Gebogen deuren

 Gebogen deuren

Specialisten op het gebied van dubbele productie werken eraan om deze producten stijlvoller, comfortabeler en praktischer te maken. Tegenwoordig is er een groeiende populariteit van gebogen binnendeuren. Deze ontwerpen trekken de aandacht met een speciale look. Producten van dit type maken het interieur verfijnder en verfijnder. Verderop in het artikel zullen we de gebogen modellen van dichterbij bekijken en hun variëteiten beschrijven.

Speciale functies

Ontwerpers merken op dat gebogen deuren gemakkelijk en harmonieus passen in verschillende stilistische richtingen. Interieurmodellen van natuurlijk hout dragen bij aan de sfeer van thuis warmte en comfort. De speciale vorm van de boog maakt het standaard interieur origineler en expressiever.

Psychologen merken op dat de zachte, vloeiende lijnen van de gebogen opening een positief effect hebben op iemands emotionele toestand. Bovendien zijn dergelijke producten klaar om op te vrolijken, spanning te verlichten en in bepaalde gevallen te ontspannen.

Het grootste verschil tussen deuren in een gebogen opening is een halve cirkel bovenop de structuur. Deskundigen merken op dat dergelijke deuren naast esthetische indicatoren geen onderscheidende kenmerken hebben van de operationele kant.

Ook moet u bij het kiezen van de bovenstaande modellen niet rekenen op iets buitengewoons vanuit een technisch oogpunt.

Een ander kenmerk dat moet worden opgemerkt - een visuele verhoging van de hoogte van het plafond. Maar deze techniek werkt alleen als de doeken in lichte kleuren zijn geverfd. Anders zal de boog alleen de hoogte van de kamer benadrukken. Door het spel van licht en schaduw creëren de meesters uit de sfeer van het interieur een stijlvol en modieus ontwerp in de kamer.

De kosten van producten van het bovengenoemde type boven de standaard rechthoekige deuren. Overweeg deze optie bij het kiezen van een product voor uw huis.

Modellen en typen

De ingangen van de halfronde vorm voor een visuele toename van de ruimte werden zelfs in de oudheid gebruikt. Moderne kopers kiezen ook voor gewelfde deurpanelen.

Dergelijke producten zijn op het punt van plaatsing in twee typen onderverdeeld:

 • Interieur voor binneninstallatie.
 • Entree voor plaatsing bij de ingang van het gebouw.

De eerste optie kan worden versierd met inzetstukken van transparant of gekleurd glas. Opgemerkt moet worden dat de standaard hoogte van de doeken ongeveer twee meter is, waardoor ze een uitstekende oplossing zijn voor lange mensen.

De interieurposities zijn op hun beurt onderverdeeld in de volgende typen:

 • Lancet. Producten van dit type zijn een gotische modificatie van algemeen bekende gebogen vormen. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van dergelijke modellen is de vorm van een opening, die uit twee bogen bestaat, die scherp met elkaar zijn verbonden.
 • Halfronde. Het meest voorkomende type. De boog is gemaakt in een standaard halfronde vorm.
 • Moors (hoefijzer). Volgens uiterlijke tekens lijkt deze soort op een hoefijzer. De klantenkeuze biedt een schuine, puntige of langwerpige ovale positie. Dergelijke modellen zijn perfect voor etnische stilistiek.

Vanuit het oogpunt van de structuur van de constructie van het doek worden onderscheiden:

 • Enkele deuren. Deuren met slechts één verplaatsbaar blad.Als u de juiste vorm en afmetingen van het product kiest, wordt het canvas een expressief element van het interieur. Fittingen, deurkozijnen, etc. moeten perfect onder de deur passen. Modellen met één deur zijn ideaal als de openingsbreedte maximaal 98 is0 millimeter.
 • Double blad. Bij dergelijke modellen moet er op worden gelet of de deuropening 1300 millimeter is. Indien gewenst kan de klant de opening vergroten om het canvas te installeren. Modellen van dit type zijn in de regel groter dan exemplaren met één blad. Deze deuren zullen een expressieve en kleurrijke toevoeging zijn aan de ruime kamers.

Door het type opening van de deur zijn er glijden en schommel. Het tweede type is algemeen bekend en wordt vaak gevonden in verschillende soorten kamers. Producten van dit type openen aan één kant, naar binnen of naar buiten.

Wat een glijdende positie slingert, hier is niet zo eenvoudig. Veel experts bespreken het onderwerp: of de gebogen deuren kunnen schuiven. Vreemd genoeg, maar de antwoorden en "ja" en "nee" zijn hier heel toepasselijk.

Het is vermeldenswaard dat u voor het bevestigen van de vleugel aan de bovenrail een recht, plat uiteinde nodig hebt. Een gebogen vorm werkt in dit geval niet.

materialen

De keuze van bouwmateriaal is erg belangrijk. Het hangt niet alleen af ​​van het uiterlijk van de deur, maar ook van de duurzaamheid, betrouwbaarheid en andere operationele kenmerken. Moderne fabrikanten bieden klanten een enorme selectie grondstoffen voor elke smaak, kleur en portemonnee. Vervolgens bekijken we de populairste en meest voorkomende opties.

Natuurlijk hout

Array - het populairste en favoriete materiaal van de meeste kopers. De boom heeft een speciaal patroon. Natuurlijke grondstoffen zijn volkomen veilig en milieuvriendelijk product. Naast een aantal voordelen heeft deze optie een belangrijk nadeel: hoge kosten. De meest voorkomende soorten zijn grenen, beuken, essen en beuken. Soms worden zeldzame en exotische rassen gebruikt.

Sommige ingangsmodellen zijn gedecoreerd met smeedijzeren elementen. Tandemhout en metaal worden op grote schaal gedistribueerd vanwege de speciale expressiviteit.

Als de gebruiker op zoek is naar een budgetmodel, maar zijn keuze voor hout is, biedt het bedrijf producten aan van spaanplaat, MDF of houten balken. Visueel zien dergelijke producten eruit als een deur uit een array, maar de prestatie-eigenschappen zullen veel lager zijn.

plastic

Dit materiaal wordt actief gebruikt in veel productiegebieden. Gebogen kunststofmodellen zitten vol verschillende kleuren en tinten. Opgemerkt moet worden dat dergelijke producten ideaal zijn voor plaatsing in kantoorruimte. Het is beter om ze niet in huizen en appartementen te installeren. Ontwerpers onderscheiden een aantal stijlen waarin gewelfde deuren er geweldig uitzien.

Als toevoegingen aan hen vaak gebruik glas. Dit is een prachtig en praktisch materiaal dat het product een speciale chic geeft. Daarnaast zijn kunststof deuren met glazen inzetstukken ideaal voor compacte ruimtes door de transparante structuur, die licht vrij doorlaat.

Glas en metaal

Gebogen deuren van profiel en glas worden vaak gekozen voor installatie in landhuizen. Ze maken toegang tot een tuin, op een balkon of een terras. Het is gemakkelijk en eenvoudig om voor dergelijke modellen te zorgen door middel van een gebruikelijke doek en wasmiddel.

Kleur oplossingen

Fabrikanten bieden klanten een enorme selectie van verschillende kleuren deurpanelen. Het belangrijkste criterium voor het kiezen van een kleur is de stijl van het interieur.

Elk decor heeft bepaalde kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van deuren:

 • Tijdloze klassiekers. Voor klassieke gebieden wordt het ten zeerste aanbevolen om een ​​product uit een array in de natuurlijke kleur van hout te selecteren. In de regel is het bruin en zijn verschillende tinten: van lichte tot dikke en donkere kleuren. Als budgetvervanger kunt u MDF of spaanplaat kiezen. Als de muren in heldere kleuren zijn gedecoreerd, zien de donkere houten modellen er geweldig uit op hun achtergrond en omgekeerd.
 • Oosten. Gebogen ontwerpen passen harmonisch in de oostelijke richting. Opmerkelijk passend model, versierd met patronen en houtsnijwerk. Het beste materiaal is natuurlijk hout in donkere kleuren. Inserts van gekleurd glas in een warme kleur zullen het uiterlijk van een oriëntaalse inrichting aanvullen.
 • Thuis en gezellig land. Moorse of hoefijzerdeuren zien er perfect uit in deze stijl. Het is beter om aandacht te besteden aan modellen van een boom met warme tonen. Het natuurlijke patroon van de array is een aanvulling op de sfeer van het dorp. Binnen heerst in een oogwenk een sfeer van rust en comfort.
 • Shabby chic. Het concept van deze richting past in de deur met het effect van veroudering. Imitatie van gebarsten verf en slijtage past perfect in dit decor.Perfect passende deuren in felle kleuren: wit, beige, perzik en andere soortgelijke tinten.

Hoe te kiezen?

Gezien het feit dat de winkels een enorm scala aan verschillende kleuren en maten gebogen deurontwerpen bieden, moet u de juiste keuze kunnen maken. Deskundigen merken op dat solide gebogen deuren hoge prestaties hebben, evenals betrouwbaarheid en duurzaamheid. Producten van dit type zijn perfect bestand tegen de rol van toegangsdeuren.

Bij het selecteren van een model voor installatie binnenshuis, is het noodzakelijk om precies te bepalen waar de deuren worden geïnstalleerd.

Als u op zoek bent naar balkondeuren, is het beter om producten op te halen met grote glazen inzetstukken waardoor zonlicht vrij de kamer binnen kan dringen. Producten met kleine inzetstukken met gekleurd glas, versierd met patronen, vullen het interieur van slaapkamers, woonkamers en zalen perfect aan. Ook de modellen versierd met volume carving zien er aantrekkelijk uit.

Welke optie u ook kiest, het product moet aan de volgende vereisten voldoen:

 • Uitvoerbaarheid.
 • Duurzaamheid.
 • Duurzaamheid.
 • Veiligheid (milieuvriendelijkheid).

Als u de deur naar de keuken selecteert, is het raadzaam om een ​​keuze te maken voor een product waarvoor pretentieloze zorg nodig is. Tot op heden hebben veel gereedschappen ontwikkeld die zijn behandeld als coating om te beschermen tegen vuil, stof en vlekken. Deze eigenschap is erg belangrijk, vooral als de deuren worden geïnstalleerd in de ruimte waar voedsel wordt bereid en geconsumeerd.

Uitstekende thermische geleidbaarheid is ook belangrijk, vooral als de regio strenge en ijzige winters heeft. Deze indicator is belangrijk voor het creëren van een comfortabele sfeer in huis. Bovendien helpen de deuren, op betrouwbare wijze de benodigde temperatuur in de kamer te houden, geld te besparen dat kan worden uitgegeven om de rekening voor warmte te betalen.

Mooie voorbeelden in het interieur

 • Verfijnd model dat perfect is voor oosterse stijl. Een dergelijke deur, aangevuld met glazen inzetstukken en andere decoratieve elementen, zal een sleutelelement in het decor zijn.
 • Praktisch product uit de natuurlijke reeks - de perfecte keuze voor Amerikaans land. Voor een beter visueel effect wordt het canvas aangevuld met metalen onderdelen. Zoals het hoort in deze stijl, overlapt het patroon van het materiaal niet met verf, maar wordt het op een natuurlijke manier gepresenteerd.
 • Stijlvolle deuren in wit met gouden surround-elementen passen harmonisch in het klassieke interieur. Inserts van glas vergemakkelijken visueel het ontwerp.
 • Donkere kleuren voegen chique en nobelheid toe aan het interieur. Posities in deze kleur zien er vooral indrukwekkend uit in een duet met lichte wanden. De perfecte aanvulling voor etnostilistische stilistiek en klassieke trends. Het is vermeldenswaard dat dubbele vleugels beter geschikt zijn voor ruime kamers.
 • Schuifdeuren in natuurlijke bruine kleur. Stijlvolle, praktische en modieuze oplossing. Houd er rekening mee dat de kleur van het model wordt gecombineerd met het meubilair. Hierdoor wordt harmonie in de kamer bereikt.
 • Praktische deurtuigdeuren die kunnen fungeren als entree- of interieurproducten.
 • Witte kleur is een klassieker. Het combineert perfect met verschillende kleuren en tinten, ongeacht hun verzadiging en temperatuur. Dit model, aangevuld met een kunstmatig effect van de oudheid, zal een prachtige decoratie zijn voor de stijl van chebbi chic.
 • Het wordt aanbevolen om producten in transparant glas te installeren in kamers aan de noordkant. Ideaal als de koper het gebrek aan natuurlijk licht wil compenseren.Het is vermeldenswaard dat dergelijke producten zeldzaam zijn. In de regel wordt dit product op bestelling gemaakt.

Ongeacht het uiterlijk van het product moet van hoge kwaliteit zijn. Anders verliest zelfs de mooiste deur zijn aantrekkingskracht enkele jaren na installatie.

Over de kenmerken van de installatie van gebogen deuren is te vinden in de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer