Deuren met een afbeelding: ideeën en opties

 Deuren met een afbeelding: ideeën en opties

Doortekeningen zijn een andere manier om uw huis in te richten en het interieur individueler te maken. Deuren met een patroon maken het mogelijk om verschillende ideeënpatronen te belichamen. In dit artikel kun je lezen welke je voor je kamer kunt kiezen.

De voordelen van decor

Het grote voordeel van dit soort decor is dat het er heel ongewoon uitziet. In de regel worden de eenvoudigste deuren zonder patronen gebruikt om kamers van elkaar te scheiden. Maar als u opvalt, kunnen ze worden versierd met inscripties, patronen of afdrukken van verschillende formaten.Een ander voordeel is dat veel soorten coatings het oppervlak van de deur kunnen beschermen.

Koopt u een kwaliteitsdeur met een goede en beproefde coating, dan blijft deze lang mooi, net als bij een aankoop. Een goede coating pelt niet af en verliest niet zijn aantrekkelijkheid voor mechanische schade, in tegenstelling tot eenvoudige glazen of spiegeldeuren.

Een ander voordeel is dat als u zo'n deur in de kinderkamer installeert, uw baby zeker blij zal zijn. Er zijn tenslotte ongelooflijk mooie prints die eruitzien als een scène uit een favoriete cartoon of een sprookje.

species

Voor het versieren van de deur worden verschillende technieken gebruikt. Laten we de meest populaire bekijken.

Foto's afdrukken

Een voordelige en betaalbare optie voor iedereen is de decoratie van deuren met behulp van fotoprints. Als u voor deze specifieke techniek kiest, kunt u uw huis op uw eigen manier inrichten, zonder de hulp van professionals. De essentie van deze procedure is om een ​​eenvoudige film toe te passen. Het wordt al afgewerkt en met een patroon op het oppervlak van het materiaal afgezet. Foto's die deze film sieren, kunnen heel verschillend zijn.

Meestal zijn dit eenvoudige foto's, landschappen of reproducties van schilderijen. Vaak kunnen ze met het effect van volume zijn, waardoor de kijker deel uitmaakt van wat er op de foto gebeurt. Het is afdrukken van foto's dat vaak kasten siert, omdat ze worden gebruikt om te repareren op de deur van de coupé. De schuifdeuren zien er in dit geval niet alleen ongewoon, maar ook zeer stijlvol uit en vormen een originele aanvulling op het interieur van de ruimte.

Wat betreft het gebruik van dergelijke afbeeldingen op de deuren sieren ze meestal schuifdeuren met een ingebouwde spiegel of een accordeon.

Zandstralenpatroon

Zandstralen tekeningen sieren ook vaak glazen deuren. Deze manier van decoratie is veel gecompliceerder en wordt als een echte kunst beschouwd. Omdat de patronen worden aangebracht met een speciale zandstraalmachine, kun je deze taak nauwelijks alleen en zonder enige ervaring aan.

Het proces van het versieren van deuren met een zandstraler is dat wanneer het zand dat door het zand wordt bespoten op het oppervlak terechtkomt, zandkorrels het glas krassen en er een volledig patroon op laten staan. Patronen kunnen heel verschillend zijn.

Lasergravure

Dit is een van de moeilijkste manieren om deuren te versieren. Maar tegelijkertijd is dit hoe u het mooiste en meest duurzame patroon kunt krijgen. Deskundigen adviseren waar mogelijk om deze manier te kiezen om de deur te versieren.

Stencil patronen

Thuis is het heel eenvoudig om eenvoudige patronen op het oppervlak van de deur te maken met stencils. Met zo'n versiering met je eigen handen kun je vrijwel alle patronen reproduceren met penselen en verven. Je kunt ook een roller of airbrush nemen om het sneller te laten gaan.

Wat betreft de stencils zelf, ze kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt. De meest populaire optie is houtproducten. U kunt zelf stencils maken of kant-en-klare exemplaren kopen.

aerograph

Je kunt ook stencils gebruiken, alleen de airbrush gebruiken. De waarheid is veel gecompliceerder. En om mooie foto's te maken, moet je oefenen. Nog beter, vertrouw de taak toe aan professionals.

decoupage

Een eenvoudigere techniek in termen van prestaties is de decoratie van de deur met behulp van oude servetten, op papier gedrukte tekeningen en restjes kranten.Decoupage wordt gebruikt om niet alleen vazen ​​of schalen te versieren, maar ook om deuren te decoreren. En zodat de handmatig gemaakte foto op het glasoppervlak werd gehouden, werd deze met behulp van speciale middelen vastgezet. Meestal is het een transparante lak die de foto niet bederft, maar slechts de levensduur verlengt.

Met de decoupage-techniek maak je abstracte afbeeldingen en zelfs geïmproviseerde glas-in-loodramen. Het eindresultaat hangt alleen af ​​van uw verbeelding en materialen.die je hebt.

smeden

Een andere interessante ontwerpoptie is de decoratie met decoratieve nagels of het gebruik van elegante metalen inzetstukken. In dit geval kunt u een canvas krijgen met een geometrisch patroon of een deur versierd met elegante krullen.

Varianten van patronen

Naast de verschillende gebruikte materialen zijn er verschillende patronen. Natuurlijk kun je jezelf beperken tot iets eenvoudigs en een foto kiezen die je deur zal versieren door hem te plakken of te maken met een airbrush. Een meer complexe en nauwgezette optie: het maken van een glas-in-loodraam. Het bestaat uit stukjes gekleurd glas, dat vooral interessant lijkt als er licht op valt.Gebrandschilderd glas dat op het glasdeel van de deur wordt gereproduceerd.

Als je van etnische stijlen houdt, dan kun je ook aandacht besteden aan de bijbehorende patronen. Indiase motieven en Arabische fragmenten van traditionele patronen en schilderijen zijn vooral populair. Daarnaast kun je Russische motieven gebruiken en de deur versieren met de afbeeldingen van je hart.

Stenen, volumetrische wisselplaten of kleine kristallen kunnen hier als decoratieve elementen fungeren.

Bekleding voorbeelden

Ontwerpers slagen erin verbeeldingskracht te tonen en iets ongewoons te creëren, zelfs om de deur te versieren. Zo kan de voordeur bijvoorbeeld worden versierd met interessante inscripties. Vaak schrijven ze belangrijke waarschuwingen ("sla niet dicht", "sluit de deur") en andere belangrijke informatie. Banal-zinnen kunnen op een interessante manier worden gespeeld, en eenvoudige woorden in een grap of grap veranderen.

De deuren naar de kinderkamer of de tienerkamer kunnen ook op een interessante manier worden ingericht. Een babykamer kan bijvoorbeeld worden ingericht met een deur met een afbeelding in de vorm van een ingang naar het land Narnia of een magisch portaal. De kamer van een tiener kan van de gang worden gescheiden door een deur die de eigenaardigheden van zijn persoonlijkheid en karakter benadrukt.

stijlen

Wat betreft de stijlen die worden gebruikt om de deur te versieren, zijn er ook verschillende. De meest voorkomende - een klassieker. Eenvoudig en beknopt ontwerp geeft tegelijkertijd de ruimte eigenheid, maar leidt tegelijkertijd niet af van de rest van de interieurdetails. In moderne stijl Veel glas en metalen inzetstukken worden gebruikt. Er is geen plaats voor felle kleuren en een rijk decor.

De meest opvallende opties zijn deuren die zijn gedecoreerd in barokstijl, glamour enzovoort, dat wil zeggen in die stijlen waarin een overvloed aan decoratieve details wordt verwelkomd.

Waar is tekenen geschikt?

Velen geloven dat de op enigerlei wijze gedecoreerde deuren niet in alle kamers geschikt zijn. Laten we een kijkje nemen, wanneer het het meest logisch is om een ​​mooie deur te gebruiken die is versierd met een ongewoon patroon of driedimensionale afdruk:

  • Voor een kleine kamer. Als u een beschilderde of versierde deur in een kleine ruimte installeert, moet u rekening houden met alle nuances van een kleine kamer. Ten eerste is het de moeite waard eraan te denken dat te veel contrasterende kleuren en abstracte patronen de ruimte visueel verminderen. Hetzelfde geldt voor te donkere kleuren.Kies je voor een sombere deur in gotische stijl, dan wordt ook de ruimte visueel smaller. Maar met de hulp van correct geselecteerde kleuren en patronen, kunt u een volledig tegenovergesteld effect bereiken, dat wil zeggen, de ruimte van uw kamer uitbreiden.

Hiervoor adviseren deskundigen om lichte kleuren te kiezen. Daarnaast moet je aandacht besteden aan het landschap. Het beeld van het bos, de kust van de zee of de tuin zal de ruimte visueel uitbreiden, alsof ze je voorbij de grenzen van de realiteit neemt en je onderdompelt in de magische wereld van de natuur.

  • Toilet en badkamer. Versier vaak op een originele manier een deur voor een badkamer. Vooral als het wordt aangevuld met glazen inzetstukken. De binnendeuren van het toilet of de badkamer zijn vaak versierd met inscripties, originele afbeeldingen of eenvoudige glas-in-loodramen met gekleurde geometrische patronen. Dezelfde deur kan de ingang van het bad scheiden, als een dergelijke kamer in uw huis is.
  • Garderobe en hal. De ingang van de kleedkamer kan eenvoudig worden ingericht met een soort decoratieve elementen of verborgen voor nieuwsgierige blikken. Voor de laatste worden enorme schilderijen gebruikt waarin je niet meteen de ingang naar de extra kamer raadt waar al je bezittingen zijn opgeslagen.
  • De slaapkamer. Verfraai zelden de toegang tot de slaapkamer. En zoals eerder vermeld, zijn het precies de slaapkamers voor kinderen, waar u onbeperkte verbeeldingskracht kunt tonen. In andere gevallen worden ontwerpers niet geadviseerd om de deur te versieren of om te doen met niet erg opvallende minimalistische patronen.
7 foto

Mooie interieuroplossingen

Wanneer u een originele oplossing kiest voor het ontwerp van uw deur, vergeet dan niet dat deze noodzakelijkerwijs in de algehele stijl van de kamer past. Dus, bijvoorbeeld in een slaapkamer ingericht in gedempte kleuren, zal de deur versierd met gesmede inzetstukken of patronen van sprankelende stenen er goed uitzien. Dit zal alleen maar bijdragen tot de kamer van mysterie en romantische sfeer. Maar de ingang van het kantoor of de gang kan van andere kamers worden gescheiden door een gespiegelde deur met een patroon. Het ziet er stijlvol en modern uit.

De deur ziet er ook prachtig gedecoreerd uit met een soort van foto's of patronen. Op deze manier scheid je een deel van de kamer en maak je een andere interessante zone in je kamer. Kies een van de opties en regel de deur zelf.Dan krijgt zelfs een klein appartement een speciale charme en wordt het een echt gezellig familie-nest, dat je echt leuk zult vinden.

Hoe je de deur kunt behangen met behang, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer