Kleur deuren "gebleekt eiken" in het interieur

Kleur deuren

U kunt tonen van lichtheid en aristocratie, chic en nobelheid in uw interieur brengen met de hulp van correct gekozen deuren van de "gebleekte eiken" kleur. Als je terugkeert naar natuurlijke materialen, keer je terug naar jezelf, want dat is comfortabeler dan een huis, 'ademen' met kalmte en vrede. Dergelijke sensaties creëren namelijk ensembles met gebleekte eiken deuren.

Speciale functies

Deuren "gebleekt eiken" - een speciaal meubelstuk. Ze kunnen niet in een kamer worden geplaatst. Maar als de binnendeuren op hun plaats staan ​​en, belangrijker nog, in de juiste ontwerpomgeving, benadrukken ze zeer positief de stilistische accenten van de ruimte, vullen ze aan en onderscheiden zich niet van de achtergrond.

Zulke deuren passen perfect in de volgende stijlen:

 • Scandinavisch - vanwege de natuurlijkheid van de textuur.
 • Provence en platteland - houten deuren zijn een onderscheidend kenmerk van de "landelijke" richtingen.
 • Klassiek (Engelse richting) - eik is daar vaak toepasbaar als ontwerpoplossing.
 • Vintage - verschillende "aged" grijsachtige kleuren zijn geschikt.
 • Moderne trends - de aandacht voor detail: aan de handvatten, diverse decoratieve inzetstukken.

De verkeerde misvatting dat lichte kleuren vervuild zijn, kan door meubels in de kleur van gebleekt eiken worden weerlegd. Bovendien kan de beslissing om een ​​lichte deur te plaatsen helpen bij het organiseren van een kleine, donkere ruimte, bijvoorbeeld een gang. Deuren zullen de ruimte niet laden en opeten, zoals donkere tegenhangers zouden doen, maar integendeel, ze zullen de nodige lichtheid naar binnen brengen.

Deze gebleekte eik behoort tot de elitespecies. Maar de kleurvariaties zijn talrijk. En een niet-professionele kan hem verwarren met vergelijkbare texturen, zoals sonoma oak. Bovendien kan het gebleekte materiaal van verschillende fabrikanten dezelfde naam hebben, maar in verschillende kleurtinten zijn.

Natuurlijk gebleekt eiken heeft een breed palet van zowel koude, neutrale als warme tonen, waarin het kan heersen als een rokerige kleur en lichte, melkachtige schaduw.

Het hele palet van witte eik

Eik is een natuurlijk materiaal dat al heel lang wordt gebruikt. Hij kreeg speciale liefde vanwege de unieke textuur, die ook volledig verschillende kleuren kan hebben: van zwart naar wit, goud en zilver en zelfs rood en groen. Theoretisch kan elk ras wit worden, maar unieke tonen blijven behouden. Gebleekte eik kan grauw zijn of grijs, of het kan worden gevuld met een parelmoer schaduw. Er zijn ook die op deze textuur hints van lelie, roze, beige, honingkleur zijn bedrukt.

Eiken, en in het bijzonder gebleekt, gaat goed samen met zijn "verwanten" en andere houtsoorten. Daarom kunnen tweekleurendeuren in combinatie met een vleugje tabak, cognac of gebeitst eiken (donkere kleuren), met contrasterende houtsoorten in bordeaux of wengé, koffie (mokka, cappuccino) en chocoladekleuren er bijzonder indrukwekkend uitzien.

Ze zijn in staat om een ​​unieke combinatie van kleur met gebleekt eiken te creëren en een uniek accent van het interieur te worden.

Onderstaande video laat zien hoe een deur gemaakt wordt met wit eiken.

Welk materiaal in deze kleur om te kiezen?

Oorspronkelijk was gebleekt eiken gemaakt van massief natuurlijk hout. De rots werd ingenomen, er werden enkele acties op uitgevoerd - ze werden verwerkt, gedrenkt met speciale verbindingen en vervolgens gedroogd. Zeer goed gedroogd, tot 8%. Meer "nat" ras is niet geschikt voor de vervaardiging van interieurartikelen. Onnodig te zeggen, maar als de eik zelf als een elite-materiaal werd beschouwd, werd de gebleekte versie nog exclusiever.

De tijd ging voorbij. Ik wilde exclusiviteit voor iedereen. Even later begonnen ze gebleekte eik na te bootsen op gefineerde, gelamineerde of PVC-gecoate deuren. Shponirovanny deuren zijn meestal gemaakt van MDF. Dit materiaal bestaat meestal uit coniferen, maar dit is de basis.

Van bovenaf zijn ze bedekt met fineer - een dunne snede van hout, in een specifiek geval van een snede van gebleekt eiken. Eco-pannen, laminaat en PVC zijn ook gelaagd materiaal, waarvan de bovenste laag een speciale film is.

Elk materiaal waarvan de deur is gemaakt heeft zijn eigen kenmerken van duurzaamheid, brandveiligheid, interactie met vochtigheid. Maar een belangrijk deel van de deur is de fittingen.Betrouwbare bevestigingen, goed werkende grendels en sloten moeten niet alleen werken, maar ook passen in het concept van het interieur.

De keuze van de deur in kleur gebleekt eiken zal afhangen van economische, esthetische en praktische overwegingen:

 • De duurste deuren gemaakt van natuurlijk hout, iets goedkoper uit de reeks.
 • Meer economische opties zijn fineer, PVC of laminaat. Bij het kiezen van gefineerde deuren, zal de "heldere" textuur van het canvas de "bonus" zijn, maar gelamineerde of PVC-gecoate deuren zullen vanwege hun kenmerken (in feite films) eenvoudig het gesneden patroon van de boom overbrengen.

Eenvoudige deuren met een afbeelding of zonder - een klassieke oplossing in de kamers. Hun keuze hangt vooral af van hoe ze zullen worden gecombineerd met het hele interieur. Knuckle doors zullen een ontdekking zijn voor diegenen die op zoek zijn naar duurzame en betrouwbare constructie. Bovendien zijn de elementen uitwisselbaar.

Een deur-boek of opvouwbaar zal helpen om ruimte te besparen.

Overzicht fabrikanten

Het vinden van uw perfecte deur in gebleekt eiken is geen gemakkelijke taak. Nadat u een stijl hebt gekozen en welke kleur moet worden gevonden, kunt u veilig naar de winkel gaan.Het kiezen van deuren op internet is een nogal controversiële beslissing, omdat het scherm en de foto's niet altijd echt de ware kleur van de deur weergeven.

Er wordt geloofd dat uitstekende kwaliteit aan de deur van Europa. De prijzen voor dergelijke deuren zijn echter ook "geannuleerd".

De volgende fabrikanten zijn populair:

 • Italië: Garofoli; Tre-Piu; Dolce Vita; 3elle.
 • Spanje: Uniarte; Portadeza, evenals Luvipol.
 • Duitsland: ComTür, Wippro, Hörmann.
 • Finland: Matti Ovi, Fenestra, Jite.

Minder "bijtsprijzen" hebben deuren uit Wit-Rusland. De producten van bedrijven als HALES, Belwooddoor, Green Plant waren geliefd bij klanten vanwege hun natuurlijkheid en goede kwaliteit.

De Russische fabrikant staat niet ver achter op zijn buitenlandse tegenhanger. Bevestiging hiervan - talrijke beoordelingen van de producten van marktleiders. Onder binnenlandse bedrijven vindt u producten uit de array, maar ook van MDF en PVC, laminaat en in verschillende prijsvariaties. Er zijn zowel budgetopties als dure.

De erkende leiders - de meubelmerken "Sofia", "Volkhovets" staan ​​klaar om de koper de ruimste keuze aan deuren aan te bieden, inclusief de kleur van gebleekt eiken (of een vergelijkbare kleur). Toegegeven, tussen het netwerk van dergelijke winkels komen oneerlijke dealers aan het licht. "Sofia" is een lange bezorging."Volkhovets" werd gezien tijdens het huwelijk (dit gebeurt bij levering). Zowel dat als een ander bedrijf verschilt in hoge prijzen. Maar de titel "Merknummer 1" (2016) is eenvoudigweg niet toegeëigend en de meeste producten van Volkhovets hebben een onberispelijke kwaliteit. En de levensduur van 10 jaar vanaf "Sofia" wekt vertrouwen.

Andere fabrikanten, die niet slechter zijn dan marktleiders, kunnen ook een goede deur vinden, veel van hen zijn niet inferieur aan kwaliteit en kosten.

Andere bedrijven die zichzelf hebben bewezen:

 • De deuren van Alexandrië;
 • "Alvero (leider)";
 • "Art Deco";
 • "Dariano Porte";
 • "Europan";
 • "Cabinetmaker";
 • "Matador";
 • "Furniture array";
 • "Ocean";
 • "Onyx";
 • "Framir".

Natuurlijk heeft elke fabrikant zijn eigen specifieke kenmerken, voor- en nadelen. Iemand merkte een lang afleverings-, fabrieks- en transporthuwelijk op, niet echt fatsoenlijke vertegenwoordigers in de regio's, vervalsingen. Maar iemand voor zijn reputatie is een berg en bevestigt het met certificaten ("Ocean"), iemand biedt redelijke prijzen ("Alvero", "Doriano Porte", "Onyx"), iemand heeft uitgebreide ervaring ("Cabinetmaker ").

Maar goed, om een ​​kwaliteitsdeur van de binnenlandse fabrikant te kiezen, is dat heel reëel.

Welk behang en welke vloer moet je ophalen?

Gebleekte eik is een zeer laconieke kleur, maar een beetje wispelturig in termen van de selectie van de omgeving.

Wanneer u kleuren selecteert, moet u rekening houden met een aantal nuances:

 • Tint - het kan zowel warm als koud zijn. Afhankelijk van wat het is, worden de kleuren van het interieur geselecteerd.
 • Ontwerpstijl - elke richting heeft zijn eigen palet.

Wat zullen de muren (glad of met imitatie van een textuur) zijn niet zo belangrijk wanneer de deur is geïnstalleerd gebleekt eiken. Er moet meer aandacht worden besteed aan kleur. Zo'n eik is een goede "vriend" met lichte, pastelwitte muren. Maar in koude kleuren (zeegolf, grafiet, paars), kan het er heel toepasselijk uitzien. Lila, mint, limoen en roze worden gecombineerd met koude tinten wit eiken. Witte, zanderige, felgroene en turquoise kleuren zijn geschikt voor warm.

Sommige kleurencombinaties met gebleekt eiken, afhankelijk van de stijl:

 • Provence: olijf, lichtgroen, lavendel, crème, melkachtig.
 • Scandinavisch: witte, lichte tinten van hoge verzadiging.
 • techno en moderne trends: contrastrijke rijke kleuren.
 • klassiek: lichte tinten, moeras.

Gebleekte eik kijkt organisch in die interieurs waar alle kleurenoplossingen zich in één lichte schaal bevinden, waar er duidelijk gescheiden contrasten zijn, waar er rijke kleuren zijn, maar er is geen variatie en een enorm aantal kleuren.

De vloer in de kamer waarin de deur is geïnstalleerd, kleur gebleekt eiken kan zijn:

 • Contrast - wenge, ash-grey, loredo en andere donkere, bijna zwarte variaties.
 • Om zo dicht mogelijk bij de kleur van de deurafdekking te zijn.

De derde optie is niet gegeven. Anders is kleurdissonantie mogelijk. Bij het kiezen van contrasterende combinaties moet er rekening mee worden gehouden dat in dit geval slechts twee soorten acceptabel zijn in het binnenland: eiken en wengé (loredo en andere donkere materialen).

Wanneer de deur en vloerbedekkingen in kleur vergelijkbaar zijn, kunt u verschillende soortgelijke houtsoorten gebruiken (bijvoorbeeld lariks op de vloer en essen meubels).

Spectaculaire voorbeelden in het interieur van het appartement

Interieurdecoratie, waarbij er deuren gebleekt eiken zijn, kan van twee soorten zijn - ongeveer hetzelfde kleurenschema en "spel van contrasten." En in het eerste geval zijn opties mogelijk wanneer alleen vergelijkbare kleuren worden gebruikt en wanneer heldere, rijke kleuren (lavendel, limoen, turkoois) in het decor aanwezig zijn.

Lichte, stille en rustige pasteltinten (bijvoorbeeld beige) op de muren.Medeklinkerstinten van licht hout op de vloer. Licht en praktisch meubilair in de kamers. Dit is de eerste oplossing voor het ontwerp van de kamer.

Wanneer de beslissing om alles op één toon te maken saai lijkt, komen kleuraccenten de redding te hulp. Ze kunnen in schilderijen, accessoires, textiel. Heldere kleuren zijn in staat om wat levendigheid en ongewone interieur te brengen. Zelfs de beslissing om een ​​grote, heldere bloem in de kamer te plaatsen, kan helpen bij het afstemmen op het interieur met nieuwe kleuren.

Voor diegenen die van experimenten houden en niet bang zijn voor gedurfde beslissingen, is het mogelijk om te suggereren contrasterende kleuren te combineren. Deuren en de vloer, het stijlvolle interieur vullen elkaar perfect aan. Grafiet of andere succulente donkere wanden zullen het perfecte frame zijn voor deuren van de kleur gebleekt eiken. Het belangrijkste om te onthouden is dat donkere kleuren alleen goed zijn voor grote ruimtes die naar de zonnige kant kijken.

Een spectaculaire en bijna "traditionele" oplossing zou het gebruik van een contrast tussen de deuren en de vloer zijn. Gebleekte eik en wengé - vaak vind je zo'n aanbeveling in het interieurontwerp, maar bij andere soorten ziet eik er heel interessant en stijlvol uit.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer