken, en hun brede, gelijkmatige en gladde oppervlak kan een uitstekende basis vormen voor verschillende decor-opties.

Ingebouwde kledingkast

De ingebouwde kledingkast heeft een aantal voordelen ten opzichte van de body-tegenhangers. Onder hen zijn:

 1. De kosten van de constructie zijn aanzienlijk lager vanwege de besparing van materiaal op het frame, dat vaak wordt vervangen door wanden, het plafond en de vloer van de berging of nis zelf.
 2. Stabiliteit. Het is onmogelijk om een ​​nis omver te werpen, wat niet het geval is met een aparte kast.
 3. Het gevoel van een holistisch, monolithisch ontwerp. Alle garderobe-elementen zijn zeer strak op elkaar en op de kamer zelf aangebracht. Bovendien vergroot een garderobe in een nis of pantry visueel een kleine ruimte.
 4. Organisch. De ingebouwde kledingkast past perfect in elk interieur.
 5. De optimaliteit.Een optie met een ingebouwde kledingkast kan soms de enige optie zijn voor een ruimte met een complexe architecturale vorm.

Er zijn weinig nadelen, maar ze zijn:

 1. Het onvermogen om het standaardontwerp te gebruiken (ingebouwde kasten worden individueel gemaakt voor een specifieke nichegrootte);
 2. Moeilijkheden bij installatie en montage.

materialen

Tegenwoordig zijn er bijna geen beperkingen op de keuze van materialen voor de creatie en aankleding van de kleedkamer. Het kunnen budget- en luxe-opties zijn voor elke smaak en elk budget. Een van de meest gebruikte materialen vandaag: gelamineerde spaanplaat, MDF, natuurlijk hout, metaal, kunststof, glas, spiegel.

De meest originele modellen, gemaakt in combinatie met verschillende textuurmaterialen, zoals hout en glas, plastic en fotobehang.

Hout is een prachtig natuurlijk materiaal dat lange tijd erg populair is geweest in de constructie en decoratie van huizen, meubels, interieurontwerp. Tegenwoordig geven maar weinig mensen de voorkeur aan een array om kleedruimten te maken en meer budgetmaterialen te kiezen.

Het is echter bijna onmogelijk om het nobele, mooie, duurzame, "levende" hout te vervangen door zijn unieke geur en helende eigenschappen.

Kleedkamers uit het massief van een eik, een beuk, een els, een es, een den, een esdoorn worden op bestelling gemaakt. Dergelijke modellen hebben een aantal voordelen:

 1. Duurzaamheid, duurzaamheid;
 2. Uitstekende decoratieve eigenschappen;
 3. Milieuvriendelijkheid, veiligheid.

Hout is een zeer buigzaam materiaal. Hieruit kunt u de meest complexe architecturale termen, ontwerpen en gesneden decoratieve elementen creëren. Het ziet er geweldig uit in zijn natuurlijke vorm en is geschikt voor verven, plakken, toning, kunstmatige veroudering.

Houten garderobe in elk interieur ziet er passend, duur en waardig uit.

Accommodatie opties

Plaats een kleedkamer in de gang of gang kan anders zijn. Het hangt allemaal af van de lay-out, de grootte, het ontwerpproject, de afmetingen van het meubilair zelf:

 • In een nis. Zo'n architectonisch element als een nis helpt om een ​​aparte, compacte en perfect georganiseerde kleedkamer te creëren, zelfs in een eenkamerwoning. Natuurlijk moet het overeenkomen met de stijl en kleur van de binnengang.

De deuren in de nis kunnen glijden, slingeren, vouwen (zoals accordeon) of slingeren.

 • Als het ontwerp van de voorraadkamer of nis niet is voorzien, kan de kledingkast in de lege hoek van de gang worden geplaatst. Zelfs een kleine kast zal zijn werk perfect doen, zolang het maar zo lang mogelijk is. Op de bovenste plank kunt u hoeden, tassen, koffers, dozen met seizoensgebonden items regelen.
 • Als de afmetingen van de gang dit toelaten, kan het kastsysteem langs een van de muren worden geplaatst. Het kan bestaan ​​uit een kledingkast, open of gesloten rekken, mezzanine en andere elementen.

Ruimte organisatie

Het algehele uiterlijk van de kleedkamer en de bruikbaarheid ervan hangen af ​​van hoe goed de ruimte is georganiseerd en de kleinste details zijn doordacht.

 1. Planning begint met het ontwerp van de grootste en langste compartimenten voor kleding. Planken, dozen, manden zijn ontworpen op basis van de rest.
 2. De diepte van een standaardplank is meestal niet groter dan 1 meter. Grotere planken moeten intrekbaar zijn.
 3. De lengte van de balk onder de hangers mag niet meer zijn dan 1-1,2 meter vanwege de mogelijkheid om door te buigen onder zware bovenkleding.
 4. De doorgang tussen de rekken mag niet minder dan 60 cm zijn, en als de ontwerpfuncties laden en planken bevatten, moet u voor een comfortabel gebruik ongeveer nog een halve meter toevoegen.

Wat het ontwerp betreft, moet de kleedkamer in overeenstemming zijn met het algemene interieur van de gang. Altijd geschikte klassiekers - natuurlijke materialen, traditionele kleuren, spiegelontwerp.

Interne vulling

Een goed georganiseerde binnenruimte van de kledingkast zal u helpen om de nodige kleding, ondergoed, schoenen en andere dingen mooi en voorzichtig uit te spreiden en op te hangen.

Onder de belangrijkste functionele elementen die zullen helpen om aan deze taak het hoofd te bieden zijn de volgende:

 • Stang of pantograaf (voor het plaatsen van hangers met kleding);
 • Brunette vrouwen en rokken;
 • dozen;
 • planken;
 • manden;
 • Hangers voor stropdassen, paraplu's, riemen;
 • Sectie voor opslag van huishoudelijke en sportuitrusting.
9 foto

Dozen, planken en manden worden gebruikt voor het opbergen van bedlinnen en ondergoed, andere dingen. Ze kunnen vast of mobiel zijn, open en gesloten, vast en intrekbaar.

De onderste laag wordt gebruikt voor het opbergen van schoenen, de bovenste - voor hoeden, beddengoed.

Nederzettingstips

Om een ​​kleedkamer goed uit te rusten, is het nodig om niet alleen aandacht te besteden aan het ontwerp, de materialen, maar ook aan belangrijke zaken als verlichting en ventilatie:

 • verlichting. Ideaal - schijnwerpers, die een helder, diffuus licht geven. Bulkkroonluchters zijn ongewenst om te gebruiken - ze zullen een al kleine ruimte "opeten", ze kunnen per ongeluk met de hand worden aangeraakt bij het uitproberen van kleding.
 • Ventilatie. Constante luchtcirculatie is nodig om kleding te beschermen tegen onaangename geurtjes. U kunt de optie overwegen met een kleine airconditioner of ventilator.

De materialen waaruit de kledingkast wordt gemaakt, moeten praktisch zijn en vereisen geen speciale zorg, omdat er deeltjes water en straatvuil mee worden meegevoerd.

Je moet de ruimte niet overladen met een overvloed aan decor. De kleedkamer moet allereerst zijn functionele taken uitvoeren. Spiegel, matglas, gezandstraald ornament, lak, lacobel, inzetstukken van bamboe of rotan - deze moderne afwerkingsmaterialen zullen helpen om de kamer op een stijlvolle, elegante en originele manier te versieren.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer