Hoe maak je de deur naar het bad met je eigen handen?

Het bad heeft veel nuttige eigenschappen die de gezondheid positief beïnvloeden, dus iedereen die een plattelandssite heeft, moet minstens één keer bedenken hoe ze hun eigen bad moeten bouwen. Dit kan worden gedaan, niet alleen met de diensten van bouwers en ervaren vakmensen, maar ook met uw eigen handen.

Wat moet een zelfgemaakt product zijn?

De toegangsdeur tot het blokbad moet als één deur worden gekozen, smal en laag, het moet niet veel ruimte innemen. Toegangsdeuren naar het bad, hebben in de regel metalen scharnieren in de kamer, en open naar buiten. Bovendien is een kleine drempel vereist, die overeenkomt met de bovenrand van het vloeroppervlak. De rol van de noodzakelijke kap wordt gespeeld door de spleet gevormd tussen de drempel en de deur.

De deur van het bad is bij voorkeur in hout geïnstalleerd, omdat het wordt gekenmerkt door een lage thermische geleidbaarheid, resulterend in aanzienlijk minder warmteverlies en energieverbruik. Het moet worden bekleed met warmte-isolerend materiaal en moet worden behandeld met dermatin. Bovendien moet de toegangsdeur tot het bad voldoen aan vereisten zoals hittebestendigheid, weerstand tegen rot en schimmel, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en, uiteraard, hoge sterkte en goede kwaliteit.

Bij het installeren van de deur naar de kleedkamer moet de voorkeur worden gegeven aan een dergelijk ontwerp waarbij de deur van de stoomkamer zich opent in de kleedkamer zelf, en niet omgekeerd, waardoor vochtophoping wordt voorkomen. De deur moet worden gekozen met verwijzing naar hoge temperatuurbestendigheid en karakteristieke hittebestendigheid, wat een van de belangrijkste aspecten is. Het is beter om het te stofferen met isolatie, niet bang voor stoom, om de grootste duurzaamheid te garanderen.

materialen

Deuren voor het bad kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt.

glas

Glazen deuren zijn niet zonder reden populair in Turkse en andere baden.Dit materiaal is gemakkelijk bestand tegen hoge temperaturen, is niet bang voor vocht en impliceert geen grillige zorg voor de panelen. Het glas dat wordt gebruikt om de deur te maken, moet hittebestendig, slagvast en getemperd zijn. Siliconen pakkingen worden altijd bevestigd aan glazen deuren, die nodig zijn om de dichtheid tijdens het sluiten te verzekeren.

Naast het feit dat de glazen baddeur er volledig mooi uitziet en zich onderscheidt door zijn aantrekkelijkheid, heeft deze een vrijwel onbeperkte gebruiksduur, wat geen kenmerkend kenmerk is van houten deuren. Glas is niet inherent aan het proces van bederf, vervorming en afgifte van schadelijke stoffen, maar het is erg moeilijk en te duur om zelf een glazen deur te installeren, zodat het voldoet aan de veiligheidsnormen.

hout

Een ander even populair materiaal dat wordt gebruikt voor de fabricage van baddeuren, dat als het traditionele en meest functionele materiaal wordt beschouwd, is hout. Het is best bestand tegen eventuele veranderingen in temperatuur en vochtigheid. De meest betrouwbare optie bij het kiezen van een materiaal voor de deur naar het bad met uw eigen handen en de voorkeur van ervaren vakmensen is stevig geslagen planken gemaakt van espen en linden.Deuren, gekenmerkt door een speciale massiviteit, meestal gemaakt van brede en gegroefde platen.

Voor deuren die bij de ingang van de stoomkamer zijn geïnstalleerd, zijn de vereiste elementen de dwarse staven of, zoals vaak wordt genoemd, de sleutels die nodig zijn om de platen veilig te bevestigen en hun vervorming te voorkomen. Het is raadzaam om te kiezen voor staven en niet voor naaldbomen, maar voor loofbomen, omdat anders de hars bij verhitting vrijkomt. Let bij het afwerken van de deur met dakspaan niet alleen op de zeer acceptabele kosten, relatieve lichtheid van de bekleding, maar ook op de lage vochtbestendigheid. Dientengevolge is een periodieke behandeling met beschermende laklagen onvermijdelijk.

Benodigde materialen

Om een ​​droombad uit eigen handen te bouwen, is het eerste wat je nodig hebt gereedschappen, zonder welke het niet uitmaakt wat te doen bij het bouwen:

 • Een moordenaar die stenen en hamernagels snijdt.
 • Kirochka. Het verschil tussen een houweel en een hamer van een oven is dat beide uiteinden scherp zijn geslepen en worden gebruikt om stenen te duwen.
 • Troffels zijn schoppen met verschillend gevormde messen,nodig om de oplossing te rekruteren en te stapelen, waardoor deze de dikste consistentie en, indien nodig, uniformiteit krijgt.
 • Mokka-borstel. Het wordt gebruikt voor het voegen van de kachel, evenals de dweil en maakt het oppervlak gladder.
 • Schietlood dat een klein gewicht vertegenwoordigt in een vorm dicht bij de cilinder. Deze tool wordt gebruikt om te controleren hoe verticale kachel is. Daarnaast wordt een loodlijn gebruikt voor het uitvoeren van maatcontroles met een speciaal snoer.
 • Niveau. Deze tool heeft het uiterlijk van een houten, metalen of stalen staaf. De niveaus moeten met uiterste voorzichtigheid worden gehanteerd, omdat de bestaande glazen buizen, dat wil zeggen de viziers die een integraal onderdeel vormen van de hele constructie, gemakkelijk kunnen worden verbroken.
 • Houten paddle wordt gebruikt voor het mengen van oplossingen.
 • Houten schop wordt voornamelijk gebruikt om kleisystemen te maken.
 • Voor het grootste deel is stalen schep nodig bij het reinigen van afval en het mengen van oplossingen.
 • Cycle. Dit gereedschap is gemaakt van staal, waarvan één van de zijkanten van de plaat goed geslepen is, waarna dit scherpe uiteinde is omwikkeld met duurzaam materiaal zoals rubber en leer om letsel te voorkomen.
 • Een stucale is een stuk rondstaal.Het is handig voor hen om het mes te slaan in plaats van een hamer om de mogelijkheid van een misser te elimineren.
 • De betonmixer zal uitstekende assistenten zijn voor het uitvoeren van basiswerken.
 • Kettingzaag - verplicht en onmisbaar omdat bij het werken met boomstammen.
 • Schroevendraaier - niet minder noodzakelijk gereedschap in elk bedrijf met betrekking tot constructie.

Bepaal de grootte

Het bepalen van de grootte is een van de eerste en belangrijkste stappen in de bouw van een bad. Het is vermeldenswaard dat er geen universele maten zijn. Het hangt allemaal af van je verbeelding en zelfs meer van voorkeuren. Het bevat ook het aantal locaties waarvan u denkt dat deze het meest optimaal zijn, omdat het bad niet alleen voor een gezin, maar ook voor een heel groot bedrijf of voor één persoon kan worden ontworpen.

Aan een kleedkamer hoeft geen grote ruimte te worden toegewezen, omdat het verblijf in deze kamer niet lang is, maar de kleedkamer is de grootste kamer in het hele bad, die vaak bijna de helft kost, en misschien meer. Van het totale wasgebied is het meestal ongeveer een derde, maar men moet niet vergeten dat de grootte van de kamers in grote mate afhangt van de totale oppervlakte van het hele bad.

Op de stoombad zal genoeg zijn 2 * 2 meter, zodat het gemakkelijk past 3 of zelfs 4 personen.

Stap voor stap productie

Het plan waarmee het bad wordt gebouwd is als volgt.

 • Elk gebouw, zoals bekend, is afkomstig van de bouw van de stichting, die de basis vormt. Wanneer de noodzakelijke afmetingen van het bad al zijn berekend, worden sleuven gemaakt en gevuld met alles wat nodig is, waarna de oplossing kan worden gekneed.
 • De volgende en even belangrijke fase is de constructie van muren, het materiaal waarvoor het meest vaak als een boom dient. De logboeken overlappen elkaar precies totdat de beoogde hoogte van de constructie is bereikt.
 • Dan kun je een dak maken. Dit is een complex proces dat begint met de installatie van de plafondbalken, gevolgd door de installatie van het dak zelf, inclusief bekleding, waarin u de planken, de promenade, de dampremmende laag, de isolatie en ten slotte de waterdichting moet bevestigen.
 • Daarna kunt u overgaan tot de installatie van de vloer en de verwarmingsoven. Installatie van de vloer, evenals de vervaardiging van het dak, wordt uitgevoerd op de balken. Na voltooiing van de constructie van de vloer is het tijd om door te gaan naar de installatie van de oven. Het is het beste om vooraf te bepalen waar de ketel moet worden geïnstalleerd. Om de temperatuurregeling te vereenvoudigen, moet u kiezen voor een aangrenzende muur tussen de wachtkamer en de stoomkamer.

Hoe een glasproduct installeren?

Het installeren van een glazen deur in het bad is geen tijdrovend proces, waarvoor een grote hoeveelheid kennis vereist is. Het canvas moet worden opgetild en ingebracht, in de deuropening worden gestoken, de wiggen worden bevestigd en de schroeven van het bovenste deel van het deurkozijn worden aan de scharnierkant bevestigd. Om te voorkomen dat de schroeven afbrokkelen, kunt u ze op een magneet verzamelen. Alle details zitten dus op één plek.

Wanneer het deurblad in de opening wordt gefixeerd, moet de afstand tussen de muur en de deur zelf worden opgevuld met schuim dat vochtbestendig is. Verzegel de stukken goed, maar laat ze niet los. Als dit echter niet kon worden vermeden, knip dan gewoon het teveel af.

Wanneer u een glazen deur installeert, moet u de onderste opening tot 5 mm maken. Speciale siliconen afdichting is een integraal onderdeel van de deurinstallatie, als u een goed warmtebehoud verwacht.

Om het risico van mechanische beschadiging van de randen van het hele glas van de baddeur te voorkomen, moet u rekening houden met de houten latten die u moet aanbrengen om het glas aan beide zijden te bevestigen.

Hoe je een glazen deur installeert, zie de volgende video:

Thermische isolatie van het bad tegen de kou

Isoleren van binnenuit is een verplicht aspect bij het bouwen van een bad. Deze stap helpt de verwarmingskosten te verlagen, de gewenste temperatuur te handhaven en de verwarming van de kamer te versnellen.

Warmte-isolatiematerialen kunnen in twee soorten worden verdeeld:

 • biologische oorsprong;
 • anorganische oorsprong.

Een zeer belangrijke factor is niet alleen de warmte-isolerende en vochtwerende eigenschappen van het isolatiemateriaal, maar ook de milieuvriendelijkheid. Om te voorkomen dat warmte naar buiten ontsnapt, wordt de kelder vaak ommanteld met schuimplaten, gebonden met lijm. Voor het verwarmen van de muren van het bad wordt gebruikt obreshetka van bars. Indien nodig wordt isolatie soms niet in één laag geplaatst, maar onmiddellijk in meerdere lagen. Omhullende clapboard - de laatste fase, waarbij een kleine opening overblijft, die rotting van het materiaal voorkomt.

Opwarming van het plafond moet niet worden genegeerd, anders zal 15% van de totale warmte verloren gaan. Het plafond in het bad is geïsoleerd met schuimplaten, waardoor het warmteverlies aanzienlijk wordt verminderd. Nadat de naden zijn verzegeld met speciaal schuim en dampremmende materialen zijn gebruikt, kunt u naar de lambrisering gaan.

Afwerkingsopties

Bij het inrichten van een bad mag de decoratie niet worden vergeten en moet het worden ingelegd.

Het materiaal waarop uw keuze valt, kan verschillen en aan een aantal vereisten voldoen:

 • hygiëne;
 • sterkte;
 • duurzaamheid;
 • Oppositie van toxische afscheidingen bij hoge temperaturen;
 • Goede uitstraling.

Velen geven de voorkeur aan voering, omdat het veel positieve eigenschappen heeft, bijvoorbeeld helende eigenschappen en volledige veiligheid van het materiaal. Gebruik voor de decoratie van het bad vaak multiplex. Naast de onbetwiste aantrekkingskracht heeft dit materiaal een aantal voordelen. Het is zeer duurzaam, sterker dan gipsplaten, heeft lage kosten en raakt de portefeuille niet, heeft ook geluidsisolerende eigenschappen en weegt weinig. In een triplexplaat is een van de parameters de klasse, verdeeld in 4 types. Als de binnenhuisinrichting met multiplex correct is uitgevoerd, dan zal deze gedurende een zeer lange tijd geen problemen ondervinden.

Wat en hoe te schilderen?

Let bij het kiezen van een verf op of het geselecteerde product aan bepaalde beoordelingscriteria voldoet. De verf moet het oppervlak van het hout beschermen tegen agressieve mechanische effecten,met behoud van integriteit, bestand tegen de heersende hoge temperaturen en bovendien om het esthetische uiterlijk van de oppervlakken te waarborgen. Houd bij het kiezen van een verf ook rekening met het gebruikte houtsoort.

 • Maak voordat u begint met schilderen het gebied klaar voor werk door de nodige borstels, trapladders, krukken en andere noodzakelijke dingen voor te bereiden.
 • Schuur het hout zodanig dat, door het met je handpalm te laten lopen, het oppervlak zo glad is dat je hand de splinter niet beschadigt.
 • Breng een dunne laag verf aan en schuur het oppervlak na het wachten tot het volledig droog is met schuurlinnen.
 • Nu kunt u de muur afdekken met de tweede afwerkingslaag, waarvoor het gebruik van een spuitpistool de voorkeur verdient.

In plaats van verf kunt u ook een speciale vernis gebruiken, die zijn eigen onderscheidende kenmerken en voordelen heeft. Voor liefhebbers van houtstructuur verdient deze optie de voorkeur, omdat het lakoppervlak wordt gekenmerkt door de eigenschap van de onderstreping. Als u bovendien lak gebruikt om wanden te bedekken, neemt de kans op schimmels, schimmels en bacteriën aanzienlijk af.Een bijkomend gemak is het feit dat het op een nieuwe laag kan worden aangebracht zonder voorafgaande reiniging van de vorige laag.

tips

Deskundigen hebben enkele nuttige aanbevelingen opgesteld.

 • Voor de meest comfortabele badruimte, moet u aandacht besteden aan enkele aanbevelingen van ervaren meesters. Het is bijvoorbeeld beter om aan de zuidkant een bad te installeren, want in de winter, wanneer u soms wilt stomen, zal het gemakkelijker zijn om naar de ingang te gaan vanwege het meest snelle smelten van sneeuw aan de zijde dichter bij het zuiden. Daarnaast zou het de voorkeur verdienen als de ramen naar het westen gericht zijn, omdat 's avonds de kamer veel langer verlicht zal zijn.
 • Ook voor continue luchtcirculatie en uitstekend behoud van de warmte wordt aanbevolen om een ​​bad met houten stammen te bouwen. Bij het bouwen van de fundering is het beter om de voorkeur te geven aan een tapestructuur, omdat deze, met de hoogste sterkte, niet alleen bestand is tegen lichte, compacte maar ook tegen massieve constructies.
 • In geen geval mag een boom niet vernis of beschilderd worden, anders zal er een onaangename geur zijn.

Om het risico op brandwonden te voorkomen, bedek de nagels van bovenaf zodat ze diep worden geplaatst. In dit geval, wanneer de schroeven worden verwarmd, zult u zichzelf niet verbranden.

Interessante ideeën voor een bad

De binnenkant van het bad is een moeilijke vraag, die een speciale benadering en een goede verbeeldingskracht vereist. De puur Russische stijl met een massieve tafel en ronde houten stammen wordt beschouwd als het meest populaire idee voor het verfraaien van een bad. Voor het decoreren van de muren zijn toevlucht genomen tot een verscheidenheid van gesmede elementen of eiken, berkenbezems. Dit zal een belangrijke kleur toevoegen aan het interieur van het bad, waardoor het uiterlijk zichtbaar wordt voor de oudheid. Fans van moderniteit kunnen een biljarttafel neerzetten, de "rookruimte" uitrusten of zelfs een zwembad, dat direct afhangt van de totale oppervlakte van het bad.

Voor de afwerking van het bad is er een hele reeks materialen die aan de volgende vereisten moeten voldoen:

 • Weerstand tegen temperatuurveranderingen en hoge luchtvochtigheid, wat het belangrijkste aspect is bij het kiezen van materialen voor de constructie en opstelling van badkamers.
 • Hypoallergeen, gezondheidsveiligheid. Materialen moeten die kiezen die geen brandwonden op de huid achterlaten, die schade veroorzaken en giftige stoffen afgeven.
 • Appeal. Het esthetische ontwerp van het pand en het goed gekozen interieur trekken de aandacht en zijn een lust voor het oog.
 • Hygiëne. Het geselecteerde materiaal moet gemakkelijk worden beïnvloed door de werking van reinigingsmiddelen, terwijl het niet reageert met chemische reacties.
 • Duurzaamheid en duurzaamheid. Materialen moeten duur en van hoge kwaliteit zijn, zodat het bad gedurende een lange tijd in uitstekende uitwendige en functionele toestand blijft.

Wat de stoomkamer betreft, worden bladverliezende soorten aanbevolen voor het ontwerp, die niet opwarmen zodat u zich gemakkelijk kunt verbranden. Bovendien drogen ze snel af, waardoor de schimmel zich niet op het oppervlak ontwikkelt.

 • Een goed voorbeeld is lindeboom. Dit materiaal heeft een relatief lage warmtecapaciteit en wordt daardoor snel warm, maar het kan niet worden verbrand als het in contact komt met de huid.
 • esp - duurzaam, duurzaam en hoogwaardig materiaal, dat wordt gekenmerkt door bacteriedodende eigenschappen.
 • els Het is zeer aangenaam in termen van tactiele sensaties, het is bestand tegen water van verschillende temperaturen - zowel koud als warm. Dit materiaal reageert waarschijnlijk niet alkalisch,noch met zure reinigingsmiddelen, dus het kan pretentieloos worden genoemd in de zorg.
 • Een ander aanbevolen materiaal is beschamen. Deze boom komt uit het warme Afrika, vanuit de tropen. Abash is praktisch niet geneigd om zelfs bij zeer hoge temperaturen op te warmen en onder invloed van verschillende factoren donkerder te worden.

Coniferen zijn een uitstekend materiaal voor deuren van een blokhut naar de wachtkamer, omdat de kamer niet heet is, maar warmte vasthoudt.

 • Bijvoorbeeld, een van de meest populaire materialen die wordt gebruikt voor het decoreren van gebeeldhouwde deuren in de wachtkamer - pijnboom. Zelfs als het in de loop van de tijd een beetje kleur kan veranderen, blijven de kosteneffectiviteit, hoge sterkte en milieuvriendelijkheid behouden.
 • Spar en spar - Praktisch niet verschillende karakteristieke materialen. Een van de gemeenschappelijke kenmerken, naast duurzaamheid, is dat hars er niet van onderscheidt.

De ingelijste deuren, die een van de meest populaire soorten deuren zijn, passen ook goed in het interieur van het boerenbad. Een paneel maakt deel uit van een deurblad dat in breedte of materiaal afwijkt. Voor de vervaardiging van dit type deur past geen hout.Gebruik berken, eiken of esdoorn, gekenmerkt door de hoogste kwaliteit van houtmaterialen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer