Kenmerken van de deuren van de stoomkamer

 Kenmerken van de deuren van de stoomkamer

Tot op heden bouwen veel eigenaren van landhuizen of cottages een bad of sauna op hun terrein. En natuurlijk is het belangrijkste in deze gebouwen veiligheid en de mogelijkheid van een ongehinderde uitgang uit het gebouw in geval van noodsituaties. Daarom is het erg belangrijk om ramen en deuren in de stoomruimte van speciale constructies met verbeterde prestatie-eigenschappen te installeren.

Speciale functies

Deurconstructies die ontworpen zijn om te worden geplaatst bij de ingang van de stoomcabine moeten speciale kenmerken hebben en bestand zijn tegen zware belastingen. Ze moeten voldoen aan alle normen van kwaliteit en veiligheid, want in een benauwde en warme ruimte is het eenvoudig om op een verwarmd oppervlak te struikelen.Installatie van conventionele deurpanelen is onmogelijk in dergelijke gebouwen, omdat speciale structuren moeten worden gekocht voor het bad, gemaakt van geschikte grondstoffen en volgens individuele technologie. De belangrijkste eigenschappen die de deur naar de stoomcabine moet hebben, zijn de volgende:

 • Handhaven van een optimale binnentemperatuur. Op het doek is niet toegestaan ​​de aanwezigheid van scheuren en gaten waardoor koude lucht kan binnendringen.
 • Bestand tegen constante vochtigheid en hoge temperaturen.
 • Niet-standaard deuropening. Het deurkozijn in de stoomruimte heeft altijd kleinere afmetingen, in tegenstelling tot de standaarddeur. Dit is nodig om de warmte binnenin te bewaren.
 • De ventilatiecapaciteit, die wordt bereikt door de structuur 5 cm boven de vloer te plaatsen. Als het gebouw een ventilatiesysteem heeft, is het niet nodig om een ​​opening te maken.

Deurstructuren moeten ook voldoen aan een aantal vereisten die het mogelijk maken om de structuur te beveiligen. Het is noodzakelijk de deur zodanig te installeren dat deze naar buiten opengaat. Dit zal helpen om gemakkelijk de kamer te verlaten en de ijzeren scharnieren niet aan te raken. Het is erg belangrijk dat er geen elementen op het canvas staan ​​die een persoon kunnen verwarmen en verbranden. Zowel het interne slot als het handvat moeten uit hout bestaan. Om de ruimte verder te beveiligen, moet je een canvas met een raam kopen. Het is mogelijk om het zelf te doen, als u de speciale instructies volgt.

types

Gebruik voor de opstelling van baden meestal twee soorten deuren: doof of gecombineerd. Doven ontwerp is een solide canvas en de combinatie bestaat uit een glazen venster. Voor een stoombad is het belangrijk om een ​​licht product te kiezen, zodat het eenvoudig zijn basisfunctie kan uitvoeren.

Volgens de openingsmethode zijn er schuifdeuren en scharnierende deuren die naar buiten open moeten. Het glijdende ontwerp wordt gekenmerkt door betere operationele eigenschappen, en daarom heeft hun installatie meer de voorkeur.

De interne vellen van de stoomcabine moeten volledig veilig zijn en daarom is het het beste om een ​​product te kopen dat verborgen scharnieren heeft. Om de ruimte af te sluiten, moet het deurkozijn worden bedekt met warmte-isolatietape.

De grootte van het canvas voor het betreden van de stoomkamer wijkt enigszins af van de grootte van gewone rechthoekige doeken.Dit komt door het feit dat binnen het paar ruimte op een optimale temperatuur moet worden gehouden, en een grote deur zal een constante lek van warmte veroorzaken. Experts raden aan producten van 1,5 x 0,55 m (hoogte en breedte, respectievelijk) of 1,85 x 0,7 m te kopen.

Voor de vervaardiging van baddeuren gebruikt drie soorten materialen: hout, glas en composietmaterialen.

 • hout het ontwerp is gemaakt van tand-en-groef planken, en de bovenkant is bedekt met duig. De kwaliteit van hout moet zeer hoog zijn om aan alle gestelde eisen te voldoen. Voor schoonheid zijn dergelijke producten vaak versierd met houtsnijwerk, wat hun waarde enorm verhoogt. Veel houtsoorten kunnen als hoofdmateriaal dienen:
  • Bijvoorbeeld van kalk er is een stabiele en gemakkelijke deur die niet te duur is.
  • Niet achter in prestaties Aspenmassief. Het heeft goede eigenschappen - het zwelt niet en kraakt niet van hete dampen.
  • Uitstekend geschikt voor hoge luchtvochtigheid. els: onder invloed van vocht verliest het zijn oorspronkelijke uiterlijk niet, daarom wordt het meestal gebruikt als een bedekking voor de binnenkant van het deurblad.
  • Canadian Cedar Wood heeft antiseptische eigenschappen die een gunstig effect hebben op het milieu.
  • Het warmt helemaal niet op abasha array, maar de eik is van hoge kwaliteit, maar hij heeft veel gewicht. Bovendien overtreffen de kosten van eikenproducten de kosten van analogen van andere houtsoorten.
 • glas De deur bestaat uit gehard glas, dat het best geschikt is voor plaatsing in sauna's en stoombaden. Momenteel is er veel vraag naar glas bij mensen die graag stomen. Gehard glas weert vocht goed af, houdt temperaturen boven de 100 graden, gemakkelijk te reinigen en goedkoop. Het is volkomen veilig voor mens en milieu.
 • gecombineerde De producten combineren hout en glas, waardoor ze niet alleen duurzaam, maar ook mooi zijn. Gewoonlijk is een raam gemaakt van glas in het deurkozijn, en de grootte kan van alles zijn. Er zijn geen specifieke normen voor een raamopening, dus de grootte hangt af van de wensen van de klant.

Het metaal is niet ontworpen voor installatie in het bad, omdat het bij hoge temperaturen wordt verwarmd en mensen kan schaden.Bovendien is het absoluut onmogelijk om een ​​metalen deur te gebruiken, want om deze te openen, moet je toevlucht nemen tot geïmproviseerde middelen.

 • Ook kan in geen geval plastic folie worden verkregen, die bij verhitting smelt en giftige stoffen afgeeft. Als alternatief is het mogelijk om producten te gebruiken die gemaakt zijn van PVC. Dit materiaal is vochtbestendig en bestand tegen schimmels en schimmels.

Wat te zetten?

Er wordt aangenomen dat hout het meest geschikt is voor de vervaardiging van baddeurpanelen. Het heeft natuurlijke ingrediënten en is daarom veilig voor de menselijke gezondheid. Bovendien kan de boom ademen, wat ook erg belangrijk is. De houten structuur kan onafhankelijk worden gemaakt, daarom stoppen de eigenaren van de stoomruimtes vaak op het hout. Tegelijkertijd maakt het niet uit welke boomsoort is gekozen - na een jaar van operatie zullen ze allemaal hetzelfde voorkomen. Bovendien zullen ze allemaal hetzelfde leven hebben, dus de houtkeuze is niet zo logisch, als ze maar overeenkomt met de kleur van de muren van de kamer.Houten deuren met glazen inzetstukken presteren goed. Glas kan het product decoreren, wat niet de laatste waarde is in de organisatie van de badruimte.

Maar de glazen deuren zijn het minst geschikt voor stoombaden. Ondanks hun vermogen om vocht af te weren en bestand te zijn tegen temperatuurveranderingen, hebben ze een aantal nadelen. Ten eerste zullen ze constant zweten en ten tweede de warmteoverdracht aanzienlijk verhogen. Beoordelingen op de bouwfora zeggen dat de glazen deur, hoewel het er spectaculair uitziet, maar constant steelt en vorm druipt.

Welk materiaal er ook wordt gekozen voor de fabricage van de deurstructuur, het belangrijkste is dat het veilig is en hoge kwaliteitsindicatoren heeft.

In de volgende video kun je zien hoe je de juiste deur naar de stoomcabine kiest.

Hoe te verzegelen?

Dicht het deurblad in het stoombad is noodzakelijk om de isolatie te verbeteren. Gebruik hiervoor verschillende soorten materialen: vilt, schuim, energie-flex enzovoort. De selectie van de zegel hangt af van de beslissing van de eigenaar, dus eerst moet het bekend zijn met de eigenschappen van elk materiaal.

Het belangrijkste is dat je niet alleen de deuren moet isoleren, maar ook de muren, ramen en scheuren. Met de hand gemaakte materialen, zoals een synthetische wintermaaier van een oud jasje of een onbruikbare bontjas, worden vaak gebruikt om de structuur met hun eigen handen te isoleren. Maar u moet weten dat deze afdichtingen goed verlicht zijn en geen vochtweerstand hebben, dus moeten ze geïsoleerd zijn.

Het is het veiligst om gebruik te maken van kachels die speciaal zijn vervaardigd in de productie en die ondersteunende documenten hebben. Ze zijn bestand tegen vuur en vocht. Om de deur in de stoomruimte beter af te sluiten, kunt u een frame, energie-energie of thermisch gordijn gebruiken. Voor het werk, moet je een hamer, een meetlint, kleine spijkers, een bouwnietmachine, staven, een ijzerzaag en een schaar voorbereiden.

 • Voor de vervaardiging van een warmteframe Er zijn staven van 1,5-2 cm nodig, het frame moet zich op een afstand van 1,5 cm van de buitenrand bevinden. Rolsealer moet op het canvas worden genageld en er moet een vel hardboard bovenop worden bevestigd. Dit is nodig om de leegte tussen de opvulling en de structuur te vullen. Zo'n strakke sluiting helpt de binnenkomst van tocht in de kamer te blokkeren.Bovendien kan het deurblad worden bekleed met vilt en kan de bovenkant worden afgesloten met een dakspaan.
 • Energoflex beschikt over goede operationele gegevens - het is niet bang voor vuur, houdt de warmte goed vast, rot niet, wordt niet nat en laat geen geluid toe. Voor de installatie is een stuk materiaal en een nietmachine nodig. Eerst moet u de buis aan de randen van het canvas fixeren en vervolgens met clips repareren. Op de bevestigingspunten moet de metalen tape zo worden aangebracht dat deze de openingen tussen de doos en het canvas sluit.
 • bovendien het is mogelijk om een ​​ontwerp te verwarmen door middel van een thermisch gordijn. Om dit te doen, moet je een afdichtingsframe maken: neem vier stroken materiaal en spijker ze rond de omtrek van de doos. Van boven worden 4 staven die in hetzelfde materiaal zijn gewikkeld, vastgemaakt. Vervolgens is vanuit de dichte stof noodzakelijk om een ​​scherm te maken. De stof is zodanig weggestopt dat een bar in deze revers past, die op zijn beurt goed in de stof moet worden bevestigd. Het resulterende gordijn wordt opgehangen aan de bovenste houten bar van de kroonlijst. De vrije zijrand van het materiaal wordt op een afstand van enkele centimeters van de behuizing bevestigd met behulp van spijkers. Aan de andere kant van de deur gemonteerde haken.Ringen worden genaaid aan de vrije rand van het materiaal. Als u het scherm wilt sluiten, hoeft u alleen nog maar haken op te hangen.

Succesvolle voorbeelden en opties

Een breed scala aan deurontwerpen in alle soorten en maten stelt u in staat de perfecte optie voor elke koper te vinden. Deuren voor het bad kunnen een kunstwerk zijn als je een creatieve houding aanneemt ten opzichte van hun ontwerp.

 • Traditioneel wordt een conventionele houten deur geïnstalleerd in de stoomkamer, die kan bestaan ​​uit van planken of staven. Het ziet er mooi en comfortabel uit om te gebruiken.
 • Kijk spectaculair in de stoomcabine van schroefdraad voorziene producten. Dit kan een specifiek patroon of abstracte patronen zijn - in elk geval is het moeilijk om niet op het uitgesneden canvas te letten.
 • Niet alleen de deurstructuur zelf kan de aandacht trekken, maar ook ongewone pen. Het kan de vorm hebben van een vreemd dier of een halfronde patroon.
 • Heel ongebruikelijke toepassing glazen schuifdeuren bij de ingang van de stoomcabine. Ze sparen perfect de ruimte en helpen bij het regelen van wat er gebeurt in de stoomkamer vanuit de kleedkamer. Als decoraties op het glas kunnen ornamenten worden afgebeeld die bij het waterelement horen.
 • Een glazen deur is niet altijd populair.Meestal kiezen de eigenaars combinatie van glas en hout - er moet een klein venster op het houten canvas zijn. Glazen inzetstukken kunnen er verschillende zijn en ze kunnen verschillende vormen hebben, wat de ruimte unieker zal maken.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer