Installatie van compartimentdeuren

 Installatie van compartimentdeuren

Deuren maken integraal deel uit van elke kamer. Onder het enorme aantal modellen van een ander plan onderscheiden compartimentdeuren zich door hun specificiteit. Dankzij de eenvoudige installatie en functionele kenmerken winnen compartimentdeuren steeds meer aan populariteit.

Ontwerpkenmerken

De deuren van het compartiment zijn schuifdeuren die fundamenteel verschillen van de gebruikelijke deuren. Als je je het effect van dergelijke deuren in huis probeert voor te stellen, kan het lijken alsof hun installatie alleen mogelijk is voor een specialist, maar het is niet moeilijk om zo'n aanpassing te installeren en te installeren.Om ervoor te zorgen dat de coupé tijdens gebruik foutloos is, moet u de ontwerpfuncties en -functies ervan begrijpen. Coupons met één deur komen het meest voor, maar het aantal flappen kan worden verhoogd.

Ongeacht het type blijven ontwerp en werkingsprincipe ongewijzigd. De basis van het mechanisme zijn de rolelementen die in de geleiderails zitten. Gidsen kunnen twee of één zijn, afhankelijk van het model. De deur zelf met behulp van rollen die eraan zijn bevestigd, beweegt langs deze geleiders.

Door de karakteristieke verschillen hebben compartimentdeuren verschillende voordelen:

 • Eenvoudig te monteren. Als u de procedure zorgvuldig volgt, is het monteren en installeren van de structuur niet moeilijk;
 • Er is geen kans op een knal op de deur vanwege een sterke tocht in de kamer;
 • Doordat het compartiment zich opent door langs de muur te schuiven, gaat de ruimte in het huis niet verloren.
 • De groeiende belangstelling voor dit soort deuren wekt fabrikanten op om een ​​enorm aantal modellen te maken. Ze kunnen worden gekozen in elke stijl van de kamer.

Als u een idee hebt van dergelijke deuren en hun karakteristieke kenmerken, moet u de installatie verder uitwerken.

Welke gereedschappen en materialen zijn nodig?

Voor de installatie moet u een volledige set benodigde materialen in voorraad hebben, afhankelijk van het model van de geselecteerde deur.

We bieden u een volledige lijst van wat u nodig hebt om de structuur correct te monteren:

 • Het deurblad zelf, dat gemaakt kan zijn van hout, metaal, glas en andere materialen;
 • Deurgrepen die niet uit het oppervlak van het canvas steken;
 • Boven- en ondergeleiders. Voor een correcte werking moet de lengte van het bovendeel twee keer de breedte van het blad zijn (marge - ongeveer 10 cm).
 • Vergrendelingsstoppers, die op rails zijn gemonteerd;
 • Roller-elementen;
 • Zelftappende schroeven;
 • Bouten met borgmoer;
 • vlaggen;
 • nietjes;
 • vervoer;
 • Verschillende behuizingen;
 • Het hout is gemaakt van hout, waarvan de hoogte en breedte 5 cm is, en de lengte is tweemaal de breedte van het raam;
 • nagels;
 • Ankers.

Het blijft alleen om alle dingen te verzamelen die in de prachtige vakdeur worden genoemd. Natuurlijk heb je hiervoor een mannelijk setje thuisgereedschap nodig.

Installatie in het arsenaal moet het volgende omvatten:

 • een hamer;
 • moersleutels voor moersleutels;
 • boor;
 • Phillips-schroevendraaier;
 • schroevendraaier;
 • metrisch niveau.

Als je al deze tools weet te gebruiken, kun je geleidelijk aan beginnen.

Voorbereidende werkzaamheden

Vergeet niet dat de installatie van een nieuwe deur wordt uitgevoerd nadat alle werken aan de oppervlakteafwerking van muren, plafonds en vloeren zijn voltooid. Stel ook de demontage van de oude deur in de achterkast niet uit, want na het verwijderen uit de scharnieren en het verwijderen van het deurkozijn, is het veel gemakkelijker om een ​​nieuwe structuur in de bedoelde plaats te bedenken. U kunt de afmetingen van de deuropening schatten en dus de afmetingen van de compartimentdeur correct selecteren. Voorafgaand aan de installatie moet u de site evalueren waarop het werk zal worden uitgevoerd.

Zorg ervoor dat de contouren van de deuropening en de vloer in de buurt ervan geen onregelmatigheden vertonen, omdat de uitsteeksels de beweging van het compartiment zullen belemmeren. Het zal vastlopen en bij hogere belasting kan het zelfs onbruikbaar worden. In geval van oneffen wanden, reinig en maximaliseer het oppervlak.

Vervolgens moet u doorgaan met het aanbrengen van de deurruimte. Je moet cosmetische trimhellingen houden of de doos plaatsen als er geen tijd is. Indien nodig worden de afmetingen van de doos aangepast aan de lengte en breedte van de opening. Daarna wordt de juiste installatie van hellingen bepaald door het bouwniveau.Voor het bovenste deel is een afwijking van maximaal 5 mm toegestaan ​​en voor de zijdelen - 0,5 cm voor elke 2 m.

montage

De assemblage van het compartimentmechanisme begint met het creëren van de fundering van de deur. De vereiste afmetingen worden bepaald en overeenkomstig deze worden profielen gesneden, namelijk verticale, horizontale en intersectionele profielhouders. Snijden moet met maximale precisie gebeuren, het kan met een zaag of ijzerzaag gedaan worden. Daarna worden speciale gaten geboord in het verticale profiel voor toekomstige verbindingen.

Wanneer de gesneden delen klaar zijn, moet u doorgaan met de voorbereiding van de deurvuller: glas, spaanplaat of iets dergelijks. In het geval van glas, wordt het aanbevolen om het materiaal vast te zetten door het met een veiligheidsfilm te plakken. De film zal niet toestaan ​​dat het door de kamer in de vernietiging ervan afbrokkelt. Andere stoffen vereisen geen extreme zorg.

De volgende stap is het vullen van de vulstof in de horizontale profielen. Er is niets ingewikkelds aan. Het vel materiaal moet op een vlak oppervlak worden bevestigd en er een profiel aan opleggen.

Het materiaal moet stevig vast profiel zijn. Om het vel zonder schade binnen te dringen, wordt een vlakke balk op het profiel aangebracht, waarop nauwkeurige slagen worden aangebracht met een rubberen hamer.

De volgende stap is het vullen van de vulstof in de horizontale profielen. Er is niets ingewikkelds aan. Het vel materiaal moet op een vlak oppervlak worden bevestigd en er een profiel aan opleggen. Het materiaal moet stevig vast profiel zijn. Om het vel zonder schade binnen te dringen, wordt een vlakke balk op het profiel aangebracht, waarop nauwkeurige slagen worden aangebracht met een rubberen hamer.

Nogmaals, er kunnen problemen zijn met het betreden van glas. Er moet voor worden gezorgd dat de afdichting correct is geplaatst, waardoor de ruimte tussen het profiel en het glas wordt opgevuld. In extreme gevallen moet u de siliconen in de lengte strekken, waardoor een deel van de ruimte wordt vrijgemaakt. De assemblage van horizontalen eindigt hier en de verticale lijnen worden volgens hetzelfde principe voltooid.

Het blijft om te gaan met rolelementen. Eerst worden de bovenste horizontaal en één van de verticale delen verbonden door middel van onvolledig schroeven van de schroef. Ongerealiseerde ruimte van onvolledig schroeven wordt toegewezen voor de installatie van een rol daarin. Daarna draait de schroef tot het einde. De rol en profielen zijn dus stevig bevestigd. De onderste roller is op dezelfde manier gemonteerd.Het enige verschil is dat het wordt bevestigd door middel van het gat aan de onderkant van het verticale profiel en de schroefregelaar. Voor een complete presentatie is het raadzaam om het montageplan te overwegen.

Conventionele modellen zonder ontwerpkenmerken zijn eenvoudig te monteren, maar als u de voorkeur geeft aan het model met radiuscoupé, moet u verschillende aspecten van hun configuratie overwegen. In tegenstelling tot eenvoudige glijvariaties, die kunnen worden geïnstalleerd op steunen en opgehangen, moeten radiale deuren alleen worden geïnstalleerd als ondersteunende schuifsystemen, omdat de profielen van dergelijke compartimenten grote belastingen creëren die worden gladgestreken door de onderste steun.

Monteer de raamradius, let op de dikte van de houder. Het moet minimaal 1,2 mm zijn.

Zorg ervoor dat het aluminiumprofiel stijf is, fabrikanten gebruiken vaak kunstmatig gekromde profielen van gewone lineaire modellen. De breedte en stijfheid van de radiushouders zijn noodzakelijke voorwaarden voor duurzaamheid. Als deze parameters overeenkomen met de vereiste kwaliteit, betekent dit dat dergelijke profielen speciaal zijn gemaakt voor gebogen compartimenten en ze hebben geteld op alle soorten belastingen.

Bevestigingsmethoden

Vrijwel het hele proces van het installeren van de coupedeur is om hulplijnen te installeren. Meestal zijn deze systemen anders. De bovenste rail kan op verschillende basismanieren worden bevestigd.

 • Installatie door middel van een houten bar. U moet voorgekookt hout nemen, waarvan de lengte groter moet zijn dan de lengte van de geleiderails. De metalen geleider is bevestigd aan het onderste uiteinde van de balk, waarna de balk wordt vastgezet op de gewenste hoogte, voorheen omlijnd door het niveau. Ook kunt u met behulp van de balk de coupe rechtstreeks in de deuropening installeren. In de bovenwand van de opening zijn de gaten voor de deuvels geperforeerd, en vervolgens worden gaten gemaakt in de balk voor de zelftappende schroeven op de plaatsen die samenvallen met de perforatie van de opening. Dientengevolge wordt de stang bevestigd met schroeven, die in de deuvels vallen en met een schroevendraaier worden ingeschroefd.
 • Het gebruik van metalen hoeken. Voor elke meter van de muur heb je minimaal drie van dergelijke apparaten nodig. Om deze montagemethode te gebruiken, is het noodzakelijk om een ​​bovenste geleider van een speciaal type te kiezen, deze moet een aangrijpend element hebben. Dit element wordt in de groeven van de metalen hoeken gestoken. Deze installatiemethode minimaliseert de opening tussen de muur en het compartiment.
 • Rails direct aan het plafond bevestigen. De methode is mogelijk door pluggen "vlinders".

De onderlat kan op vier manieren worden gemonteerd:

 • Installatiehandleiding op de bodem van de deur. De rollenglijbaan bevindt zich op het vloeroppervlak.
 • Bevestigen van de rails in de gleufgroef. De wagen bevindt zich ook op de vloer. De groef wordt langs het profiel neergezet. Het voordeel is de afwezigheid van een gat in de bodem.
 • Bevestiging op de grond. Het wordt niet aanbevolen vanwege het boren van de vloer en, als gevolg daarvan, de vorming van onregelmatigheden.
 • Een groef op het vloeroppervlak onder de deur afsnijden. De roller is bevestigd aan de onderkant van het canvas en schuift langs een verborgen gids. Er is ook een grote opening onderaan.

De procedure voor het installeren van interieurproducten van compartimenten met hun eigen handen

Het installeren van de deurkit begint met bevestigingsgeleiders. Als de klassieke een-deur coupé is gemonteerd, is het eerste wat u moet doen vooraf een voorbereide bar nemen. De lengte moet vergelijkbaar zijn met de lengte van de geleiderail. De metalen geleider wordt bevestigd aan het onderste uiteinde van de balk met zelftappende schroeven, geschroefd van twee randen, waarna de balk op de gewenste hoogte wordt bevestigd,eerder beschreven niveau.

De eerder gemaakte profielbevestiging voor de wagens wordt in de gids geïnstalleerd. De rollen moeten evenwijdig zijn, omdat ze anders moeilijk kunnen slippen. Vervolgens wordt het canvas op de deuropening van de muur aangebracht om te zorgen dat de dimensionale berekeningen juist zijn. Als alles klopt, start de voorbereiding van de onderste gids, die afhankelijk is van het model van de compartimentdeur en de gekozen methode van installatie, bijvoorbeeld de groef aan het einde van het blad. Gaten met een diepte van 2 cm worden aan weerszijden van het onderste gedeelte van de vleugel geboord, gaten moeten zich 0,5 vanaf de rand uitstrekken. Vervolgens wordt een groef geselecteerd die iets breder moet zijn dan het schuifelement. U kunt kunstmatig een groef maken met lamellen of muurprofielen. Aan het eind worden begrenzers aan de bovenrail gehangen.

Het loont de moeite om aandacht te besteden aan de installatie van een speciaal ontwerp van compartimentdeuren (het geval wanneer ze in de geoogste nis terechtkomen). Het ontwerp en de installatie zijn niet fundamenteel anders, maar de noodzaak is om de binnenoppervlakken en de vloer op één lijn te brengen. Kunstmatige nivellering van de uitsteeksels door het opleggen van spaanplaatpanelen of andere materialen wordt vaker gebruikt.

Een geschikt alternatief voor nissen zijn compartimentdeuren die zijn gemonteerd in een speciale koffer (cassette) waarin de deur is verborgen. Hun installatie wordt gecompliceerd door de noodzaak om een ​​zichtbaar deel van de muur te vernietigen, omdat de installatie van de bus ruimte vereist. De hele structuur moet strikt evenwijdig aan de cassette zijn, zodat er geen obstakels worden gecreëerd voor het glijden. Na voltooiing moet de cassette worden versierd met decoratief materiaal.

Hoe het gemonteerde model zelf te installeren?

Ondanks het feit dat de gemonteerde modellen eenvoudig te monteren zijn, om ze te installeren zonder tussenkomst van specialisten, is het noodzakelijk om de stapsgewijze instructies te gebruiken:

 • Je moet een houten balk gebruiken, geef het de juiste maat. Het is wenselijk dat de lengte tweemaal de lengte van de opening was.
 • Van onderaf wordt een stanggeleider bevestigd door zelftappende schroeven.
 • Vervolgens moet het doek op de voorbereide plaats worden gehangen, dat wil zeggen dat de profielwagens in de railruimte van de bovenste geleider moeten worden gebracht.

Hoe kun je zelf cassettedeuren installeren?

Installatie van cassettedeuren verschilt alleen van conventionele vleugeldeuren omdat u eerst een deel van de muur moet afbreken of een lege ruimte in de muur moet insnijden waarin de nis zal worden geplaatst en aan het eind de oppervlakken met decor zal bedekken.

Mooie ideeën in het interieur

Door de verscheidenheid aan modellen zijn compartimentdeuren vaak een ontwerpoplossing in het interieur. De meest populaire ruimtes voor het gebruik van het compartiment zijn de badkamers, omdat de badkamers klein zijn en de schuifzeilen alleen op het vrijmaken van ruimte zijn gericht. Ook is de badkamer de kamer waar iedereen zichzelf op orde brengt, wat betekent dat je jezelf daar moet zien. Van de compartimentconstructies zijn er ook modellen met een spiegel, wat een ander pluspunt is voor de badkamer.

Dit betekent echter niet dat het gebruik van de coupé alleen tot de badkamer beperkt is. Deze deuren sluiten perfect aan bij de stijl van de woonkamer of creëren een comfortabele ruimte in de kleedkamer. Een enorme selectie van verbazingwekkende modellen maakt het duidelijk dat dergelijke ontwerpen zelfs in de slaapkamer, keuken of in een andere ruimte zullen verrukken.

Overweeg een paar opties om het interieurcompartiment aan te vullen.

Schuifbed in de badkamer. Het vulmiddel wordt vertegenwoordigd door glasmateriaal, dat de Europese stijl van de aangrenzende kamer gunstig benadrukt. Het bewolkte gedeelte geeft de indruk van een grijze tint en vormt een perfecte aanvulling op het ontwerp van de badkamer zelf.Op deze manier wenkt de badkamer met een ontspannen sfeer.

Gespiegeld coupéontwerp voor de hele muur. Creëert een slaapkamerverhogend effect. Dankzij de bescheiden kleuren van de kamer zelf zetten de spiegels geen druk op de ogen. Als op de plaats van een spiegelontwerp een gebruikelijk geval wordt voorgesteld, dan zal tegen de achtergrond van vergelijking de ontwerperschil merkbaar worden.

Het installeren van een compartimentsysteem op kantoor is een geweldige oplossing waar je geen spijt van zult krijgen. Aangezien het kantoorgebied klein is, zal het verlangen om kostbare ruimte te behouden behoorlijk begrijpelijk zijn. In deze uitvoeringsvorm dragen schuifdeuren met een transparante basis bij tot het verouderen van een strikte stijl van de kamer. De donkere kleur van de geselecteerde profielen leidt niet af van het werk.

Samenvattend moet worden opgemerkt dat de beste oplossing is om altijd bij te blijven met de tijd. Het is niet nodig om vast te houden aan de gebruikelijke dingen die alleen comfortabel en duurzaam zijn. Klassieke deuren zijn al in het verleden. Nu is het juister om te zeggen dat de deuren uit elkaar bewegen en niet openen.

Je kunt informatie over de deuren van de coupé, al hun minnen en voordelen leren van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer