Vullen voor kasten en inloopkasten

 Vullen voor kasten en inloopkasten

Voor een goede opslag van dingen is het noodzakelijk om de bijbehorende systemen, inclusief kasten en inloopkasten, op de juiste manier uit te rusten. Laten we de meest praktische en functionele manieren om opslagsystemen te vullen nader bekijken.

Functies en voordelen

Elk opslagsysteem heeft ongetwijfeld een aantal niet alleen kenmerken en voordelen, maar ook nadelen, die onmiddellijk moeten worden gelezen voordat een bepaald product wordt gekocht en in een appartement wordt geïnstalleerd.

De voordelen van de kasten zijn zichtbaar voor het blote oog - compactheid, gemak, ruimtelijkheid. Bijna elke kast heeft al deze eigenschappen, waardoor je een groot aantal dingen binnen kunt opslaan, zonder de ruimte van het appartement te vervuilen.

Een duidelijk voordeel is de opsplitsing van de interne ruimte in de schappen voor het opbergen van netjes gevouwen artikelen en compartimenten om dingen horizontaal op de hangers op te bergen.

Maar er zijn nadelen aan de kasten - ondanks de meest compacte afmetingen neemt de kast ruimte in de kamer in, soms zelfs niet klein. En als dit voor grote appartementen niet kritisch is, dan is in kleine ruimtes de ruimtevermindering merkbaar.

Kleedkamer wordt een kleine kamer genoemd - een ruimte die is ontworpen voor opslag. Met de juiste inrichting kan de kleedkamer niet alleen de kast volledig vervangen, maar ook ruimte vrijmaken in het appartement.

Het voordeel van de kleedkamers ligt vooral in de grote capaciteit, waardoor je voor nieuwsgierige ogen niet alleen kleding en kleine persoonlijke bezittingen kunt verbergen, maar ook onnodige apparatuur, grote gerechten en met voldoende ruimte - zelfs autowielen.

Typen en locatie

Uiteraard is er een grote verscheidenheid aan soorten kasten - modellen verschillen in hoogte, breedte en diepte.Maar verrassend genoeg zijn de kleedkamers ook verdeeld in verschillende variëteiten en verschillen ze in het gebied van de kamer en zijn vorm.

De meest voorkomende en bekende garderobe - coupe, het belangrijkste kenmerk hiervan zijn schuifdeuren, wat ruimte bespaart. Deuren op scharnieren bewegen vrij, maar vereisen een zorgvuldige behandeling om de werkcapaciteit niet te snel te verliezen.

De klassieke kledingkast, evenals de gewone kledingkast, heeft een standaard rechthoekige vorm, wat redelijk geschikt is voor vrij ruime kamers, waar ruimtebesparing geen speciale rol speelt.

Maar voor kleine appartementen, waar elke vierkante meter telt, zou een uitstekende optie een hoekmodel van de kast zijn, die weinig ruimte inneemt, perfect past in elk interieur en ruimte bespaart.

Er zijn ook opties voor hoek-kleedkamers, die meestal handgemaakt zijn, aangezien deze vorm van extra ruimte in een appartement door de ontwikkelaar zelden wordt geconstrueerd en opgemaakt.

In sommige appartementen zijn er speciale kamers van een klein gebied, die vaak gereserveerd zijn voor kleedkamers.Om zo'n kamer uit te rusten, is het ingebouwde inklapbare model van een kleedkamer het meest geschikt.

Meestal bevinden deze kamers zich in de slaapkamer, wat erg handig is om te verzamelen. Maar als er geen kleedkamer is, kunt u altijd een interieur toevoegen met een kleine kast waar alleen de meest noodzakelijke dingen worden bewaard.

7 foto

Een kleedkamer is erg handig in een privé-huis, omdat het in dergelijke levensomstandigheden dringend nodig is om een ​​groot aantal dingen op te slaan. Het is het beste om de kamer in hetzelfde gedeelte van het huis te plaatsen als de slaapkamer.

Hoe uit te rusten?

Het is erg belangrijk om niet alleen opslagruimte te regelen, maar ook om het volledig uit te rusten met aanvullende details die helpen om de orde te handhaven en alles op zijn plaats te houden.

Sommige maken kledingkasten en bouwen hun eigen kasten met behulp van de juiste onderdelen en componenten. Maar soms heeft een reeds afgewerkt product gepaste interne uitrusting nodig.

Laten we eens nader bekijken welke details nodig kunnen zijn voor het intern vullen van een bepaald opslagsysteem:

 • Vereiste schappen van verschillende afmetingen, ontworpen om dingen op te bergen in opgevouwen toestand;
 • Laden van hetzelfde materiaal als het opslagsysteem zelf kunnen vrij praktische details zijn, of het nu om een ​​kledingkast of om een ​​kleedkamer gaat;
 • Metalen balk voor opslag op hangers;
 • Passende montage voor planken en stangen, evenals handleidingen voor de beweging van de dozen
8 foto

Er zijn veel accessoires voor kasten en inloopkasten die de opslag handiger maken en de ruimte binnenin de kast afbakenen. Accessoires zijn onderverdeeld in ingesloten en niet ingesloten. We zullen elk in meer detail bespreken.

Ingebouwde opslagaccessoires:

 • Naast de bar gebruiken ze ook een intrekbare dun opgehangen hanger, die ondanks de externe dunheid van het ontwerp behoorlijk duurzaam en betrouwbaar is;
 • Ingebouwde armatuur voor ijzer;
 • Verschillende hanging baskets voor het opbergen van kleding, lichte schoenen en accessoires;
 • Intrekbare broekspijpen, die een rechthoekige hanger met talrijke dunne truien voorstellen;
 • Glijschoen organisatoren - perfect voor het opbergen van schoenen in kasten.

Niet verzonken opslagaccessoires:

 • De meest voorkomende en bekende accessoire - een hanger, is bijna een noodzaak in de kast;
 • Deksels en vacuümdozen voor het opslaan van warme, omvangrijke kleding zijn ook niet inbegrepen in accessoires;
 • Populair zijn de verdelers die helpen de ruimte in de vakken af ​​te bakenen;
 • Verschillende organisatoren voor de boxen waarvan de interne ruimte wordt gedeeld door speciale jumpers;
 • Opgeschorte organisatoren geschikt voor het opbergen van tassen en kleine schoenen.

De betrokken opslagelementen moeten van hoge kwaliteit, duurzaam en praktisch zijn, omdat de vulling voor een garderobe of kleedkamer niet voor een dag of twee, maar voor een lange tijd wordt gekozen. Het is beter om niet te besparen op kwaliteit, om niet achteraf te veel te betalen, het veranderen van accessoires en componentopslagsystemen.

Verschillende soorten accessoires en vullers zijn niet nodig, maar in veel opzichten vereenvoudigen ze het leven en stimuleren ze het onderhoud van de order in opslagsystemen.

Interne vulling

Voordat je een kast koopt of een kleedkamer uitrust, moet je de grootte van de kamer bepalen.En bij het kiezen van de optimale grootte van de kast en het vullen van een kleedkamer kan ergonomie helpen.

Laten we de belangrijkste kenmerken eens nader bekijken:

 • De hoogte van de kast kan wel een paar centimeter kleiner zijn dan de hoogte van de wanden in de kamer, maar vanwege de stabiliteit is het noodzakelijk dat de kastbreedte minimaal 56 centimeter is. Maar zelfs met dergelijke afmetingen, is het het beste om het meubelattribuut tegen de muur te bevestigen om vallen te voorkomen.
 • Hetzelfde geldt voor kledingkasten, de hoogte van planken waarin het plafondniveau kan worden bereikt, en de planken zelf hebben extra verankering nodig om meer veiligheid te garanderen. Laten we nu meer weten over de interne inhoud.
 • De bovenste plank van de kast of kleedkamer moet zich op een afstand van ongeveer 50 - 55 centimeter van de bovenkant van het product bevinden - met een dergelijke opstelling is het compartiment ruim genoeg om een ​​groot aantal niet zo belangrijke dingen op te slaan.
 • De hoogte van de afstand tussen de andere planken, waarop in stapels gevouwen kleding gewoonlijk wordt opgeslagen, kan 40 tot 45 centimeter bedragen. Met dergelijke afmetingen kunt u het opslagsysteem uitrusten met een groot aantal schappen, die elk mogelijk zijn gereserveerd voor een bepaald type kleding.
 • Houd er rekening mee dat kasten en opslagsystemen in de kleedkamers ook in diepte kunnen verschillen, wat op een bepaalde manier van invloed is op de grootte van de plank. Laten we de verhouding van de diepte en breedte van de planken op het voorbeeld van de vergelijkende tabel in meer detail bekijken.

Diepte van opslagsysteem (mm)

Smalle plankbreedte (mm)

Standaard plankbreedte (mm)

Breedte van brede plank (mm)

300 - 400

-

420 - 460

800 - 820

420 - 460

300 - 350

550 - 600

780 - 800

De standaard hoogte en breedte van de planken zijn begrijpelijk, maar veel kasten hebben vrij smalle laden en compartimenten en veel mensen begrijpen gewoon niet waar ze voor zijn. Het is heel eenvoudig! De compartimenten, die in hoogte variëren van 20 tot 30 centimeter, zijn ontworpen om zowel ondergoed als beddengoed op te bergen.

Standaardplanken voor het opbergen van hoeden kunnen 15 tot 20 centimeter hoog zijn en schoenendozen kunnen van 25 tot 30 centimeter zijn. Hoge laarzen kunnen het best in een horizontale positie worden gehouden, omdat er geen speciale compartimenten voor zijn.

 • Met een grote ruimte kan een kledingkast of kleedkamer een speciaal compartiment voor een broek hebben, waarvan de hoogte varieert tussen 12 en 15 centimeter, evenals laden voor het opbergen van sokken en panty's, ongeveer dezelfde hoogte.

Sommige kasten of inloopkasten kunnen worden uitgerust met staven met meerdere niveaus waarop hangers worden opgeborgen. Laten we in meer detail bekijken welke hoogte van de balk nodig is voor de opslag van bepaalde soorten kleding:

 • 170-80 cm: de hoogte die nodig is voor de opslag van lange jassen, regenjassen, bontjassen en winterjassen;
 • 140-150 cm: de hoogte die nodig is voor het opbergen van lange damesjurken, evenals bovenkleding, waarvan de lengte het midden van de kuit bereikt;
 • 100-110 cm: de hoogte die nodig is voor de opslag van korte bovenkleding, jassen, overhemden en blouses.

Het is vermeldenswaard dat opslagsystemen in de kleedkamers ook kunnen worden uitgerust met deuren, aangezien kleding gemaakt van delicate stoffen die speciale behandeling vereisen, achter gesloten deuren moet worden bewaard om het product zo veel mogelijk te beschermen tegen mogelijk externe invloeden.

Interessante ontwerpoplossingen

Zeer mooi uitziende hoekkast met witte glanzende deuren. Het model beschikt over alle benodigde interne apparatuur, stangen op meerdere niveaus, veel laden en legborden voor het opbergen van diverse artikelen.

Het is opmerkelijk dat het model is uitgerust met een open hoekrek,die als decorelement kunnen dienen - voor het opbergen van verschillende interieurartikelen en een functioneel onderdeel - voor het bewaren van familiealbums en boeken.

Een treffend voorbeeld van het bekwame en praktische gebruik van de ruimte in de ruimte is de hoekkast die we persoonlijk hebben gemaakt. De deuren zijn gemaakt van mat witte panelen in bruine snit, waardoor ze er mooi uitzien en het interieur goed aanvullen.

De kleedkamer is uitgerust met bars, om te hangen, zowel lange als korte kleding. Er zijn laden en manden voor schoenen. Bovenste planken zijn ontworpen voor het opbergen van schoenen, tassen en koffers, en de standaard - voor kleding en linnengoed.

Een stijlvolle klassieke kledingkast is niet minder praktisch en ruim dan elke kleedkamer. Dit model is uitgerust met een backlight-systeem, dat het zoeken naar dingen 's nachts enorm vergemakkelijkt, zonder dat extra verlichting moet worden ingeschakeld.

In de kast zijn er standaard planken voor kleding, bovenste plank voor kleding en andere attributen die zelden worden gebruikt, bars voor korte kleding en broeken, evenals een schoen opslag apparaat.Een van de nadelen van dit model is het ontbreken van laden en stangen voor het opslaan van lange dingen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer